|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przedawkowanie... Apapu?
A właśnie, ja wam powiem że operacja to wcale nie jest najbardziej bolesna i najgorsza rzecz jaka mnie spotkała :p
Chociaż operowano mnie jak moja świadomość dotycząca świata była mniejsza, teraz zdaję sobie sprawę z wielu rzeczy, z powikłań, obejrzałam film w którym ktoś zachowuje świadomość w trakcie operacji i teraz ze strachu łaziłabym pewnie po ścianach
|
|
|
#32 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam ostatnio podejrzenie wyrostka, tyle że nie wiadomo było do końca, czy to faktycznie wyrostek czy może jajnik tak więc podłączona do kroplówek przez tydzień sobie wegetowałam ale jak widziałam osoby tuż po tym zabiegu, to w sumie się cieszyłam że ból jakoś rozszedł mi się po kościach i nie musieli wycinać. Chociaż z drugiej strony miałabym spokój do końca życia
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wenflony, matko mnie dreszcze przechodzą do tej pory jak sobie przypomnę to obrzydlistwo. Aż nagle słabnę _-_ serio. Ja się nie zastanawiałam nad tym co będzie. Wiedziałam że muszę być operowana teraz zaraz i tyle bo będzie źle. Wielkiego wyboru nie miałam wiele nie myślałam. Ale teraz pewnie bym ataku paniki dostała że hohoooo. Ale sen był przyjemny. Pamiętam jak mnie dobudzali "halo halo otworzyć oczy proszę" a mi było tak przyjemnie że nie chciało mi się do nich gadać :p fruwałam sobie
|
|
|
|
#35 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#36 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#37 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 |
|
Konto usunięte
|
A ja stanowczo zażądałam wenflonu na wierzchu dłoni, bo w zgięciu łokcia mnie drażnił cholernie, nic nie mogłam zrobić
No to miałam na wierzchu, i wcale go nie czułam No i przede wszystkim nie wychodził ze mnie.
|
|
|
|
|
#39 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16682101]A ja stanowczo zażądałam wenflonu na wierzchu dłoni, bo w zgięciu łokcia mnie drażnił cholernie, nic nie mogłam zrobić
No to miałam na wierzchu, i wcale go nie czułam No i przede wszystkim nie wychodził ze mnie.[/QUOTE]Ja miałam sześć. Tak się zastanawiam jak oni dali radę mi ich tyle wetknąć.
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16681786]Aha, to następnym razem, jak będzie zastrzyk mi dawany, to z góry zrobię awanturę, że mają mnie nie traktować jak wariata
No proszę cię, nie kompromituj się teoriami z palca wyssanymi [/QUOTE]Oj nie z palca tylko od lekarza ![]() Łatwiej dać w tyłek i tyle a przy okazji bardziej delikwenta boli. |
|
|
|
|
#41 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nigdy nie słyszałam takiej bzdurnej teorii od żadnej znajomej pielęgniarki czy lekarza, co więcej, kilka osób z mojej rodziny miało robione serie zastrzyków od w/w osób, zawsze w tyłek i szczerze wątpie aby robili to z zemsty
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|
|
|
|
|
#42 |
|
Konto usunięte
|
Że już nie wspomnę, że są leki działające domięśniowo
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16682564]Że już nie wspomnę, że są leki działające domięśniowo
[/QUOTE]Wow nie wiedziałem że ketonal podany doustnie to placebo Leki przeciwbólowe tutaj wymienione (ketonal, pyralgine) działają podane dożylnie, domięśniowo i doustnie!!! Pyralgine czy ketonal dają w tyłek bo łatwiej i mniej komplikacji. ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
Jeszcze jedno ketonal podany dożylnie zadziała szybciej niż podany domięśniowo. |
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam wszędzie gdzie się da, tyle leżałam i tyle nie dawali mi jeść po operacji że nie mieli się gdzie wkłuwać. Najgorzej wspominam te na dłoni - miałam wrażenie sparaliżowanej ręki _-_ Na prawdę aż mi słabo jak o tym myślę
|
|
|
|
#45 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Też najmniej miło wspominam te na dłoni. Pamiętam też, że z koleżanką podebrałyśmy dwa pielęgniarkom i potem wczepiłam wenflon mojej pluszowej małpce. Ale teraz ile mam wspomnień z oddziału. Najmilej wspominam chyba lany poniedziałek.
|
|
|
#46 | |
|
Zakorzenienie
|
6 na raz? Woow.. Mnie szlag trafiał z jednym ;p a i tak mimo, że leżałam 4 dni, to miałam 2 dni w jednym zgięciu łokcia i dwa dni w drugim. A związać włosy z takim to też wyzwanie..
|
|
|
|
#47 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chirurgia dla kobiet, średnia wieku 80 lat... Jedyna młoda kobieta to pięćdziesięciolatka :p no nie licząc mnie. Słyszałam tylko krzyki pielęgniarek "pani to na złość sika w pościel przecież pani jest świadoma tego co się dzieje i wie pani że trzeba dzwonić po nerkę!" (Czy jak to się tam nazywa) Nie, nigdy bym tam nie chciała wrócić
|
|
|
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też leżałam na chirurgii. A pamiętam jedynie krzyki jakiejś babki, która coś tam z otrzewną miała. Ale to tylko jednej nocy ;p ja z kolei dzwoniłam do pielęgniarek bo co chwile chciało mi się wymiotować ;pa co do wenflonu to też nic nadzwyczajnego. Najgorzej było przejść z tym całym stojakiem do toalety ![]() chociaż raz pękło mi naczynko w ręce, kroplówka zamiast iść do żyły to poszła w rękę
|
|
|
#49 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja byłam na oddziale dziecięcym mimo, że 16 lat skończyłam, no i byłam najstarsza ;p wszędzie wokół dzieciaki, rozpędzone biegały przez korytarz itp ;p
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#50 |
|
Konto usunięte
|
Emir, czy pisząc o lekach które podaje się tylko domięśniowo wymieniłam JAKĄKOLWIEK ich nazwę? Nie
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama pracowała w szpitalu w którym leżałam i załatwiła mi po znajomości samotną salę, bo wcześniej miałam dwie babcie które hmmm no wiadomo oddawały potrzeby fizjologiczne na łóżku albo różne takie, interwencje nocne były, a że akurat oddział nie był wypełniony, wrzucili mnie do pustej małej sali. Za oknem było KFC a ja nie jadłam wtedy przez tydzień
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16686923]Emir, czy pisząc o lekach które podaje się tylko domięśniowo wymieniłam JAKĄKOLWIEK ich nazwę? Nie
[/QUOTE]No fakt ![]() Ja pisałem o przeciwbólowych(ketonal, pyralgina), które dają domięśniowo(tyłek) a często mogą dawać w żyłę. Więc zaszło obustronne nieporozumienie. |
|
|
|
|
#54 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ogolnie to nie lubie lekow i unikam ich jak moge. Bolesne miesiaczki to jeden z nielicznych wyjatko kiedy po nie siegam. Wyprobowalm juz mnostwo roznych lekow z roznym efektem, ale nawet, jesli cos mi pomagalo, to po jakims czasie po prostu przestawalo. Teraz, co odkryalm przypadkiem i wciaz sie nie moge nadziwic, pomaga mi jedynie Apap
|
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
to też zależy jak 'dozują' kroplówkę, ja przez większość czasu w ogóle nic nie czułam (kroplówki szły mi cały czas przez tydzień i musiałam dzwonić po pielęgniarki, gdy wielkie butle się kończyły ;p), ale czasem ustawiła zbyt szybkie skraplanie tego roztworu u góry (nie znam fachowego nazewnictwa
) i wtedy czułam takie jakby rwanie.
|
|
#57 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja tam do kroplówek nic nie mam. W ogóle to chętnie bym znowu pomieszkała chwilkę na hematologii.
|
|
#58 |
|
Raczkowanie
|
Emir1994 to chyba jakiś wariat ! Pisze tak jakby zastrzyki dozylne były jakas przyjemnoscia - miałam i one tez bola ! Ja juz wole te w tyłek - sorry ale pisze to tak jakby był całkowitym amatorem i cos tam słyszał ale nie do konca ma pewnosc co . leki podane dozylnie i owszem szybciej zaczynaja działac ale i szybciej przestaja dzialac , te podane domiesniowo dłuzej działaja ! a to ze ktos daje je bo złosliwie to wrecz taka amatorszczyzna ze wstyd ze ktos cos takiego pisze!!! wrecz słow brakuje , jak ktos z podstawowym wyksztalceniem niemajacym pojecia co pisze !!!
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Zakorzenienie
|
No i po co się denerwować? Poczułaś/łeś się urażona/y?
|
|
|
|
#60 |
|
Raczkowanie
|
i owszem ...Nie znosze jak ktos sugeruje bzdury innym na forum
Edytowane przez questtttk Czas edycji: 2010-03-13 o 20:46 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:00.

Sam raz żonie w żyłę pyralgine zapodałem.

No to miałam na wierzchu, i wcale go nie czułam
No i przede wszystkim nie wychodził ze mnie.