|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#31 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Problemy z przemianą materii i nie tylko POMOCY!!
odświeżam po 5 latach...
bo temat bardzo mi bliski od 7 lat niemal codziennie biorę te świństwa i załatwiam sie tylko dzięki temu... wiem jak to wpływa na prace jelit, wie, ze po odstawieniu są problemy wiem, że to również psychiczne uzależnienie ale jak środki przeczyszczające wpływają na metabolizm?? nie pytam o częstotliwość odwiedzić w WC, a o metabolizm komórkowy, o spalanie itd czy możliwe, ze i to się zrujnuje?? czy po tylu latach mam szansę jeść choć w miarę normalnie i nie tyć.. wpadam znów w paranoję, a mam za sobą 12 lat EDowego piekła i najcięższy nawrót.. chcę odzyskać zdrowie i utraconą wagę jedząc...a nie skubiąc jedzenie będę wdzięczna za jakąkolwiek odpowiedź
"Przyjdź, śmierci, lecz tak skrycie, żebym nie czuł twego nadejścia, ponieważ przyjemność umierania mogłaby mnie przywrócić jeszcze do życia." -Salvador Dali "Spieszmy się sądzić ludzi tak szybko odchodzą Srebrem słów ich darzmy lub zamilczmy złotem" -Martin Lechowicz |
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, mają.
Nie ważne ile kalorii wkładasz do ust, ważne, czy swoim postępowaniem, nie powodujesz ze one tylko "przelatują" bez możliwości przyswojenia się. Zażywając stale (lub tylko często) środki przeczyszczające, powodujesz ze Twój organizm głoduje. Bo nie zdąży przyswoić tego co zjadłaś, nawet jak zjadasz teoretycznie odpowiednią ilosc kalorii. Każda głodówka spowalnia metabolizm. BTW- po odstawieniu srodków przeczyszczajacych, trzeba dać czas organizmowi _MINIMUM_ 3 doby a czesto dłuzej!!!!, zanim jelita zdążą sie wypełnić na tyle, że będzie co wydalać. Trawienie nie polega na wkłądaniu do ust i czym prędzej wydalaniu tego drugą stroną, proces trawienia trwa. pokarm zanim spokojnie przewędruje przez cały układ pokarmowy, zostanie strawiony, wchłonięty i zostaną już tylko zbędne resztki, trwa nawet 3 doby a często dłużej. Wydalanie następuje, gdy resztek jest odpowiednio dużo, a nie zaraz jak tylko coś dotrze bo dolnych partii jelit. No i rujnujesz zdolność swoich jelit do wykonywania ruchów robaczkowych. :/
|
|
#33 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie chcę po odstawieniu tyć z powietrza... Nie chcę stać się jedną z tych nielicznych, która po anoreksji będzie się zmagać z nadwagą, i to nie od nadmiaru kalorii..a od...czego? tak zjechanego metabolizmu..?
"Przyjdź, śmierci, lecz tak skrycie, żebym nie czuł twego nadejścia, ponieważ przyjemność umierania mogłaby mnie przywrócić jeszcze do życia." -Salvador Dali "Spieszmy się sądzić ludzi tak szybko odchodzą Srebrem słów ich darzmy lub zamilczmy złotem" -Martin Lechowicz Edytowane przez Naka_Mika Czas edycji: 2015-08-05 o 17:22 |
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Mają wpływ na to, jak się ma Twoja przemiana materii.
Bo przy takiej skali i okresie ich zażywania, mają długotrwały i olbrzymi wpływ na to, jaki % tego co zjadasz, jest w stanie się przyswoić. Cytat:
Rozumiem. ![]() Niestety nie potrafię Ci pomóc. Myślę że po 7 latach zażywania takich środków, to już jest problem i psychiczny i fizyczny (zdolność jelit do samodzielnej pracy) na taką skalę, że chyba przydałby się rozsądny lekarz który pomoże się tego wykaraskać.
|
|
|
#35 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam słuszne obawy nigdy nie będę już mogła się cieszyć jedzeniem
"Przyjdź, śmierci, lecz tak skrycie, żebym nie czuł twego nadejścia, ponieważ przyjemność umierania mogłaby mnie przywrócić jeszcze do życia." -Salvador Dali "Spieszmy się sądzić ludzi tak szybko odchodzą Srebrem słów ich darzmy lub zamilczmy złotem" -Martin Lechowicz |
|
|
|
|
|
#36 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
teraz nie biorę żadnego świństwa ale obawy jak były tak są nawet silniejsze nadzieję też szlag trafił pozostaje mi obserwować co się dzieje na razie jeszcze za krótko to trwa nie wiem też jak długo i czy w ogóle wytrwam
|
|
|
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
Naka_Mika a może chociaż spróbuj odstawić te tabletki na tydzień? Jak sobie nie będziesz sama radzić to idź do lekarza.
Ale to nie jest tak, że nic już się nie da uratować. Ja też miałam problemy z wypróżnianiem, strasznymi wzdęciami i gazami po ed przed ok. 2-2,5 roku. Myślałam, że to nigdy nie minie, ale uzbroiłam się w cierpliwość. Teraz jest super - jak ręką odjął. |
|
|
|
|
#39 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale boję sie, że nie spalam nic.. że będę tyć od tego... mimo, że powinnam ale nie chcę od czegoś takiego nabierać masy... :<
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:00.