![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Internetowa znajomość
Ile macie lat?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Rozeznanie
|
Tez jestem ciekawa. I tego jaka dziewczyna ma prace ,ze nie moze znalezc czasu ?
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
A co tu wiek ma do rzeczy??Napisze, że 20 powiecie ze gówniarz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Stary może się zawsze młodzieńczo zakochać, a młody przecież może być głupi. Wiek ma jednak znaczenie, bo wraz z nim zmieniają nam się priorytety.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tylko, że mając 17 i 27 lat inaczej patrzymy na sprawy związków, miłości, inaczej traktujemy zycie. Edytowane przez bluebluesky Czas edycji: 2009-12-23 o 22:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czemu ludzie maja takie przekonania mlody to glupi i naiwny a stary to juz dojrzaly, jasne... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
BAN stały
|
Padłam. Straciłeś dwa lata na rozmowy z kimś, kto być może tak naprawdę nie istnieje. Nie szkoda Ci tych dwóch lat? Mogłeś spotkać kogoś w realu, kogoś wartościowego, do kogo mógłbyś się przytulić, z kim mógłbyś jeść kolacje. Panna, a być może nawet facet, po prostu urozmaica sobie życie, pisząc z Tobą. Dla niej to chyba niewiele znaczy, skoro nie dąży do spotkania w realu. A chyba nie chcesz żyć w świecie wirtualnym. Jest taka piosenka Indios Bravos, gdzie padają słowa "Tylko tu i teraz, tylko teraz i tu, nie we wspomnieniach i nie w marzeniach żyć możesz tylko teraz i tu...". Kontakt z drugim człowiekiem przez internet to tylko namiastka, złudzenie bliskości. Rozmowa internetowa nie zastąpi Ci normalnej relacji. Trudno tu mówić o zakochaniu, co najwyżej o zauroczeniu w obrazie przez kogoś wykreowanym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Ja miałem kiedyś coś podobnego...
co prawda nie 300km a 60 i nie 2 lata a 3 czy 4 miesiące ale moja rada jako "praktyka": Zerwij z tą panną kontakt, natychmiast! To pewnie jakaś nudząca się mężatka ![]() ![]() ![]() Jeżeli chcesz spróbować czy może jednak, to napisz jej na gg coś w stylu "że wiele dla Ciebie znaczy, ale nie możesz tak dalej i jeżeli chce kontynuować tą znajomość to niech zadzwoni się umówić na spotkanie" i jednego się tylko twardo trzymaj: żadnych rozmów na gg, czy meili. Straciłeś już dwa lata, ratuj resztę swego życia. Big |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
O ile poznawanie ludzi przez neta jest ok, bo czemu nie, o tyle sprowadzanie znajomosci tylko do tej plaszczyzny jest na dluzsza mete niezdrowe.
Jezeli nie umiesz z tym zerwac to moze wizyta u psychologa Ci pomoze? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Dziękuje za odpowiedzi.Tak na krótko napisze: drugi dzień świat poza życzeniami żadnego sms-a,żadnej rozmowy.Nie będe sie juz narzucał chociaż bardzo mi jej"towarzystwa" brakuje.Czas zacząć żyć bez tej znajomości.Czuje żal...nie tak miało być
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
BAN stały
|
Widzę, że swoje życie ograniczyłeś do maili z nią i w ogóle odstawiłeś na bok prawdziwych znajomych, skoro piszesz, że nie masz co robić i idziesz się napić.
Może z tym piciem to nie takie złe, jeśli pójdziesz do klubu na jednego/dwa drinki i przy okazji spróbujesz nawiązać prawdziwą relację z kimś. Wyjdź do ludzi i przestań żyć mrzonkami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Rozeznanie
|
No co Ty... tak po prostu koniec znajomości sie zapowiada? Postaw jej sprawę jasno i dowiedz się na czym stoisz. Inaczej mozesz żałować bardzo długo, że coś Cię ominęło, że ta sprawa nie została rozwiązana.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#46 |
Przyczajenie
|
nie poddawaj sie~! to tylko 300 km... moj chlopak mieszka 600+ km ode mnie i tez poznalismy sie przez internet. spotkalismy sie po miesiacu bycia razem i jestesmy ze soba juz pol roku (dzisiaj przyjezdza po raz trzeci).
