|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#31 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: nowy przebój? - L`Imperatrice
Wiecie, jest wpół do dziesiątej wieczorem, o 7 rano wypsikałam na szyję próbkę (1,5 ml - powiecie że zlałam się do pępka ale co tam), a teraz kręcę głową (włosy obecnie mam krótkie więc to nie z nich zapach) i falami uderza we mnie słodki jabłkowy zapach, bardzo przyjemny, stuprocentowo świeżo-owocowy, nieskomplikowany ale tworzy tak jakby przezroczystą mgłę że tak powiem
![]() Stwierdziłam że to świetny zapach do pracy - tak trwały że można go zapodać rano i chwatit! Z tymi atomizerkami (mam jakieś dwa gratisowe z Superpharm) nie bardzo wiem jak to zrobić - przepsikać trochę? Nabędę Cesarzową za miesiąc - w ramach imienin; będzie w sam raz na wiosnę, jak ktoś lubi takie klimaty to polecam bo trwały, choć nie jest zapachem wytwornym ani uwodzicielskim - moim zdaniem... Ale dodam, że dziś na zebraniu w pracy siedziałam koło babki wypsikanej Little Black Dress i od razu rozpoznałam tę gryzącą plaską woń (z góry przepraszam wielbicielki LBD) i jakoś byłam zadowolona że pachnę ową próbką - jeśli chodzi o klasę to nie ma porównania
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ja wytrzymam do przybycia flaszki może? jeśli tak mogłabym się rozkoszować Cesarzową na Sylwestra w innym wypadku planuję dziś przybyłe Chance Eau Fraiche
|
|
|
#33 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A seledynowe Chance też mam i używam aczkolwiek rzadko bo małżonek narzeka że "za mocne" ![]() Aaa i jeszcze coś... minęła północ i właśnie Cesarzowa na mnie zwietrzała - jak mówię, od 7 rano
Edytowane przez kroliczek190 Czas edycji: 2009-12-31 o 00:17 |
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#35 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ciekawa jestem gdzie kupiłaś - bo jak rozumiem w internecie? |
|
|
|
|
|
#36 |
|
Rozeznanie
|
Po lekturze wątku dziś wwąchałam się w Sephorze w L'Imperatrice.
Głębia moich doznań była taka: początek - japcok, koniec - kompocik. Ta imperatorowa panuje chyba w jabłkowym sadzie
|
|
#37 | |
|
Killing me softly
|
Cytat:
Dziewczyny kusząco opisują, także pierwszym, co zrobiłam po wejściu do Sephory był krok w stronę L'imperatrice.I co? I jabłko Mam podobne skojarzenia do Twoich.Bez głębi i polotu, takie kwaskawe jabłko do noszenia "po domu", co najwyżej.
|
|
|
#38 | |
|
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
Zapach nawet i mi się podoba - takie fajne jabłuszko. Ale to się prawie nie rozwija, jest płaskie po prostu - jak nie perfumy |
|
|
|
|
|
#39 |
|
Przyczajenie
|
witam Kobietki! może ja zacznę: zastanawiam się czy znalazłaby się jakaś podobna nuta do l'imperatrice d&g? zależy mi na 'CESARZOWEJ', są świetne, tylko, że oryginalnie wyszły jedynie setki- to dla mnie dużo za dużo:P macie może jakiś pomysł moje kochane?
buziaczki.. |
|
|
|
|
#40 |
|
Szef ds. Wymianek
|
Dot.: szukamy podobnych nutek :) zapraszam!
moj pierwszy pomysl, ktory sie nasunal, to korzystanie z wyszukiwarki
![]() EDIT predkosc dzialania Moderatora - imponujaca! ![]() prosze o usuniecie mojego posta^^
|
|
|
#41 |
|
Przyczajenie
|
zapach jest super... ! czy znajdę jakiś podobny? l'imperatrice jest tylko w 100ml, to dla mnie za dużo więc szukam innego zapachu.
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#42 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
|
|
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: szukamy podobnych nutek :) zapraszam!
Cytat:
Daj też trochę czasu dziewczynom na odpowiedź. Przeniosłam ze wspólnozakupowego, połączyłam z istniejącym wątkiem dotyczącym tego zapachu.
|
|
|
|
#44 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wprawdzie jabłka są wyczuwalne w wielu wodach - DKNY Delicious na przykład (zielone i czerwone) albo Joop All About Eve... albo Nina - tej to nie lubię bo to duszone jabłka jak w przedszkolu ![]() A Cesarzowa to jabłka świeżo ugryzione tak je czuję ![]() 100 ml wyrobisz przeciez w kilka miesięcy... |
|
|
|
|
|
#45 | ||
|
Matka buldoga
|
Dot.: nowy przebój? - Dolce&Gabbana Anthology L`Imperatrice 3
Cytat:
Cytat:
Mapetita, zrob tak jak radzi Kroliczek, albo kup z kims na spolke. Ja tak zrobilam z moja mama, ale wiem, ze i tak bede kupowac w przyszlosci kolejne "setki"
|
|
|
#46 |
|
BAN stały
|
Dot.: nowy przebój? - Dolce&Gabbana Anthology L`Imperatrice 3
Mnie tez rozkochała w sobie Cesarzowa
przymierzam się do rozbiórki ![]() a mój TŻ stwierdził, że pachnie jak mydło w płynie do mycia rąk ...
|
|
|
|
|
#47 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:11.

jak ja wytrzymam do przybycia flaszki
może? jeśli tak mogłabym się rozkoszować Cesarzową na Sylwestra w innym wypadku planuję dziś przybyłe Chance Eau Fraiche