zabiegi poprawiające jędrność i owal twarzy, odmładzające - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-12-28, 20:07   #31
renka1511
Rozeznanie

Dot.: zabiegi poprawiające jędrnośc i owal twarzy. odmładzające

a lipoliza?? teoretycznie powinna tez poprawic owal twarzy
musze wiecej poczytac, zwlaszcza o podbrodku
renka1511 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-25, 09:09   #32
kajazkrakowa
Przyczajenie

ja robiłam zaffiro - mam 33 lata, dla mnie rewelacja - wszystko mi się podniosło, hehe ostatnio zastanawiam się nad DermaFrac - zabieg przypomina mezoterapię igłową, ale nie jest to klasyka w tym przypadku, czyli lekarz nie wbija się igiełką co pół cm w skórę twarzy, a robi się to taką rolką, czy walcem, który ma dużo małych igiełek, nie pamiętam dokładnie, ale coś koło 600. Z tego, co mi mówiła Pani, która to robiła to nie boli, nie ma dużych śladów na skórze no i żadnych siniaczków po nakłuciach. Koszt normalny, jak za taki zabieg (przynajmniej w Krakowie). Ważne jest to, że taki nabój z koktajlem starcza na twarz, szyję i dekolt, a można też na dłonie zrobić. Hmmm, był już ktoś może na tym?
kajazkrakowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-26, 09:09   #33
Mamba_2008
BAN stały

A co mysliscie o Sculptrze bo chciałabym mamie zafundować taką terapię ??
Mamba_2008 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-27, 08:12   #34
Sabrineczka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Mamba_2008 Pokaż wiadomość
A co mysliscie o Sculptrze bo chciałabym mamie zafundować taką terapię ??
Cześć Dziewczyny!
Już kiedyś o tym pisałam. Właśnie moja mama miała 4 zabiegi Sculptry. Ma teraz 61 lat i jest zachwycona efektami.
Miała wcześniej taką cienką skórę przy ustach i zapadnięte policzki - teraz jest znaczna poprawa grubości skóry i po prostu wygląda lepiej mimo, że jest starsza.
Pierwszy zabieg miała chyba z półtorej roku temu, ostatni coś koło roku temu i dalej widać efekty, że to działa, więc ja jak będę ciut starsza, to też się pewnie na to zdecyduję .

Edytowane przez Sabrineczka
Czas edycji: 2011-10-27 o 08:12 Powód: literówka
Sabrineczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-27, 08:39   #35
Mamba_2008
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Sabrineczka Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
Już kiedyś o tym pisałam. Właśnie moja mama miała 4 zabiegi Sculptry. Ma teraz 61 lat i jest zachwycona efektami.
Miała wcześniej taką cienką skórę przy ustach i zapadnięte policzki - teraz jest znaczna poprawa grubości skóry i po prostu wygląda lepiej mimo, że jest starsza.
Pierwszy zabieg miała chyba z półtorej roku temu, ostatni coś koło roku temu i dalej widać efekty, że to działa, więc ja jak będę ciut starsza, to też się pewnie na to zdecyduję .
Hmmm to świetnie a jak sam zabieg ? No i czy mama sama się zdecydowała czy może za Twoją namową
Stary 2011-10-27, 08:55   #36
Sabrineczka
Przyczajenie

Cytat:
Hmmm to świetnie a jak sam zabieg ? No i czy mama sama się zdecydowała czy może za Twoją namową
Na pierwszy zabieg poszła zdecydowanie za moją namową, bo zafundowałam jej na imieniny , a później już nie trzeba było jej specjalnie namawiać - sama popędziła.
Ona opisuje sam zabieg jako mało bolesny, przy ustach tylko podobno trochę bardziej ją bolało. Była znieczulona kremem na całej twarzy.
Stary 2011-10-27, 11:53   #37
Mamba_2008
BAN stały

Cytat:
Na pierwszy zabieg poszła zdecydowanie za moją namową, bo zafundowałam jej na imieniny , a później już nie trzeba było jej specjalnie namawiać - sama popędziła.
Ona opisuje sam zabieg jako mało bolesny, przy ustach tylko podobno trochę bardziej ją bolało. Była znieczulona kremem na całej twarzy.
Bo wiesz dostałam na maila info o projekcie właśnie dotyczącym takich zabiegów i w fajnej naprawdę cenie no i zastanawiam się czy nie namówić mojej mamy. Ma już prawe 50 lat nie wygląda najgorzej, ale ta skóra i cała twarz nie jest już pierwszej młodości. Mam nadzieję że jak powiem że już zapłaciłam to się skusi a i ja się przy tym wszystkim dokształcę no i będę wiedzieć jak zapobiegać takim niespodziankom jak obwisła skóra

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-27, 12:54   #38
Sabrineczka
Przyczajenie

Cytat:
Bo wiesz dostałam na maila info o projekcie właśnie dotyczącym takich zabiegów i w fajnej naprawdę cenie no i zastanawiam się czy nie namówić mojej mamy. Ma już prawe 50 lat nie wygląda najgorzej, ale ta skóra i cała twarz nie jest już pierwszej młodości. Mam nadzieję że jak powiem że już zapłaciłam to się skusi a i ja się przy tym wszystkim dokształcę no i będę wiedzieć jak zapobiegać takim niespodziankom jak obwisła skóra
Według mnie warto, bo w pewnym wieku już kwas hialuronowy nie wystarcza, niestety. Moja Mama uważa, że to najlepszy prezent jaki mogłam jej zafundować .
Stary 2011-10-27, 13:30   #39
Mamba_2008
BAN stały

Cytat:
Według mnie warto, bo w pewnym wieku już kwas hialuronowy nie wystarcza, niestety. Moja Mama uważa, że to najlepszy prezent jaki mogłam jej zafundować .
No to pomyśle jak ją namówić A czy za zabieg 980 pln to dużo???
Stary 2013-06-03, 13:48   #40
viki79
Zakorzenienie

Mi polecono, ze w pierwszej kolejnosci powinno robic sie rewitalizacje - mezoterapie np. kwasem hialurnowym oraz peelingi lekarskie. Wszelkie podgrzewanie tkanki np. fale RF, Zafirro i Fraxel zostawic sobie na pozniej jak juz nic nie da sie zrobic innego. Fraxel tworzy nowa tkanke ale to jest inna tkanka tzw. bliznowata a pozniej szybko taka skora i tak opada z twrzy....

Ja osobiscie probowalam fale RF - nigdy juz nie wywale kasy na tak malo skuteczny zabieg. Zafirro byl bardziej zadowalajacy - tzn czuc bylo napiecie skory.

Ale teraz jestem zwolenniczka mezoterapii na bazie kwasu hialurnowoego. Mialam zabieg preparatem R-fine. Jest to bardzo lekki kwas hialurnowy nieusieciowany 1.5%. Efekt byl widoczny i odczuwalny. Teraz bede powtarzac oraz chce zrobic pierwszy peeling lekarski na bazie kwasu glikolowego. Tylko nie wiem jak rozplanowac, czy ktos moze ma doswiadczenie z mezoterapia i kwasami? Jakie odstepy czasu nalezy zachowac miedzy zabiegami?

viki79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-03, 22:54   #41
ellish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarolleM Pokaż wiadomość
moja mama jest stałą bywalczynią na takich zabiegach i robila sobie ostatnio u mojej pani tego focusa i po 2 miesiaach stwierdzam ze jest super, chodzimy do pani Ani z laime i obie jestemy zadowolone, te zabiegi są podobno tak przyjemne ze mozna usnac wiec chyba nie boli;P
17 postów, i w każdym zachwalasz ten salon..reklama tu śmierdzi.
ellish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-12, 17:07   #42
KetsiO
BAN stały

Po pierwsze chcę zapytać na tym wątku o zabieg dla mamy na dzień matki. Ma tzw. chomiki i w okresie menopauzy 52 lata. Skóra delikatna i wiotka. W salonie który znam i uwielbiam mają jakieś nowoczesne urządzenie, ale nie wiem co o nim sądzić Reaction. Miał ktoś? widziałam u nich filmik i jest ciekawie. A może co innego? medycyna estetyczna?
Wiem że mamie to przeszkadza. Jej koleżanka miała I Focusa- zero efektów i Zaffiro- średnio. Chcę coś totalnie innego.

A Karolino, co do teraz zabiegu intraceuticals miałam raz. Przyjemny, ale znalazłam lepszy Mocniej działa, super relaxuje, nawilża, odświeża, rozjaśnia i ukoił moje naczynka. Seyo TDA . Wiem, że to nowość i mam porównanie, ale opinii jest wiele i pewnie też od skóry zależy
KetsiO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-20, 12:04   #43
oleska88
Wtajemniczenie

Jesli malo inwazyjnie to proponuje MAXIMUS- tutaj wiecej info -> xxx

No1look

blog o medycynie estetycznej i kosmetyce

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2015-10-21 o 11:20 Powód: Link.
oleska88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-28, 07:04   #44
marcelina_1990
Przyczajenie

W Medeście wykonują zabiegi z tej serii
www.gold-thread.pl

one mają wysoką skuteczność
marcelina_1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-31, 22:01   #45
KetsiO
BAN stały

Krótko o mojej decyzji w sprawie prezentu dla mamy.
Wykupiłam jej wstępnie 3 zab Reactiona. Mama jest już po pierwszym zabiegu, pytała się czy to możliwe że już widzi efekt. Mam nadzieje że tak, bo okazałoby się że to niezwykle trafiony prezent, a przy okazji dobrze dobrany zabieg. Co prawda Pani informowała mnie, że jakby mamie coś nie pasowało, albo były przeciwwskazania, to w ramach kwoty co wpłaciłam wymieni zabiegi (nie informując o kwocie mamy). Miło.
Zobaczymy co dalej będzie z efektami

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-03, 08:50   #46
mic_halina
Przyczajenie

medest-lichaj.pl/zabiegi-dla-twarzy/sculptra-kwas-l-polimlekowy/

tutaj robią ten zabieg - i są zdjęcia sprzed i po
wygląda ładnie
mic_halina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-06, 12:19   #47
kedziora
Raczkowanie

....

Edytowane przez kedziora
Czas edycji: 2014-07-28 o 10:17
kedziora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-08, 11:53   #48
Shazney
Zakorzenienie

Poddawałyście się zabiegowi o nazwie Pelleve, lifting bez skalpela? Podobno wystarczą 1-2 zabiegi, a efekt utrzymuje się dość długo.

Never underestimate the power of good morning texts, apologies,
and random compliments.
Shazney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-11, 12:51   #49
missdeaminor
Raczkowanie

Szczerze to osobiście wole zabiegi medycyny estetycznej. np.mezoterapia albo wypełniacz. Ja poddałam się zabiegowi mezoterapii Neauvia hydro delux ( to jest taka nowa wersja bo ma dodatkowo kwas hialuronowy) . jestem bardzo zadowolona .zabieg bezbolesny .moja skóra jest nawilżona i jędrna .gorąco polecam .Ja akurat robiłam w la perli ale chyba w różnych miejscach jest dostępna.
Stary 2014-06-24, 08:55   #50
KetsiO
BAN stały

Wasze opinie mnie zachęcają do skorzystania z wypełniacza dla siebie, co prawda nie na owal twarzy a podniesienie powiek, które mam genetycznie opadające.
Ah, a co do mamy efekt jest bardzo fajny, zabieg przyjemny, a mama dokupiła sobie na własną rękę jeszcze 3 zabiegi. Skóra napięta, zmarszczki gładsza/płytsze i co ważne ten owal i drugi podbródek mocno zredukowany. Prezent trafiony.
Stary 2014-06-26, 20:02   #51
pantofelek
Raczkowanie

Witam,

poszukuje skutecznych zabiegów z okolic Gliwic, Zabrza.. głownie chodzi mi o poprawe jedrnosci skóry i niestety duzzze zmarszczki mimiczne wokól ust mam dopiero 31 lat.

Moze polecacie cos z okolicy ?
pozdrawiam
pantofelek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-02, 22:39   #52
margaretka36
Przyczajenie

Mam 36 lat i od 1,5 miesiąca używam urządzenia odmładzającego twarz, które daje mi świetny efekt - skóra ma wyrównany koloryt, zniknęły przebarwienia, jest głęboko nawilżona i odżywiona, a co najważniejsze - mam lepszy owal, szczuplejszą twarz i zmniejszone o wiele zmarszczki na czole i w okolicach ust. Urządzenie jest do użytku domowego, stosuję je 2-3 razy w tygodniu ze specjalnymi żelami, działa w oparciu o prąd galwaniczny. xxx

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2017-03-31 o 08:18 Powód: częśc reklamowa
margaretka36 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-23, 15:45   #53
MegaHipster
Przyczajenie

Dla kobiet po 40-tce polecam albo Thermage, albo Mobilift.
Thermage robilam prawie 4 lata temu i dopiero teraz znow opuszcza mi sie podbrodek. Jest to dosc drogi i bolesny zabieg, ale efekty genialne.
Jako, ze finansowo jest u mnie gorzej, chce sprobowac Mobilift. Tanszy, ale potrzebne pare seansow.
Ciekawe jaki bedzie efekt.
Podkreslam, ze jestem grubo ponad 40-tke i przetestowalam prawie wszystko
MegaHipster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-06-08, 18:22   #54
kzala
Przyczajenie

na owal twarzy dla mnie działa ReFirme - tachnologia to ELOS czyli jakaś tam synergia prądu i światła - efekt jest super od razu po zabiegu - najpierw robią ci pół twarzy żeby pokazać efekt i faktycznie jest. niestety żeby był trwały to trzeba zrobić 5 zabiegów więc tanio to nie wychodzi ale jak zrobię to mam spokój na 12-18 miesięcy. Ja robię w poznaniu tutaj http://ksztaltosfera.pl/oferta/refirme-bezinwazyjny-lifting.html ale jest już tego trochę więc można sobie wybrać gdzie kto lubi
kzala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-09, 14:55   #55
Shazney
Zakorzenienie

A czy stosował ktoś fotoodmładzanie (metoda ipl)?

and random compliments.
Stary 2015-06-10, 10:10   #56
pationella
Przyczajenie

Witam,
ja jestem w trakcie fotoodmładzania IPL zobaczymy jakie będą efekty. Na razie miałam dopiero pierwszy zabieg.
Ale to co się u mnie sprawdziło to RF czyli fale radiowe. Skóra po RFie zrobiła się taka napięta i gładsza zwłaszcza wokółoka.
Tylko dziewczyny zwracajcie uwagę na urządzenia. Pytajcie jakiej są produkcji. Często w gabinetach są chińskie nie badane maszyny. Warto pójść do salonu który ma porządny sprzęt. Najlepiej produkcji europejskiej.
pationella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-10, 10:16   #57
Shazney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pationella Pokaż wiadomość
Witam,
ja jestem w trakcie fotoodmładzania IPL zobaczymy jakie będą efekty. Na razie miałam dopiero pierwszy zabieg.
Ale to co się u mnie sprawdziło to RF czyli fale radiowe. Skóra po RFie zrobiła się taka napięta i gładsza zwłaszcza wokółoka.
Tylko dziewczyny zwracajcie uwagę na urządzenia. Pytajcie jakiej są produkcji. Często w gabinetach są chińskie nie badane maszyny. Warto pójść do salonu który ma porządny sprzęt. Najlepiej produkcji europejskiej.
Czytałam, że najpełniejsze efekty po fotoodmładzaniu są po pół roku lub roku (już nie pamiętam dokładnie). Pani w gabinecie powiedziała, że wystarczą mi dwa zabiegi IPL, ze względu na to, że mam jeszcze młodą skórę. No zobaczymy . Które urządzenie jest odpowiednie? Znasz się może na tym?

and random compliments.
Stary 2015-06-11, 09:57   #58
pationella
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Shazney Pokaż wiadomość
Czytałam, że najpełniejsze efekty po fotoodmładzaniu są po pół roku lub roku (już nie pamiętam dokładnie). Pani w gabinecie powiedziała, że wystarczą mi dwa zabiegi IPL, ze względu na to, że mam jeszcze młodą skórę. No zobaczymy . Które urządzenie jest odpowiednie? Znasz się może na tym?
IPL robi się w odstępach około 4 tygodni. Jesli masz młoda skórę to faktycznie nie trzeba tych zabiegów dużo. Mogą być 2-4 ale efekty raczej szybciej niż po pół roku. 2-3 miesiące to max. Oczywiście dużo czynników na to wpływa. IPL chłodzony powietrzem jest lepszy.
pationella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-21, 20:14   #59
ula0009
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez pationella Pokaż wiadomość
Witam,
Ja robiłam Maximus w xxx w Warszawie i też muszę przyznać, że fale radiowe działają Moja skóra wydaje się teraz taka rozświetlona no i gładsza. I zgadzam się, że trzeba uważać. Wiadomo, że niektórzy chcą oszczędzić na sprzęcie...

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2016-03-19 o 21:54 Powód: Reklama.
ula0009 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-23, 10:43   #60
a41e5628ec20eaaf3266066f6eafe0f03253103a_68100871c0c55
Konto usunięte

Mam pytanie, czy stosowałyście ( lub Wasze mamy ) zabieg na okolicę oczu thermage bądź plexr ?
a41e5628ec20eaaf3266066f6eafe0f03253103a_68100871c0c55 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości