potrzebuję rady i obiektywnej oceny (wszystko postaram się przyjąć z pokorą) - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-08, 08:46   #31
201803290936
Konto usunięte

Dot.: potrzebuję rady i obiektywnej oceny (wszystko postaram się przyjąć z pokorą)

Cytat:
Napisane przez Merys Pokaż wiadomość
Twoim zdaniem jak my Ci doradzimy to wtedy nie bedziesz żałować swojej decyzji? Kazda z nas Ci juz doradzila co masz zrobic, nie wiem, moze liczylas na to ze kazda z nas zlinczuje Twojego faceta?
Dla mnie sprawa jest prosta. Skoro zakladasz taki watek to jak widac nie potrafisz wybaczyc i zapomniec ( jak juz sama nawet stwierdzilas) , zatem odpowiedzialas juz sobie.
Wyszłam z tego samego założenia doradzając autorce.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-08, 08:52   #32
oszty
Przyczajenie

Dot.: potrzebuję rady i obiektywnej oceny (wszystko postaram się przyjąć z pokorą)

Cytat:
Twoim zdaniem jak my Ci doradzimy to wtedy nie bedziesz żałować swojej decyzji? Kazda z nas Ci juz doradzila co masz zrobic, nie wiem, moze liczylas na to ze kazda z nas zlinczuje Twojego faceta?
Dla mnie sprawa jest prosta. Skoro zakladasz taki watek to jak widac nie potrafisz wybaczyc i zapomniec ( jak juz sama nawet stwierdzilas) , zatem odpowiedzialas juz sobie.
A gdzie wyczytałaś coś takiego, że nie będę żałować swojej decyzji jeżeli wy mi doradzicie?
I dlaczego miałam liczyć na to że zlinczujecie T?
Za dużo sobie dopowiadasz... Może nie czytaj między wersami?
Tak jak już wspomniałam raczej nie potrafię sama trzeźwo ocenić sytuacji, a każda mała uwaga, porada mi pomoże. Jednak nie martw się na pewno nie będzie tak, że wy zdecydujecie o przyszłości mojego związku.
Poza tym to, że proszę o rady jeszcze inne Wizażanki to chyba nic złego? Może któraś ma podobne doświadczenia i ma coś jeszcze do powiedzenia? A jeżeli nie to dam radę jakoś sama. Jak zawsze
edit: a odnośnie tego, ze nie potrafię wybaczyć i zapomnieć. Akurat z wybaczaniem to chyba nigdy nie miałam problemu. Co innego z zapominaniem. Tutaj mam wg tego powiedzenia dobro pamięta się długo, złe jeszcze dłużej (lub jak to wolo dobro pamięta się długo, a złe łatwiej się przypomina) I wiesz Merys ciężko mi już o tym zapomnieć, tym bardziej, ze dowiedziałam się o tym dwa dni temu...
A mój wątek stąd, że to mnie chyba podłamało, a tak jak wspomniałam moi najblizsi stwierdzili, że do mojego związku wtrącać się nie będą, więc nie miałam nawet komu się wyżalić, nie miałam z kim o tym porozmawiać.

Edytowane przez oszty
Czas edycji: 2010-01-08 o 08:59
oszty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-08, 09:06   #33
Merys
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oszty Pokaż wiadomość
Na czym polega to ja wiem, a proszę jeszcze o pomoc, bo nie chce podjętych decyzji żałować. Moje zdanie na temat tej całej sytuacji na pewno nie jest obiektywne, Wasze pewnie do końca też nie, bo nie znacie mnie, T i ogólnie całej sytuacji, ale na pewno słuszniej niż ja osądzicie to wszytsko niż ja.
Po tym stwierdzam, ze jezeli zrobisz cos co Ci radzimy to bedziesz tego mniej zalowac. Moze sie myle?
Nie czytam miedzy wersami, po prostu kiedy tak patrze na caly ten temat starajac sie go ogarnac to wlasnie takie mysli przychodza mi do glowy, ale to tylko moje zdanie. Nie musisz sie z tym zgadzac bo jak sama napisalas 'nie znamy tej sytuacji i Ciebie tak dobrze jak ty sama'.
Nie martwie sie bo nie mam o co, poza tym kazdy ma wlasny rozum.
Merys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-08, 09:19   #34
oszty
Przyczajenie

Cytat:
Po tym stwierdzam, ze jezeli zrobisz cos co Ci radzimy to bedziesz tego mniej zalowac. Moze sie myle?
Nie czytam miedzy wersami, po prostu kiedy tak patrze na caly ten temat starajac sie go ogarnac to wlasnie takie mysli przychodza mi do glowy, ale to tylko moje zdanie. Nie musisz sie z tym zgadzac bo jak sama napisalas 'nie znamy tej sytuacji i Ciebie tak dobrze jak ty sama'.
Nie martwie sie bo nie mam o co, poza tym kazdy ma wlasny rozum.
Mylisz się. Chciałam znać zdanie ludzi patrzących na to z boku. Wczoraj byłam wyjątkowo zła, zdołowana, załamana i zawiedziona. Jeśli z nikim bym się tą sytuacją nie podzieliła prawdopodobnie pod wpływem tych negatywnych emocji zerwałabym z T i nawet nie chciała wysłuchać Jego wyjaśnień. Idąc dalej w przyszłość myślę że za x czasu bardzo bym tego żałowała. A dzięki temu, że tutaj napisałam nie zrobiłam jeszcze nic pochopnie, uspokoiłam się i na pewno niektóre wypowiedzi dały mi choć trochę do myślenia. Prosiłam o więcej rad, bo jak już zauważyłam na wizażu jest mnóstwo kobiet z wielkim doświadczeniem i po prostu byłabym wdzięczna jeżeli któraś jeszcze by się podzieliła ze mną tym bagażem. Bardzo doceniam te Wizażanki, które już wypowiedziały swoje zdanie, bo wiem, że mając swoje problemy nie chce się czasem myśleć nad problemami innych... A mimo to tutaj można liczyć na wsparcie.
Stary 2010-01-08, 11:16   #35
baobabka
Zadomowienie

Wiesz..ja z moim eksem nie jestem, bo nie mogłabym mu wybaczyć tego, że mnie porzucił. nie mogła, nie chciała, cokolwiek. I wiem, że każdego dnia bycia z nim wypominałabym mu to, szukała okazji do zemsty, może nawet zdradzała myśląc "mam prawo"...? chcąc uciec od takiej patologii zdecydowałam się na rozstanie. Nie było łatwo, bo byliśmy razem długo i kochałam go bardzo mocno, wciąż moje uczucia do niego nie zniknęły tak w 100%, ale wole pocierpieć krócej , żeby potem z czystym kontem wejść w nowy związek, niż katować się całe życie.

A Wam polecam nie spotykanie sie i przemyślenie tego wszystkiego.
baobabka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-08, 12:39   #36
oszty
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez baobabka Pokaż wiadomość
Wiesz..ja z moim eksem nie jestem, bo nie mogłabym mu wybaczyć tego, że mnie porzucił. nie mogła, nie chciała, cokolwiek. I wiem, że każdego dnia bycia z nim wypominałabym mu to, szukała okazji do zemsty, może nawet zdradzała myśląc "mam prawo"...? chcąc uciec od takiej patologii zdecydowałam się na rozstanie. Nie było łatwo, bo byliśmy razem długo i kochałam go bardzo mocno, wciąż moje uczucia do niego nie zniknęły tak w 100%, ale wole pocierpieć krócej , żeby potem z czystym kontem wejść w nowy związek, niż katować się całe życie.

A Wam polecam nie spotykanie sie i przemyślenie tego wszystkiego.
Najpierw to muszę sobie z T bardzo dokładnie wytłumaczyć tą sytuację, myślę że ta rozmowa głównie wpłynie na moją decyzję.
I dodam, że to rzucenie mnie to już dawno przetrawiłam, w sumie w pewien sposób się do tego przyczyniłam...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości