![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Akryl czy można mieszać kolory?
Ja bym się nie skusiła. Zresztą co to w ogóle za podejście- nie stać mnie to wezmę g.... Jak mnie nie stać to nie robię i tyle! I jeszcze allegro...
Powiem tak- ja łączyłam proszki DR, Diamonda i Ra z liquidami tych firm odmiennie i za każdym razem mi g...wychodziło. Raz akryl biały się odbarwił w prześwity jakby, innym razem guma nie schła a jeszcze innym nie chciało mi się odlepić od pędzelka. Dlatego mam w nosie kombinacje a nigdy nie wiadomo jak takie coś wyjdzie jak będzie się trzymało i wtedy wiadomo- klientka z reklamacją i popsuta opinia. Lepiej nie kombinować i brać komplet. A co do łączenia akrylu i żelu to między firmami też nie zdawało egzaminu, chyba że wszystko DR. Najlepiej nie ryzykować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Blond Bunny z tym mieszaniem to się raczej nie zgodzę, bo ja potrafię mieć taką mega mieszankę na paznokciach że aż ciężko to ogarnąć, a potrafi się mi 7 tygodni trzymać bez najmniejszego powietrza.
Np. Odtłuszczacz La Femme, bezkwas DR, kwas PB, szkielet DR, akryle cieniowane DR i EzFlow, budulec IBD, nabłyszczacz PB i jest pięknie.
![]() |
#33 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zgadzam się z tobą Byli ![]() ![]() Po prostu cud miód i orzeszki ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Po prostu Oooohhhh
![]()
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
Byli dobrze przeczytałam - liquid speed z i-nails dobrze łączy się z kolorowymi EzFlow?
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Może i nie mam za dużo kasy ale chcę się uczyć i to nie znaczy że muszę mieć wszystko jednej firmy. Akryl kupuję polecony od mzielonka1 Prestige i taki kupię też liquid bo boję się że tamten to faktycznie g.... ale kolorowe akryle kupię I-nails bo inne użytkowniczki je polecają
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Asiu to nie jest tak że jak kupisz słabsze akryle a lepszy liquid to efekt będzie lepszy. Najlepsze rezultaty osiąga się używając liquidu i pudru tej samej firmy.
Ja odwrotnie do zielonki poleciła bym Ci kupic biały od Dobrej Rady, bo jest na prawdę plastyczny do kwiatków, a kolorówkę z prestige, mam kilka w zapasie i są o wiele lepsze niż te od DR. Uprzedzam że kolorówką od DR będzie Ci ciężko.
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Asia to tak może ci wyjść...
Byli to widzisz miałaś farta, ja jak nie robiłam to masakra wychodziła. Tyle że ja robiłam na tych tańszych markach niż ty i może dlatego. Najgorszy to był w ogóle ten Diamond. To jest po prostu loteria- miałam też tak, że jak robiłam np. z diamonda szkielecik akryl i na to żel, to po kilku dniach żel odłaził od szkieleciku, mimo że wszystko na bank dobrze robiłam. Mi kwiatki najlepiej się robi kolińskim 2 koci język. Potwierdzam to co Byli mówi- kolorówka od DR fajna, ale np. ja nie potrafię ładnych kwiatków zrobić akrylami z brokatem od niej. Pastelami jeszcze w miarę idzie no a białym najładniejsze wychodzą. Edytowane przez blond bunny Czas edycji: 2010-01-08 o 09:57 Powód: Odp na post Byli ;) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ten biały od Doberka to http://www.dobrarada.com.pl/index.ph...iel-kredowa-5g ?
