![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ubranka kokardki itp. dla naszych pupili
http://www.zooplus.pl/shop/zwierzeta...je_pies/156882
tu jest fajny płaszczyk od deszczu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
BAN stały
|
możliwe że są, przecież kot to też zwierzę domowe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Ludzie proszę was po co zwierzakowi ubranie
![]() Edytowane przez livin Czas edycji: 2010-01-15 o 09:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
BAN stały
|
"livin" my nie mowimy tu o jakiś kapeluszach...czy tam sukienkach tylko o czymś grubym na zimę. Jak pisałam wcześniej ja mam dla niuni (yorka malutkiego) bluzę z polaru, z podszewką. Co chodzi o sukienki to oczywiście nie...
Sukienki są drogie, pozatym po co pieskowi ubranie na lato. Jedynie na zimę jest przydatne ubranie oczywiście grube. Ja za swoją bluzę dałam 28 zł. Np. ja mieszkam na wsi, i do weterynarza muszę jechać do pobliskiego miasta, a jeśli nie mam w tym momencie dostępnego samochodu to wtedy trzeba jechać autobusem. A z kolei z autobusu jest kawałek do weterynarza, więc myślę że Sisi powinna mieć tę bluzę w zimie... Pozatym mam mam w domu trzy psy i kota. Jednym się opiekujemy bo jego właściciel zmarł ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
Wiesz mój brat sprawdził jak kotek będzie się zachowywał na smyczy i wyraźnie mu się to nie spodobało. Więc z kotkami to już inna bajka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Tak, tak wiem o co Ci chodzi i absolutnie się z tym zgadzam. Takie polarki, bluzki na zime są bardzo potrzebne, nawet psina nie lubi jak jej za przeproszeniem dupa marznie, poza tym kwestia zdrowotna; odmrożenia, przeziębienia. Jednak takie ubranka po to żeby je pokazać (typu kapelusiki, sukieneczki) są cakowicie niepotrzebne moim zdaniem, przecież psina czu kocur to nie modelka żeby go/je stroić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
BAN stały
|
No tak kapelusz to nieee. Jedynie bluza na zimę czy kurteczka itp. Bo wiesz jak ma potem zachorować...? to lepiej dac na kurtkę niż miał by zwierzak cierpieć. Pozatm małe psy jak Yorki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio ledwo udało mi się wcisnąc kota do transportera (tak się wyrywał). O owinięciu kocykiem nie było już mowy. Wrzuciłam mu dwa myśląc że się sam zakopie ale całą drogę siedział odkryty. Myślałam o jakimś milusim sweterku / polarku dla niego. Niedługo idę go odjajczyć a zapowiadają straszne mrozy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się - jeśli ubranka to tylko praktyczne. Ciepłe bluzy dla ras, które tego potrzebują, no i buty dla psów wielkomiejskich psiaki bardzo cierpią, chodząc po soli, no i wylizują łapy co może być szkodliwe.
Oglądałam taki prgram kiedyś gdzie weterynarz radziła, przed wyjściem z psem posmarować mu łapy grubą warstwą tłustego kremu, wazeliny, a nawet a masła, a jak się wraca to to po prostu zmyć. CO do kociaków. Moja Niuta nie chce podróżować w transporterku, zaczynają się piski i spazmatyczne miałki, oczywiście nie ma mowy o siedzeniu w kocyku, zakładam więc grubą i trochę przydużą kurtkę i wkładam ją "za pazuchę" - jest jej ciepło i czuje się bezpiecznie. ALbo sobie wystawia łepek, zeby pooglądać świat, albo się chowa jak się czegoś przestraszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
BAN stały
|
![]() Moja niunia ma szczęście bo mieszkamy na wsi, nie ma soli pozatym nie chodzimy za bardzo. Jedynie po podwórku |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Przyczajenie
|
Szukam fajnego ubranka dla mojej suni (strasznie marznie w te mrozy, trzęsie sie i nie chce wychodzić na spacery) i nie umiem się zdecydować, jakie wybrać. Co doradzacie? Sweterek czy ortalionowe ocieplane? Jaka firma robi wygodne ubrania, które psy chcą nosić?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
BAN stały
|
Cytat:
Witam w wątku. Masz tu zdjęciua bluzy-kurtki mojej małej. Kupiona na allegro, szyta na miarę. Kosztowała 28 zł. Mojej mamie się podoba, bo bardzo dobrze wykonana. Podszewka na wiatr, ciepły polar na wierzchu. Kapturek. Sciągacz też fajny. zatrzaski. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
Jestem przeciw.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
BAN stały
|
dlaczego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
Ja mam Yoreczka - chłopa, starałam sie go zahartować jednak jak juz jest ponad - 6 C to ubieramy stwerek, buntuje sie za kazdym razem ale wie ze musi, jak jest zimno i sniegu sporo to kombinezon ortalionowy na polarku na cztery lapy, chociazby po to by mu kulki sie sniegowe nie robily, w domu cudaczy ale jak wyjdzie na snieg biega bez opamietana. Sweterek kolorowy golfik,a ortalion czarny, nie chce robic z pieska posmiewiska
![]()
![]() |
#46 |
BAN stały
|
Dlaczego pośmiewiska???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
BAN stały
|
No ale koleżanka wyżej napisała że kolorowy sweterek golfik ubiera.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze rozumiem jakieś praktyczne ciemne nieprzemkalne ubranka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
BAN stały
|
ale czy chodzi ci może o to że moja niunia ma bluzę koloru różówego???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a sweterek kolorowy jest - owszem, ale zaufaj ze baaaaaaaaaaardzo w granicach rozsadku ![]()
![]() |
![]() |
#53 |
Przyczajenie
|
A ja zakupiłam dla koteczka taką bluzę poniżej.
Może niektórym się nie podoba ubieranie zwierząt, wydaje się to dziwne... Oczywiście kotek będzie nosił ubranko tylko w wyjątkowych okazjach, jak gdzieś pojedziemy na przykład... Na co dzień napewno nie... Załącznik 2919529 Załącznik 2919530 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój by się wściekł. nawet szelek nie toleruje |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.