![]() |
#31 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy palisz zioło?
Cytat:
![]()
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=SiemaszSkarbie;1587 6141]Droga Wizażanko
czy palisz/paliłaś/popalasz tzw trawke? ![]() Ej no sorry, przecież to cuchnie ... ;/ nigdy nie wezmę tego świństwa do ust ..bleeeee |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Wtajemniczenie
|
ojejciu, nie, nie palilam, i nie zamierzam
![]()
#35 |
Przyczajenie
|
Paliłam wiele razy, i nie wykluczam ze jeszcze kiedyś zapale.
|
![]() ![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#37 |
stary jednooki dachowiec
|
Nie i nie zamierzam.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
![]() ![]() |
![]() |
#38 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Nie rzad, a parlament, zreszta ja tu nie widze nic dziwnego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
nie próbowałam i jakoś nie mam na to ochoty.
![]()
#41 |
BAN stały
|
Nie i nie zamierzam.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
czasem jestem ciekawa jak to jest, ale nie sądzę, żebym się skusiła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Rozeznanie
|
Kilka razy w ciągu roku mi się zdarzy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Kilka razy mi sie zdrazyło zapalić, niestety za żadnym razem nie było fajnie, tzn zadna rewelacja, wole się napić alkoholu, więc raczej więcej nie planuje tego robić
![]()
![]() |
#45 |
Wtajemniczenie
|
była u mnie okazja i to nie raz. nie próbowałam i raczej nie spróbuje.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
Kompletnie nie znam się na zielsku i innych narkotykach, nie wiem co i jak w tym temacie, i nie chce wiedziec,bo pewnie kusiło by mnie trochę. Czysta ciekawosc. NIE PALIŁAM i nie zamierzam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Paliłam, swego czasu przez 2 miesiące codziennie (jak byłam w Anglii na wakacje, łatwo było dostać więc wieczorem dla rozluźnienia) DO dziś miałam podejście, że pale bo lubię, raz na jakiś czas, ogólnie nie mam skąd załatwić więc już długo nie paliłam. Lecz dziś jakoś weszłam na forum o osobach które rzucają jaranie. Przeraziłam się, co się dzieje z psychiką i mózgiem. W Anglii jak jeden dzień nie paliłam to wszystko mnie przerastało, załatwienie czegoś co było banalne wydawało mi się straszne więc wolałam zapalić i w inny dzień to załatwić. Bleech.... nigdy więcej.
1.nie wypiję alkoholu do sylwestra- od uzależniam się - a później z samokontrolą ![]() 2.nie przeklinam ![]() ![]() 3.ograniczam papierosy - ![]() ![]() ![]() 4.ćwiczę - ![]() ![]() ![]() 5.piję dużo wody ![]() 6.uśmiecham się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do tematu: paliłam 2 razy ale malutko i niewiele poczułam. Może kiedyś sie skusze, ani nie planuje ani się nie zapieram,że nie ![]() ediT: jednak błąd samo posiadanie tez jest karane
![]() i nie będę już farbować włosów ![]() Edytowane przez irie18* Czas edycji: 2009-12-15 o 22:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Wtajemniczenie
|
A ja jak nadarzy się okazja, to nie pogardzę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny cieszę się czytając, że tak wiele z Was nie pali tego świństwa i ma tak mądre podejście do narkotyków. Bo to narkotyk, który uzależnia. Ja mam z tym problem pośrednio, bo mój (juz teraz byly
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Zadomowienie
|
Kilka razy probowalam i za żadnym nie było fajnie więc nie będe powtarzać.
A najbardziej odrzuca mnie widok ludzi zjaranych trawą... Zachowuja sie jak upośledzeni,albo jakby ich iq wynosilo ok 2... Nie chcę tak wygladać. Palę papierosy i to mi wystarcza do szczęścia ![]()
Walczę o długie włosy! ![]() Piję drożdże od 18.12.2012 Jantar od 22.01.2013 CP od 26.01.2013 Sesa, Nafta, Vatika i inne dobroci - szukam swojego KWC Zrzucam tłuszczyk - od 07.01.2013 Start 70kg ![]() Jest 66 kg ![]() Cel 63 kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
Palilam wiele razy nie jestem uzalezniona bo trudno sie uzaleznic od niej .. usta jak maslo kaszelek lapie brechtam sie z byle czego mozna przezyc
![]()
#55 |
Zakorzenienie
|
nigdy nie paliłam i nie mam zamiaru bo mnie nie ciągnie do tego
![]()
#57 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
BAN stały
|
Zioła to ja co najwyżej zaparzam
![]() A tak poważniej, to nie cierpię przebywać w zjaranym towarzystwie. Tacy ludzie budzą we mnie niechęć. Uważam, że to cienkie bolki i sztywniaki bez naturalnego poczucia humoru. Tak samo zresztą jak ci, którzy nie potrafią się bawić bez alkoholu (mam na myśli upijanie się). Eliminuję takich z kręgu znajomych. Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2009-12-16 o 11:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
Co do wprowadzania do obrotu to w UPrzeciwdzialanie narokmanii jest o tym .
natomiast jezeli chodzi o posiadanie: II KK 197/08 21.01.2009 wyrok SN OSNKW 2009/4/30 Glosa: Gabriel-Węglowski M.-Aut., LEX/el. 2009, Nr 0, poz. 0 Glosa: Marcinkowski W.-Aut., WPP 2009, Nr 2, s. 0 Dysponowanie środkiem odurzającym lub substancją psychotropową związane z ich zażywaniem albo z zamiarem niezwłocznego zażycia przez osobę dysponującą nimi, nie jest ich posiadaniem w rozumieniu art. 62 ust. 1 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o przeciwdziałaniu narkomanii (Dz.U. Nr 179, poz. 1485 ze zm.). Odrzucić należy tożsamość rozumienia (...) zwrotu (posiadanie) na gruncie szeroko rozumianego prawa karnego i cywilnego. Nie do przyjęcia bowiem w prawie karnym byłaby choćby definicja "dzierżenia" wynikająca z art. 338 k.c. - nie będącego przecież posiadaniem (osoba faktycznie władająca rzeczą, czy to w swoim imieniu, czy za kogoś innego, bez wątpienia prawie zawsze będzie w prawie karnym postrzegana jako posiadacz). Tak więc przyjąć należy, że analizowany zwrot nie tylko nie posiada na gruncie norm prawa karnego definicji legalnej (tak jak ma to miejsce w art. 336 k.c.), ale również nie jest to zwrot, którego znaczenie w języku prawniczym byłoby jednoznaczne - wystarczy tu przypomnieć wskazane różnice pomiędzy znaczeniem cywilistycznym i karnoprawnym tego terminu. (zródło http://lex.pl/orzecznictwo?z=osnkw&position=49&r ) Co nie znaczy ze policja gdy złapie nie wezmie na komisariat, nie przeslucha, nie bedzie chciala dowiedziec sie skad masz , od kogo, czy nie rozprowadzasz... przekaze napewno prokuratorowi (ba, nawet za znalezienie opalonej lufy - -> prokurator Edytowane przez E2rd Czas edycji: 2009-12-16 o 11:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
paliłam, paliłam. zapale jeszcze nie raz.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:28.