Mówię do siebie O_o - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-26, 21:50   #31
lir391
Zakorzenienie

Dot.: Mówię do siebie O_o

ja tez potrafię tak się zatracic w wyimaginowanej rozmowie z kims znajomym, którą prowadzę w swojej glowie, ze zaczynam mamrotać do siebie, robic miny, pare razy zlapalam sie nawet na tym, ze gestykuluję (w miejscu publicznym!). staram sie ograniczac swoja wyobraznie, ale ciezko mi to kontrolowac. i czesto nieswiadomie się usmiecham, orientuje sie dopiero, jak ktos mi na to zwroci uwage

'I'll be more enthusiastic about encouraging thinking outside the box when there's evidence of any thinking going on inside it.'
/Terry Pratchett/

lir391 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 22:00   #32
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

E tam, rozmowy w głowie to normalka, ja często sobie wyobrażam że z kimś rozmawiam, najczęściej po ang albo się kłócę z tą osobą
a co do gadania do siebie to jak mi autobus sprzed nosa ucieknie to zdarza mi się krzyknąć "kur..cze" głośno i jakoś nie mam oporów, albo przy nauce poganiam siebie "no już tylko dzień do egzaminu, weź się za robotę"
KawaMarcepanowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 23:18   #33
Avv
Wtajemniczenie

Jasne, że gadam do siebie. Najczęściej jak się zdenerwuję na siebie lub na kogoś. Wtedy idę ulicą i opierniczam. ;>

Ja tam mam coś gorszego.
Idę i wyobrażam sobie jakąś sytuację, że coś mówię, gestykuluję. Kiedy wracam do rzeczywistości nie mam pewności czy nie powiedziałam przed chwilą czegoś głupiego, nie wykonałam jakiegoś zamaszystego ruchu rąk, który sobie przed chwilą wyobraziłam.
Avv jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 01:13   #34
Lena_20
Zakorzenienie

e tam,ja tez czasem gadam do siebie.. w serialach brazylijskich cały czas gadają do siebie

gorzej jakbyś gadała na forum sama ze sobą.. to jest dopiero chore..

Lena_20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 01:20   #35
wsiowy_gupek
Zakorzenienie

GG do wsiowy_gupek

Cytat:
Napisane przez Lena_20 Pokaż wiadomość
e tam,ja tez czasem gadam do siebie.. w serialach brazylijskich cały czas gadają do siebie

gorzej jakbyś gadała na forum sama ze sobą.. to jest dopiero chore..
No, ale wiesz, każdego trzeba zrozumieć, różne ludzie maja odchyły...
Jakieś rozdwojenia, a co gorsza roztrojenia osobowości się zdarzają...

Ja gadam sama do siebie baardzo często, ale zazwyczaj jak jestem wkurzona, lub coś robię/skupiam się na czymś.
Są to krótkie teksty w stylu: "nooo i teraz namaluj kropeczkę tym zielonym lakierem..Oooo pięęęknie!! O to chodziło hyhy, ale jestem zdolna!"

Zapuszczam:
włosy, paznokcie i biust.

Po prostu od urodzenia jestem chora na lenia
Wszystko co robię - robię tak od niechcenia...

Bo wolny czas to jest coś co lubie,
tych co pracują i się uczą nie rozumiem!

Edytowane przez wsiowy_gupek
Czas edycji: 2010-01-27 o 01:21
wsiowy_gupek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 01:36   #36
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

Cytat:
Napisane przez bura kocurka Pokaż wiadomość
Ja to rozumiem I jeszcze sobie najczęściej coś wypominam, że np. czegoś nie powiedziałam w tamtej sytuacji, a później gadam sobie (w myślach, głośno na szczęście nie) tak jakby to znowu była ta sytuacja i tym razem mówię co trzeba Nie no po prostu aż mnie to ubawiło jak teraz sobie to wyobrażam
o rany to nie jestem saaamaa?!?! Ja tez tak często mam, lecz nie tylko sobie przypominam sytuacje, ale jak ide np z psem to mi sie nudzi i wymyslalam sobie jakieś sytuacje ktore nie mialy miejsca i ostro debatuję z całym światem a jak mi w myslach jakis dialog nie wyszedl, to srruuu od początku i też przed snem sobie tak myśle. Ja naprawdę myślalam ze jestem glupia.. bo kiedys pytalam kolezanki to mowila ze tak nie ma.. tzn ze mysli o jakichś sytuacjach ale nie prowadzi dialogów

I tez podczas tego robie miny, chichoczę itp normalnie boje sie mysleć jak ja wyglądam wtedy z zewnatrz

Edytowane przez Cyska
Czas edycji: 2010-01-27 o 01:38
Cyska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 01:41   #37
wsiowy_gupek
Zakorzenienie

GG do wsiowy_gupek

Cytat:
Napisane przez Cyska Pokaż wiadomość
o rany to nie jestem saaamaa?!?! Ja tez tak często mam, lecz nie tylko sobie przypominam sytuacje, ale jak ide np z psem to mi sie nudzi i wymyslalam sobie jakieś sytuacje ktore nie mialy miejsca i ostro debatuję z całym światem a jak mi w myslach jakis dialog nie wyszedl, to srruuu od początku i też przed snem sobie tak myśle. Ja naprawdę myślalam ze jestem glupia.. bo kiedys pytalam kolezanki to mowila ze tak nie ma.. tzn ze mysli o jakichś sytuacjach ale nie prowadzi dialogów

I tez podczas tego robie miny, chichoczę itp normalnie boje sie mysleć jak ja wyglądam wtedy z zewnatrz
Ja też tak robię, że układam sobie sytuacje w głowie i po dziesięc razy je przerabiam ale byłam święcie przekonana, że wszyscy tak mają

Zapuszczam:
włosy, paznokcie i biust.

Po prostu od urodzenia jestem chora na lenia
Wszystko co robię - robię tak od niechcenia...

Bo wolny czas to jest coś co lubie,
tych co pracują i się uczą nie rozumiem!
wsiowy_gupek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-27, 01:49   #38
Lena_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wsiowy_gupek Pokaż wiadomość
Ja też tak robię, że układam sobie sytuacje w głowie i po dziesięc razy je przerabiam ale byłam święcie przekonana, że wszyscy tak mają
ja tez tak mam.. dobrze,że na głos to nie idzie ,chociaż na minach się łapie często albo jak śmieje się sama do siebie

Lena_20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 01:50   #39
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

Cytat:
Napisane przez wsiowy_gupek Pokaż wiadomość
No ja na początku też ale potem pare osób wyprowadzilo mnie z tego błedu... i po moim "Też tak maaaasz????" ktoś odpowiadal ze skrzywieniem .. "nie?" ... to taka niezręczna cisza.... ze chyba sie wyglupilam
Stary 2010-01-27, 08:31   #40
suszarka
Buc

Cytat:
Napisane przez Lena_20 Pokaż wiadomość
ja tez tak mam.. dobrze,że na głos to nie idzie ,chociaż na minach się łapie często albo jak śmieje się sama do siebie

I ja.

I zdenerwować się umiem i rozśmieszyć i wzruszyć.
Stary 2010-01-27, 09:03   #41
Mini007
Zakorzenienie

Widzę, że jest nas całkiem sporo Ja też czasem mamroczę coś do siebie, do samochodu częściej, za to nagminnie się "zawieszam" i śmieję się na głos, o strzelaniu min podczas "wewnętrznych dialogów" nie wspomnę
Poza tym mam jak bura kocurka - przerabiam sytuacje, "poprawiając" moje kwestie

Cóż... i wariaci na tym świecie potrzebni

Edytowane przez Mini007
Czas edycji: 2010-01-27 o 09:14
Mini007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 10:28   #42
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KawaMarcepanowa Pokaż wiadomość
E tam, rozmowy w głowie to normalka, ja często sobie wyobrażam że z kimś rozmawiam, najczęściej po ang albo się kłócę z tą osobą
a co do gadania do siebie to jak mi autobus sprzed nosa ucieknie to zdarza mi się krzyknąć "kur..cze" głośno i jakoś nie mam oporów, albo przy nauce poganiam siebie "no już tylko dzień do egzaminu, weź się za robotę"
Ooo...ja też czasem prowadzę dyskusje po angielsku (nuezbyt skomplikowane, bo mam słaby zasób słów) - ale to jest mój sposób na powtórkę z języka Idę sobie, nudzę się, to sobie gadam w głowie i wtedy widzę jakich słówek mi brakuje, żeby sobie fajnie z kimś porozmawiać - później mogę je sobie sprawdzić w słowniku

Cytat:

To też mam Ale ja jestem w ogóle mistrzynią w wymyślaniu sobie sytuacji, całych historii wręcz...tak je dokładnie widzę i pamiętam (chociaż nigdy się nie wydarzyły), że boję się, że w końcu zacznę w nie wierzyć - a wtedy to już nazwę chorobą psychiczną
A co do robienia min, to ostatnio się złapałam na tym, że chyba miałam taki wyraz twarzy jaki bym zrobiła podczas mojej wymyślonej rozmowy....tylko, że wtedy nic nie mówiłam, za to siedziałam sobie w tramwaju

bura kocurka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 13:00   #43
EsTeLL25
Zakorzenienie

Tez lubie sobie pogadac sama z soba..;p czasami tez tak mam ze jak mam cos komus opowiedziec to najpierw sobe dokladnie wszystko przemysle powiem na glos co mam powiedziec i wtedy jak sie spotkam z ta osoba jej to mowieno juz tak mam
hehe przeklinam tez do siebie a juz szczegolnie jak cos mi nie wyjdzie albo jak sie gdzies uderze.

EsTeLL25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 13:13   #44
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

Cytat:
Napisane przez EsTeLL25 Pokaż wiadomość
Tez lubie sobie pogadac sama z soba..;p czasami tez tak mam ze jak mam cos komus opowiedziec to najpierw sobe dokladnie wszystko przemysle powiem na glos co mam powiedziec i wtedy jak sie spotkam z ta osoba jej to mowieno juz tak mam
hehe przeklinam tez do siebie a juz szczegolnie jak cos mi nie wyjdzie albo jak sie gdzies uderze.
O no to mam podobnie! jak cos sie wydarzy to ja w myślach komuś to opowiadam tylko tak bardzo rozwlekle i mówię i mówię i emocjonuję się ale czesto do tego opowiedzenia na żywo w ogóle nie dochodzi a jak dochodzi to opowiadam w dwóch zdaniach a sobie opowiadalam 15 minut

Edytowane przez Cyska
Czas edycji: 2010-01-27 o 13:15
Cyska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 13:42   #45
WhiteCherry
Zakorzenienie

prowadzę ze sobą dialogi, debaty, ale nikt o tym nie wie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-27, 13:48   #46
EsTeLL25
Zakorzenienie

Cytat:
O no to mam podobnie! jak cos sie wydarzy to ja w myślach komuś to opowiadam tylko tak bardzo rozwlekle i mówię i mówię i emocjonuję się ale czesto do tego opowiedzenia na żywo w ogóle nie dochodzi a jak dochodzi to opowiadam w dwóch zdaniach a sobie opowiadalam 15 minut
No dokladnie najpierw sie emocjnouje sama jak sobie gadama jak juz komus opowiadam to nie ma takiego efektu

EsTeLL25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 14:31   #47
Madia
Zakorzenienie

Cytat:
o rany to nie jestem saaamaa?!?! Ja tez tak często mam, lecz nie tylko sobie przypominam sytuacje, ale jak ide np z psem to mi sie nudzi i wymyslalam sobie jakieś sytuacje ktore nie mialy miejsca i ostro debatuję z całym światem a jak mi w myslach jakis dialog nie wyszedl, to srruuu od początku
I ja!! Ja też prowadzę wyimaginowane debaty ze sobą Teoretycznie przydatne, bo jakby się taka sytuacja zdarzyła to wiadomo co powiedzieć, bo argumenty starannie były przemyślane...tylko że mi się to nie zdarza

Zakręcona na punkcie zakręconego włosa od 22.02.2012
Madia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 17:10   #48
krolowakiczu
Zakorzenienie

to widze nie jestem sama, bo ja też gadam do siebie czasami nie kontroluje tego nawet

28.09.2010

krolowakiczu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 18:00   #49
Barbie Killer
Raczkowanie

O ja tez tak mam.
Nieraz wieczorem, przed spaniem potrafię taką sobie konwersacje poprowadzić i w efekcie śmiać do rozpuku, aż mi głupio. Albo kiedyś na wycieczce szkolnej, w momencie kiedy wszyscy znużeni przysypiali, przypomniałam sobie jakąś śmieszną sytuację, że aż parskłam i przy okazji się oplułam paluszkami Koleżanka która ze mną siedziała (i przysypiała) popatrzyła na mnie jak na idiotkę, w sumie to nieciekawie musiałam wyglądać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-27, 20:05   #50
larva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Barbie Killer Pokaż wiadomość
O ja tez tak mam.
Nieraz wieczorem, przed spaniem potrafię taką sobie konwersacje poprowadzić i w efekcie śmiać do rozpuku, aż mi głupio. Albo kiedyś na wycieczce szkolnej, w momencie kiedy wszyscy znużeni przysypiali, przypomniałam sobie jakąś śmieszną sytuację, że aż parskłam i przy okazji się oplułam paluszkami Koleżanka która ze mną siedziała (i przysypiała) popatrzyła na mnie jak na idiotkę, w sumie to nieciekawie musiałam wyglądać
Oj, ja też czasem wieczorem śmieję się jak głupi do sera, bo odtwarzam sobie zabawne sytuacje z całego życia... Czasem coś sobie przypomnę w kościele albo sklepie, wtedy wszyscy patrzą na mnie, bo nie mogę się opanować .
larva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 20:08   #51
gooniek
Zakorzenienie

haha tez tak mam

studiuję kosmetologię już ostatni rok
kocham swojego ukochanego!

8 grudnia 2008

www.goniaroniaa.blogspot. com
gooniek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 20:52   #52
nnikka
Rozeznanie

widze ze nie tylko ja mam takie odchyły
często prowadze dialogi w głowie,poprawiam przebyte juz rozmowy(tzn nie tak miało wyjśc jak wyszło i sobie wyobrażam co mogłam powiedziec inaczej)
gadanie do siebie jak i dialogi to dla mnie normanie wiem skąd sie to bierze-moze z tego ze zanim pomyśle to powiem a potem rozmyslam nad tym co powiedziałam
nnikka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości