![]() |
#31 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Avatar - film Jamesa Camerona
Cytat:
![]() ajjj nie mogę się doczekać na Avatarka, mam nadzieję, ze w sobotę nam sie uda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Nie mogę się już doczekać
![]() Nakręciłyście mnie na ten film.
Denerwować się to mścić na własnym zdrowiu za głupotę innych. Edytowane przez Serendipity Czas edycji: 2009-12-28 o 12:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj ide na 19:00 wiec wieczorkiem zdam relacje.Nie moge sie doczekac;D Specjalnie wybralam kino nieco na uboczu- zrazilam sie do Multikina- pelno ludzi w kolko ciamkajacych i siorbajacych czym popadnie;/
![]() |
#34 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny, nie nastawiajacie się znowu zbyt ochoczo! Film ma swoje wady (np. dość banalna fabuła), a i konwencja nie każdemu podejdzie (czyste fantasy), lepiej iść z mało wygórowanymi oczekiwaniami, a poztywnie się zaskoczyć (jak ja), niż iść z oczekiwaniem arcydzieła, i wyjść z niezadowoleniem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dlatego nie oczekujcie zbyt wiele a wtedy się miło zdziwicie ![]() U mnie (multikino) na seansie dużo ludzi miało popcorn ale chyba w trakcie filmu zrezygnowali z jedzenia go, bo cisza na sali była, żadnego chrupania, mlaskania czy szeleszczących papierków ![]()
![]() |
![]() |
#36 |
Wtajemniczenie
|
A moim zdaniem fabuła, dość prosta i rzeczywiście przewidywalna, pasuje do tego filmu. Mimo, że jest prosta, to poruszająca. Uważam też, że Cameron dobrze rozwiązał wszystkie wątki, nie do końca sztampowo.
Jakoś tak w fajerwerkach graficznych uniesień skomplikowana fabuła to mogłoby być za dużo, nie sądzicie? ![]()
![]() |
#37 |
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Ja Wam powiem,że widziałam z tysiąc filmów (mam 40 lat
![]() Film robi ogromne wrażenie;porusza bardzo; fabuła holiłódzka jest , to się zgadzam,ale jako całość film naprawdę daje po głowie,warto zobaczyć,warto w 3D,warto dać się ponieść tej w sumie dość przewidywalnej historii... A jak wyszliśmy z kina było ciemno i padał śnieg i nawet Warszawa wydała mi się jakaś taka,bajkowa prawie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
ide jutro ide ideeee;D
![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
Film fantastyczny! Nie rozumiem tego, że dla kogoś jest banalny przewidywalny itp. Ja jestem zauroczona filmem i uważam, że ktoś naprawdę fantastycznie dopracował cały film. Osobiście oglądałam film w Cinema City w 3D i chcę jeszcze raz obejrzeć ale normalnie, bo oczy mnie strasznie rozbolały
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Przyczajenie
|
Naprawdę świetny film. Jestem zachwycony tym co zobaczyłem i pewnie obejrzę go jeszcze kilka razy. Super animacja i pokazane prawdziwe możliwości dzisiejszych komputerów i grafików.
![]() |
#41 |
Konto usunięte
|
Byłam dzisiaj, piękny film
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
piękne obrazy i animacje, film ogląda się na wdechu
![]() trochę zaczynam się bać możliwości współeczesnej techniki, skoro potrafi stworzyć takie cuda... i jeszcze efekt 3d, momentami chciałam odganiać muchy, które latały na ekranie ![]() a fabuła... jak ktoś już tu pisał- nie skupiajmy sie na fabule ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
nyan nyan ^^
|
Byłam wczoraj z TŻtem na pokazie 3D. Film jest rewelacyjny- prezentuje cudowny, mistyczny świat, barwny, czujący! Jestem pod wrażeniem dbałości o szczegóły i wyobraźni autora, zarówno dotyczącej przyrody, zwierząt jak i plemienia Na'vi- design postaci jest piękny
![]() ![]() Dawno film nie zrobił na mnie takiego wrażenia, porywające piękno, fabuła może nieco przewidywalna, ale ciekawa, TŻta aż rozbolała ręka tak się ekscytowałam ^^' Zwróciłam też uwagę, że film stanowi studium nad naturą człowieka i tego do czego dąży- osadzony jest w realiach XXII wieku, zatem jesteśmy bardziej zaawansowani technologicznie, tylko, czy przez to mądrzejsi? Wcale nie, czułam wstyd, że ludzka rasa mogłaby być zdolna do takiego egoizmu i okrucieństwa. Się rozpisałam ^^ Zakochałam się w tym filmie po prostu ^^ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
na 3D juz wszystkie miejsca zarezerwowane ;( zapłaczę się normalnie
![]()
![]() |
![]() |
#46 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Więc chyba pójdziemy w Nowy Rok ![]()
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Byłam wczoraj
![]() Najpierw nie chciałam iść, ale TŻ mi gadał i gadał o tym filmie, że dałam się naciągnąć. Myślałam sobie, że ot taka sobie wymyślanka, cudy na kiju i czary z mleka + biegająca z łukiem niebieska Pocahontas i wielka miłość w tle(wnioski z plakatów i zwiastunów). Tymczasem film wbił mnie w fotel, nie mogłam się napatrzeć na przyrodę w Pandorze, pełnia kolorów i ten efekt 3D sprawiający jakby się było tam w środku z bohaterami. Piękny, bajeczny film, w sam raz na oderwanie się od szarej rzeczywistości, fabuła faktycznie przypominała mi trochę historię Pocahontas, ale jej prostota jakoś do tego wszystkiego wspaniale się wpasowała. Chętnie obejrzałabym jeszcze raz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Rozeznanie
|
Film zapierający dech w piersiach, może niekoniecznie przez fabułę, ale obrazy jakie możemy przez te 3 godziny podziwiać są niezaprzeczalnie zachwycające.
