![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dolna partia brzucha
A6W angazuje przede wszystkim górne miesnie brzucha
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Megg podziel sie z nami swoim odkryciem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
BAN stały
|
Już piszę
![]() Znalazłam te ćwiczenia przeglądając forum. Są to tylko 2 ćwiczenia, znalezione w wątku "chce płassi brzuch". Napisane przez YYnke ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=57964 tu jest link to tego ![]() Poćwiczyłam sobie tak jak zalecała Yynka i mam już 2 dzień okropne zakwasy. A co lepsze, mam je w miejscach w których nie mogłam zgubić tłuszczyku - czyli na tzw. boczkach od talii do bioder no i w dolnej części brzucha ![]() Jak mi przejdą te zakwasy to oprócz tych ćwiczeń dodam to z leżeniem na łóżku, gdzie nogi są poza nim ![]() Ćwiczyłam 8minute abs, ale nie od razu dostawałam takich zakwasów no i przede wszystkim odczuwałam je w innych miejscach - czyli w górnej partii, czyli tam gdze najłatwiej zgubić tłuszczyk ![]() 6 weidera - robiłam 2 podejścia, doszłam do 7 dnia i mi sie zwyczajnie znudziło :/ no i jak dziewczyny pisały, a6w jest głównie na górne partie brzucha to zrezygnowałam. Póki co to polecam ten króciutki zestawik ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Megg a czulas miesnie juz w trakcie wykonywania cwiczen?? I jecsze jedno pytanko: jak wykonujesz to drugie cwiczenia (podnoszenie i opuszczanie nog) to zakladasz rece za glowe czy trzymasz sie czegos z tylu??
A moglabys opisac to cwiczenie o ktorym mowilas?z tym lozkiem?? Bede wdzieczna pozdrowka ![]()
![]() |
#35 |
BAN stały
|
Mako tak czułam mięśnie podczas wykonywania ćwiczeń
![]() Nie są wcale takie proste jak zwykłe brzuszki. Może dlatego długo nie chciało mi się za nie zabrać ![]() Hm, z tym 2 ćwiczeniem to powiem Ci, że zaczęłam z rękami za głową, ale jakoś mi się ciężko robiło i czułam że nie dam rady, więc podłożyłam je sobie pod pośladki. Tak jest łatwiej no i nie obciąża tak kregosłupa ![]() A o tym ćwiczeniu jeszcze jednym pisała w tym wątku Jaga - żeby usiąść na brzegu łóżka i unosić nogi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
odnosnie cwiczen polecanych przez YYnke - to drugie obciaza mocno kregoslup i nie powinny go wykonywac dziewczyny z problemami z pleckami.bo moga sobie wypracowac brzuszek kosztem bolow kregoslupa .
cwiczenie na dole partie brzucha polecane przez moja trenerke- lezac na plecach nogi podnosimy do pionu (czyli poczatek jak w pierwszym cwiczeniu od YYnki) i unosimy w gore biodra,dosyc szybko, na poczatek w 2-3 w seriach po 15, nie wolno 'zarzucac' nogami - ruch ma wyjsc z brzucha i bioder, nogi poruszaja sie tylko gora-dol nie, przod-tyl --> tego trzeba pilnowac . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Kiedys probowalam to cwiczonka i musze przyznac ze nie jest latwo tak podnosic bioderka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
fakt, nielatwo.... ale to kwestia wprawy
![]() pamietam jak na pierwszym treningu to cwiczylysmy- polowa dziewczyn zrezygnowala w trakcie drugiej serii ![]() a pod koniec dochodzilysmy do 10 serii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
A jeśli chodzi o aeroby to króry najlepiej podziala na spalenie tłuszczyku POD pępkiem? Rower, skakanka, basen?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Dzieki Megg. ja skacze na skakance, krece hula hopem, trocher na twisterku i teraz jescze te cwiczonka
![]()
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Megg mam do ciebie jescze jedno pytanko. Ile czasu zamowaly ci te cwiczonka na brzuch? I robilas raz dziennie (4seriapo20 i drugir cw 5 serii po 10) czy roilas moze jakos inaczej??
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
najlepszym ćwiczeniem na dolne mieśnie brzucha jest ławka skośna oparta na drabinkach. Chwyta się na górze drazek i dynamicznie podnosi wyprostowane nogi. Ćwiczenie daje w kość ale jest rewelacyjne!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
cwiczenia, ktorych raczej w domku sie nie zrobi i ktore w pewnych modyfikacjach pojawily sie juz wyzej
![]() podciaganie nog na maszynie uginanie nog na lawce skosnej uginanie tulowia w zwisie wznosy nog w zwisie podciaganie kolan na pzemian siedzac ja dodalabym do tego jeszcze przywodzenie kolan do klatki piersiowej lezac i nozyce
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
![]()
czy zna ktoś dobre ćwiczenia na dolne mięśnie brzucha??? wokół pępka najciężej mi wykształcić mięśień. przyciąganie już znam może coś innego zaproponujecie??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Zadomowienie
|
Dot.: dolne mięśnie brzucha
Cytat:
![]() ![]() 1. Przyciągnanie jak mówiłaś 2. półbrzuszki z nogami prostymi uniesionymi pionowo do góry 3. nożyce pionowe 4. nożyce poziome 5. przyciąganie raz 1 raz 2 kolana do przeciwległego łokcia mając łokcie za głowy 6. unoszenie prostych nóg w górę i opuszczanie 7. unoszenie górnej części tułowia i rąk leżąc na plecach z rękoma prostymi leżącymi nad głową i jednoszesne unoszenie nieco nad ziemią i prostowanie nóg mając je ugięte ze stopami na podłodze. Takie znam ćwiczonka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
to z mojego trnenigu jaki ułożyłam
![]() Ćwiczenie I( leżymy na wznak , ręce leżą na podłodze równolegle do ciała , podnosimy proste nogi do pionu poczym wyprostowane opuszczamy) 10 podnoszeń Ćwiczenie II( leżymy na wznak , ręce leżą na podłodze równolegle do ciała , proste nogi równolegle ułożone nad podłogą około 20 cm przyciągamy do brzucha – bardzo pomalutku) 10 podnoszeń Ćwiczenie III( siedzimy odchyleni do tyłu z wyprostowanymi nogami oparci o ręce z tyłu, proste nogi równolegle ułożone nad podłogą około 20 cm przyciągamy do brzucha – bardzo pomalutku) 10 podnoszeń Ćwiczenie IV ( leżymy na wznak , ręce leżą na podłodze równolegle do ciała , nogi są w górze i skrzyżowane w kostce , używając mięśni dolnych podnosimy miednicę) 10 podnoszeń Ćwiczenie V( leżymy na wznak , ręce leżą na podłodze równolegle do ciała , prosta noga równolegle ułożone nad podłogą około 20 cm druga natomiast prostopadle do niej , tworzą kąt 45 stopni – przekładanie nóg – raz jedna na górze raz na dole ) 10 przekładań Ćwiczenie VI( leżymy na wznak , ręce leżą na podłodze równolegle do ciała , obie nogi nad podłogą około 20 cm , robimy nożyce pionowe) 10 nożyc pionowych Ćwiczenie VII( leżymy na wznak , ręce leżą na podłodze równolegle do ciała , obie nogi nad podłogą około 20 cm , robimy nożyce poziome) 10 nożyc poziomych |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
oj dziewczyny dziekuje Wam bardzo bardzo!!!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
![]()
Moim problemem jest część brzucha "poniżej pępka"
zbiera mi się tam tłuszcz, z którym nie mogę nic zrobić. ![]() Może znacie jakieś ćwiczenia, dietę itp. które by mi pomogły? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Dot.: dolna część brzucha :-(
ćwiczenia:
-nożyce pionowe -nożyce poziome -wbijanie wyprostowanych nóg w sufit (w pozycji leżącej) -przywodzenie kolan do klatki piersiowej i odwodzenie prostych nóg do podłogi (odrywa się tu część lędzwiową od podłogi, więc to na własną odpowiedzialność ![]() -wysokie spięcia (zaangażują również dolny prosty) -oczywiście mogą pomóc również ćwiczenia aerobowe Wiele kobiet ma problem z tą częścią brzuszka, taka już nasza konstrukcja ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
A co to są wysokie śpięcia...........??
![]()
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
moim zdaniem to spięcia do takiej wysokości by nie oderwać lędzwi, a mimo tego wysunąć się do góry
![]() w domu mam ksiażkę, w której jest to ładnie zobrazowane ![]()
![]() |
![]() |
#53 |
Przyczajenie
|
ćwiczenia na dolne mięśnie brzucha
tak jak w temacie czy znacie jakieś dobre ćwiczenia na dolne mięśnie brzucha???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ćwiczenia na dolne mięśnie brzucha
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ighlight=dolne
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ighlight=dolne ![]()
![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
![]()
Chciałabym wzmocnoć dolne mięśnie brzuch. Robię brzuszki, przyciąganie nóg podczas leżenia i siedzenia oraz podnoszenie nóg do pionu podczas meżenia. Czy pomogą mi też nożyce robione nisko nad ziemią i podnoszenie nóg tak jak do "świecy"? Acha, i jeszce jadno czy robienie skłonów za stania też działa na mięśnie brzucha? (ręce do góry i skłon do ziemi)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pytanie o dolne mięśnie brzucha
Skłony bez obciążenia, ze stania, takie zwykłe - to nie na brzuch
![]() Na dolną część: podnoszenie nóg na poręczach, nożyce (najlepiej z obciążeniem), unoszenie w leżeniu, ale nie do pionu, tylko do poziomu 45 stopni mniej więcej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Rozeznanie
|
Malwa napisala ze chce wzmocnic dolne partie brzucha, a ja chcialabym spalic tluszcz w tym miejscu. Jak to zrobic ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zadomowienie
|
Oj ja też musze spalić
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:53.