![]() |
#31 | |
Rozeznanie
|
Dot.: denerwująca kopiara
Cytat:
![]() chciałabym mieć TYLKO takie Problemy jak autorka wątku... też kiedyś miałam koleżanke ktora twierdziła że to ona wymyśla styl i mode..a wszyscy kopiują od niej.. twierdziła że malowanie białych kreseczek na paznokciach(francuski manicure) ona wymyśliła i nazwała to sobie kukułka(od cukierków) a wszystkie koleżanki od niej kopiują...odpuściła dopiero jak ją zapytałam jakim cudem rozprowadziła pomysł na cała polske i świat bo teraz to juz specjalne zestawy lakierów w tych kolorach robią ![]()
26.06.2010 I jestem Żoną ![]() Edytowane przez mordziula Czas edycji: 2010-01-09 o 13:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A poza tym, jeśli cię tak bardzo trapi i nie możesz wytrzymać faktu, że kupujecie u jednego sprzedawcy na allegro ( ![]() Btw. - ja, 2 siostry tż i jego mama, ubieramy się często w tych samych sklepach, miejscach i dużo ubrań nam się pokrywa. Czasami różnią nas tylko kolory albo jakieś dodatki i żyjemy. A niekiedy kupujemy coś razem. I jest przy tym więcej zabawy niż konfliktów. Nie wyobrażam sobie burzyć się na dziewczyny za to, że mają golf, taki jak mój ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
Boże Kochany...
![]() ![]() Rozumiem Autorkę bo sama miałam jedną sąsiadkę,która nagminnie DOSŁOWNIE WSZYSTKO ze mnie kopiowała pomimo tego,iż była bogata (mogła sobie kupić droższe i lepsze ubrania) i miała matkę... Począwszy od rajstop,kolczyków,fryzur, spinek,koloru paznokci,spodni,sukienek, bluzek,PIDŻAM a zakończywszy na gestykulowaniu,sposobu mówienia,akcentu mowy.... i dlatego szczerze wspłczuje Autorce... Droga Autorko,myślę,że najlepiej będzie jeśli nie będziesz tej dziewczynie nic mówić ![]() Ja miałam to samo i żadne komentarze do niej nie docierały.Postanowiłam przemilczeć.Po jakimś czasie wszyscy z moich znajomych zaczęli się z niej śmiać,bo sami zauważyli,że to co kupię później kupi ona... była później nazywana:"bezguście". Naprawdę radzę ci jej nic nie mówić,bo później mogą wyjść z tego same awantury i potem to ty będziesz poszkodowana,że zaczęłaś kłótnie o ubrania. Możesz jeszcze zdobyć "minusa" od mamy chłopaka. Pozdrawiam ![]()
#34 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
P.S. A tunika i legginsy to rzeczywiście BARDZO oryginalny ubiór i NA PEWNO ta dziewczyna skopiowała to od autorki, bo wcale pół polskich kobiet nie chodziło swego czasu tak ubranych ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Konto usunięte
|
Swoją drogą, szalenie śmieszy mnie, gdy czytam o fochu dziewczyn, bo np. na jedną imprezę założyły identyczne kiecki
![]() I tak każda w ciuchu wygląda inaczej, ma inne dodatki, makijaż, włosy - co za problem? Ja to ma problemy - właśnie 3 facetów rozkuwa mi chałupę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zazdroszcze problemow ![]() ![]() Edytowane przez UrbanWarrior Czas edycji: 2010-01-09 o 13:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
A poza tym - mnie osobiście to śmieszy, bo chciałabym mieć takie życiowe problemy jak autorka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Mnie śmieszą pretensję o kopiowanie ubrań, gdy kupuje się masówkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Uzależnienie
|
Też używam słów "kontrahent" i "transakcja"
![]() ![]()
#42 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16350167]Swoją drogą, szalenie śmieszy mnie, gdy czytam o fochu dziewczyn, bo np. na jedną imprezę założyły identyczne kiecki
![]() I tak każda w ciuchu wygląda inaczej, ma inne dodatki, makijaż, włosy - co za problem? Ja to ma problemy - właśnie 3 facetów rozkuwa mi chałupę ![]() Przystojni chociaż? ![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- A Ty ze mnie! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Konto usunięte
|
No ba - jeden z nich jest moim mężem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Rozeznanie
|
Wizaż zawsze wie jak mi poprawić humor
![]() Przeczytałam cały wątek i leżałam ze śmiechu ![]() Z drugiej strony zrobiło mi się trochę żal autorki, że spotka się tutaj z taką ironią i napadami śmiechu, bo zrobi pewnie się jej przykro. A zapewne nie jest jej to największy problem życiowy, tylko chciała posłuchać rad, co można zrobić. Najlepiej jest nie zwracać na to uwagi i robić tak jak mówi Twój TŻ, powinnaś być raczej zadowolona z tego, że stałaś się dla niej ikoną w wielu sprawach. Poza tym... do wszystkiego można się przyczepić i we wszystkim znaleźć "coś" co się skopiowało, zinterpretować to na swój sposób. Przecież jakby ludzie po sobie "nie kopiowali" to byśmy pewnie nie doszli nawet do tego poziomu cywilizacji w jakim aktualnie żyjemy ![]()
#46 |
Raczkowanie
|
A mnie osobiście śmieszy nie tyle, co problem autorki (chociaż też bym takie chciała), a to, że ktoś zarzuca innej osobie, że się wywyższa, ma się za lepszą od innych, podczas, gdy sama pisze o sobie w samych superlatywach, że ona ładniejsza, fajniejsza, ma lepszą figurę i włosy etc. Żałosne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
UrbanWarrior-Czy ja tu gdzieś napisałam,że mam z nią problem?-Nie ![]() Pozatym tak sobie myślę,że napewno nie chciałabyś/chciałbyś mieć takich problemów jakie mam ja ![]()
pod innym nickiem... ![]() Edytowane przez angela0033 Czas edycji: 2010-01-09 o 13:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Rozeznanie
|
Kurcze, muszę zapytać moją przyjaciółkę czy nie gniewa się że ja tak jak ona kupuję kosmetyki na allegro! I co gorsza, tak jak ona, wystawiam komentarze z użyciem słów kontrahent i transakcja!
Masz ci los... A tak serio, co ci przeszkadza w tym, że ktoś ma taką samą torebkę jak ty? I pamiętaj, nie ma czegoś takiego jak "ładniejszy obiektywnie". Uroda to rzecz gustu. Ale gratuluję Ci dobrego samopoczucia na swój temat. (tylko postaraj się taką postawę zaakceptować tez u innych)
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dokladnie. Sedno sprawy. Tunika, legginsy - no poprostu cudowna oryginalnosc. No nie widuje tego na ulicach non stop, sama nie posiadam... Jak kogos tak boli to szyc na zamowienie. A nie - kupuje w sklepach-sieciowkach no to logiczne, ze ktos kupi to samo. Ale sie usmialam z tego watku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
stary jednooki dachowiec
|
Problem szalenie infantylny, tak swoją drogą...
Ale: jeśli naprawdę Ci to przeszkadza, to powiedz jej to, co tutaj napisałaś. Gwarantuję, że przestanie kopiować. ![]() Chociaż ja bym kompletnie zignorowała temat, bo nie rozumiem, co może irytować w tym, że ktoś kopiuje Twój styl ubierania się. Szkoda czasu na takie problemy.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
![]() ![]() |
![]() |
#51 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() W dodatku zamiast powiedzieć jej to wprost, że przeszkadza ci, że małpuje wszystko od ciebie wysługujesz się swoim chłopakiem... no comments. ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do Twoich problemow - przykro mi, ze takowe posiadasz (pisze to szczerze, bez zgryzliwosci), nie wiem jakie sa, nie chce wiedziec, a juz na pewno nie chce ich miec ... mam wystarczajaco wiele swoich ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#53 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co Cię to obchodzi, co wypisuje na tych portalach? Obraża Cię tam? Pierwsze słyszę, że można mówić "nieśmiało". Dziewczyna jest skryta, nieśmiała i małomówna. Brak jej pewności siebie. Robicie sobie jakieś wyścigi, konkurs, kto z kim jest dłużej? Piszesz, że dziewczyna jest jedynaczką, wychowywała się bez mamy. Nie przyszło Ci zatem do głowy, że może stałaś się dla niej pewnego rodzaju autorytetem? Że Cię podziwia i dlatego naśladuje? Twoje mniemanie o sobie, przekonanie, że jesteś lepsza, sympatyczniejsza jest żenujące. Zachowujesz się jak (z całym szacunkiem) dwunastoletnia smarkula. Swoją wypowiedzią pokazujesz, że jesteś zadufana w sobie, pusta i nie lubisz konkurencji. Tak, bo ta dziewczyna w jakimś sensie stała się Twoją rywalką. Widocznie byłaś przyzwyczajona, że wszystko kręciło się wokół Ciebie, robiłaś wokół siebie szum i wszyscy zwracali uwagę tylko na Ciebie, a tu nagle zjawia się jakaś dziewucha i klops. Twój chłopak i brat nie powinni się w to wtrącać. Brat postępuje słusznie. O jakich gwiazdach mówisz? Uważasz, że się do takowych zaliczasz? ![]() Co masz zrobić? Albo pogodzić się z taką sytuacją i dalej strzelać fochy, albo zabrać dziewczynę na zakupy i podpowiedzieć jej w czym byłoby jej ładnie (może jest całkiem miłą osobą), albo zmienić "przyszłą rodzinę". Żal do kwadratu.
Z każdej sytuacji jest jakieś wyjście, a jeżeli nie ma, to trzeba je stworzyć ![]() Edytowane przez Dragonfly29 Czas edycji: 2010-01-09 o 14:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Rozeznanie
|
![]() mamooooo, czyli wychodzi na to że jestem denerwującą kopiarą i w dodatku jestem brzydka i zarozumiała? ;(
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#56 |
Rozeznanie
|
![]() ludzie to mają problemy ![]() nie zwracaj na nią uwagi i zajmij sie własnym życiem ![]()
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do pogrubionego- to moim zdaniem najlepsze wyjście jeśli już tak bardzo nie możesz przeżyć tego.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
Łooo matko, gdyby nie wiek to pomyślałabym, że jesteś byłą dziewczyną brata mojego TŻ - i to wcale nie komplement
![]()
#59 |
Zakorzenienie
|
Ten, no.
Odniosę się tylko do tego fragmentu, że autorka uważa się za ładniejszą. Więc - co w tym złego? Wszędzie wszyscy trąbią o tym, że kobiety w Polsce nie dostrzegają swoich zalet, mają niskie poczucie własnej wartości i niskie mniemanie o sobie (coś mi świta, że na Plotkowym nawet wątek na ten temat powstał). Czy autorka nie może czuć, że jest od kogoś ładniejsza? Żadnej z Was się to nie "przytrafiło"? Czy może "przytrafiło", ale przecież nie wypada powiedzieć tego na głos? ![]()
#60 |
Zakorzenienie
|
"Czy autorka nie może czuć, że jest od kogoś ładniejsza? Żadnej z Was się to nie "przytrafiło"? Czy może "przytrafiło", ale przecież nie wypada powiedzieć tego na głos?
![]() No raczej nie wypada, obnoszenie się z tym nie jest dla mnie dobrą cechą, tak samo nie jest dla mnie dobrą cechą obnoszenie się i mówienie np. o swojej zamożności etc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:22.