Ciężko było wrócić do szarej rzeczywistości z tak pięknej krainy. Zresztą więcej na ten temat rozpisałam się na bloguAvatar |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
Wroclilam wlasnie z kina i nie moge wrocic do swiata zywych
![]() ![]() Cos niesamowitego,wyrwanego prosto z najskrytszych marzen.... Swiat w ktorym chcialo by sie zostac na dluzej.... Film trwal 3 godziny a ja czulam jak by to bylo 10 minut ![]() Doslownie wbil mnie ten film w fotel ![]() POLECAM i chce jesszczzeeeeee ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
jestem zakochana w świecie Pandory, w Na'vi
![]() ![]() normalnie żal było wychodzić z kina...
![]() |
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
Na zachete dla tych co sie wachaja
![]() http://www.avatarmovie.com/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zadomowienie
|
Dołączam się do wszystkich ochów i achów.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Czyli trza iść, mówicie? Ale to już w przyszłym roku uskutecznię.
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
ja też
![]()
![]() |
![]() |
#55 |
Wtajemniczenie
|
Jak ona gadała, to ja już byłam skupiona na wieeelgachnym ekranie, który zrobił na mnie duże wrażenie (to mój 1. raz w Imaxie
![]() 2 dni temu obejrzałam Avatara po raz drugi, już w kinie cyfrowym, i muszę przyznać, że jest pewna różnica. Obraz jest nieco bardziej "nasycony", przez co bolały mnie oczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Rozeznanie
|
byłam zrobił na mnie piorunujące wrażenie - cuuudowny
![]() ja chcę jeszcze raz ![]()
![]() |
#57 |
stary jednooki dachowiec
|
Niesamowity, cudowny, oczarował mnie zdjęciami i muzyką... Byłam wczoraj z TŻtem i zamierzamy wybrać się jeszcze raz jutro.
![]()
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Wtajemniczenie
|
Byłam na tym filmie wczoraj w wersji 3D.
Mieliśmy zostać na imprezie poprawinowej, ale dziękuję z całego serca chłopakowi, który mnie na ten oto film wyciągnął. Jest poruszający, świat Pandory zachwyca, siedziałam wbita w fotel, z zapartym tchem, ściskało mnie w żołądku, kiedy pojawiał się krajobraz z lotu ptaka, momentami przechodziły dreszcze. Roślinność, zwierzęta, cała postać Neytiri, jej mimika, sposób mówienia, sceny bitewne. Tego nie da się opisać, to trzeba zobaczyć. Naprawdę polecam obejrzeć w 3D, w 2D nie będzie tego efektu... jakbyśmy byli razem z bohaterami w lesie, latali, wspinali się. I jak wyszłam z kina, to myślałam, że tylko ja mam taką spaczoną psychikę, z racji tego, że Jake Sully w ciele avatara podobał mi się bardzo. ;>
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam właśnie z kina. Oglądałam w wersji 3D
![]() Neytiri była cudowna. Te ruchy - takie nieokiełznane. I ludzie, jak zwykle musieli pokazać swoje oblicze. Genialne! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
Powiem szczerze,że byłam w szoku ! Nigdy nie przepadałam za filmami sci-fi, a tu taka niespodzianka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.