autostop ten tydzień :) - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-06-16, 21:41   #31
pumas
Zakorzenienie

Dot.: autostop ten tydzień :)

Cytat:
Napisane przez zuleyka89 Pokaż wiadomość
taak dziękujemy marao i pumas każda porada się przyda!
tombak - ależ masz odważnego kolegę! cudowna podróż
bez namiotu i śpiwora?! woow!
mam jeszcze jedno pytanko: czy omijałyście duże miasta? chyba, ciężko się później wydostać, trzeba szukać obwodówek itp. jak to jest z Wami?
Ja tez planowalam podroz do daekiej Azji, ale niestety zycie mi sie ustabilizowalo i juz trudniej mi sie wyrwac...

Najlepiej omijac duze miasta, tak mi sie wydaje, choc ja robilam wrecz przeciwnie - zahaczylam o kazda stolice strasznie trudno bylo wydostac sie z Budaesztu - zaznaczam, ze nie mialam mapy....poza tym po wegiersku trudno sie dogadac Z drugiej strony, jesli ma sie zaplanowany wyjazd, to duze miasta moga byc fajnym punktem w zwiedzaniu a do tego dobrze sie jedzie z duzego miasta, wystarczy dostac sie na droge krajowa i to wszystko. Nie jest to trudne, zazwyczaj mozna dojechac jakims autobusem. Ale uwaga: Za granica, na zachodzie kazde duze miasto ma obwodnice, ktora zamienia sie w autostrade, a to juz wyzsza szkola jazdy...ktora wymaga dostania sie na obwodnice, a potemkolejnym stopem na sutostrade i dalej. Jazda pozniej jest bardzo szybka - to opcja dla tych, ktorzy sie nie boja, i ktorzy chca sie szybko gdzies dostac. ja preferuje stopowanie malymi miasteczkami, drozkami, bo wtedy zawsze moge zmienic plan, wysiasc, przesiasc sie, cos zjesc, kupic, zwiedzic.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-29, 21:07   #32
rembaczOne
Raczkowanie

Co do wakacji czasem zapominamy jak ważne są ubezpieczenia dla nas samych Plan na życie to jedna z ciekawszych opcji http://plannazycie.pl/
rembaczOne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-04, 08:28   #33
szonja
BAN stały

Plan na życie to raczej taka opcja oszczędzania na wakacje wraz z funduszem kapitałowym
szonja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-13, 20:38   #34
rembaczOne
Raczkowanie

Trzeba pracować na swój kapitał czasem wspomóc się jakimiś opcjami które są dostępne na rynku.
Stary 2010-08-28, 15:59   #35
201606242122
Konto usunięte

dziewczyny, wakacje już powoli się kończą - jestem ciekawa czy któraś z was wybrała się gdzieś w trasę autostopem?
ja niestety nie tż jest sceptyczny co do moich pomysłów, a ja sama nie lubię podróżować, jakies krótkie odcnki mogę jeździć sama, ale tak na dłuższa metę to jest po prostu smutno.
to jak opowiadacie?
201606242122 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-14, 21:09   #36
rembaczOne
Raczkowanie

Co do samochodów i ubezpieczeń OC , AC i nie tylko to może warto zapytać eksperta http://www.facebook.com/zyciena100procent
Stary 2010-10-15, 10:01   #37
szonja
BAN stały

Tam widzę, że ekspert głównie odpowiada na temat emerytur i innych ubezpieczeń na życie. No ale w sumie takie pytania generalnie padały
szonja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-07, 12:09   #38
malvin
Raczkowanie

autostop?

czy istnieje strona gdzie można się dogadać na autostop? chodzi mi o zasęg europejski, taki stopowy odpowiednik couchsurfing?
malvin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-08, 12:56   #39
inka80
Przyczajenie

Dot.: autostop?