sposobem na wszystko jest rozmowa~ byc moze ona sie po prostu boi... pamietam, ze ja za pierwszym razem balam sie tak bardzo, ze w dzien jego przyjazdu trzeslam sie ze strachu i ciagle powtarzalam, ze zaraz zwymiotuje. moze zaproponuj jej spotkanie przy jakiejs jej przyjaciolce? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
Nie było żadnej rozmowy bo i jak skoro sie nie odzywa??A ja nie będe sie już narzucał.Moim zdaniem jasno pokazała mi miejsce w szeregu nic sie nie odzywając.Bardzo szkoda ale cóż zrobic.Wiem, ze wymagać za duzo nie mogę ale jednak zasługuje na to aby mi cos napisać.Widać, że sie myliłem.Sondrina nie zaniedbałem znajomych.Nie narzekają na mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
BAN stały
|
To dobrze, że ich nie zadniedbywaleś. Prawdziwi znajomi to skarb, bo ze znajomościami zawartymi przez internet bywa różnie, a zazwyczaj jest jedno wielkie rozczarowanie.
Wyjdź gdzieś z nimi, na imprezę, na sylwestra, możesz poznasz prawdziwą kobietę, która Cię zaintryguje... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
Doris1981 nie rozumiem tego ataku na mnie, że zachowuje sie jak jakiś 15-latek.Przecież starałem się,pisałem,rozmawiałem,s ugerowałem spotkanie i nic.Teraz w ogóle nawet sms-a nie wysyła.Czy to ja zachowuje sie jak 15 latek??Moze to znak, żebym dał sobie spokój.Tego nie wiem ale nie mam zamiaru znowu sie narzucać.Jeżeli Jej zabrakło odwagi aby mi to powiedziec to juz nic na to nie poradze.Chociaż to do Niej nie podobne aby tak sie nie odzywać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie możesz w swoim otoczeniu rozejrzeć się za jakąś dziewczyną? ![]() Jeżeli nie chce się spotkać , to oznacza ,że bardzo lekko traktuję tą znajomość , a Ty niepotrzebnie tak się angażujesz i snujesz plany , których prawdopodobnie nigdy nie będziesz miał okazji zrealizować. Dziewczyna nie traktuje Cię poważnie , dlatego też najlepiej byłoby gdybyś odpuścił ..... Sama kiedyś utrzymywałam taką internetową znajomość , trwała ona ponad rok .. Wiedziałam o nim sporo , jak wygląda , gdzie mieszka ,czym się interesuje itp. ale od samego początku wiedziałam ,że nic z tego nie będzie -nie dojdzie do żadnego spotkania choć bardzo nalegał. Widzisz ,chociaż świetnie mi się z nim pisało , to nie był w ogóle w moim typie .... Jednak nie potrafiłam zrezygnować z tej znajomości , bo fajnie było się przed kimś wygadać,popisać w samotne wieczory.Mogłam się również zwierzyć ze swoich problemów .. W końcu postawił mi 'ulitimatum' .Był szczery , powiedział ,że w jego życiu pojawiła się pewna dziewczyna , jest nią zainteresowany i jeżeli nie zamierzam się z nim spotkać , to zacznie się umawiać z tamtą. Nie chciałam , bo po co miałabym robić komuś nadzieję skoro od samego początku wiedziałam ,że nic poważniejszego z tego nie będzie . Choć minęło kilka lat , do dziś jest z tamtą dziewczyną ![]() Mimo wszystko o mnie pamiętał , zawsze dostawałam życzenia przy jakiś większych okazjach .. dopiero teraz kontakt się urwał:P: Napisałam to wszystko , bo być może ona też nie chce nic od Ciebie.. Dlatego przedstaw sprawę jasno , jeżeli w dalszym ciągu będzie się wykręcała tym ,że nie jest jeszcze gotowa (przypomnimy, po 2 latach) to naprawdę odpuść jeśli oczekujesz czegoś więcej. ![]() Teraz właśnie doczytałam ,że ona ma siedemnaście lat a Ty jesteś 10 lat starszy . Wydaję mi się ,że to też może mieć znaczenie . Różnica wieku nie ma tak olbrzymiego znaczenia ,ale w późniejszym okresie .Ja w jej wieku byłam jeszcze bardzo niedojrzała , i na pewno nie byłabym gotowa na poważny związek . Myślę ,że to może być sporą przeszkodą , w związku z czym radziłabym przemyśleć sprawę i poważnie zastanowić się nad tą znajomością . Edytowane przez Czarnulka19 Czas edycji: 2009-12-26 o 21:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zadomowienie
|
Jesteś dorosłym facetem i dziwię się,że nie rozumiesz, że znając ją tylko z internetu tak naprawdę mało o niej wiesz!! Ona pisze Ci o sobie tyle ile chce i to co chce, może dowolnie kreować swój wizerunek - podobnie Ty i nie ma tu większego znaczenia ile ze sobą piszecie. Moim zdaniem to bardzo niedojrzałe,że Ty robisz sobie jakieś nadzieje na związek kiedy nigdy jej nie widziałeś, nie wiesz jak się zachowuje, skąd pochodzi, co robi, jakimi ludźmi się otacza. Poza tym w takim przedziale wiekowym 10 lat to spora różnica, jesteście na całkiem innych etapach życia.Uważam,że powinieneś dać sobie spokój z tą dziewczyną i poszukać partnerki bardziej w Twoim wieku.
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
Nie napisałem, że ma 17 lat !!! Ma 26
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
dzisiaj mnie oświeciło, że może ona ma mniej lat....a fotki które widziałeś nie należą do niej....i teraz jej głupio nie wie co robić, bo wie że zależy Ci na spotkaniu :P to jedna z wielu opcji :P...
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
Combi przez 2 lata na pewno bym wyczuł, że coś kręci z wiekiem.Tej opcji nie biorę pod uwage.To musi być coś innego.Staram się już o tym nie myśleć.Za dużo nerwów mnie to kosztuje.Mam nadzieje, że w Nowy Rok wejde spokojniejszy i bez myślenia dlaczego się skończyło.Troche praca pomoże,znajomi,gdzieś wyskocze na wycieczke i powinno być dobrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Może jest osobą bardzo nieśmiałą , dlatego ogranicza się do kontaktów z ludźmi jedynie przez internet. Może ta dziewczyna ze zdjęcia ,to nie ta sama osoba ? i dlatego nie chce się spotkać , bo wtedy wydałoby się ,że przez cały ten czas Cię oszukiwała ? W realnym świecie może mieć kogoś , nawet męża , a Ty jesteś dla niej odskocznią od codziennej szarej rzeczywistości ? W każdym bądź razie Jaka ona by nie była - jeśli nie chce się spotkać -to nie marnowałabym na nią swojego czasu a korzystała z młodości... Wyszłabym do pubu ,do klubu i dała szansę innym dziewczynom. Ale zrobisz jak uważasz ... ![]() Edytowane przez Czarnulka19 Czas edycji: 2009-12-27 o 10:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2009-12-27 o 10:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale po co ciągnąć tą znajomość .. Miną 3 lata ... 5 lat , a oni dalej będą się wymieniać meilami i dzwonić do siebie wieczorami.Nie uważasz ,że szkoda czasu na coś takiego ? Bo Ja miałabym poczucie ,że marnuję swój czas i rozglądałabym się za kimś innym. I jestem pewna ,że ona właśnie ma takie podejście. On siedzi w domu , rozmyślając ciągle o niej , a ona się świetnie bawi i nie traktuję poważnie tej znajomości... Naprawdę tak ciężko się spotkać w realnym świecie ? Nawet gdyby facet ani razu nie zaproponowałby mi spotkania , to sama bym mu zasugerowała ....... Gdybym poświęciła na taką znajomość DWA LATA , to chciałabym czegoś więcej . I piszę to ja , osoba , która ma 19 lat. Wydawałoby się ,że 26-latka powinna być nieco dojrzalsza ![]() Dziewczyny w tym wieku przeważnie rozglądają się już za potencjalnymi kandydatami na męża , a nie bawią się w internetowe znajomości... Także ,nie dziw się ,że na samym początku padły pytania-ile macie lat- bo wasze zachowanie naprawdę nie jest dojrzałe. Edytowane przez Czarnulka19 Czas edycji: 2009-12-27 o 10:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:29.