|
|
#31 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sez bez zabezpieczen
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W kazdym zdaniu mozna sie doszukać zabobonów i braku elementarnej wiedzy.... |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dawno większej bzdury nie czytałam.
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Wiadomo, że przy stosowaniu antykoncepcji też można zajść w ciążę. Żadna metoda nie daje 100 % gwarancji. Ale brak anty lub stosunek przerywany, to jak gra w rosyjska ruletkę. Ja jeszcze "chwilę" temu stosowałam plastry i gumki. Ze względów zdrowotnych musiałam zrezygnować z wszelakich hormonów. teraz używamy gumek, ale facet kończy za zewnątrz z tego względu, że prezerwatywa czasem może pęknąć, a tabletki PO pewnie by mnie zabiły. Plastry i pigułki wywoływały u mnie migreny z zaburzeniami widzenia, wymiotami, zaburzeniami rytmu serca, wiec takie PO też nie byłyby mniej szkodliwe. Więc stąd to kończenie na zewnątrz. Ale nie mylmy zwykłego stosunku przerywanego z tym, co ja robię z facetem. A jak już ktoś zajdzie, mimo używania anty z wysokimi % bezpieczeństwa, to nazywa się to pech -ten ktoś znalazł się w tych paru % brakujących do setki.
|
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem jak wy dziewczyny, ale mnie już ręce opadają jak czytam: Stosujemy seks przerywany, nie mam okresu, czy mogę być w ciąży??
Jak widać nasze społeczeństwo (nie mówię o wszystkich) ma duże zaległości jeśli chodzi o uświadamianie młodych ludzi. A później rodzą się dzieci, których tak naprawdę nikt nie chce. Ps. Seks przerywany nie jest formą zabezpieczenia - czy to tak trudno zrozumieć
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
KLIK Edytowane przez francuski pocalunek Czas edycji: 2010-02-06 o 13:52 |
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
Ale wiecie co dziewczyny wystarczy sobie oglądnąć jeden odcinek: sex education, taki angielski program... 90% spraw tam poruszanych i zachowań u nas spotkałoby się z chłostą, np. nauka w szkole jak prawidłowo założyć prezerwatywę... Sex jest tematem tabu i dzieki naszemu państwu długo tak pozostanie.
Ale gdyby w szkołach były prowadzone lekcje tzw. wychowania do życia w rodzinie (porażkowa nazwa) to takie przypadki jak TEN zdarzałyby się o wiele rzadziej......---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Bo jak czytam takie pytania to mi ręce opadają... |
|
|
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
Zależy w które dni w Tobie "doszedł" jeśli w te płodne lub pare przed ... hmm sprawa jasna.
Też stosuje stosunek przerywany od 3 lat i nigdy nie było wpadki. ![]()
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Też kiedyś stosowałam stosunek przerywany koło 3 lat, ale poszłam po rozum do głowy
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
no więc moje drogie...żaden ze środków antykoncepcyjnych nie daje 100% pewności. Tak więc ten jak ktoś to określił slogan, lub jeszcze inna "bzdura", ma na celu wykrzesanie odrobiny odpowiedzialności, m.in u ludzi pokroju autorki.....
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Pani "nauczycielka", młodziutka kobieta głęboko wierząca, powiedziała nam między innymi, że pod żadnym pozorem nie wolno wycierać się ręcznikiem mężczyzny, bo to ciąża murowana. Nie będę opowiadać co mówiła o antykoncepcji, bo aż włos się jeży, na samo wspomnienie.
|
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Cytat:
mam doła i chciałabym się z czegoś pośmiać... ![]() Ostatnio zatrzęsienie na wizazu wątków o stosunkach przerywanych. NIE. TO NIE JEST METODA ANTYKONCEPJI. Autorko, gratuluję błogosławionego stanu
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie miałam to samo
![]() Na szczęście to stare dzieje ![]() Coś autorka wątku zamilkła... hmm, ciekawe czemu?
|
|
#47 |
|
BAN stały
|
Eh,żal mi ludzi,ktorzy sie starają o dziecko i ani widu nie słychu,bo mają z tym problemy.A taka nieodpowiedzialna młodzież,bzyknie sie raz i ciąża.
|
|
|
|
|
#48 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
(( żal... i nikt nic z tym nie zrobi bo mentalność Polakow jest przerażająca. Jak to mowi mój przyjaciel: sex jest zły :P---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
powaga!
|
||
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#50 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Codziennie odmawiam pół godziny modlitwę,ale myślę,ze mogę być w ciąży...czy to mozliwe?! :P |
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak kobieta nie chce zajsć, to nie zajdzie. dlatego nawet babki po gwałcie nie powinny miec prawa do aborcji, bo skoro zaszły, to chciały mieć dziecko. wiem, że czasem dziewczyny, które nie moga mieć dzieciaczka, powinny sie zrelaksować, wyluzować, itd. blokada psychiczna, itd. ale w życiu nie pomyślałabym, że to może działać w 2 stronę. Tak więc od dziś rzucam anty. Nie chcę mieć dziecka, więc nie zajdę. chociaz... Tak na serio chcialabym miec, ale jeszcze mnie nie stac. To moge zajsc to co mam zrobic?
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
Limonka to my się moze pomodlimy za nasze społeczeństwo?
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#54 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- DOKŁADNIE
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
Ale przyznasz,że przy odpowiednim przyjmowaniu pigułek (czy używaniu prezerwatyw) trzeba mieć na prawdę duuuuużego pecha,żeby zajść w ciążę.
|
|
|
|
|
#56 |
|
Zadomowienie
|
Nie zgodzę się z tym. Po to przecież wymyślono antykoncepcję, żeby właśnie ludzie którzy nie chcą/nie są gotowi na potomstwo mogli się kochać.
|
|
|
#57 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() E: Nawet z uwagą ze mozna to zrobic rowniez ustami!
Edytowane przez tequillaaaaaa Czas edycji: 2010-02-06 o 22:29 |
|
|
|
|
|
#58 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Do Autorki: idź do gina (swoją drogą jak to możliwe, że jeszcze nigdy u niego nie byłaś? ), ewentualnie wcześniej możesz zrobić test. A przede wszystkim zastanów się, czy jesteś w tym momencie gotowa na dziecko.Swoją drogą rzeczywiście ostatnio jest sporo wątków o seksie bez zabezpieczenia...
|
|
|
|
#59 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#60 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak Ty jeszcze u gina nie byłaś, to sama jesteś jeszcze emocjonalnie dzieckiem. Podjęcie wspólżycia to podjęcie odpwiedzialnosci za własne ciało, drugiego czlowieka, do gina w takim przypadku szoruje się w pierwszej kolejności...
Z drugiej strony, jezeli nie zaszłaś w ciążę mimo braku zabezpieczeń a stosunek przerywany nie należy do nich (śluz wydzielany przez faceta przed wytryskiem, zanim sie wycofa, też zawiera plemniki) to być może są to jakieś zaburzenia plodności? A brak okresu nie musi ciąży oznaczać. Ale to wszystko musi lekarz stwierdzić jednoznacznie. Jakbyś do niego dawno poszła, nie miałabys teraz tu na forum niepotrzebnego stresa.
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.

czyli jak nie chcę mieć dzieci, to najlepiej nie współżyć w ogóle

Ale gdyby w szkołach były prowadzone lekcje tzw. wychowania do życia w rodzinie (porażkowa nazwa) to takie przypadki jak TEN zdarzałyby się o wiele rzadziej......

(( żal... i nikt nic z tym nie zrobi bo mentalność Polakow jest przerażająca. Jak to mowi mój przyjaciel: sex jest zły :P
), ewentualnie wcześniej możesz zrobić test. A przede wszystkim zastanów się, czy jesteś w tym momencie gotowa na dziecko.