* * Co począć?-mętlik mam* * - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-12-19, 23:44   #31
paula-zla
Zakorzenienie

Dot.: * * Co począć?-mętlik mam* *

Cytat:
Napisane przez misia00 Pokaż wiadomość
Tak bardzo go kochalam,że dotarlo to do mnie dopiero po tym wszystkim co sie zdazylo,wczesniej nie bylam do konca pewna czy napewno ale jak cos tracisz potem widzisz jak wazne dla Ciebie bylo.

Staralam sie,prezylam to bardzo ale co poczne,pogodzilam sie z tym.
Powinnam go znienawidziec i tak tez bym chciala probowalam go sobie na wszystkie mozliwe sposoby znienawidziec,ale po czasie zauwazylam ze oszukuje sama siebie.
Chyba przez te 4 lata wiecej bylo tych dobrych pieknych chwil niz tych zlych mimo takiego finalu,że nie umiem go znienawidziec.

Co poczne..moze i durna jestem.Zyje w przeswiadczeniu,że aby jedno z nas moglo byc szczesliwe drugie nie moze, i padlo na mnie akurat.Ze on jest szczesliwy( tzn.nie wiem sadze ze skoro nie jest z emna to jest) moim kosztem,moim nieszczesciem.

Ostatnio duzo na ten temat myslalam,rozmyslalam.
Wtedy usunelam go z nk rok temu teraz niedawno dodalam-zakceptowal zap.
Szczerze mówiąc, myślę, że masz za dużo czasu wolnego na rozmyślania. Nie obraź się, ale trochę to brzmi jakbyś zgrywała wielką męczennicę. Wydaje mi się, że sama stwarzasz sobie problem. Możesz być szczęśliwa! Możesz, ale musisz odciąć sznureczek prowadzący do eksa. Raz na zawsze.
i don't want to get over you

wymienię
paula-zla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-20, 00:30   #32
ZAQOCHANA
Rozeznanie

GG do ZAQOCHANA

Cytat:
Mam do Was pytanie,pewnie głupie ale wciąż myśle i chce by ktoś mi poradził.

Ponad rok temu zerwal ze mna chłopak,bylismy ze soba 4 lata,dosc tak nie fajnie to zrobił przez smsa itd ale nie chce wdawać się w czegóły bo nie o to chodzi.Ja to bardzo przeżyłam doszłam do siebie w sumie dopiero w wakacje bo co innego miałam zrobić jak nie pogodzić się z tym.

Poznawałam wielu chłopaków i msylam ze jakos to sie ułoży słyszałam że moj ex tez balował wyrywał dziewczyny itd.Teraz jest ponoc z jakas ale 19 letnią "koleżanką"(on 25-26) nie sadze by to było coś wiecej bo go znam i zadziwił mnie jego wybór co do typu dziewczyny.

Mineło tyle czasu ale Ja wciąż myśle, tęsknie wiem głupia jestm ale co poradze musiałabym chyba sobie serce wyrwać.Próbowałam go znienawidzieć ale nie umiem,chyba wciąż do niego czuje,nie spotkałam od tego czasu tez nikogo innego i teskno mi z atym wszytskim co było.

Zbliżają się świeta chciałam mu napisać kartke życzenia i wspomnieć ze tesknie wciąz mimi opływu czasu,wiem ze to nic nie zmieni ale nie chce mieć wyrzutów do końca zycia ze nie odwazylam sie to pwoiedzieć.

Tym bardziej ze nie spotkam go juz,wiec nie musze sie bac czy bede miec odwage po takim wyznaniu spojrzec mu w oczy.

Ehhhh...sama nie wiem co mam zrobić mam metlik w głowie ale wiem ze wciaż o tym mysle.On mysli, że go neinawidze bo tak mu pwoiedzialam nie raz.

Ehhh...kochane doradzcie

Chce sz porady, ale nie przyjmujesz do wiadomosci tego co radza Ci niemal wszytskie dziewczyny. Wiadomo ,ze zrobisz tak jak Ty zechcesz. Jednak ten chlopak nie jest wart uczucia jakie do niego zywisz. Sama pomysl...zrownal wasz 4-letni zwiazek z ziemia , konczac go poprzez sms. Zupelnie jakby nic dla niego nie znczyl ,a tym samym Ty. Wedlog mnie to totalny brak szacunku. W doodatku nie odezwal sie od roku. Kobieto.. to logiczne ,ze on o Tobie nie mysli.. to nic ,ze nie byl z nikim przez ten czas,.. zakochane kobiety czesto widza to co chca widziec i tlumacza to na wlasna korzysc. Przemysl to bo jak znow sie odezwiesz a on to np, oleje , bedziesz sie czuja jeszcze gorzej.

"A bad woman is the sort of woman a man never gets tired of "...

"Lubie ta aurę ciemności, która go otacza. Lubie jego twarz, smutne oczy. Jest dziwnie ponury, niczym noc bez gwiazd".
ZAQOCHANA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-20, 09:27   #33
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
Na nic nie licze!!

Chce to zrobic dla siebie bo mnie meczy ze mu nie powiedzialam,wiem ze to nic nie zmieni wiem to!!!

Chce to z siepie wyrzucic zeby mi ulzylo!

A co do obecnej dziewczyny to nie ochodzi mnie czy jest to nie kulturalne,znam ja mniej wiecej(moj ex jest dj-em ona barmanka-wiem co to za panna).
I nie jestem o nia zzdrosna bo wiem ze mi do piet nie dorasta akurat co do niej moge sie dowartosciowac,faktem ze ja wybral.Trafil swoj na swego.Zrazi sie dostanie po dupie zobaczy co ja czulam.

Ja po tym zerwaniu w odroznieniu np od moich kolezanke,ktore radzily mi zebym sie przed nim nie uzewnetrzniala postepowalam tak jak mi serce mowila nie ukrywalam ze tesknie cierpie,walczylam chcialam powrotu-nic to nie dalo ale przynajmiej moge smialo powiedziec ze zrobilam wszystko co moglam.

Tak tez teraz chce tylko wyjawic.Na nic nie licze,chce by wiedzial czy go to dowartosciuje,w jakis sposob poruszy czy oleje-niewazne ale ja bee mogla zyc ze swiadomoscia,że powiedzialam.A to co jest nie mam juz wplywu.

Rozumiecie o co mi chodzi?
Dla mnie tak jak terapia,nauczylam sie juz byc bez niego dawno,pogodzilam sie z tym.

Z Twoich wypowiedzi wynika jednak, że jakąś nadzieję masz. Inaczej darowałabyś sobie.

Co do tej dziewczyny jedziesz po niej jak po psie. Bo żal Ci pupe ściska, że on woli ją a nie ciebie. I oto cała prawda. Już pomijając jakie cechy jej przypisujesz to nawet o ich związku (o którym na pewno nic nie wiesz) wyrażasz się pogardliwie: że on jej na serio nie traktuje, że to nic poważnego itd. Aż zionie od Ciebie nienawiścią, bo jak on mógł się z kimś związać.

A jak na niczym Ci nie zależy, to nie kombinuj z jakimiś kartkami i wzniosłymi słowami, bo zrobisz z siebie najprawdopodobniej idiotkę. Wyślij mu na gg czy nk wiadomość, że nie żywisz już do niego urazy, masz w pamięci dobre wspomnienia i, że był dla Ciebie kimś wyjątkowym.

Chociaż tak de facto nie wiem czy nam chcesz coś wmówić czy sobie... On był sam... Ty sama. Miałaś nadzieję, że się chłopak wyszaleje to wróci, zrozumie co stracił itd... A on zamiast wrócić znalazł sobie inną dziewczynę. Wtedy dotarło do Ciebie, że go tracisz bezpowrotnie więc ta kartka ma być desperackim wołaniem pt: ja dalej czekam, wróć do mnie. Wiem, że zaraz napiszesz, że wcale na to nie liczysz itd. itp, ale gdybyś na to nie liczyła i gdyby Ci na nim nie zależało to byś po prostu sprawę olała. A w altruistyczną miłość i uszczęśliwianie nie wierzę. Miłość z natury chce odwzajemnienia. I Ty tymi podchodami do tego dążysz (i nie pisze, że go nie kochasz i się pogodziłaś, bo z Twoich wiadomości wprost wynika, że kochasz, tęsknisz i wspominasz jak to było... a ktoś kto się pogodził z końcem nie ma takich rozkminek.)

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
zagubiona89r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-20, 10:21   #34
kamciurka
Zakorzenienie

krotko i na temat: facet to dupek, nic nie tllumaczy zerwania znajomosci przez sms, a juz czteroletniej to w ogole , a Ty chcesz mu napisac kartke, jak by to byl normalny facet to moze mialo by to sens, ale ze to facet -dupek to moze miec radoche, ze jaki to on fajny jest, ze laska po roku czasu jeszcze mu kartki sle

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-20, 11:52   #35
cerveza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
krotko i na temat: facet to dupek, nic nie tllumaczy zerwania znajomosci przez sms, a juz czteroletniej to w ogole , a Ty chcesz mu napisac kartke, jak by to byl normalny facet to moze mialo by to sens, ale ze to facet -dupek to moze miec radoche, ze jaki to on fajny jest, ze laska po roku czasu jeszcze mu kartki sle
Nie wspominając o tym, że może kartkę pokazać znajomym, swojej nowej dziewczynie i wszyscy wokół będą się śmiać plus jego triumfalne "Haha zerwałem z tą *** przez sms a ona dalej śle jakieś listy miłosne".

Autorko jak możesz w ogóle mieć jakikolwiek szacunek do faceta, który do Ciebie nie miał za grosz? Lubisz się poniżać?
Nie wiem jak do Ciebie dotrzeć.
cerveza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-20, 12:09   #36
blackamor
Zakorzenienie

tararam tarara, tararam
i tak napisze

jak nie napiszesz - bedzie dobrze
jak napiszesz - bedzie dobrze
blackamor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-20, 12:12   #37
paula-zla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackamor Pokaż wiadomość
tararam tarara, tararam
i tak napisze

jak nie napiszesz - bedzie dobrze
jak napiszesz - bedzie dobrze
Tylko, że autorka wychodzi z założenia, że gdy napisze to "będzie lepiej".
i don't want to get over you

wymienię
paula-zla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-20, 12:42   #38
201610310857
Konto usunięte

i tak napisze i tak:P
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-20, 14:09   #39
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez cerveza Pokaż wiadomość
Nie wspominając o tym, że może kartkę pokazać znajomym, swojej nowej dziewczynie i wszyscy wokół będą się śmiać plus jego triumfalne "Haha zerwałem z tą *** przez sms a ona dalej śle jakieś listy miłosne".

Autorko jak możesz w ogóle mieć jakikolwiek szacunek do faceta, który do Ciebie nie miał za grosz? Lubisz się poniżać?
Nie wiem jak do Ciebie dotrzeć.
Zgadzam się.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-20, 18:44   #40
blackamor
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula-zla Pokaż wiadomość
Tylko, że autorka wychodzi z założenia, że gdy napisze to "będzie lepiej".
a może będzie tego nie wiemy..

tak sobie teraz pomyslalam, ze wolalabym byc wysmiana niz dusic cos w sobie i miec wyrzuty sumienia ze nic nie zrobilam
blackamor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości