![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zadośćuczynienie w szkole
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#32 |
Rozeznanie
|
U mnie w szkole są nienormalne kary za nie zmienienie obuwia myje się okna, kible, kaloryfery, szoruje ławki. Za palenie kompletnie nic, można nawet wtedy pogadać sobie ze sprzątaczką bo i tak nie poskarży się jakiejś nauczycielce. Za wagary nic się nie dostaje najwyżej mogą wezwać rodziców.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
Pierwszy raz słyszę o takich rzeczach jakie piszecie. W moim liceum za nieusprawiedliwione godziny jest albo telefonik do rodziców, albo obniżone zachowanie.
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
jakim prawem można ucznia zmusić do mycia kibli? gdyby to mnie dotyczyło, podałabym taką szkołę do sądu
![]() u mnie na szczęście za opuszczone godziny obniżali tylko ocenę z zachowania. Za palenie nie karano, bo niby jakim prawem karać za palenie? dziwne, dziwne te wasze szkoły. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A z tego co wiem, to nie jest tak, że te godziny anulują, tylko lepiej to wygląda, że mimo tego, że opuszczałaś lekcje, to teraz próbujesz sie zrehabilitować. Dziękuję za wszystkie propozycje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#37 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
U mnie uczniowie liceum traktowani są tak samo jak gimnazjaliści, nie ma różnicy między 12 latka a 19 latkiem. Nikt nie może wyjść do sklepiku przed wejściem do szkoły BO TO JUŻ TEREN SZKOŁY NIE JEST.
![]() |
![]() |
#39 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 02:09 ---------- Poprzedni post napisano o 01:51 ---------- Cytat:
A co powiesz na to, ze nam zamykali szkole na klucz i nie mozna bylo wyjsc nawet czasami przed budynek szkoly? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() za to teraz w liceum zawsze można wejść przez szatnię ![]() w szkole zawsze jest coś do zrobienia. a może pomoc w bibliotece? jakieś sklejanie starych książek, katalogowanie nowych? albo pomoc słabszym/młodszym uczniom w nauce, to też jakaś forma. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Wtajemniczenie
|
Heh, tak jak napisała Wizażanka - przyniosłabym jakieś książki do biblioteki.. jej.. tych kilka godzin nieusprawiedliwionych to rzeczywiście tak dużo?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Nie można, ale nie zmienia faktu, że zawsze się znajdą tacy co nawet w zwykłej bluzie wyjdą i polecą. W sumie też zależy od tego czy się wypuszcza uczniów ze szkoły. U mnie można wejść/wyjść na przerwie/lekcji. Nikt nie zwraca na to uwagi.
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dodatkowo monitoring. tyle że to patologiczna szkoła była, haha ![]() ![]() ale to za czasów gimnazjum ;]
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2010-02-04 o 16:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
zdublowany post
![]()
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2010-02-04 o 16:43 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
U mnie...
Zakaz przebywania w czytelni i stołówce (stołówka w czasie przerw wygląda jak kawiarnia - okrągłe stoły krzesełka) no ale zakaz (mimo tego że nie ma miejsca, zespół szkół jest maleńki a bardzo dużo uczniów gimnazjum i liceum jest. Są osoby niepełnosprawne i generalnie nie ma gdzie usiąść, wszyscy stoimy jak śledzie. Hahahahahaha spróbuj z łazienki skorzystać, trzeba mieć szczęście żeby na wolną trafić). Zakaz wyjścia przed szkołę nie mówiąc już o wyjściu poza teren szkoły. Studniówka tylko i wyłącznie w szkole, absolutnie gdzie indziej nie może być. Gdy zadzwoni dzwonek sklepikarka ma zakaz sprzedawania czegokolwiek nawet jeśli ktoś jest przed lekcjami czy coś. Słowniki i encyklopedie mogą dotykać tylko nauczyciele. Takie tam różne patologiczne odchyły. Dyrektor najchętniej kazałby nam chodzić w kaskach ochronnych i kombinezonach żeby przez przypadek nie musiał wypłacać dodatkowego odszkodowania. Wycieczka? Wyjście do teatru ![]() Wybaczcie za offtop :p ale u mnie no jak już tak piszemy o patoli to piszemy ;d
![]() Edytowane przez rapifen Czas edycji: 2010-02-04 o 17:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
![]() U mnie nigdy czegoś takiego nie było, no nie wyobrażam sobie sprzątać kibli albo zbierać śmieci :/ Jak już to pomoc w bibliotece, podlewanie kwiatków do końca roku szkolnego czy coś... U mnie w żadnej szkole nie było takich kar, co najwyżej wezwanie rodziców, ale naprawdę ktoś musiał sie tragicznie zachowywać. No i za pisanie po ławkach trzeba było myć ławki w całej klasie, ale to w sumie nic takiego.
![]() |
#48 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Przerażaja mnie te wasze opowiadania. Dyrekcja mojego lo traktuje nas jak dorosłych ludzi i każdy może sobie wyjśc ze szkoły kiedy chce. Mozna podczas lekcji siedziec rowniez w "kawiarni" w szkole, dyrektor przechodzi i słowa nie powie. To my odpowiadamy za siebie i za to, czy do szkoły chodzić będziemy. Nie ma żadnych kar. Ba, samemu mozna usprawiedliwiac godziny ile sie chce, majac ukonczone 18 lat. Gdyby mi kaazano chodzic do wiezienia, to szybciej bym z tamtąd uciekła, niz sie uczyla. Ok, gimnazjum rozumiem- w moim tez byly ograniczenia, ale liceum? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
szczerze mówiąc jestem trochę w szoku czytając o takich "sposobach" na uczniów. w moim liceum niczego podobnego nie praktykowano.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;16962396]matko i po co się zapisujecie do takich dosłownie patologicznych szkół?
Przerażaja mnie te wasze opowiadania. Dyrekcja mojego lo traktuje nas jak dorosłych ludzi i każdy może sobie wyjśc ze szkoły kiedy chce. Mozna podczas lekcji siedziec rowniez w "kawiarni" w szkole, dyrektor przechodzi i słowa nie powie. To my odpowiadamy za siebie i za to, czy do szkoły chodzić będziemy. Nie ma żadnych kar. Ba, samemu mozna usprawiedliwiac godziny ile sie chce, majac ukonczone 18 lat. Gdyby mi kaazano chodzic do wiezienia, to szybciej bym z tamtąd uciekła, niz sie uczyla. Ok, gimnazjum rozumiem- w moim tez byly ograniczenia, ale liceum? ![]() nie no, liceum już było ok, bardzo fajne ![]() co do patologii to miałam na myśli właśnie gimnazjum ;] a działo się tam wiele, więc musieli się wspomóc ochroną i monitoringiem ;] dziewczyny umawiały się na ustawki za szkołą ![]() ![]() ![]() ![]() Wprowadzenie gimnazjum było bezsensem.
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2010-02-04 o 18:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zadomowienie
|
U mnie karą za nieusprawiedliwione godziny było obniżenie oceny z zachowania ewentualnie telefon do rodziców.
Co do odklejania gum z ławek. W ostatnim tygodniu roku szkolnego wyznaczany był tzw. dzień czystości. Panie sprzątaczki zapewniały ściereczki, płyny, szczotki, szufelki, szpachelki i odbywało się wielkie szorowanie, wliczając w to odklejanie tych nieszczęsnych gum ze stolików i krzeseł. Każda klasa miała za zadanie wysprzątać swoją salę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
Tutaj nie nie absolutnie. ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- A no i uważam że gimnazjum to bezsens. W ogóle, no to jak już mówiłam mam zespół szkół. I to jest tak. Gimnazjum - tragedia i beznadzieja, liceum - bardzo przyzwoite i z różnych okolicznych wsi oddalonych nawet 30 km ludzie przyjeżdżają. No i może dla gimnazjum to dobrze wprowadzać takie ograniczenia no ale Chryste panie denerwuje mnie ta... jakby to nazwać... Podwójne standardy? Gimnazjalista jak będzie groził komuś nożem pobije kogoś czy powie do nauczyciela "**** **** ***" to idzie do dyrektora na dywanik i dostaje naganę dyrekcji. Licealista jak wyjdzie poza szkołę też idzie do dyrektora na dywanik i jest traktowany jak najgorszy zbrodniarz i naganę dyrekcji również dostaje za "niestosowanie się do regulaminu" Generalnie te nagany można oglądać wszędzie na takiej pięknej tablicy. Jedne słusznie wlepione, inne mniej. To jest straszne, na prawdę, to są podwójne standardy. Licealistka której nie było tydzień w szkole jest stawiana na równi z piętnastolatką która zaszła w ciąże. Dzięki Bogu nasz pedagog który minął się z powołaniem i powinien być detektywem, już sobie z tej szkoły poszedł. Podejrzewam że miał jakieś problemy sam ze sobą. Z resztą, nie ważne ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.