![]() |
#31 |
Przyczajenie
|
Dot.: Czy używacie Halogen Oven ?
Dzięki Seona
![]() ![]() Dziewczyny podzielcie się przepisami i doświadczeniami!! Będzie miło i ciekawie mogąc dzielić się wrażeniami ![]() Pozdrawiam!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tutaj masz wątek o kombiwarze: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...light=kombiwar tam też są różne przepisy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Przyczajenie
|
Już wszystko robię w halogenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
poniżej link do mojego modelu http://www.mediamarkt.pl/produkty/ma...wary/hlo-3322# |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Przyczajenie
|
Hej "coberkaa" ja kupiłam swój w TV Mango, była promocja 169 zł
![]() ![]() Pozdrawiam!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Przyczajenie
|
Brokuły dałam do folii aluminiowej , starłam ser pleśniowy na wierzch , dodałam pieprz ,sól, bazylię i oregano, podlałam odrobiną jogurtu naturalnego. Wszystko "zamknęłam'' w folii, robiąc "mieszek" i dałam na dolną część, żeby za bardzo się nie spiekły. 15 min/ 180 st. Pycha!!
Kalafior tradycyjnie opanierowałam w jajku i bułce, skropiłam oliwą i dopieczenia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
Naprawdę fajne urządzonko sama zastanawiam się nad zakupem. Moja koleżanka zamówiłą w mango i robi w nim pyszne nadziewane warzywa, zapiekanki i udka kurczaka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Przyczajenie
|
Chciałbym prosić o informacje jak zabrać się za kurczaka z ziemniakami w mango halogen oven.Zamówiłem ten sprzęt w piątek dla Mamy która będzie tego używać a,że Mama wraca za 2 tygodnie to chciałbym sam spróbowac zrobić obiad w tym sprzęcie lecz nie wiem jak to zrobić żeby się udało.Tzn czy trzeba dolewać tam troche wody albo smarować spód i na jakiej temperaturze i przez ile czasu piec kurczaka żeby wyszedł dobry.I czy właściwie udało Wam się zrobić kurczaka i ziemniaki tak jak na reklamie? przeszukałem internet i wiele osób twierdzi,że ziemniaczków nie da rady bo surowe wychodzą itp.Mam nadzieję,że ktoś mi odpowie
![]() Edytowane przez uzytkownick Czas edycji: 2010-11-01 o 10:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Wtajemniczenie
|
Ja nic nie wlewam i nie smaruję. Ziemniaki wcześniej chwilę gotuję w mundurkach, dopiero potem zapiekam razem z mięskiem, tem. 180-200 st. a czas to trzeba patrzec i spawdzać, zależy czy kurczak cały czy w porcjach, jak duży. Powodzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Przyczajenie
|
Można w tym piec ciasta?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Można. Wkładasz formę z ciastem i ustawiasz na jakieś 180 stopni. Jakby spiekało od góry, to możesz nakryć folią aluminiową.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Mnie interesują ciasta... bo w piekarniku mi się zawsze przypali,albo nie wyrośnie tak jak trzeba...Macie jakieś doświadczenie w pieczeniu ciast w tym urządzeniu? Czy pieczecie je w takiej samej temp. jak w piekarniku? Jakich blach używacie? Zwykłych aluminiowych, czy silikonowych? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Od góry, jak widzę, że mi spieka, to przykrywam folią aluminiową. Piekę najczęściej babki i ciasta wszelakie w tortownicy, bo najbardziej mi kształtem i wielkością pasuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Przyczajenie
|
hej, chciałabym odgrzać temat bo na gwiazdkę dostałam halogen oven i długo nie mogłam znaleźć przepisów, najpierw trafiłam tu a wczoraj na www.halogen-oven.pl, które chyba dopiero raczkuje, ale zamierzam skorzystać z przepisów, które tam są
![]() Chciałam dodać, że przepyszne wychodzą stekiprzygotowywane właśnie w halogenie, są bardziej soczyste, więc również polecam wypróbować ![]() Edytowane przez Majka8519 Czas edycji: 2011-02-10 o 15:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny. Ja też się podpinam pod już trochę starawy temat. Zastanawiam się nad kupieniem tego urządzenia, bo szczerze mówiąc w domu mam zdezolowany piekarnik gazowy, którego boję się używać.
I teraz mam pytanie - co kupić? Czy bezpośrednio od mango sprawdzone urządzenie, czy może zaryzykować i kupić coś z allegro? A jeśli z allegro, to czy macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę? Będę szalenie wdzięczna za odpowiedz. Pozdrawiam!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
Jezeli chodzi o te piekarniki to nigdy w nich nie gotowalam, napewno jest to fajne rozwiazanie bo potrawy nie maja w sobie duzej ilosci tluszczu tylko mi sie wydaje, ze takie urzadzenie musi duzo pradu pobierac jak sie tak codziennie na nim gotuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Przyczajenie
|
Witam mam pytanie chcemy upiec murzynka jednak kolezanka mojej siostry powiedziala,ze ciasto mozna piec tylko w sylikonowych foremkach bo tortownica i inny metal moga wybuchnac:/ czy to prawda?ona wygladala powaznie gdy to mowila twierdzila,ze jak metal aluminium ma kontakt z nagrzanym szklem to wybucha i teraz nie wiemy co robic pomozcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Mam tylko problem, bo nie dopiekają mi się spody ciast... góra się upiecze a spód blady... pieczecie ciasta na dolnym, czy górnym ruszcie? Bo ja piekę na dolnym i może dlatego mam te spody niedopieczone? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Spokojnie, co od czego tam ma wybuchać?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
A za 10 dni gotowanie będzie jeszcze prostsze niż myslisz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Przyczajenie
|
szukam opinii o czymś podobnym do HO, nazywa się Varadero, jest wielofunkcyjnym urządzeniem kuchennym, co ma zastąpić wiele sprzętów kuchennych w jednym, m. in. piekarnik, patelnię, grill, zastanawiam się nad zakupem tego "cuda", jednak zależy mi na poznaniu opinii osób, które używają tegoż urządzenia, czy to się sprawdza, czy jest wygodne, jak smakują dania w wykonaniu varadero? o HO juz poczytałam i wiem że nie chcę tego wynalazku w kuchni, właśnie dzięki forum
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
około 200 stopni + około 5 min = przepyszne grzanki z serem, pieczarkami, papryką, z czymkolwiek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Mam ten sam problem, tzn. spód cista jest niedopieczony. Próbowałem zaróno na górnym jak i dolnym ruszcie, zmieniając przy tym czas pieczenia i temperature, ale ni jak ciasto na spodzie nie chce się upiec :/ Posiadam halogen convection oven KP-615. Być może to wina samego sprzętu (trafił się jeden na tysiąc ![]() ![]() Czekam z niecierpliwością na Wasze posty i dobre rady ![]() pozdrawiam, Michał ![]() Edytowane przez glen Czas edycji: 2012-09-08 o 16:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:29.