|
|
#31 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Zapach (w) domu
Korzystałyście może ze świeczek zapachowych z Ikea? Kilka dni temu zakupiłam małą jabłkową świeczkę, na sucho pachniała bardzo ładnie, lecz gdy ją zapaliła zapach domu zmienił się diametralnie i czuć było spaleniznę. Po prostu świeczka zamiast ładnie pachnięć to kopciła trochę czarnym dymem, który wymieszał się z tym jabłkowym zapachem. Chciałabym poznać Wasze opinie na ten temat, bo nie wiem czy ja trafiłam na jakąś felerną świeczkę, czy wszystkie takie są?
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Ja kupiłam kiedyś świeczki w Ikei, sprzedawali po 3, w odcieniach brązu i bieli czyli zapachy czekolady, wanilii i cynamonu. Świeczki ładnie pachniały, nie dymiły się, ale po tym, jak się je zgasiło, knot kopcił i przez to pachniało bardzo intensywnie spalenizną, czyli cały zabieg o kant d.. trzasnąć
Teraz testuję spreje z Home Aroma (zapachy fresh cotton i white tea) – rekomendacja wyczytana z tej dyskusji. Olejki w bardzo przystępnej cenie, ładnie pachną i bardzo długo się otrzymują. Dla porównania kupiłam w weekend w superpharmie olejki (brałam, bo promocja była 2za1 ), przetestowałam grapefruitowy w sypialni, ładny zapach, jednak lekko ostry a’la kadzidełko. Troszkę drażni, nie można palić długo.
|
|
|
|
|
#35 |
|
Przyczajenie
|
Ja też lubię w niektórych sklepach te ich zapach,chociaż tak szczerze w niektórych naprawdę przesadzają,można się udusić, mnie mdli w niektórych sklepach
|
|
|
|
|
#36 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, nie wiem czy znacie, ale polecam zapachy firmy Aromanti. (www.aromanti.pl ich sklep) Ja dostałam jeden na urodziny i w życiu bym nie pomyślała, że takie "maleństwo" z wystającymi patyczkami może cokolwiek pachnieć.. Karafka ma 80ml a pachnie tak, że otwierając drzwi do domu już czuje ten aromat. Skusiłam się też na świeczkę i mimo, że wiele różnych "przerobiłam" to podczas palenia nie czułam za bardzo aromatu (lubię jak jest dosyć intensywny), a tutaj bardzo miło się zaskoczyłam. Polecam naprawdę bo ja jestem bardzo zadowolona
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też pięknie pachniało. Do kominka czasem używam olejków do ciasta. W ostatnim czasie znalazłam kilka przeterminowanych i wicie jakie piękne zapachy w domu unosiły się, takie delikatne, nieprzesadzone
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 |
|
Przyczajenie
|
Z Aromanti zapachów do kominka jeszcze nie próbowałam, ale widziałam że mają dwa różne rodzaje w różnych pojemnościach. Jak na razie tylko dyfuzorek z patyczkami (rewelacja, pachnie jak szalony) oraz świece w bardzo grubym kolorowym szkle - która pachnie nawet jak się jej nie pali (pewnie ze względu na jej rozmiar, bo samego wosku w niej jest prawie kilogram oO) nazywa się LUXE i jest firmy Procado (widziałam nawet ostatnio na blogu który obserwuję jej recenzję i po wpisaniu hasła jest na te świece 30% rabatu. Jak by ktoś chciał zobaczyć to adres bloga - www.kosmetasia.blogspot.com). Co prawda najtańsza nie jest, ale ja akurat trafiłam na dobrą promocję
jak ktoś lubi świece to przeboleje Z olejków do kominka ostatnio w Body&Bath widziałam -50% promocji na rożne różniste olejki i świece też. Tylko na tych ich świecach jest napisane, że "nie palić dłużej niż 2h" więc podejrzewam, że mogą znajdować się w nich jakies szkodliwe rzeczy. Aromanti chwali się tym, że w swoich ma tylko naturalne woski i nie ma ograniczenia czasu palenia. A poza tym używam chyba wszystkiego, co "wydziela" zapach Pozdrawiam zapachomaniaczki!
|
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
Idź do sklepu z olejkami. Kup olejek o zapachu których ci sie podoba. W domu do pojemniczka nasyp sode oczyszczona kilka krople olejku przykryj folią aluminiowa zrób kilka dziur i postaw na szafie.
Jeśli masz olejek dobrej jakości jakiś koncentrat to potrzyma nawet do 4-5 dni Albo nawilzacz powietrza co sie podlacza do prądu i dodajesz olejki i paruje. Co do zapachu tez spotkałam sie z takimi co mi sie bardzo podobały. Tylko ze w domu to zawsze inaczej bo sie jednak piecze czy gotuje. A jak rybę i ma sie salon połączony z kuchnia to juz w ogóle
Edytowane przez KarolinaK Czas edycji: 2013-07-30 o 17:34 |
|
|
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
Dla mnie one w ogóle nie pachną,miałam trzy różne saszetki,w tym lawendową i nic
((
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie szukałam lawendy na bazarkach bo u mnie nigdzie w pobliżu nie rośnie :P
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:08.

Teraz testuję spreje z Home Aroma (zapachy fresh cotton i white tea) – rekomendacja wyczytana z tej dyskusji. Olejki w bardzo przystępnej cenie, ładnie pachną i bardzo długo się otrzymują. Dla porównania kupiłam w weekend w superpharmie olejki (brałam, bo promocja była 2za1

Z olejków do kominka ostatnio w Body&Bath widziałam -50% promocji na rożne różniste olejki i świece też. Tylko na tych ich świecach jest napisane, że "nie palić dłużej niż 2h" więc podejrzewam, że mogą znajdować się w nich jakies szkodliwe rzeczy. Aromanti chwali się tym, że w swoich ma tylko naturalne woski i nie ma ograniczenia czasu palenia. A poza tym używam chyba wszystkiego, co "wydziela" zapach
((