Sez bez zabezpieczen - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-02-06, 11:05   #31
doloresd
Wtajemniczenie

Dot.: Sez bez zabezpieczen

Cytat:
Napisane przez modzianka Pokaż wiadomość
w kazdym mozliwym publicznym miejscu i w kazdym domu powinno sie umieszczac napis:

kochasz sie=jestes gotowy na potomstwo ......
jak ja kocham takie slogany czyli jak nie chcę mieć dzieci, to najlepiej nie współżyć w ogóle
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-06, 11:13   #32
Sadek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ziomalka Pokaż wiadomość
DAGPOG
masz rację jak ktoś się stara ciężko mu to wychodzi a nie planowane szybciej niż się wydaję.
Hmmmm zaczynam się zastanawiać czy mam więcej szczęścia niż rozumu?

BEZPŁODNOŚĆ oby nie !!!!!!!!!!
ale ani u mnie ani u chłopaka niekt nie ma z tym problemu,,,,,,,,,i myśle że my tez nie mamy,
Ale moja koleżanka z chłoapkiem 2 i pól roku po przerywanym nie zaszła a gdy się rozstali ON już ma dwoje i ona chłopczyka,, może jego sperma na mnie nie działa choć to głupie stwierdzenie

---------- Dopisano o 01:11 ---------- Poprzedni post napisano o 01:09 ----------

albo kuzyki dziecko zmarło z innej przyczyny, a niechciała o tym mówić to zwaliła winę na tabletki?? może masz rację.
Jak nie będe wciązy idę po tabletki,
a jeszce jedno po jakim czasie one zaczynają działać?
Wybacz że to powiem ale masz ooogromne braki w wykształceniu.
W kazdym zdaniu mozna sie doszukać zabobonów i braku elementarnej wiedzy....
Sadek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-06, 11:15   #33
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
w kazdym mozliwym publicznym miejscu i w kazdym domu powinno sie umieszczac napis:

Uściślijmy:
Kochasz się bez zabezpieczenia = jesteś gotowy na potomstwo
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-06, 11:26   #34
lilianaX
Rozeznanie

Cytat:

A pary, które mają już wszystkie zaplanowane dzieci powinny zrezygnować z seksu aż do śmierci
Dawno większej bzdury nie czytałam.
Stary 2010-02-06, 11:50   #35
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez lilianaX Pokaż wiadomość
A pary, które mają już wszystkie zaplanowane dzieci powinny zrezygnować z seksu aż do śmierci
Dawno większej bzdury nie czytałam.
Wiadomo, że przy stosowaniu antykoncepcji też można zajść w ciążę. Żadna metoda nie daje 100 % gwarancji. Ale brak anty lub stosunek przerywany, to jak gra w rosyjska ruletkę. Ja jeszcze "chwilę" temu stosowałam plastry i gumki. Ze względów zdrowotnych musiałam zrezygnować z wszelakich hormonów. teraz używamy gumek, ale facet kończy za zewnątrz z tego względu, że prezerwatywa czasem może pęknąć, a tabletki PO pewnie by mnie zabiły. Plastry i pigułki wywoływały u mnie migreny z zaburzeniami widzenia, wymiotami, zaburzeniami rytmu serca, wiec takie PO też nie byłyby mniej szkodliwe. Więc stąd to kończenie na zewnątrz. Ale nie mylmy zwykłego stosunku przerywanego z tym, co ja robię z facetem. A jak już ktoś zajdzie, mimo używania anty z wysokimi % bezpieczeństwa, to nazywa się to pech -ten ktoś znalazł się w tych paru % brakujących do setki.
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-06, 12:29   #36
MIKESS7
Raczkowanie

Nie wiem jak wy dziewczyny, ale mnie już ręce opadają jak czytam: Stosujemy seks przerywany, nie mam okresu, czy mogę być w ciąży?? (oczywiście, że nie musisz ale jest to bardzo prawdopodobne)
Jak widać nasze społeczeństwo (nie mówię o wszystkich) ma duże zaległości jeśli chodzi o uświadamianie młodych ludzi. A później rodzą się dzieci, których tak naprawdę nikt nie chce.
Ps. Seks przerywany nie jest formą zabezpieczenia - czy to tak trudno zrozumieć
MIKESS7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-06, 13:51   #37
francuski pocalunek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MIKESS7 Pokaż wiadomość
Nie wiem jak wy dziewczyny, ale mnie już ręce opadają jak czytam: Stosujemy seks przerywany, nie mam okresu, czy mogę być w ciąży?? (oczywiście, że nie musisz ale jest to bardzo prawdopodobne)
Jak widać nasze społeczeństwo (nie mówię o wszystkich) ma duże zaległości jeśli chodzi o uświadamianie młodych ludzi. A później rodzą się dzieci, których tak naprawdę nikt nie chce.
Ps. Seks przerywany nie jest formą zabezpieczenia - czy to tak trudno zrozumieć
Dokladnie o tym pisalam ze jak sie nie ma wiedzy na temat antykoncepcji a dzieci sie nie chce to sie w ogole nie powinno wspolzyc bo pozniej tylko dziecko cierpi na tym najbardziej.

Pocałunek jest jak pukanie do drzwi na pierwszym piętrze z pytaniem czy parter jest do wynajęcia.

przyłączę się do rozbiórki
KLIK

Edytowane przez francuski pocalunek
Czas edycji: 2010-02-06 o 13:52
francuski pocalunek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-06, 15:22   #38
dagpog
Raczkowanie

Ale wiecie co dziewczyny wystarczy sobie oglądnąć jeden odcinek: sex education, taki angielski program... 90% spraw tam poruszanych i zachowań u nas spotkałoby się z chłostą, np. nauka w szkole jak prawidłowo założyć prezerwatywę... Sex jest tematem tabu i dzieki naszemu państwu długo tak pozostanie. Ale gdyby w szkołach były prowadzone lekcje tzw. wychowania do życia w rodzinie (porażkowa nazwa) to takie przypadki jak TEN zdarzałyby się o wiele rzadziej......

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Bo jak czytam takie pytania to mi ręce opadają...
dagpog jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-06, 15:47   #39
Sexy_Angie
Raczkowanie

Zależy w które dni w Tobie "doszedł" jeśli w te płodne lub pare przed ... hmm sprawa jasna.

Też stosuje stosunek przerywany od 3 lat i nigdy nie było wpadki.
Sexy_Angie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-06, 18:32   #40
*Agatek*
Zakorzenienie

Też kiedyś stosowałam stosunek przerywany koło 3 lat, ale poszłam po rozum do głowy

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-06, 19:07   #41
Martinixxx
Zadomowienie

Na stosunek przerywany to nerwów nie miałam

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-06, 19:13   #42
modzianka
Raczkowanie

no więc moje drogie...żaden ze środków antykoncepcyjnych nie daje 100% pewności. Tak więc ten jak ktoś to określił slogan, lub jeszcze inna "bzdura", ma na celu wykrzesanie odrobiny odpowiedzialności, m.in u ludzi pokroju autorki.....
modzianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-06, 19:15   #43
bluebluesky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dagpog Pokaż wiadomość
Ale wiecie co dziewczyny wystarczy sobie oglądnąć jeden odcinek: sex education, taki angielski program... 90% spraw tam poruszanych i zachowań u nas spotkałoby się z chłostą, np. nauka w szkole jak prawidłowo założyć prezerwatywę... Sex jest tematem tabu i dzieki naszemu państwu długo tak pozostanie. Ale gdyby w szkołach były prowadzone lekcje tzw. wychowania do życia w rodzinie (porażkowa nazwa) to takie przypadki jak TEN zdarzałyby się o wiele rzadziej......

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Bo jak czytam takie pytania to mi ręce opadają...
Ja takowe miałam, co prawda w podstawówce, więc bardzo dawno temu. Pani "nauczycielka", młodziutka kobieta głęboko wierząca, powiedziała nam między innymi, że pod żadnym pozorem nie wolno wycierać się ręcznikiem mężczyzny, bo to ciąża murowana. Nie będę opowiadać co mówiła o antykoncepcji, bo aż włos się jeży, na samo wspomnienie.
bluebluesky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-06, 19:20   #44
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez bluebluesky Pokaż wiadomość
Ja takowe miałam, co prawda w podstawówce, więc bardzo dawno temu. Pani "nauczycielka", młodziutka kobieta głęboko wierząca, powiedziała nam między innymi, że pod żadnym pozorem nie wolno wycierać się ręcznikiem mężczyzny, bo to ciąża murowana. Nie będę opowiadać co mówiła o antykoncepcji, bo aż włos się jeży, na samo wspomnienie.
Ja miałm takowe zajęcia ze starą zakonnicą, która twierdziła, że na wszystko najlepszym sposobem jest modlitwa, a na słowo SEKS się czerwieniła. Przynajmniej było śmiesznie Może to dziwne, ale tylko 1 dziewczyna "wpadła" w LO. W podstawówce to byłoby nie do pomyślenia. To było zresztą 100 lat temu;P Może reszta faktycznie się modliła?
Stary 2010-02-06, 19:22   #45
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Cytat:
powiedz dalej, powiedz?;d
mam doła i chciałabym się z czegoś pośmiać...

Ostatnio zatrzęsienie na wizazu wątków o stosunkach przerywanych. NIE. TO NIE JEST METODA ANTYKONCEPJI.

Autorko, gratuluję błogosławionego stanu
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-06, 19:38   #46
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Na stosunek przerywany to nerwów nie miałam
Dokładnie miałam to samo Poza tym miałam miesiączki nieregularne, na okres to czekałam jak na zbawienie a jak coś podejrzanie się spóźniał, to robiło się testy bo 'a może zaszłam' ??
Na szczęście to stare dzieje

Coś autorka wątku zamilkła... hmm, ciekawe czemu?

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-06, 20:07   #47
madmuazelle
BAN stały

Eh,żal mi ludzi,ktorzy sie starają o dziecko i ani widu nie słychu,bo mają z tym problemy.A taka nieodpowiedzialna młodzież,bzyknie sie raz i ciąża.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-06, 20:46   #48
dagpog
Raczkowanie

Cytat:
heh ja dokładnie o tym mówie.... co za kraj, dajcie spokoj (( żal... i nikt nic z tym nie zrobi bo mentalność Polakow jest przerażająca. Jak to mowi mój przyjaciel: sex jest zły :P

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Ja miałm takowe zajęcia ze starą zakonnicą, która twierdziła, że na wszystko najlepszym sposobem jest modlitwa, a na słowo SEKS się czerwieniła. Przynajmniej było śmiesznie Może to dziwne, ale tylko 1 dziewczyna "wpadła" w LO. W podstawówce to byłoby nie do pomyślenia. To było zresztą 100 lat temu;P Może reszta faktycznie się modliła?
limonka, jak polookałam dziewczyny z gimnazjum, z liceum... na nk to 70% dzieciata powaga!
Stary 2010-02-06, 20:49   #49
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:

limonka, jak polookałam dziewczyny z gimnazjum, z liceum... na nk to 70% dzieciata powaga!
Tak więc coś musiało być w tych naukach w moim LO. a my tak na duchowieństwo najeżdżamy, ze niby zacofane, itd Najlepsze anty, to modlitwa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-06, 20:56   #50
dagpog
Raczkowanie

Cytat:
Tak więc coś musiało być w tych naukach w moim LO. a my tak na duchowieństwo najeżdżamy, ze niby zacofane, itd Najlepsze anty, to modlitwa
haha ani tak nie mow bo nastepny wątek będzie brzmiał:
Codziennie odmawiam pół godziny modlitwę,ale myślę,ze mogę być w ciąży...czy to mozliwe?! :P
Stary 2010-02-06, 21:01   #51
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
haha ani tak nie mow bo nastepny wątek będzie brzmiał:
Codziennie odmawiam pół godziny modlitwę,ale myślę,ze mogę być w ciąży...czy to mozliwe?! :P
Jak się tak zamodliła, że nie zauważyła, co się dzieje za nią, to całkiem możliwe:P W ogóle na owych naukach dowiedziałam sie bardzo ciekawej rzeczyJak kobieta nie chce zajsć, to nie zajdzie. dlatego nawet babki po gwałcie nie powinny miec prawa do aborcji, bo skoro zaszły, to chciały mieć dziecko. wiem, że czasem dziewczyny, które nie moga mieć dzieciaczka, powinny sie zrelaksować, wyluzować, itd. blokada psychiczna, itd. ale w życiu nie pomyślałabym, że to może działać w 2 stronę. Tak więc od dziś rzucam anty. Nie chcę mieć dziecka, więc nie zajdę. chociaz... Tak na serio chcialabym miec, ale jeszcze mnie nie stac. To moge zajsc to co mam zrobic?
Stary 2010-02-06, 21:04   #52
dagpog
Raczkowanie

Limonka to my się moze pomodlimy za nasze społeczeństwo?
Stary 2010-02-06, 21:07   #53
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Limonka to my się moze pomodlimy za nasze społeczeństwo?
Oczywiście Przede wszystkim o zwiększenie poziomu świadomości seksualnej w naszym kraju
Stary 2010-02-06, 21:09   #54
dagpog
Raczkowanie

Cytat:
Jak się tak zamodliła, że nie zauważyła, co się dzieje za nią, to całkiem możliwe:P W ogóle na owych naukach dowiedziałam sie bardzo ciekawej rzeczyJak kobieta nie chce zajsć, to nie zajdzie. dlatego nawet babki po gwałcie nie powinny miec prawa do aborcji, bo skoro zaszły, to chciały mieć dziecko. wiem, że czasem dziewczyny, które nie moga mieć dzieciaczka, powinny sie zrelaksować, wyluzować, itd. blokada psychiczna, itd. ale w życiu nie pomyślałabym, że to może działać w 2 stronę. Tak więc od dziś rzucam anty. Nie chcę mieć dziecka, więc nie zajdę. chociaz... Tak na serio chcialabym miec, ale jeszcze mnie nie stac. To moge zajsc to co mam zrobic?
Wiesz co ja też słyszałam takie różne bzdury...ale nie moge o tym myśleć bo mnie krew zalewa- nie wiadomo czy sie śmiać czy płakać...

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

DOKŁADNIE
Stary 2010-02-06, 21:41   #55
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
no więc moje drogie...żaden ze środków antykoncepcyjnych nie daje 100% pewności. Tak więc ten jak ktoś to określił slogan, lub jeszcze inna "bzdura", ma na celu wykrzesanie odrobiny odpowiedzialności, m.in u ludzi pokroju autorki.....
Ale przyznasz,że przy odpowiednim przyjmowaniu pigułek (czy używaniu prezerwatyw) trzeba mieć na prawdę duuuuużego pecha,żeby zajść w ciążę.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-06, 22:07   #56
LaCandy
Zadomowienie

Cytat:

Nie zgodzę się z tym. Po to przecież wymyślono antykoncepcję, żeby właśnie ludzie którzy nie chcą/nie są gotowi na potomstwo mogli się kochać.
Stary 2010-02-06, 22:20   #57
tequillaaaaaa
Wtajemniczenie

GG do tequillaaaaaa Send a message via Skype™ to tequillaaaaaa

Cytat:

a mnie w szkole uczyli zakladac gumke
E: Nawet z uwagą ze mozna to zrobic rowniez ustami!

Edytowane przez tequillaaaaaa
Czas edycji: 2010-02-06 o 22:29
tequillaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-06, 22:52   #58
Srebrnousta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tequillaaaaaa Pokaż wiadomość
a mnie w szkole uczyli zakladac gumke
E: Nawet z uwagą ze mozna to zrobic rowniez ustami!
To widocznie chodziłaś do jakiejś wyjątkowej szkoły

Do Autorki: idź do gina (swoją drogą jak to możliwe, że jeszcze nigdy u niego nie byłaś? ), ewentualnie wcześniej możesz zrobić test. A przede wszystkim zastanów się, czy jesteś w tym momencie gotowa na dziecko.

Swoją drogą rzeczywiście ostatnio jest sporo wątków o seksie bez zabezpieczenia...
Stary 2010-02-06, 22:58   #59
tequillaaaaaa
Wtajemniczenie

GG do tequillaaaaaa Send a message via Skype™ to tequillaaaaaa

Cytat:
Napisane przez Srebrnousta Pokaż wiadomość
To widocznie chodziłaś do jakiejś wyjątkowej szkoły

Ale moze to znak ze cos sie poprawia w polskiej edukacji
tequillaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-06, 23:01   #60
iloneczka1
Wtajemniczenie

Jak Ty jeszcze u gina nie byłaś, to sama jesteś jeszcze emocjonalnie dzieckiem. Podjęcie wspólżycia to podjęcie odpwiedzialnosci za własne ciało, drugiego czlowieka, do gina w takim przypadku szoruje się w pierwszej kolejności...
Z drugiej strony, jezeli nie zaszłaś w ciążę mimo braku zabezpieczeń a stosunek przerywany nie należy do nich (śluz wydzielany przez faceta przed wytryskiem, zanim sie wycofa, też zawiera plemniki) to być może są to jakieś zaburzenia plodności? A brak okresu nie musi ciąży oznaczać. Ale to wszystko musi lekarz stwierdzić jednoznacznie. Jakbyś do niego dawno poszła, nie miałabys teraz tu na forum niepotrzebnego stresa.
Kotka Trufelka z białaczką, przygarnij..........
iloneczka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości