Zadośćuczynienie w szkole - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-02-03, 16:47   #31
srubka
Zakorzenienie

Dot.: Zadośćuczynienie w szkole

Cytat:
Napisane przez Kwaśna truskawka Pokaż wiadomość
Zwracam się do Was z ogromna prośbą.
Przyjaciółka ma kilka nieusprawiedliwionych godzin w szkole, w ramach zadośćuczynienia za swoje winy musi napisać podanie o to, aby karę, jaką sobie wymysli uznano jako to zadośćuczynienie oraz, że obiecuje poprawę i nieopuszczanie lekcji.

Macie jakieś pomysły na taką karę? (coś dla szkoły, ew. klasy)
a bardzo jej zalezy na tym zeby te godziny jej uznali? duzo ich ma? bo jesli niewiele to niech sie wypnie na nich sorry, ale ma robic cos dla szkoly? ze niby co? glupie to troche, jak dziewczyna ma godnosc to niech sie nie bawi w cos takiego.
Stary 2010-02-03, 17:01   #32
Abenteuer
Rozeznanie

U mnie w szkole są nienormalne kary za nie zmienienie obuwia myje się okna, kible, kaloryfery, szoruje ławki. Za palenie kompletnie nic, można nawet wtedy pogadać sobie ze sprzątaczką bo i tak nie poskarży się jakiejś nauczycielce. Za wagary nic się nie dostaje najwyżej mogą wezwać rodziców.
Abenteuer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-03, 17:45   #33
kika14
Zadomowienie

Pierwszy raz słyszę o takich rzeczach jakie piszecie. W moim liceum za nieusprawiedliwione godziny jest albo telefonik do rodziców, albo obniżone zachowanie.
Stary 2010-02-03, 18:03   #34
cerveza
Zakorzenienie

jakim prawem można ucznia zmusić do mycia kibli? gdyby to mnie dotyczyło, podałabym taką szkołę do sądu
u mnie na szczęście za opuszczone godziny obniżali tylko ocenę z zachowania. Za palenie nie karano, bo niby jakim prawem karać za palenie? dziwne, dziwne te wasze szkoły.
cerveza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-03, 18:22   #35
Kwaśna truskawka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez srubka Pokaż wiadomość
a bardzo jej zalezy na tym zeby te godziny jej uznali? duzo ich ma? bo jesli niewiele to niech sie wypnie na nich sorry, ale ma robic cos dla szkoly? ze niby co? glupie to troche, jak dziewczyna ma godnosc to niech sie nie bawi w cos takiego.
Nie wiem dokładnie ile ma tych godzin, ale chyba z kilka, na pewno nie więcej, bo mówiła, że za kilkanaście, czy coś takiego ze szkoły wyrzucają. Wiesz, w sumie to nie moja sprawa, czy ona pójdzie na coś takiego, czy nie... po prostu zapytała o to, co może zrobić, to ja wyreczyłam się troszkę Wami

A z tego co wiem, to nie jest tak, że te godziny anulują, tylko lepiej to wygląda, że mimo tego, że opuszczałaś lekcje, to teraz próbujesz sie zrehabilitować.

Dziękuję za wszystkie propozycje
Kwaśna truskawka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-03, 19:43   #36
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cerveza Pokaż wiadomość
jakim prawem można ucznia zmusić do mycia kibli? gdyby to mnie dotyczyło, podałabym taką szkołę do sądu
u mnie na szczęście za opuszczone godziny obniżali tylko ocenę z zachowania. Za palenie nie karano, bo niby jakim prawem karać za palenie? dziwne, dziwne te wasze szkoły.
Nie dziwne, tylko 15 lat temu
Stary 2010-02-03, 19:50   #37
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
bądź stanie na sztni- jeśli u was odbiera sie kurtki od szatniarki a nie z boksów.
W mojej szkole uczniowie są z szatniarką w tak dobrych stosunkach, że często sami tak po prostu jej pomagają odbierać i dawać kurtki innym ^^

Cytat:
Szkoła służy do nauki i według mnie nie mozna nikogo zmuszac do odśnieżania, czy sprzątania- od tego są ludzie, którym sie za to płaci. Uczen to nie darmowa pomoc, nawet gdy coś zrobił złego.
U mnie chłopaki zgłosili się do odśnieżania (sami z siebie, żeby nie być na biologii ).. i za odśnieżanie dostali dodatkowe punkty z zachowania (ja też, bo poszłam z nimi, ale i tak tylko opierałam się o "łopatę" (choć to raczej takie "ręczne pługi" były, z kija i deski^^ bo to zbyt męczące :P)...

Cytat:
. Za palenie nie karano, bo niby jakim prawem karać za palenie?
Ale co w tym dziwnego? To chyba normalne? Przynajmniej w gimnazjum (w liceum jakoś palacze nie rzucają się w oczy, a może ich nie ma?:P)..
bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-03, 19:56   #38
rapifen
Zakorzenienie

U mnie uczniowie liceum traktowani są tak samo jak gimnazjaliści, nie ma różnicy między 12 latka a 19 latkiem. Nikt nie może wyjść do sklepiku przed wejściem do szkoły BO TO JUŻ TEREN SZKOŁY NIE JEST.

rapifen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-04, 01:09   #39
lotta6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Avv Pokaż wiadomość
O, odśnieżanie, to dobry pomysł.

Boże... gdyby u mnie były takie kary, to już bym nie była uczennicą, tylko sprzątaczką.
ja tak samo

---------- Dopisano o 02:09 ---------- Poprzedni post napisano o 01:51 ----------

Cytat:
Napisane przez rapifen Pokaż wiadomość
U mnie uczniowie liceum traktowani są tak samo jak gimnazjaliści, nie ma różnicy między 12 latka a 19 latkiem. Nikt nie może wyjść do sklepiku przed wejściem do szkoły BO TO JUŻ TEREN SZKOŁY NIE JEST.

A co powiesz na to, ze nam zamykali szkole na klucz i nie mozna bylo wyjsc nawet czasami przed budynek szkoly?
lotta6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-04, 06:09   #40
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Napisane przez lotta6 Pokaż wiadomość
ja tak samo

---------- Dopisano o 02:09 ---------- Poprzedni post napisano o 01:51 ----------

A co powiesz na to, ze nam zamykali szkole na klucz i nie mozna bylo wyjsc nawet czasami przed budynek szkoly?
miałam tak w podstawówce i gimnazjum nawet nie można było wejść do szkoły, jak babeczka z portierni gdzieś wyszła
za to teraz w liceum zawsze można wejść przez szatnię

w szkole zawsze jest coś do zrobienia. a może pomoc w bibliotece? jakieś sklejanie starych książek, katalogowanie nowych? albo pomoc słabszym/młodszym uczniom w nauce, to też jakaś forma.
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-04, 06:59   #41
Sarrai
Wtajemniczenie

Heh, tak jak napisała Wizażanka - przyniosłabym jakieś książki do biblioteki.. jej.. tych kilka godzin nieusprawiedliwionych to rzeczywiście tak dużo?
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-04, 10:35   #42
boinnenazwybylyzajete
Zakorzenienie

Cytat:
Nie można, ale nie zmienia faktu, że zawsze się znajdą tacy co nawet w zwykłej bluzie wyjdą i polecą. W sumie też zależy od tego czy się wypuszcza uczniów ze szkoły. U mnie można wejść/wyjść na przerwie/lekcji. Nikt nie zwraca na to uwagi.

Mother
Tell your children not to walk my way
Tell your children not to hear my words
boinnenazwybylyzajete jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-04, 16:11   #43
rapifen
Zakorzenienie

Cytat:
no tak u mnie jest tak samo

Stary 2010-02-04, 16:38   #44
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lotta6 Pokaż wiadomość
ja tak samo

u mnie stali ochroniarze w drzwiach, więc nie było możliwości wyjść
dodatkowo monitoring.
tyle że to patologiczna szkoła była, haha prawdziwy obóz przetrwania
ale to za czasów gimnazjum ;]

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2010-02-04 o 16:44
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-04, 16:39   #45
WhiteCherry
Zakorzenienie

zdublowany post

Czas edycji: 2010-02-04 o 16:43

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-04, 16:58   #46
rapifen
Zakorzenienie

U mnie...
Zakaz przebywania w czytelni i stołówce (stołówka w czasie przerw wygląda jak kawiarnia - okrągłe stoły krzesełka) no ale zakaz (mimo tego że nie ma miejsca, zespół szkół jest maleńki a bardzo dużo uczniów gimnazjum i liceum jest. Są osoby niepełnosprawne i generalnie nie ma gdzie usiąść, wszyscy stoimy jak śledzie. Hahahahahaha spróbuj z łazienki skorzystać, trzeba mieć szczęście żeby na wolną trafić). Zakaz wyjścia przed szkołę nie mówiąc już o wyjściu poza teren szkoły. Studniówka tylko i wyłącznie w szkole, absolutnie gdzie indziej nie może być. Gdy zadzwoni dzwonek sklepikarka ma zakaz sprzedawania czegokolwiek nawet jeśli ktoś jest przed lekcjami czy coś. Słowniki i encyklopedie mogą dotykać tylko nauczyciele.
Takie tam różne patologiczne odchyły. Dyrektor najchętniej kazałby nam chodzić w kaskach ochronnych i kombinezonach żeby przez przypadek nie musiał wypłacać dodatkowego odszkodowania.
Wycieczka? Wyjście do teatru to nie istnieje.

Wybaczcie za offtop :p ale u mnie no jak już tak piszemy o patoli to piszemy ;d

Edytowane przez rapifen
Czas edycji: 2010-02-04 o 17:00
Stary 2010-02-04, 17:32   #47
Wenress
Zakorzenienie

co to za szkoły, do jakich Wy chodzicie?
U mnie nigdy czegoś takiego nie było, no nie wyobrażam sobie sprzątać kibli albo zbierać śmieci :/ Jak już to pomoc w bibliotece, podlewanie kwiatków do końca roku szkolnego czy coś...
U mnie w żadnej szkole nie było takich kar, co najwyżej wezwanie rodziców, ale naprawdę ktoś musiał sie tragicznie zachowywać. No i za pisanie po ławkach trzeba było myć ławki w całej klasie, ale to w sumie nic takiego.

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-04, 17:45   #48
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0
Konto usunięte

Cytat:
U mnie...
Zakaz przebywania w czytelni i stołówce (stołówka w czasie przerw wygląda jak kawiarnia - okrągłe stoły krzesełka) no ale zakaz (mimo tego że nie ma miejsca, zespół szkół jest maleńki a bardzo dużo uczniów gimnazjum i liceum jest. Są osoby niepełnosprawne i generalnie nie ma gdzie usiąść, wszyscy stoimy jak śledzie. Hahahahahaha spróbuj z łazienki skorzystać, trzeba mieć szczęście żeby na wolną trafić). Zakaz wyjścia przed szkołę nie mówiąc już o wyjściu poza teren szkoły. Studniówka tylko i wyłącznie w szkole, absolutnie gdzie indziej nie może być. Gdy zadzwoni dzwonek sklepikarka ma zakaz sprzedawania czegokolwiek nawet jeśli ktoś jest przed lekcjami czy coś. Słowniki i encyklopedie mogą dotykać tylko nauczyciele.
Takie tam różne patologiczne odchyły. Dyrektor najchętniej kazałby nam chodzić w kaskach ochronnych i kombinezonach żeby przez przypadek nie musiał wypłacać dodatkowego odszkodowania.
Wycieczka? Wyjście do teatru to nie istnieje.

Wybaczcie za offtop :p ale u mnie no jak już tak piszemy o patoli to piszemy ;d
matko i po co się zapisujecie do takich dosłownie patologicznych szkół?

Przerażaja mnie te wasze opowiadania. Dyrekcja mojego lo traktuje nas jak dorosłych ludzi i każdy może sobie wyjśc ze szkoły kiedy chce. Mozna podczas lekcji siedziec rowniez w "kawiarni" w szkole, dyrektor przechodzi i słowa nie powie. To my odpowiadamy za siebie i za to, czy do szkoły chodzić będziemy. Nie ma żadnych kar. Ba, samemu mozna usprawiedliwiac godziny ile sie chce, majac ukonczone 18 lat.
Gdyby mi kaazano chodzic do wiezienia, to szybciej bym z tamtąd uciekła, niz sie uczyla. Ok, gimnazjum rozumiem- w moim tez byly ograniczenia, ale liceum?
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-04, 17:46   #49
laylaaa
Zakorzenienie

szczerze mówiąc jestem trochę w szoku czytając o takich "sposobach" na uczniów. w moim liceum niczego podobnego nie praktykowano.

'we're all mad here. I'm mad. you're mad.' said the Cat
'how do you know I'm mad?' said Alice
'you must be' said the Cat
'or you wouldn't have come here'
laylaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-04, 18:13   #50
WhiteCherry
Zakorzenienie

[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;16962396]matko i po co się zapisujecie do takich dosłownie patologicznych szkół?

Przerażaja mnie te wasze opowiadania. Dyrekcja mojego lo traktuje nas jak dorosłych ludzi i każdy może sobie wyjśc ze szkoły kiedy chce. Mozna podczas lekcji siedziec rowniez w "kawiarni" w szkole, dyrektor przechodzi i słowa nie powie. To my odpowiadamy za siebie i za to, czy do szkoły chodzić będziemy. Nie ma żadnych kar. Ba, samemu mozna usprawiedliwiac godziny ile sie chce, majac ukonczone 18 lat.
Gdyby mi kaazano chodzic do wiezienia, to szybciej bym z tamtąd uciekła, niz sie uczyla. Ok, gimnazjum rozumiem- w moim tez byly ograniczenia, ale liceum? [/QUOTE]

nie no, liceum już było ok, bardzo fajne
co do patologii to miałam na myśli właśnie gimnazjum ;]
a działo się tam wiele, więc musieli się wspomóc ochroną i monitoringiem ;]
dziewczyny umawiały się na ustawki za szkołą , chłopaki - typowe kibole, przychodzili pod szkołę z 'kosami' (oczywiście nie mam na myśli prawdziwych kos, gdyby ktoś nie wiedział ) - liczył się respekt pozostałych, haha. Moja koleżanka w 2klasie gim zaszła w ciążę i edukację zakończyła na tym etapie mój kumpel w 1 klasie popełnił samobójstwo. Ogółem nieciekawie, ale jestem dumna z siebie, że wytrwałam

Wprowadzenie gimnazjum było bezsensem.

Czas edycji: 2010-02-04 o 18:14
Stary 2010-02-04, 18:26   #51
picnic
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bura kocurka Pokaż wiadomość
Blee..chyba coś takiego robiłam za kare w gimnazjum raz - tylko nie pamiętam za co to było
Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
O fuuuu
Cytat:
Napisane przez Jamajka007 Pokaż wiadomość
Po takiej karze odechciałoby mi się wagarowania raz na zawsze
u mnie kara odklejania gum spod ławek jest za ich przyklejanie. osobiście uważam, że to dobrze - nie wiem jak można gumę przyklejać pod stół/parapet skoro obok jest śmietnik to samo z rysowaniem po ławkach...
picnic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-04, 18:32   #52
Lili99
Zadomowienie

U mnie karą za nieusprawiedliwione godziny było obniżenie oceny z zachowania ewentualnie telefon do rodziców.
Co do odklejania gum z ławek. W ostatnim tygodniu roku szkolnego wyznaczany był tzw. dzień czystości. Panie sprzątaczki zapewniały ściereczki, płyny, szczotki, szufelki, szpachelki i odbywało się wielkie szorowanie, wliczając w to odklejanie tych nieszczęsnych gum ze stolików i krzeseł. Każda klasa miała za zadanie wysprzątać swoją salę Obecność nie była obowiązkowa, a o dziwo frekwencja zawsze wynosiła 100% Obietnica wykreślenia 3 nieobecności i 5 spóźnień robiła swoje
Lili99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-04, 20:24   #53
rapifen
Zakorzenienie

Cytat:
matko i po co się zapisujecie do takich dosłownie patologicznych szkół?
klasy dwujęzyczne to rzadkość... i wyboru w mieście nie miałam ;{

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:
Ba, samemu mozna usprawiedliwiac godziny ile sie chce, majac ukonczone 18 lat.
Chciałabym _-_

Tutaj nie nie absolutnie.

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

A no i uważam że gimnazjum to bezsens. W ogóle, no to jak już mówiłam mam zespół szkół. I to jest tak. Gimnazjum - tragedia i beznadzieja, liceum - bardzo przyzwoite i z różnych okolicznych wsi oddalonych nawet 30 km ludzie przyjeżdżają. No i może dla gimnazjum to dobrze wprowadzać takie ograniczenia no ale Chryste panie denerwuje mnie ta... jakby to nazwać... Podwójne standardy? Gimnazjalista jak będzie groził komuś nożem pobije kogoś czy powie do nauczyciela "**** **** ***" to idzie do dyrektora na dywanik i dostaje naganę dyrekcji. Licealista jak wyjdzie poza szkołę też idzie do dyrektora na dywanik i jest traktowany jak najgorszy zbrodniarz i naganę dyrekcji również dostaje za "niestosowanie się do regulaminu"
Generalnie te nagany można oglądać wszędzie na takiej pięknej tablicy. Jedne słusznie wlepione, inne mniej.
To jest straszne, na prawdę, to są podwójne standardy. Licealistka której nie było tydzień w szkole jest stawiana na równi z piętnastolatką która zaszła w ciąże.
Dzięki Bogu nasz pedagog który minął się z powołaniem i powinien być detektywem, już sobie z tej szkoły poszedł. Podejrzewam że miał jakieś problemy sam ze sobą. Z resztą, nie ważne

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości