nowy przebój? - Dolce&Gabbana Anthology L`Imperatrice 3 - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-12-30, 21:46   #31
kroliczek190
Zadomowienie

Dot.: nowy przebój? - L`Imperatrice

Wiecie, jest wpół do dziesiątej wieczorem, o 7 rano wypsikałam na szyję próbkę (1,5 ml - powiecie że zlałam się do pępka ale co tam), a teraz kręcę głową (włosy obecnie mam krótkie więc to nie z nich zapach) i falami uderza we mnie słodki jabłkowy zapach, bardzo przyjemny, stuprocentowo świeżo-owocowy, nieskomplikowany ale tworzy tak jakby przezroczystą mgłę że tak powiem
Stwierdziłam że to świetny zapach do pracy - tak trwały że można go zapodać rano i chwatit! Z tymi atomizerkami (mam jakieś dwa gratisowe z Superpharm) nie bardzo wiem jak to zrobić - przepsikać trochę?

Nabędę Cesarzową za miesiąc - w ramach imienin; będzie w sam raz na wiosnę, jak ktoś lubi takie klimaty to polecam bo trwały, choć nie jest zapachem wytwornym ani uwodzicielskim - moim zdaniem...
Ale dodam, że dziś na zebraniu w pracy siedziałam koło babki wypsikanej Little Black Dress i od razu rozpoznałam tę gryzącą plaską woń (z góry przepraszam wielbicielki LBD) i jakoś byłam zadowolona że pachnę ową próbką - jeśli chodzi o klasę to nie ma porównania
kroliczek190 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-30, 22:10   #32
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kroliczek190 Pokaż wiadomość
Wiecie, jest wpół do dziesiątej wieczorem, o 7 rano wypsikałam na szyję próbkę (1,5 ml - powiecie że zlałam się do pępka ale co tam), a teraz kręcę głową (włosy obecnie mam krótkie więc to nie z nich zapach) i falami uderza we mnie słodki jabłkowy zapach, bardzo przyjemny, stuprocentowo świeżo-owocowy, nieskomplikowany ale tworzy tak jakby przezroczystą mgłę że tak powiem
Stwierdziłam że to świetny zapach do pracy - tak trwały że można go zapodać rano i chwatit! Z tymi atomizerkami (mam jakieś dwa gratisowe z Superpharm) nie bardzo wiem jak to zrobić - przepsikać trochę?

Nabędę Cesarzową za miesiąc - w ramach imienin; będzie w sam raz na wiosnę, jak ktoś lubi takie klimaty to polecam bo trwały, choć nie jest zapachem wytwornym ani uwodzicielskim - moim zdaniem...
Ale dodam, że dziś na zebraniu w pracy siedziałam koło babki wypsikanej Little Black Dress i od razu rozpoznałam tę gryzącą plaską woń (z góry przepraszam wielbicielki LBD) i jakoś byłam zadowolona że pachnę ową próbką - jeśli chodzi o klasę to nie ma porównania
Skonam... jak ja wytrzymam do przybycia flaszki sprzedająca wysłała mi kurierem dzisiaj - kurier siódemka, ale ja tam nie wiem czy oni jutro rozwożą paczki może? jeśli tak mogłabym się rozkoszować Cesarzową na Sylwestra w innym wypadku planuję dziś przybyłe Chance Eau Fraiche

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-31, 00:15   #33
kroliczek190
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Skonam... jak ja wytrzymam do przybycia flaszki sprzedająca wysłała mi kurierem dzisiaj - kurier siódemka, ale ja tam nie wiem czy oni jutro rozwożą paczki może? jeśli tak mogłabym się rozkoszować Cesarzową na Sylwestra w innym wypadku planuję dziś przybyłe Chance Eau Fraiche
Kasiu, jak tylko Cesarzowa przybędzie napisz wrażenia - pamiętam z Twoich wypowiedzi z paru lat że gust mamy podobny - Gucci Eau the Parfum 2, Miss Dior Cherie i inne słodkie swieżości!
A seledynowe Chance też mam i używam aczkolwiek rzadko bo małżonek narzeka że "za mocne"

Aaa i jeszcze coś... minęła północ i właśnie Cesarzowa na mnie zwietrzała - jak mówię, od 7 rano

Edytowane przez kroliczek190
Czas edycji: 2009-12-31 o 00:17
Stary 2009-12-31, 20:35   #34
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Kasiu, jak tylko Cesarzowa przybędzie napisz wrażenia - pamiętam z Twoich wypowiedzi z paru lat że gust mamy podobny - Gucci Eau the Parfum 2, Miss Dior Cherie i inne słodkie swieżości!
A seledynowe Chance też mam i używam aczkolwiek rzadko bo małżonek narzeka że "za mocne"

Aaa i jeszcze coś... minęła północ i właśnie Cesarzowa na mnie zwietrzała - jak mówię, od 7 rano
Króliczku doszła dzisiaj! Jestem zachwycona przepiękne, soczyste i nagrzane letnim słońcem jabłko... a raczej sad owocowy, pełen przede wszystkim jabłoni lecz także nie pozbawiony mechatych brzoskwiń i gruszek! Absolutnie optymistyczny i radosny, świetny zapach na wiosnę i lato a bazę ma piękna... słodszą, ocieploną i bardzo kobiecą

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-04, 10:15   #35
kroliczek190
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Króliczku doszła dzisiaj! Jestem zachwycona przepiękne, soczyste i nagrzane letnim słońcem jabłko... a raczej sad owocowy, pełen przede wszystkim jabłoni lecz także nie pozbawiony mechatych brzoskwiń i gruszek! Absolutnie optymistyczny i radosny, świetny zapach na wiosnę i lato a bazę ma piękna... słodszą, ocieploną i bardzo kobiecą
Kasiu, zatem niech Ci w Nowym Roku przyniesie szczęście ten zapach
Ciekawa jestem gdzie kupiłaś - bo jak rozumiem w internecie?
Stary 2010-01-16, 22:52   #36
KomEwa
Rozeznanie

Po lekturze wątku dziś wwąchałam się w Sephorze w L'Imperatrice.

Głębia moich doznań była taka: początek - japcok, koniec - kompocik.

Ta imperatorowa panuje chyba w jabłkowym sadzie
KomEwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-17, 13:58   #37
Lukrecja_Borgia
Killing me softly

Cytat:
Napisane przez KomEwa Pokaż wiadomość
Po lekturze wątku dziś wwąchałam się w Sephorze w L'Imperatrice.

Głębia moich doznań była taka: początek - japcok, koniec - kompocik.

Ta imperatorowa panuje chyba w jabłkowym sadzie
Wątek i mnie skłonił do intensywnych testów Dziewczyny kusząco opisują, także pierwszym, co zrobiłam po wejściu do Sephory był krok w stronę L'imperatrice.
I co? I jabłko Mam podobne skojarzenia do Twoich.
Bez głębi i polotu, takie kwaskawe jabłko do noszenia "po domu", co najwyżej.
Stary 2010-01-17, 15:17   #38
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Jak dla mnie cała "tarotowa" seria to porażka, i Cesarzowa nie jest tu wyjątkiem. Wątłe popłuczynki woniejące środkami czystości, szamponami i żelami pod prysznic. O wiele za drogie w stosunku do jakości. Natomiast faktycznie, tester L'Imperatrice jest osuszany o wiele szybciej niż inne z serii. Słodki, owocowy, bezkonfliktowy, to i wszystkim się podoba. No i jedynie sluszny dla perfum kolor - on tez musi przyciągać uwagę
Ot dokładnie - żel, szampon.
Zapach nawet i mi się podoba - takie fajne jabłuszko.
Ale to się prawie nie rozwija, jest płaskie po prostu - jak nie perfumy
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 13:50   #39
mapetita3
Przyczajenie

Wink szukamy podobnych nutek :) zapraszam!

witam Kobietki! może ja zacznę: zastanawiam się czy znalazłaby się jakaś podobna nuta do l'imperatrice d&g? zależy mi na 'CESARZOWEJ', są świetne, tylko, że oryginalnie wyszły jedynie setki- to dla mnie dużo za dużo:P macie może jakiś pomysł moje kochane?
buziaczki..
mapetita3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 14:02   #40
siarka40
Szef ds. Wymianek

Dot.: szukamy podobnych nutek :) zapraszam!

moj pierwszy pomysl, ktory sie nasunal, to korzystanie z wyszukiwarki

EDIT predkosc dzialania Moderatora - imponujaca!
prosze o usuniecie mojego posta^^
Stary 2010-01-26, 14:11   #41
mapetita3
Przyczajenie

Question Dot.: nowy przebój? - L`Imperatrice

zapach jest super... ! czy znajdę jakiś podobny? l'imperatrice jest tylko w 100ml, to dla mnie za dużo więc szukam innego zapachu.
mapetita3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 14:16   #42
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez mapetita3 Pokaż wiadomość
zapach jest super... ! czy znajdę jakiś podobny? l'imperatrice jest tylko w 100ml, to dla mnie za dużo więc szukam innego zapachu.
przed chwila pisalas o tym samym wyzej (w ogole, zakladajac niepotrzebnie nowy watek), a pare minut wczesniej pytalas o to w watku "Czym dzisiaj pachniesz, Wizazanko?" - moze jestem dzis zrzedliwa, ale czy naprawde nie mozna poczekac troche na odpowiedz?
Stary 2010-01-26, 14:24   #43
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl
Dot.: szukamy podobnych nutek :) zapraszam!

Cytat:
witam Kobietki! może ja zacznę: zastanawiam się czy znalazłaby się jakaś podobna nuta do l'imperatrice d&g? zależy mi na 'CESARZOWEJ', są świetne, tylko, że oryginalnie wyszły jedynie setki- to dla mnie dużo za dużo:P macie może jakiś pomysł moje kochane?
buziaczki..
Proszę na przyszłość skorzystać z wyszukiwarki - poszukać w istniejących już wątkach podobnego tematu, oraz zwrócić uwagę na jakim forum zakładasz wątek.
Daj też trochę czasu dziewczynom na odpowiedź.
Przeniosłam ze wspólnozakupowego, połączyłam z istniejącym wątkiem dotyczącym tego zapachu.

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 14:39   #44
kroliczek190
Zadomowienie

Cytat:
Moim zdaniem nic dokładnie podobnego nie ma
Wprawdzie jabłka są wyczuwalne w wielu wodach - DKNY Delicious na przykład (zielone i czerwone) albo Joop All About Eve... albo Nina - tej to nie lubię bo to duszone jabłka jak w przedszkolu
A Cesarzowa to jabłka świeżo ugryzione tak je czuję
100 ml wyrobisz przeciez w kilka miesięcy...
Stary 2010-01-26, 19:18   #45
zania
Matka buldoga

Dot.: nowy przebój? - Dolce&Gabbana Anthology L`Imperatrice 3

Cytat:
A Cesarzowa to jabłka świeżo ugryzione tak je czuję
100 ml wyrobisz przeciez w kilka miesięcy...
Cytat:
O, tak, zapach jest super, zgadzam sie z Kroliczkiem
Mapetita, zrob tak jak radzi Kroliczek, albo kup z kims na spolke. Ja tak zrobilam z moja mama, ale wiem, ze i tak bede kupowac w przyszlosci kolejne "setki"
Stary 2010-01-26, 23:28   #46
kasiaa91
BAN stały

Dot.: nowy przebój? - Dolce&Gabbana Anthology L`Imperatrice 3

Mnie tez rozkochała w sobie Cesarzowa
przymierzam się do rozbiórki
a mój TŻ stwierdził, że pachnie jak mydło w płynie do mycia rąk ...
kasiaa91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 00:15   #47
evitanna
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Layila Pokaż wiadomość
Prawdę powiedziawszy, był to jedyny zapach z serii Tarota, który zwrócił moją uwagę. Szukałam wtedy, tak dla odmiany od ciężkich killerów, jakiegoś lekkiego, przyjemnego, owocowego zapachu. Niestety, biorąc pod uwagę jego popularność wśród rzeszy fanek Be Delicious i "różowej Lakosty"[pis.oryg.], raczej się nie skuszę...
Dokładnie, jedyny z Tarota, który zwraca uwagę.
evitanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości