![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile jeszcze będie trwało krwawienie? POMOCY!
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Gwiazdeczka1978 Czas edycji: 2010-02-05 o 17:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale pewnie moje zdanie nic nie zmieni w Twoich poglądach, w końcu ja też rozkładałam nogi i nie szanowałam się w wieku Autorki. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
![]() Boże jak się cieszę, ze urodziłam się prawie ćwierć wieku temu. Ale abstrahując od mojej prywatnej opinii dziewczynko, różne mogą być przyczyny takiego krwawienia, może to być okres - w tym wieku często zdarzają się nieregularności, a moze to być rana, wątpie, żeby krew z błony tak długo się sączyła. Najlepiej gybyś poszła do lekarza, zeby Cię zbadal. możesz też kupić w aptece CICATRIDINA, może pomoze. I następnym razem jak Cię będzie bolało to karz przestać. On MUSI robić tak żeby było przyjemne i miło, a nie boleśnie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Nie martw się...to może nic poważnego. Ale powinnaś sprawdzić u lekarza.Pogadaj ze swoim chłopakiem, powiedz mu o swoich odczuciach. Jeśli jest Ciebie wart to zrozumie. I następnym razem nie rób czegoś na granicy bólu.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
A ja w zupełności zgadzam się z Cytrynową i Gwiazdeczką.
Nie wydaje mi się, by negowanie zachowania tego dziecka, było niesłuszne i nie na miejscu. 15 lat - ciężko określić, czy skończone, czy nie. W każdym razie, to na tyle mało, by sprowadzić taką dziewczynkę na ziemię i powiedzieć jej co robi źle. Tym bardziej, że jak widać płytkie ma pojęcie o tym wszystkim. Rodzice też nie wykazują się rozsądkiem zostawiając ją samą w tym wieku. Większość z was skacze do oczu dziewczynom, za ich wzburzenie, bądź co bądź - słuszne; doszukuje się u nich cnotliwości, a wątek dotyczy autorki. Nie jest o tym, jak wygląda pożycie seksualne i bariera psychiczna w tej sferze dziewcząt, których zdaniem 15 lat to stanowczo za mało. Ja uważam, że seks nie polega tylko na tym, by zaspokoić swoje pragnienia. Podczas stosunku muszę zdawać sobie sprawę z szacunku, jakim darzy mnie partner. Również ja sama muszę cenić własne ciało i mieć pojęcie o prawach, jakie posiadam. Dziewczynka w wieku 14-15 lat w większości przypadków niestety nie może wykazać się takowym podejściem. Nie zdaje sobie sprawy z konsekwencji, jakie może ponieś (zarówno ona, jak on) w razie wpadki. Nie patrzy trzeźwo na to, co się dzieje. Autorka wyraźnie w temacie wątku zaznaczyła: "POMOCY". Jest na tyle lekkomyślna i niedoświadczona, że szuka jej gdziekolwiek. Dopiero teraz, gdy wystąpiło 'jakieś' krwawienie otworzyła oczy i przerażona napisała na forum. Nie mówcie więc, że osoby, które krótko mówiąc - nie pogłaskały autorki po główce, tylko 'otworzyły buzię' są w swoim zachowaniu chamskie. Prawda w oczy kole - niestety. Autorka jest dzieckiem i nie dziwię się, że to, co oświadczyła tutaj bulwersuje niektóre osoby. P.S. Jeśli chodzi o utratę dziewictwa, a wiek. Jest to sprawa indywidualna, a przynajmniej powinna być. Dlatego też, każdy ma własne zdanie na ten temat. Moje opowiada się za opinią dziewczyn, które wyraźnie napisały o niedorzeczności całej zaistniałej (niestety) sytuacji. P.S. 2 Warto przeczytać. http://dzieci.pl/breedingAid,1145719...puticaid=69977 Edytowane przez agata1340 Czas edycji: 2010-02-05 o 22:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Ale o jakim seksie tu jest mowa? Ludzie, opanujcie sie.
Chlopaczek wlozyl dziewczynce paluchy i sprawil jej niezly bol, potem ona krwawila przez pare dni. To jest seks? To jest bardzo nieodpowiedzialne zachowanie i swiadczy o wielkiej niedojrzalosci tych dzieci. O braku jakiejkolwiek wiedzy na temat tego jak wyglada seks. Jak powinien wygladac. Bronmy dalej prawa dzieci do uprawiania seksu (i jeszcze raz: zastanowmy sie o jakim tu seksie jest mowa) a za chwile okaze sie, ze faktycznie nikt nic nie powie jak jakis jasio w przedszkolu wlozy paluchy malgosi. bo przeciez nie mozna moralizowac prawdaz ![]() Wielkie oburzenie, bo komus nie chcialo sie przejsc obojetnie obok dziewczynki ktora chlopak zdeflorowal palcami w sposob dosc bolesny... ![]() Brrrrrrr
![]() |
#40 |
Przyczajenie
|
Hmm... Nie sądziłam, że to wzbudzi w Was, aż takie kontrowersje... Z Piotrkiem jestem od września zeszłego roku. Wiemy o sobie wszystko. Razem też spędzamy czas. To też czytaliśmy wspólnie. I chcę Wam uświadomić że żadne z nas nie jest z jakieś patologicznej albo ułomnej rodziny, oboje mamy świetne wyniki w nauce, chodzimy do bardzo dobrego gimnazjum w Warszawie (mieszkamy na Włochach) i nie zadajemy się z dresami, barbie itp.
A ten ból nie był straszny, trochę to wyolbrzymiacie. I pomimo wszystko było ok, bo to było z Nim. Nie miałam żadnych wyrzutów sumienia. Byłam nawet szczęśliwa, a jak to przeczytałam to się poczułam jak dziwka, niekochane dziecko co ma tylko pecha w życiu, pochodzi ze 'złego domu'. Ogólnie zrobiło mi się przykro. A dlaczego? Bo poprosiłam o pomoc inne kobiety. Przecież jest coś takiego jak 'kobieca solidarność'. Do lekarza w przyszłym tygodniu pójdę. Dzięki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Daj znać jak wrócisz od lekarza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To naprawdę fajnie, że sie dobrze uczycie, że nie pochodzicie z "ułomnej rodziny" ale to jeszcze nic nie mówi o tym jakie macie pojęcie o życiu i seksie. To nie ma nic wspólnego z dobrą nauką. Jesli czytacie to wspólnie, jak sami twierdzicie, głupcami nie jestescie, to przemyślcie sobie niektóre rzeczy, które tu zostały napisane. Może przemyślicie sobie jeszcze to uprawianie seksu, tym bardziej w takiej formie jak to zrobiliście parę dni temu. Rozumiem, że jedni wcześniej zaczynają poznawać wzajemnie swoje ciała a inni później, ale chodzi o to, żeby wszytsko robić z "głową" i nie skrzywdzić się przy tym wzajemnie. A pójście do lekarza jest bardzo dobrym pomysłem, jeszcze lepszym byłoba rozmowa z mamą. Jeśli w Twoim domu wszytsko jest w porządku i z tego co piszesz stosunki z mamą masz dobre to pogadaj z nią, może lepiej Ci wszytsko wytłumaczy i moze łatwiej przyjdzie posłuchanie własnej mamy niż obcych bab na forum ![]()
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mimo, ze miesiaczkujesz i masz zdolnosc rozrodczą, do kobiety Ci kilku lat jeszcze brakuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Dorosłość to nie kwestia wieku, ale odpowiedzialności. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiesz, czy ją zdeflorował czy nie. Znając życie skończyło się na otarciach. Nie chodzi o totalną znieczulicę, ale o umiejętność wyrażania swojej opinii bez nadmiernego moralizowania i w kulturalny sposób, czego niestety niektóre osoby na forum nie potrafią. Tak btw, to doskonale zdaję sobie sprawę, że są nastolatki, które osiągnęły poziom galerianek (i tych jest niestety większość), ale zdarzają się też takie, które, uwaga!, myślą. Szkoda tylko, że nie wszyscy o tym pamiętają. Sama, gdy przeczytałam niektóre posty odnoszące się do Autorki, poczułam się jak zwykła szmata. Autorko, doskonale rozumiem Twoje mhm... zawiedzenie? tym, co tutaj przeczytałaś. A solidarność jajników faktycznie nie istnieje. ![]() Daj znać po wizycie u gina, a następnym razem nie przesadzajcie z intensywnością ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
a ja w 100% zgadzam sie z Luba i Gwiazdeczka.
Ręce mi opadają, jak czytam takie rzeczy. Świat się wywrócił do góry dupą.
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tym wieku (dziecko ma 13 czy 14 lat). Chwali się, że tak potrafisz współodczuwać, ze az sama po przeczytaniu niektórych wypowiedzi poczułas się jak zwykła szmata. Przyznaję też, że niektóre z tych wypowiedzi był niezbyt miłe i słowa powinny być bardziej ważone. Jednak, jesli już jesteśmy przy wspólodczuwaniu, to moim zdaniem, lepiej teraz dziewczynce powiedziec, że niech się najpierw douczy, doczta o seksie, nastepnie sama pozna własne ciało a potem dopiero zabiera się za uprawianie miłosci. Bo w jej wieku, to nie sa tylko otarcia ale aż otarcia, których dziecko nie powinno mieć. Naprawdę nie rozumiem tego przyklaskiwania temu, że dzieci usiłują sobie wpychać cokolwiek i gdziekolwiek.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:29.