Hej J wkleiłam w odpowiedzi linka do serwisu, o który pytasz, ale moderatorka usunęła mój post za spam – nie wiem, jak niby mam odpowiedzieć na Twoje pytanie… (???)
Wpisz sobie w Google.pl słowo carpooling – w wynikach wyszukiwania wyskoczą Ci serwisy, w tym także jeden europejski
inka80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-23, 11:13   #40
rembaczOne
Raczkowanie

Rada się przyda zwłaszcza że wybór dobrej ubezpieczalni to kluczowa sprawa w ubezpieczeniu na życie.
Stary 2010-12-27, 13:05   #41
lasiczkaa
Raczkowanie

autostop moze sie zle skonczyc. dla mnie ta opcja podrozowania odpada
lasiczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-15, 15:16   #42
kabira
Raczkowanie

GG do kabira
Autostopem przez Lazurowe Wybrzeże

Witam wszystkie wizażanki. Szukałam info o Cannes, Maryli, Saint Tropez, Montecarlo, i nic . wybieramy się do Alicante w Hiszpanii na stopa i chcemy odwiedzić Lazurowe wybrzeże, może wy byłyście i coś polecacie albo macie jakieś rady co warto zobaczyć, zjeść ...
Stary 2011-02-17, 10:35   #43
aniyam
Szanelowa Madżesti

GG do aniyam
Dot.: Autostopem przez Lazurowe Wybrzeże

Cytat:
Napisane przez kabira Pokaż wiadomość
Witam wszystkie wizażanki. Szukałam info o Cannes, Maryli, Saint Tropez, Montecarlo, i nic . wybieramy się do Alicante w Hiszpanii na stopa i chcemy odwiedzić Lazurowe wybrzeże, może wy byłyście i coś polecacie albo macie jakieś rady co warto zobaczyć, zjeść ...
ja byłam na objazdówce na Lazurowym i z tego co pamiętam to warto odwiedzić Niceę, Marsylię, (w Cannes nic nie ma a ten pałac gdzie są te nagrody filmowe przyznawane to w dzień powszedni nic specjalnego), Avinion, Monte Carlo,Saint Tropez, potem we Włoszech zahaczyliśmy o Wenecję a tak to pamiętam sporo miejscowości ale nie pamiętam jak się nazywały bo to objazdówka była więc sporo tego zwiedziliśmy ale jedynie to co wymieniłam zostało mi na dłużej w pamięci.
Aha byliśmy jeszcze na Mount Blanc i jakiejś perfumerii Fragonord czy coś takiego

"Cały cud życia polega na tym, że wszystko, co ważne, zdarza się w najmniej oczekiwanym momencie.Wszystko ma swoją przyczynę i skutek. I jest po coś."

aniyam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-28, 08:45   #44
rembaczOne
Raczkowanie

Jadąc autostopem nie musimy mieć karty pomoc w PZU
Stary 2011-06-02, 13:51   #45
kabira
Raczkowanie

GG do kabira
Dot.: Autostopem przez Lazurowe Wybrzeże

Dziękuję za info aniyam powiem że skorzystałam a teraz sama przeżyłam tę niesamowitą przygodę stopem przez Lazurowe do Alicante w Hiszpanii zapraszam na bloga

http://dromaderka.blogspot.com/

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-26, 21:20   #46
201606242122
Konto usunięte

a ja sie w tym roku (czytaj w sobote ) wybieram na Mistrzostwa Autostopowe, może ktoś również>?
201606242122 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-28, 10:54   #47
After eight
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lasiczkaa Pokaż wiadomość
autostop moze sie zle skonczyc. dla mnie ta opcja podrozowania odpada
Wszystko może się źle skończyć
Mistrzostwa mnie niestety ominęły, ale majówkę spędziłam równie przyjemnie, choć tym razem bez stopowania. Zrobiłam sporo km po Polsce, jeżdżę od ponad 4 lat (a w lipcu kończę ich 20), w tym roku w wakacje planuję wyrwać się gdzieś dalej. Czy się uda nie wiem, ale eurotrip kuuusi
Nie mam obaw przed jeżdżeniem solo, w tym roku pokonałam wiele razy dystans Gdańsk-Warszawa, jak zawsze spotykałam bardzo miłych kierowców. Albo się to kocha, albo się boi.
After eight jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości