Czy używacie Halogen Oven ? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - moje gotowanie

Notka

Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-07-23, 11:14   #31
Dzenna
Przyczajenie

GG do Dzenna
Dot.: Czy używacie Halogen Oven ?

Dzięki Seona bardzo mi pomogłaś. Używam go od kilku dni i powoli przyzwyczajam...do zakupu namówił mnie narzeczony ale jak na razie jestem zadowolona. Dzisiaj spróbuję zrobić brokuł z rybka .

Dziewczyny podzielcie się przepisami i doświadczeniami!! Będzie miło i ciekawie mogąc dzielić się wrażeniami

Pozdrawiam!!
Dzenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-23, 12:36   #32
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzenna Pokaż wiadomość
Dzięki Seona bardzo mi pomogłaś. Używam go od kilku dni i powoli przyzwyczajam...do zakupu namówił mnie narzeczony ale jak na razie jestem zadowolona. Dzisiaj spróbuję zrobić brokuł z rybka .

Dziewczyny podzielcie się przepisami i doświadczeniami!! Będzie miło i ciekawie mogąc dzielić się wrażeniami

Pozdrawiam!!
Napisz czy Ci smakowało Ja uwielbiam takie leciutkie dania bez tłuszczu W szczególności w takie upały.

Tutaj masz wątek o kombiwarze: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...light=kombiwar
tam też są różne przepisy

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-05, 14:14   #33
Dzenna
Przyczajenie

GG do Dzenna

Już wszystko robię w halogenie ziemniaki, brokuły, kalafior, kurczaka, rybę......etc. wszystko wychodzi wyśmienicie!!!
Stary 2010-09-18, 20:18   #34
coberkaa
Przyczajenie

hej dziewczyny mam pytanie. gdzie kupiłyście te fenomenalne kombiwary? jakiej firmy? jeśli kupowałyście na allegro to od kogo? jaką nazwę miał urzytkownik? z góry dziękuję
coberkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-19, 13:25   #35
ry-bcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez coberkaa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny mam pytanie. gdzie kupiłyście te fenomenalne kombiwary? jakiej firmy? jeśli kupowałyście na allegro to od kogo? jaką nazwę miał urzytkownik? z góry dziękuję
ja kupiłam swój w selgrosie, ale widziałam je w mediamarkcie , na allegro też
poniżej link do mojego modelu
http://www.mediamarkt.pl/produkty/ma...wary/hlo-3322#
ry-bcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-20, 11:14   #36
Dzenna
Przyczajenie

GG do Dzenna

Hej "coberkaa" ja kupiłam swój w TV Mango, była promocja 169 zł przyszło kurierem na drugi dzień razem z gwarancją i przepisami. Jestem bardzo zadowolona, Mango wymyśliło Halogen Oven jako pierwsi i uważam , że reszta to podróbki. Oryginalnie powinny być lampy halogenowe takiej mocy, że po zgaszeniu światła w kuchni jest cała oświetlona kiedy Halogen jest załączony i wtedy jest efekt ) na pewno szybko się nie przepalą i będą służyć przed długi czas.
Pozdrawiam!!
Stary 2010-09-20, 17:11   #37
ry-bcia
Zadomowienie

Cytat:
Już wszystko robię w halogenie ziemniaki, brokuły, kalafior, kurczaka, rybę......etc. wszystko wychodzi wyśmienicie!!!
możesz mi zdradzić jak robisz kalafior i brokuły??

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-21, 09:17   #38
Dzenna
Przyczajenie

GG do Dzenna

Brokuły dałam do folii aluminiowej , starłam ser pleśniowy na wierzch , dodałam pieprz ,sól, bazylię i oregano, podlałam odrobiną jogurtu naturalnego. Wszystko "zamknęłam'' w folii, robiąc "mieszek" i dałam na dolną część, żeby za bardzo się nie spiekły. 15 min/ 180 st. Pycha!!
Kalafior tradycyjnie opanierowałam w jajku i bułce, skropiłam oliwą i dopieczenia.
Stary 2010-09-21, 11:05   #39
ry-bcia
Zadomowienie

Cytat:
Brokuły dałam do folii aluminiowej , starłam ser pleśniowy na wierzch , dodałam pieprz ,sól, bazylię i oregano, podlałam odrobiną jogurtu naturalnego. Wszystko "zamknęłam'' w folii, robiąc "mieszek" i dałam na dolną część, żeby za bardzo się nie spiekły. 15 min/ 180 st. Pycha!!
Kalafior tradycyjnie opanierowałam w jajku i bułce, skropiłam oliwą i dopieczenia.
kurcze mi sie warzywa zawsze przypalały, wiec spróbuje tak jak ty z folią, pytanko tylko czy uzywasz mrożonych brokułów i kalafiora czy świeżych???
Stary 2010-09-21, 16:46   #40
Nektaryna
Zadomowienie

Naprawdę fajne urządzonko sama zastanawiam się nad zakupem. Moja koleżanka zamówiłą w mango i robi w nim pyszne nadziewane warzywa, zapiekanki i udka kurczaka
Nektaryna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-01, 10:50   #41
uzytkownick
Przyczajenie

Chciałbym prosić o informacje jak zabrać się za kurczaka z ziemniakami w mango halogen oven.Zamówiłem ten sprzęt w piątek dla Mamy która będzie tego używać a,że Mama wraca za 2 tygodnie to chciałbym sam spróbowac zrobić obiad w tym sprzęcie lecz nie wiem jak to zrobić żeby się udało.Tzn czy trzeba dolewać tam troche wody albo smarować spód i na jakiej temperaturze i przez ile czasu piec kurczaka żeby wyszedł dobry.I czy właściwie udało Wam się zrobić kurczaka i ziemniaki tak jak na reklamie? przeszukałem internet i wiele osób twierdzi,że ziemniaczków nie da rady bo surowe wychodzą itp.Mam nadzieję,że ktoś mi odpowie

Edytowane przez uzytkownick
Czas edycji: 2010-11-01 o 10:51
uzytkownick jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-01, 11:21   #42
anulka2205
Wtajemniczenie

Ja nic nie wlewam i nie smaruję. Ziemniaki wcześniej chwilę gotuję w mundurkach, dopiero potem zapiekam razem z mięskiem, tem. 180-200 st. a czas to trzeba patrzec i spawdzać, zależy czy kurczak cały czy w porcjach, jak duży. Powodzenia

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-26, 17:49   #43
Irja Meiden
Przyczajenie

Można w tym piec ciasta?
Irja Meiden jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-05, 11:11   #44
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irja Meiden Pokaż wiadomość
Można w tym piec ciasta?
Można. Wkładasz formę z ciastem i ustawiasz na jakieś 180 stopni. Jakby spiekało od góry, to możesz nakryć folią aluminiową.

Ślub
Pati
Lili
Stary 2010-12-18, 18:21   #45
xementyna
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Można. Wkładasz formę z ciastem i ustawiasz na jakieś 180 stopni. Jakby spiekało od góry, to możesz nakryć folią aluminiową.
Właśnie dostalismy to cacko pod choinkę od rodziców
Mnie interesują ciasta... bo w piekarniku mi się zawsze przypali,albo nie wyrośnie tak jak trzeba...Macie jakieś doświadczenie w pieczeniu ciast w tym urządzeniu? Czy pieczecie je w takiej samej temp. jak w piekarniku? Jakich blach używacie? Zwykłych aluminiowych, czy silikonowych?
xementyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-19, 21:35   #46
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xementyna Pokaż wiadomość
Właśnie dostalismy to cacko pod choinkę od rodziców
Mnie interesują ciasta... bo w piekarniku mi się zawsze przypali,albo nie wyrośnie tak jak trzeba...Macie jakieś doświadczenie w pieczeniu ciast w tym urządzeniu? Czy pieczecie je w takiej samej temp. jak w piekarniku? Jakich blach używacie? Zwykłych aluminiowych, czy silikonowych?
Tak, piekłam wieeele razy Używam zwykłych (tych czarnych lub srebrnych - silikonowych nie posiadam). Piekę w 170-180 st. tylkoe od spodu nie wykładam żadnym papierem ale smaruje tylko masłem i lekko bułką tartą obsypuję, aby nie przywarło.

Od góry, jak widzę, że mi spieka, to przykrywam folią aluminiową.

Piekę najczęściej babki i ciasta wszelakie w tortownicy, bo najbardziej mi kształtem i wielkością pasuje

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-02-10, 14:34   #47
Majka8519
Przyczajenie

hej, chciałabym odgrzać temat bo na gwiazdkę dostałam halogen oven i długo nie mogłam znaleźć przepisów, najpierw trafiłam tu a wczoraj na www.halogen-oven.pl, które chyba dopiero raczkuje, ale zamierzam skorzystać z przepisów, które tam są
Chciałam dodać, że przepyszne wychodzą stekiprzygotowywane właśnie w halogenie, są bardziej soczyste, więc również polecam wypróbować

Edytowane przez Majka8519
Czas edycji: 2011-02-10 o 15:01
Majka8519 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-15, 23:10   #48
medheriel
Przyczajenie

Hej dziewczyny. Ja też się podpinam pod już trochę starawy temat. Zastanawiam się nad kupieniem tego urządzenia, bo szczerze mówiąc w domu mam zdezolowany piekarnik gazowy, którego boję się używać.
I teraz mam pytanie - co kupić? Czy bezpośrednio od mango sprawdzone urządzenie, czy może zaryzykować i kupić coś z allegro? A jeśli z allegro, to czy macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę? Będę szalenie wdzięczna za odpowiedz. Pozdrawiam!!
medheriel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-16, 11:31   #49
uwielbiam_owoce22
Zadomowienie

Jezeli chodzi o te piekarniki to nigdy w nich nie gotowalam, napewno jest to fajne rozwiazanie bo potrawy nie maja w sobie duzej ilosci tluszczu tylko mi sie wydaje, ze takie urzadzenie musi duzo pradu pobierac jak sie tak codziennie na nim gotuje.
uwielbiam_owoce22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-19, 10:31   #50
uzytkownick
Przyczajenie

Witam mam pytanie chcemy upiec murzynka jednak kolezanka mojej siostry powiedziala,ze ciasto mozna piec tylko w sylikonowych foremkach bo tortownica i inny metal moga wybuchnac:/ czy to prawda?ona wygladala powaznie gdy to mowila twierdzila,ze jak metal aluminium ma kontakt z nagrzanym szklem to wybucha i teraz nie wiemy co robic pomozcie
uzytkownick jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-20, 10:34   #51
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uzytkownick Pokaż wiadomość
Witam mam pytanie chcemy upiec murzynka jednak kolezanka mojej siostry powiedziala,ze ciasto mozna piec tylko w sylikonowych foremkach bo tortownica i inny metal moga wybuchnac:/ czy to prawda?ona wygladala powaznie gdy to mowila twierdzila,ze jak metal aluminium ma kontakt z nagrzanym szklem to wybucha i teraz nie wiemy co robic pomozcie
Nic nie wybucha. Ja dostałam mnóstwo przepisów i wszystkie na tradycyjne formy.

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-05-23, 10:05   #52
xementyna
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez uzytkownick Pokaż wiadomość
A jej wybuchło? Może nie miała oryginalnego Halogen Oven tylko jakąś chińską podróbę, albo po prostu Cię ściemnia Ja piekę drożdżówkę na 200stopni w zwykłej aluminiowej tortownicy i nic się nie dzieje...
Mam tylko problem, bo nie dopiekają mi się spody ciast... góra się upiecze a spód blady... pieczecie ciasta na dolnym, czy górnym ruszcie? Bo ja piekę na dolnym i może dlatego mam te spody niedopieczone?
xementyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-23, 20:39   #53
Seona
Zakorzenienie

Spokojnie, co od czego tam ma wybuchać? Bez przesady - to taki zwykły piekarnik przecież. Tam nie ma żadnych fali jak np. w mikrofali, tylko wszystko piecze się przez cyrkulację ciepłego powietrza.

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-06-03, 20:53   #54
Varadero
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

A za 10 dni gotowanie będzie jeszcze prostsze niż myslisz
Varadero jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-25, 10:20   #55
kiepskakucharkajestem
Przyczajenie

szukam opinii o czymś podobnym do HO, nazywa się Varadero, jest wielofunkcyjnym urządzeniem kuchennym, co ma zastąpić wiele sprzętów kuchennych w jednym, m. in. piekarnik, patelnię, grill, zastanawiam się nad zakupem tego "cuda", jednak zależy mi na poznaniu opinii osób, które używają tegoż urządzenia, czy to się sprawdza, czy jest wygodne, jak smakują dania w wykonaniu varadero? o HO juz poczytałam i wiem że nie chcę tego wynalazku w kuchni, właśnie dzięki forum
kiepskakucharkajestem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-27, 21:30   #56
Ilona~~
Raczkowanie

około 200 stopni + około 5 min = przepyszne grzanki z serem, pieczarkami, papryką, z czymkolwiek a jeszcze miesiąc temu nie zdawałam sobie sprawy z tego, jakie cudo mam w kuchni...
Ilona~~ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-08, 16:06   #57
glen
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez xementyna Pokaż wiadomość
A jej wybuchło? Może nie miała oryginalnego Halogen Oven tylko jakąś chińską podróbę, albo po prostu Cię ściemnia Ja piekę drożdżówkę na 200stopni w zwykłej aluminiowej tortownicy i nic się nie dzieje...
Mam tylko problem, bo nie dopiekają mi się spody ciast... góra się upiecze a spód blady... pieczecie ciasta na dolnym, czy górnym ruszcie? Bo ja piekę na dolnym i może dlatego mam te spody niedopieczone?
Witam
Mam ten sam problem, tzn. spód cista jest niedopieczony. Próbowałem zaróno na górnym jak i dolnym ruszcie, zmieniając przy tym czas pieczenia i temperature, ale ni jak ciasto na spodzie nie chce się upiec :/

Posiadam halogen convection oven KP-615.
Być może to wina samego sprzętu (trafił się jeden na tysiąc ), a być może znacie jakieś rozwiązanie

Czekam z niecierpliwością na Wasze posty i dobre rady

pozdrawiam,
Michał

Edytowane przez glen
Czas edycji: 2012-09-08 o 16:16
glen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości