![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
co na podwijającą się grzywke?
mam problem z moja grzywa.. po myciu ciagle sie wywija.. Wlosy nie są zadne kręcone, ale tez nie idealnie proste. maja lekka sklonnosc do falowania ale mniejsza o to.. problem jest z grzywka.. nie obejdzie sie bez prostownicy.. grzywke mam na bok, mimo, ze ją czesze, przygniatam (na mokrych wlosach) na prosto, zaczesuje to ona przy wysychaniu poprostu robi co chce.. jak mialam grzywke prosta to bylo to samo-ciagle podwijala sie w jedną strone.. co z tym zrobic? jest juz dosc zniszczona bo prostownica caly czas pracuje.. moze jakies metody przy suszeniu, zaczesywaniu? moze jakies kosmetyki? pomozcie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
ma zielone pojęcie
|
Dot.: co na podwijającą się grzywke?
Układaj na gruby wałek po myciu. A jak wolisz taką bardziej "płaską" to mokre, albo wilgotne włosy zepnij wsuwkami, tak jak chcesz żeby leżały. Jak wyschną to po prostu wyjmij wsuwki. Powinno być lepiejm
![]()
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
Szczotka + suszarka. Wyciagnij sobie szczotka przykladajac suszarka z odpowiednia koncowka tzw Koncentrator, przewaznia kazda suszarka to posiada w zestawie
![]()
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Ja również polecam wsuwki na czas schnięcia włosów. Zacznij od jednej, sprawdź efekt i jeśli trzeba to weź więcej ale im ich będzie więcej tym potem grzywka może gorzej wyglądać (zrobią się takie odgniecenia od wsuwek)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
no wlasnie wczoraj juz probowalam ze wsuwkami i byly te odgniecenia tak jak myslalam.. tam, gdzie byly wsuwki grzywka sie "wbijala" byly takie zaglebienia.. takze nie wypalilo ;( chyba ze jak wezme wiecej i podepne całą to bedzie prosto.. sama nie wiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
Ale wsuwki bardzo czesto brzydko odksztalcaja sie na wlosach
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Mnie pomaga tak maska na włosy "straight and easy" taka fioletowa seria kosmetyków prostujących
![]()
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Maartucha ale o jakiej Ty w ogole szczotce mowisz? o okrągłej, szerokiej czy normalnej takiej szerszej? moze bym sprobowala.. jak mozesz to podaj fotke zebym wiedziala konkretnie o jaką szczotkę chodzi.. bylabym wdzieczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
okragle okragle
http://www.hairstore.pl/Efalock_szcz...627mm-464.html z taka troszke ciensza powinnas sobie lepiej poradzic (ale nie najciensza). Mi latwo moze mowic bo mam doswiadczenie ale i tobie zycze powodzenia po mimo wszystko! kwestia wprawy tylko i wylacznie, a probowanie nic nie boli ![]()
![]() |
#41 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej
Mam problem z grzywką na bok, tzn. sama nie wiem czy ona jest na bok, bo się nie znam na tym, może to dziwnie zabrzmiało. Otóż chodzi o to, że nie mogę sobie jej w ogóle ułożyć, cały czas brzydko układa się na prosto ;/ Nie wiem o co chodzi, byłam niedawno u fryzjera. Może to ja nie umiem układać, albo jest źle ścięta. Dodam zdjęcia. aha i tak nie chodzę tylko po prostu wzięłam ja na prosto, żeby było widać ścięcie. http://img687.imageshack.us/img687/6563/picture110s.jpg Czy mam iść do fryzjera ją skrócić czy co? a i mam pocieniowane włosy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Problem z grzywką na bok
jak nie chcesz utrwalać np. lakierem, to możesz ją zapuścić i spiąć spinką czy wsuwką, ja osobiście używam prawie codziennie mocnego lakieru żeby mi się trzymała tak jak chcę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Przyczajenie
|
ja właśnie używałam lakieru i pianki, ale nie wychodziło mi to i grzywka układała się obrzydliwie na prosto ;/ A czy jest dobrze ścięta? Nie iść znowu do fryzjera, żeby mi skrócił i bardziej na bok wziął?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
Nie musisz iść do fryzjera. Chodzi Ci o to, żeby się bardziej po skosie układała?
Też mam podobnej długości grzywkę i też mi się tak układała. To wina długości raczej i miejsca rozpoczęcia grzywki. Jeżeli wzięłabyś bardziej ze środka głowy, niż z boku, jej wielkość i ułożenie też by się zmieniło. Jej wygląd zmieni także długość. Pozwól jej trochę jeszcze urosnąć. Pamiętam, że przed ważnymi konkursami mama nastraszyła mnie tym, że jeżeli zetnę włosy, to wiedza mi ucieknie. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
Moim zdaniem jest ona zle ścięta.. tzn za duzo jej... i dlatego robi sie praktycznie prosta.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Przyczajenie
|
ammalbinis - ale ja już nie mam siły, cały czas mi się brzydko układa a po boku jak mi dość często stoi, to caly czas ją trzymam reką w szkole
![]() patrycja350 - iść do fryzjera? i co powiedzieć, bo nie chcę znowu wyjść niezadowolona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
wycieniuj żeby była lżejsza a nie czapowata i trochę skróć te włosy przy przedziałku. Możesz też poczekać aż ci urośnie i wszystkie włosy zgarnąć za ucho.
![]()
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
ja bym zrobiła trochę krótsza... a resztę tzn tak z polowe zotawila aby odrosła.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Przyczajenie
|
Głupie włosy
Chodzi mi głownie o "grzywkę",która po umyciu, a potem po wysuszeniu dziwnie się rozdwaja i tak mam już od jakieś 2tyg strasznie mnie to denerwuje i irytuje , czym to może być spowodowane? może szampon zmienić, czy "pogrubić" ją u fryzjera?
a co do fryjzerów, to nienawidzę do nich chodzić ![]() Edytowane przez Mala9090 Czas edycji: 2010-10-16 o 13:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
Dot.: Głupie włosy
Szczerze mówiąc nie wiem o co Ci dokładnie chodzi
![]() Życzę powodzenia ![]()
![]() |
![]() |
#53 |
Przyczajenie
|
nie jest za długa bo dzisiaj poszłam do tego nieszczęsnego fryzjera, ale już nigdy więcej.
Chodzi mi o to, ze ona się rozdwaja, a powinna być stabilna ;p |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#55 |
Przyczajenie
|
i co z tym zrobić? ;//
bo to wygląda nieestetycznie.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
Tak będzie masz albo zle pocieniowaną alb za mało jej .
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
wydaje mi się, ze to od wicherka.
włosy chca iśc w swoja stronę i już. chcą wrócić na swoje miejsce, moze próbój lakierem utrwalac, ale nie wiem czy to cos da, natury nie zmienisz.
![]() |
#58 |
Przyczajenie
|
specjalnie poszłam dzisiaj do tego GŁUPIEGO fryzjera, bo chciałam zeby mi ja sciela, bo ostatnio w domu sama sobie obcielam cos i chcialam to wyrownac to ona mi jeszcze gorzej zrobila w dodatku miala mi podciąć końcówki 3cm to ścięła mi z tylu pól włosów, malpa..
może spróbuje pokombinować i przedziałek wezmę na inna stronę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() No to nożyczki poszły w ruch, i efekt nawet nie był taki zły... Do następnego dnia ![]() ![]() ![]() ![]() Skoro mówisz, że fryzjerka źle Ci obcięła, to może warto poczekać aż troszkę grzywka odrośnie?? I zobaczyć czy problem zniknął. Jak nie to można iść do innego fryzjera (albo jakiejś zaufanej cioci, mamy, koleżanki) żeby obcięła ładnie grzyweczkę. ![]() Powodzenia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem wystarczy wydegażować po końcach i powinno być ok. Albo pójść do fryzjera i poprosić o pogrubienie " grzywki a potem lekko wycieniowac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:45.