Agnieszka Edytowane przez RoksiSK Czas edycji: 2010-01-08 o 10:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
B.Bunny to i tutaj okazuje się że marka jednak ma znaczenie
![]() Co do lepienia kwiatków brokatami, to raczje z cudem graniczy, bo przez drobinki puder nie ma kremowej kosystencji i się będzie strzępił ![]() Na pewno ktoś tam nie ma z tym trudności, jednak myślę że w większości przypadków jest to kłopotliwe, nie mówię tutaj o perłowych akrylach a o brokatowych. Kolorówka DR jest fajna do cieniowana, na prawdę porządna, ale do kwiatków- niet. Roks przyrównała bym je bardziej do PB, podobnie jak żele, Prestige również akryle ma zbliżone ![]() Ahh, no i akryl z linka to właśnie TEN ![]()
Edytowane przez byliczka Czas edycji: 2010-01-08 o 10:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
byliczko ja właśnie kupię biały u dobrej rady tak jak i inne kolorki
![]() http://www.allegro.pl/item865957297_...dobnictwo.html ja ten akryl biały wybrałam... zły? Edytowane przez asia_ai8 Czas edycji: 2010-01-08 o 10:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
A widzisz i tutaj się również nie zgodzę, liquid i-nails poleciła mi moja pierwsza instruktorka Paula Pastuszak. A ona akurat produkty do stylizacja przetestowała na 10 stronę. I liquid speed od Dobrej Rady IDEALNIE łączy się z akrylami I-nails.
I podkreślam po raz kolejny: Nie jest prawdą że tańsze proszki zyskają na jakości w połączeniu z droższym liquidem, nie wierz w bzdury!
![]() |
#43 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
JA liqiud Prestige wybrałam bo mzielonka1 mówiła że I-nails się ciapla, spływa na skórki i jest niezbyt do kwiatuszków ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- to zaraz... mówicie że z brokatem nie kupować, tylko pastelowe? A neonowe? No to z brokatem nie kupię... Edytowane przez asia_ai8 Czas edycji: 2010-01-08 o 10:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
A koniecznie chcesz przedłużac paznokcie metodą akrylową?
Bo niestety akryl jest dużo bardziej wymagający niż żel. Bez kursu ciężko jest dobrac proporcje liquid-proszek i masa będzie się zapowietrzac liftowac i cuda się z nią dziac będą. Na początek jednak polecam żel. Ale jeśli już musisz, kup akryle od Dobrej Rady, wiem, że Rebelian pracuje na nich w całości i jest zadowolona. Nie wiem, nie próbowałam. Ja radzę jedynie w sprawie kolorówki, bo ją miałam okazję posprawdzac i pracuję na niej. I tak jak mówię: Do kwiatków akrylowych akryle od DR- NIE, ale do cieniowania jak najbardziej. Do kwiatków lepiej kupic kolorówkę Prestige, ale biały akryl możesz kupic spokojnie u Dobrej Rady. Piszę tak, ponieważ wiadomo, nauka raczej będzie mało ekonomicznym poczynaniem i dużo materiału będzie się niszczyc, a biały akryl od DR na prawdę dobrze się klepie i jest plastyczny. A liquid jak wspomniałam jest na prawdę OK. Z brokatem czy z drobinkami są super do cieniowania, masz w mojej galerii prace wykonane akrylami od Dobrej Rady z serii Las Vegas, ale do kwiatków one się niespecjalnie nadają.
Edytowane przez byliczka Czas edycji: 2010-01-08 o 11:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
nie stać mnie na kolorówkę z prestige bo 5g kosztuej 11zł ja planowałam clear od prestige i liquid a kolorki od Dobrej Rady
No kolorówki od Prestige na pewno nie kupię. A clear gdzie kupić? Od DR jest dobry? Bo biały i kolory kupię od niej. Piszą że są dobre też i te... No mam wyjścia... To gdzie kupić ten liquid i clear akryl? A ja żelem już umiem ![]() ![]() ![]() Edytowane przez asia_ai8 Czas edycji: 2010-01-08 o 11:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
No i dobrze.
Mała ciekawostka: zamiast kupowac brokatowe akryle- wymieszaj akryl clear z jakimś brokatem i voila.
![]() |
#47 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobrze ![]() A czemu speed od DR lepszy niż Premium? Bo u DR znalazłam clear http://www.allegro.pl/item869855224_...ak_nowosc.html I-nails ![]() ![]() Edytowane przez asia_ai8 Czas edycji: 2010-01-08 o 11:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
No jak juz kupujesz cos w prestige to lepiej kupic więcej przedmiotów niż tylko jeden. Ale nie wypowiem się na temat clearu z Prestige bo nigdy nie miałam z nim do czynienia, podobnie jak z clearem DR bo ja jestem żelowa.
Wypróbuj a sama się przekonasz. Niestety w tej branży jest tak że musisz sporo kasy wydac na rzeczy których użyjesz raz albo 2 żeby w końcu dojśc do produktu, który będzie ooohh!
![]() |
#50 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Otóż to Mag.
Asiu jeśli chcesz się uczyc to polecam Premium. Speed jest szybkoschnący i zanim cokolwiek zaczniesz robic on juz będzie twardy i nie dający się uklepac. Weź zwykły, nie szybkoschnący. Mimo to jestem sceptycznie do tego nastawiona. Ale cóż. Optymizm to cecha względna.
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Asia to jak większość zamawiasz z DR to cleara i liquid też weź od niej. Ja sobie chwalę akryl clear od DR, jest porównywalnie dobry do jej białego, przynajmniej dla mnie. Mi clear nic nie spływał ani się nie ciapał czy jakoś tak. Ładnie się łączy i jest naprawdę łatwy w obsłudze no i pięknie trzyma i nic nie podchodzi powietrzem- mój rekord to 3miesiące ten sam szkielecik właśnie tym clearem i i na to jednofazówka żelik i ozdoby, bo ja raczej combo pracuję niż samym akrylem.
Prestige sobie może ze względu na cenę na razie odpuść, a jak na DR sie wytrenujesz to kupisz wtedy lepsze. Zacznij jednak od białego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Raczkowanie
|
Chcę akryl
![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
I chyba tak zrobię ![]() To liquid wezmę premium ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- dziękuję ![]() Edytowane przez asia_ai8 Czas edycji: 2010-01-08 o 11:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Ja pracuję prawie na wszystkim z DR. I tak:
-liquid lepiej dla ciebie ten premium bo wolniej schnie i będziesz miała czas dopieścić tego kwiatka, a speed to za szybko ci wyschnie i zostanie ciapa, jak się wprawisz to speed do kwiatków najlepszy, -jak weźmiesz wszystko z DR to nie będzie strachu że coś się nie połączy, - do kwiatków z początku używaj akrylu białego i pastelowych bo są plastyczniejsze, jak już ci ładne kwiaty wyjdą to możesz zacząć próbować z kolorówką i brokatami, ale mnie np. nie wychodzą ładne chyba że robię dwukolorowe z białym, - róż clear jest przezroczysto różowy i jak zrobisz z niego kwiaty to nie będzie ich widać, on się nadaje do akrylowego frencha, ale lepiej na start weź zwykłego cleara. Mam nadzieję że pomogłam, jak już coś ulepisz to pokaż. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- wiecie ja nie pomyślałam a 5g białego kredkowego za mało będzie bo jak kwiaty lepić będę i jeszcze końcówki to zbraknie! lepiej białe wezmę 2! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Wtajemniczenie
|
Cóż to jest 20 zł! Chciałabym tak mało na zakup0y, w tym chociaż jeden pędzel, wydać
![]() ![]() Clear będzie lepszy, bo możesz go wymieszać z brokatem i będzie śliczny efekt. Z Pinkiem to tak jakoś nie za bardzo mi się to podoba (nawet z bardzo jasnym).
![]() |
#57 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zadomowienie
|
I jak Ci poszło?
![]() |
#59 |
Zadomowienie
|
aleście zamotały
ja sama nic nie kumam ![]() no ale git w kazdym razie powiem tak: kolorowe zele się ładnie mieszają ale kolorowe akryle niekoniecznie - bo mogą się zrobic zacieki czyli np puder czerwony zmieszany z białym - niekoniecznie da rózowy ![]() raczej da niewiadomo jaki zaciekowaty bo pigmenty czerwony i biały - są w róznej wadze i czasie reakcji i dlatego mogą sie wytrącać w kulce. żele czerwony i biały po dokładnym zmieszaniu dadzą śliczny kolor rózowy, ale akryle naprawdę mogą nie wymieszać sie ładnie i mogą dawać smugi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Ordnung muss sein!
|
Doberku-ale jakie efekty mozna uzyskac!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.