![]() |
#31 |
Imperatorowa Undi I
|
Dot.: Picie alkoholu
Niestety cokolwiek nie powiesz to na imprezie zawsze znajdzie się jednostka, która usilnie będzie Cię namawiać do picia
![]() A co do toastów - nie spotkałam się jeszcze z tym by kogoś zmuszano do 'umoczenia' ust w alkoholu. Nie wyobrażam sobie sytuacji, żebym jako niepijąca musiała udawać, że piję - dotyczy to także trzymania kieliszka do zdjęcia, dla mnie jest to brak taktu ze strony zmuszającego. Nie dziwię się w takim momencie gwałtownym reakcjom i stanowczemu 'nie'. To gospodarz imprezy powinien pomyśleć, że nie każdy może/chce pić i przygotować alternatywę - wodę, sok, colę, itd. - w końcu toast można wznieść czymkolwiek, ba, można nalać tego soku do kieliszka by ładnie wyglądało 'na zdjęciu' ![]()
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
jeżeli nie chcesz się upijać jak nie wiadomo kto powinni uszanować twoją decyzje . niech tamci pija ty przynajmniej bedziesz panowała nad wszystkim trzeźwa
to chyba normalne. ![]()
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
U mnie było niedawno na imprezie tak, że wszyscy pili wódkę w kieliszkach, ale żeby 'mi nie było przykro', to dali mi kieliszek i piłam sok z kieliszka, jak oni wznosili toasty, bosko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Jak dla mnie również przesadne i usilne picie alkoholu na jakichkolwiek imprezach czy spotkaniach jest nie fajne. Ja nie rozumiem osób które namawiają inne osoby do picia. Jeśli ktoś nie chce - w porządku.
'Nie wiem, czy każdy z nas ma swoje przeznaczenie, czy może wszystko dzieje się przez przypadek. Myślę, że i jedno i drugie. Może i jedno i drugie dzieje się w tym samym czasie' http://www.kinomaniak.tv/pp/riko7 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
ja zawsze pije na imprezach ale raczej tylko piwo
![]() ![]() U mnie jak ktoś nie chce pić to nie pije i napewno nikt go do tego nie namawia, bo po co? ![]()
![]() |
#36 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najlepiej, gdyby każdy pilnował swoich czterech liter, a życie będzie przyjemniejsze... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ludzie... Alkohol jest dla ludzi. Nie popieram upijania sie do nieprzytomnosci przy kazdej nadazajacej sie okazji ale nie demonizujmy, ze jak ktos wypije kieliszek szampana albo piwo to zaraz bedzie przypominal sobie impreze ze zdjec. Tu chodzi o indywidualna tolerancje alkoholu - mozna miec slaba glowe ale wtedy warto znac swoje limity. Szanuje, ze ktos nie pije. Ok. Ale irytuje mnie jesli ktos z wyzszoscia potem patrzy na innych jak ten 'stroz godnosci'. Ja pije alkohol ale nie upijam sie i nie robie sobie wiochy. Wszelkie ostentacyjne odmawiania sa tak samo zenujace jak ostentacyjne namawiania 'ze mna sie nie napijesz?' (a kimzesz czlowieku?). Zreszta trzeba wiedziec z kim sie pije. Z byle kim to i tak nie warto. Znajomi, dobrzy znajomi, uszanuja decyzje i nie beda co 5 minut proponowac browara. Wiec nie powinno byc problemu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() sama lubię sie wstawić ale bez przesady. Nie urywa mi się film, nie wymiotuje ani nikt mnie z podłogi zbierać nie musi. moj klasyczny ,,zestawi imprezowy" to 2/3 piwa czasem wino. Wódka baaaardzo rzadko i jedli już to w małych ilościach bo nie lubi i źle znoszę. I jak ktos mnie namawia a ja nie ma ochoty to zazwyczaj ludzie to szanują. znam tez osoby niepijące i zazwyczaj dobrze się bawią. Dla mnie tak samo żałosne jest picie na umór i gadanie ,, no co ty nie bądź lamusem ze mną się nie napijesz" jak ostentacyjna abstynencja ,, ale wy jesteście żałośni, nie umiecie się bawić nez alkoholu"
![]() i nie będę już farbować włosów ![]() Edytowane przez irie18* Czas edycji: 2010-01-17 o 15:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja i bez alko potrafie sie bawic fajnie z fajna brygada. Ale mam ochote napic sie np piwa czy drinka. Nie drinkuje na co dzien wiec jak wyjde do pubu to napije sie piwa. Jesli ide na impreze to napije sie nawet kilka. A jakos imprezy pamietam. Wczoraj - mialam taka ochote na polskie piwo, ze az kupilismy sobie z chlopem takowe (Chlop Anglik wiec niech pozna smak mojej ojczyzny). Wypilam jedno i smak zaspokojony a do upojenia alkoholowego to jednak jeszcze byla bardzo dluga droga. Jestem uczulona na naduzywanie alkoholu, potrafie rozpoznac kto z alkoholem ma problem. Nie obwiniam jednak alkoholu za wszelakie nieszczescia tego swiata. Raczej brak samokontroli u pewnych osobnikow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:40.