|
|
#31 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Avatar - film Jamesa Camerona
Cytat:
ajjj nie mogę się doczekać na Avatarka, mam nadzieję, ze w sobotę nam sie uda
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mogę się już doczekać
![]() Nakręciłyście mnie na ten film.
Denerwować się to mścić na własnym zdrowiu za głupotę innych. Edytowane przez Serendipity Czas edycji: 2009-12-28 o 13:01 |
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj ide na 19:00 wiec wieczorkiem zdam relacje.Nie moge sie doczekac;D Specjalnie wybralam kino nieco na uboczu- zrazilam sie do Multikina- pelno ludzi w kolko ciamkajacych i siorbajacych czym popadnie;/
|
|
#34 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Poza tym, w okularach się źle je ![]() Dziewczyny, nie nastawiajacie się znowu zbyt ochoczo! Film ma swoje wady (np. dość banalna fabuła), a i konwencja nie każdemu podejdzie (czyste fantasy), lepiej iść z mało wygórowanymi oczekiwaniami, a poztywnie się zaskoczyć (jak ja), niż iść z oczekiwaniem arcydzieła, i wyjść z niezadowoleniem .
|
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dlatego nie oczekujcie zbyt wiele a wtedy się miło zdziwicie U mnie (multikino) na seansie dużo ludzi miało popcorn ale chyba w trakcie filmu zrezygnowali z jedzenia go, bo cisza na sali była, żadnego chrupania, mlaskania czy szeleszczących papierków
|
|
|
#36 |
|
Wtajemniczenie
|
A moim zdaniem fabuła, dość prosta i rzeczywiście przewidywalna, pasuje do tego filmu. Mimo, że jest prosta, to poruszająca. Uważam też, że Cameron dobrze rozwiązał wszystkie wątki, nie do końca sztampowo.
Jakoś tak w fajerwerkach graficznych uniesień skomplikowana fabuła to mogłoby być za dużo, nie sądzicie?
|
|
#37 |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Ja Wam powiem,że widziałam z tysiąc filmów (mam 40 lat
i mój mąż tak samo,i byliśmy z synem prawie czternastoletnim i wszystkich nas wbiło w fotele po równo.Film robi ogromne wrażenie;porusza bardzo; fabuła holiłódzka jest , to się zgadzam,ale jako całość film naprawdę daje po głowie,warto zobaczyć,warto w 3D,warto dać się ponieść tej w sumie dość przewidywalnej historii... A jak wyszliśmy z kina było ciemno i padał śnieg i nawet Warszawa wydała mi się jakaś taka,bajkowa prawie
|
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
ide jutro ide ideeee;D
|
|
|
#39 |
|
Przyczajenie
|
Film fantastyczny! Nie rozumiem tego, że dla kogoś jest banalny przewidywalny itp. Ja jestem zauroczona filmem i uważam, że ktoś naprawdę fantastycznie dopracował cały film. Osobiście oglądałam film w Cinema City w 3D i chcę jeszcze raz obejrzeć ale normalnie, bo oczy mnie strasznie rozbolały
Mój mąż nie lubi filmów fantasy ale był równie zauroczony Avatarem jak ja. POLECAM wszystkim, którzy jeszcze się wahają - warto zobaczyć ten film na dużym ekranie
|
|
|
|
|
#40 |
|
Przyczajenie
|
Naprawdę świetny film. Jestem zachwycony tym co zobaczyłem i pewnie obejrzę go jeszcze kilka razy. Super animacja i pokazane prawdziwe możliwości dzisiejszych komputerów i grafików.
|
|
#41 |
|
Konto usunięte
|
Byłam dzisiaj, piękny film
Idźcie do kina i koniecznie w 3D. Piękna chociaż przewidywalna historia, 3 godziny szybko zlatują, oglądanie tego filmu to prawdziwa przyjemność.
|
|
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
piękne obrazy i animacje, film ogląda się na wdechu
![]() trochę zaczynam się bać możliwości współeczesnej techniki, skoro potrafi stworzyć takie cuda... i jeszcze efekt 3d, momentami chciałam odganiać muchy, które latały na ekranie ![]() a fabuła... jak ktoś już tu pisał- nie skupiajmy sie na fabule nie można mieć wszystkiego, tutaj nacisk położono na stronę wizualną, a reszta- skojarzenia z Pocahontas i innymi filmami Disney'a nasuwają się cały czas.
|
|
|
|
|
#43 |
|
nyan nyan ^^
|
Byłam wczoraj z TŻtem na pokazie 3D. Film jest rewelacyjny- prezentuje cudowny, mistyczny świat, barwny, czujący! Jestem pod wrażeniem dbałości o szczegóły i wyobraźni autora, zarówno dotyczącej przyrody, zwierząt jak i plemienia Na'vi- design postaci jest piękny
Całość dopełniała fantastyczna muzyka Dawno film nie zrobił na mnie takiego wrażenia, porywające piękno, fabuła może nieco przewidywalna, ale ciekawa, TŻta aż rozbolała ręka tak się ekscytowałam ^^' Zwróciłam też uwagę, że film stanowi studium nad naturą człowieka i tego do czego dąży- osadzony jest w realiach XXII wieku, zatem jesteśmy bardziej zaawansowani technologicznie, tylko, czy przez to mądrzejsi? Wcale nie, czułam wstyd, że ludzka rasa mogłaby być zdolna do takiego egoizmu i okrucieństwa. Się rozpisałam ^^ Zakochałam się w tym filmie po prostu ^^ |
|
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wspominała o tym babeczka zapowiadająca seans ;P
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
na 3D juz wszystkie miejsca zarezerwowane ;( zapłaczę się normalnie
|
|
|
#46 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Więc chyba pójdziemy w Nowy Rok
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam wczoraj
![]() Najpierw nie chciałam iść, ale TŻ mi gadał i gadał o tym filmie, że dałam się naciągnąć. Myślałam sobie, że ot taka sobie wymyślanka, cudy na kiju i czary z mleka + biegająca z łukiem niebieska Pocahontas i wielka miłość w tle(wnioski z plakatów i zwiastunów). Tymczasem film wbił mnie w fotel, nie mogłam się napatrzeć na przyrodę w Pandorze, pełnia kolorów i ten efekt 3D sprawiający jakby się było tam w środku z bohaterami. Piękny, bajeczny film, w sam raz na oderwanie się od szarej rzeczywistości, fabuła faktycznie przypominała mi trochę historię Pocahontas, ale jej prostota jakoś do tego wszystkiego wspaniale się wpasowała. Chętnie obejrzałabym jeszcze raz
|
|
|
|
|
#48 |
|
Rozeznanie
|
Film zapierający dech w piersiach, może niekoniecznie przez fabułę, ale obrazy jakie możemy przez te 3 godziny podziwiać są niezaprzeczalnie zachwycające.
Ciężko było wrócić do szarej rzeczywistości z tak pięknej krainy. Zresztą więcej na ten temat rozpisałam się na bloguAvatar |
|
|
|
|
#49 |
|
Zadomowienie
|
Wroclilam wlasnie z kina i nie moge wrocic do swiata zywych
![]() Cos niesamowitego,wyrwanego prosto z najskrytszych marzen.... Swiat w ktorym chcialo by sie zostac na dluzej.... Film trwal 3 godziny a ja czulam jak by to bylo 10 minut Doslownie wbil mnie ten film w fotel POLECAM i chce jesszczzeeeeee |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
jestem zakochana w świecie Pandory, w Na'vi
![]() normalnie żal było wychodzić z kina...
|
|
|
#51 |
|
Zadomowienie
|
Na zachete dla tych co sie wachaja
![]() http://www.avatarmovie.com/ |
|
|
|
|
#52 |
|
Zadomowienie
|
Dołączam się do wszystkich ochów i achów.
Film cuuudo i trzeba po prostu zobaczyć, bo opisać tych wszystkich wrażeń wzrokowych chyba się nie da.
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli trza iść, mówicie? Ale to już w przyszłym roku uskutecznię.
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
ja też
|
|
|
#55 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak ona gadała, to ja już byłam skupiona na wieeelgachnym ekranie, który zrobił na mnie duże wrażenie (to mój 1. raz w Imaxie
).2 dni temu obejrzałam Avatara po raz drugi, już w kinie cyfrowym, i muszę przyznać, że jest pewna różnica. Obraz jest nieco bardziej "nasycony", przez co bolały mnie oczy .
|
|
|
|
|
#56 |
|
Rozeznanie
|
byłam zrobił na mnie piorunujące wrażenie - cuuudowny
ja chcę jeszcze raz
|
|
#57 |
|
stary jednooki dachowiec
|
Niesamowity, cudowny, oczarował mnie zdjęciami i muzyką... Byłam wczoraj z TŻtem i zamierzamy wybrać się jeszcze raz jutro.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
|
|
|
|
#58 |
|
Wtajemniczenie
|
Byłam na tym filmie wczoraj w wersji 3D.
Mieliśmy zostać na imprezie poprawinowej, ale dziękuję z całego serca chłopakowi, który mnie na ten oto film wyciągnął. Jest poruszający, świat Pandory zachwyca, siedziałam wbita w fotel, z zapartym tchem, ściskało mnie w żołądku, kiedy pojawiał się krajobraz z lotu ptaka, momentami przechodziły dreszcze. Roślinność, zwierzęta, cała postać Neytiri, jej mimika, sposób mówienia, sceny bitewne. Tego nie da się opisać, to trzeba zobaczyć. Naprawdę polecam obejrzeć w 3D, w 2D nie będzie tego efektu... jakbyśmy byli razem z bohaterami w lesie, latali, wspinali się. I jak wyszłam z kina, to myślałam, że tylko ja mam taką spaczoną psychikę, z racji tego, że Jake Sully w ciele avatara podobał mi się bardzo. ;>
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam właśnie z kina. Oglądałam w wersji 3D
Neytiri była cudowna. Te ruchy - takie nieokiełznane. I ludzie, jak zwykle musieli pokazać swoje oblicze. Genialne! |
|
|
|
|
#60 |
|
Raczkowanie
|
Powiem szczerze,że byłam w szoku ! Nigdy nie przepadałam za filmami sci-fi, a tu taka niespodzianka
Naprawdę świetny ! Taki..magiczny Achh byłoby cudownie mieć wokół siebie takie środowisko...CUDO !
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:00.

. Na seansy 3D zawsze dostaje się specjalne okulary.

.