Zapach (w) domu - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-05-27, 11:43   #31
karola79
Przyczajenie

Dot.: Zapach (w) domu

Korzystałyście może ze świeczek zapachowych z Ikea? Kilka dni temu zakupiłam małą jabłkową świeczkę, na sucho pachniała bardzo ładnie, lecz gdy ją zapaliła zapach domu zmienił się diametralnie i czuć było spaleniznę. Po prostu świeczka zamiast ładnie pachnięć to kopciła trochę czarnym dymem, który wymieszał się z tym jabłkowym zapachem. Chciałabym poznać Wasze opinie na ten temat, bo nie wiem czy ja trafiłam na jakąś felerną świeczkę, czy wszystkie takie są?
karola79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-27, 12:56   #32
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez karola79 Pokaż wiadomość
Korzystałyście może ze świeczek zapachowych z Ikea? Kilka dni temu zakupiłam małą jabłkową świeczkę, na sucho pachniała bardzo ładnie, lecz gdy ją zapaliła zapach domu zmienił się diametralnie i czuć było spaleniznę. Po prostu świeczka zamiast ładnie pachnięć to kopciła trochę czarnym dymem, który wymieszał się z tym jabłkowym zapachem. Chciałabym poznać Wasze opinie na ten temat, bo nie wiem czy ja trafiłam na jakąś felerną świeczkę, czy wszystkie takie są?
Wielokrotnie miałam w domu świece z Ikei i pachniały bardzo ładnie. Może coś wpadło do świecy?
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-27, 14:41   #33
scary_mary
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karola79 Pokaż wiadomość
Niektore swiece sa spryskane zapachem tylko z zewnatrz. Jesli chcesz kupic pachnaca siweczke, wybierz yankee candle albo po prostu uzyj olejku zapachowego z kominkiem.
scary_mary jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-26, 09:13   #34
Judytd
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Ja kupiłam kiedyś świeczki w Ikei, sprzedawali po 3, w odcieniach brązu i bieli czyli zapachy czekolady, wanilii i cynamonu. Świeczki ładnie pachniały, nie dymiły się, ale po tym, jak się je zgasiło, knot kopcił i przez to pachniało bardzo intensywnie spalenizną, czyli cały zabieg o kant d.. trzasnąć Teraz testuję spreje z Home Aroma (zapachy fresh cotton i white tea) – rekomendacja wyczytana z tej dyskusji. Olejki w bardzo przystępnej cenie, ładnie pachną i bardzo długo się otrzymują. Dla porównania kupiłam w weekend w superpharmie olejki (brałam, bo promocja była 2za1 ), przetestowałam grapefruitowy w sypialni, ładny zapach, jednak lekko ostry a’la kadzidełko. Troszkę drażni, nie można palić długo.
Judytd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-26, 09:32   #35
annakozlow
Przyczajenie

Ja też lubię w niektórych sklepach te ich zapach,chociaż tak szczerze w niektórych naprawdę przesadzają,można się udusić, mnie mdli w niektórych sklepach .Co do zapachów do domu, kadzidełka są dość długotrwałe ,denerwują mnie te wszystkie szajsy do kontaktu,działają ładnie pierwsze dni a potem tylko widać jak znikają,też chciałabym się dowiedzieć jak można uzyskać w domu super zapach nie paląc tony świeczek itp....
annakozlow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-09, 13:18   #36
AgnieszkaZ84
Przyczajenie

Dziewczyny, nie wiem czy znacie, ale polecam zapachy firmy Aromanti. (www.aromanti.pl ich sklep) Ja dostałam jeden na urodziny i w życiu bym nie pomyślała, że takie "maleństwo" z wystającymi patyczkami może cokolwiek pachnieć.. Karafka ma 80ml a pachnie tak, że otwierając drzwi do domu już czuje ten aromat. Skusiłam się też na świeczkę i mimo, że wiele różnych "przerobiłam" to podczas palenia nie czułam za bardzo aromatu (lubię jak jest dosyć intensywny), a tutaj bardzo miło się zaskoczyłam. Polecam naprawdę bo ja jestem bardzo zadowolona
AgnieszkaZ84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-11, 14:14   #37
betty0502
Wtajemniczenie

GG do betty0502

Cytat:
Napisane przez AgnieszkaZ84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie wiem czy znacie, ale polecam zapachy firmy Aromanti. (www.aromanti.pl ich sklep) Ja dostałam jeden na urodziny i w życiu bym nie pomyślała, że takie "maleństwo" z wystającymi patyczkami może cokolwiek pachnieć.. Karafka ma 80ml a pachnie tak, że otwierając drzwi do domu już czuje ten aromat. Skusiłam się też na świeczkę i mimo, że wiele różnych "przerobiłam" to podczas palenia nie czułam za bardzo aromatu (lubię jak jest dosyć intensywny), a tutaj bardzo miło się zaskoczyłam. Polecam naprawdę bo ja jestem bardzo zadowolona
Przypomniałaś mi właśnie, że miałam kiedyś świetny zapach/olejek do kominka w podobnej buteleczce, tylko nie wiem czy nazwa nie była inna też pięknie pachniało. Do kominka czasem używam olejków do ciasta. W ostatnim czasie znalazłam kilka przeterminowanych i wicie jakie piękne zapachy w domu unosiły się, takie delikatne, nieprzesadzone
betty0502 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-18, 11:44   #38
AgnieszkaZ84
Przyczajenie

Z Aromanti zapachów do kominka jeszcze nie próbowałam, ale widziałam że mają dwa różne rodzaje w różnych pojemnościach. Jak na razie tylko dyfuzorek z patyczkami (rewelacja, pachnie jak szalony) oraz świece w bardzo grubym kolorowym szkle - która pachnie nawet jak się jej nie pali (pewnie ze względu na jej rozmiar, bo samego wosku w niej jest prawie kilogram oO) nazywa się LUXE i jest firmy Procado (widziałam nawet ostatnio na blogu który obserwuję jej recenzję i po wpisaniu hasła jest na te świece 30% rabatu. Jak by ktoś chciał zobaczyć to adres bloga - www.kosmetasia.blogspot.com). Co prawda najtańsza nie jest, ale ja akurat trafiłam na dobrą promocję jak ktoś lubi świece to przeboleje Z olejków do kominka ostatnio w Body&Bath widziałam -50% promocji na rożne różniste olejki i świece też. Tylko na tych ich świecach jest napisane, że "nie palić dłużej niż 2h" więc podejrzewam, że mogą znajdować się w nich jakies szkodliwe rzeczy. Aromanti chwali się tym, że w swoich ma tylko naturalne woski i nie ma ograniczenia czasu palenia. A poza tym używam chyba wszystkiego, co "wydziela" zapach
Pozdrawiam zapachomaniaczki!
AgnieszkaZ84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-30, 17:25   #39
KarolinaK
Zakorzenienie

Idź do sklepu z olejkami. Kup olejek o zapachu których ci sie podoba. W domu do pojemniczka nasyp sode oczyszczona kilka krople olejku przykryj folią aluminiowa zrób kilka dziur i postaw na szafie.
Jeśli masz olejek dobrej jakości jakiś koncentrat to potrzyma nawet do 4-5 dni

Albo nawilzacz powietrza co sie podlacza do prądu i dodajesz olejki i paruje. Co do zapachu tez spotkałam sie z takimi co mi sie bardzo podobały. Tylko ze w domu to zawsze inaczej bo sie jednak piecze czy gotuje. A jak rybę i ma sie salon połączony z kuchnia to juz w ogóle

Edytowane przez KarolinaK
Czas edycji: 2013-07-30 o 17:34
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-27, 18:48   #40
kokosowa_nutella
Raczkowanie

Dla mnie one w ogóle nie pachną,miałam trzy różne saszetki,w tym lawendową i nic ((
Stary 2013-08-27, 21:40   #41
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sithnam Pokaż wiadomość
Polecam wszystkim skorzystanie z zapachów jakie oferuje Pachnąca Szafa. Każda z nas znajdzie tam swój ulubiony zapach, ja używam obecnie zapachu lawendy i w końcu w domu czuję się jak na łonie natury
Idź na pole nazrywaj lawendy i włóż w saszetki lniane i zawiąz sznurkiem. Powieś w szafie albo w przedpokoju. Za darmo i zapach o wiele bardziej intensywniejszy tygodniami...
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-28, 02:52   #42
kokosowa_nutella
Raczkowanie

No właśnie szukałam lawendy na bazarkach bo u mnie nigdzie w pobliżu nie rośnie :P
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości