![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chanel No 5
Eiri, a ja uległam właśnie pokusie i zakupiłam na Allegro 24 Faubourg,
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Moja mama je kiedys dostala dawno temu - nie podobaly sie jej ani mnie - dziecko bylam...
Ostatnio znow sa na fali wiec powachalam ( lubie mocne zapachy) - i dalej nie lubie. Kiedys glosno wyrazilam opinie na temat tych perfum - Perfumy dla starej krowy... na co koles ' dzieki wlasnie kupilem je swojej matce' ja ogolnie jestem na nie - stara szafa, babcia, kurze i wielkie kredensy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam.Ostatnio sprawiłam sobie Chanel No5, 100 ml EdT w takim flakonie jak na tej aukcji:
http://www.allegro.pl/item145862519_...wa_100_ml.html Przeglądając allegro widziałam podróby tylko w innych,tych szerszych i bardziej kwadratowych flakonach, więc myślałam że tych podłużnych nie podrabiają. No i dzisiaj przyszły:wszystko byłoby w porządku,szkło jest grube,starannie wykonane,zapach prawie napewno oryginalny tylko że..właśnie jest pewne ale. Mianowicie dno buteleczki jest czyste,nie ma ani rzadnej naklejki ani nic...Pewnie bym nawet nie zwróciła na to uwagi gdybym nie posiadała 100 ml EdT No19 w takim samym flakonie,który na dnie ma wygrawerowane napisy ![]() Ma może któraś z Was Chanelki w takim flakonie? Myślicie że ta piątka to może być podróbka? I jeszcze jedno,czy ta różnica może wynikać z tego że 5 jest testerem w odróżnieniu od 19?Czy firmy oznaczają flakony różnie w zależności czy jest to pełnowartościowy produkt czy tester?Oczywiście mówie o oznaczeniu dna ![]() Będę wdzięczna za każdą pomoc ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Flakony Chanel-pytanie.
Lyeto, roznica w flakonach Chanel polega na tym, ze te podluzne flakony to woda toaletowa. perfumowana natomiast wystepuje w takich kwadratowych. Jedynie pojemnosci 35 ml maja takie prostokatne plaskie pudelko
![]() Niepojacy jest brak naklejki/numeru na dnie, dlatego najlepiej porownaj zapach - to bedzie najlepszy dowod na to, czy masz oryginal, czy nie. Ja niestety nie znam sie na testerach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Dot.: Flakony Chanel-pytanie.
Wiem, że flakon zależy od stężenia
![]() Niestety w perfumeriach w moim mieście są tylko EdP i pachna troszkę inaczej niż moje EdT ale nie wiem czy ta róznica nie wynika ze stężenia...więc nie wiem nadal czy to oryginał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chanel Nr 5
W książce "Perfumy.Marzenie we flakonie" J.S. Jellinek cytuje wypowiedź Ernesta Beaux, który opisuje powstanie No5, 25 lat po tym wydarzeniu: "Pod koniec wojny (pierwszej światowej) los rzucił mnie aż za krąg polarny, na daleką północ. Był to okres lata polarnego. Lasy i rzeki wydzielały zapach niezwykłej świeżości i czystości. Z tego zapachu powstały No5."
I tak kojarzą mi się te perfumy, z czystością i otwartą przestrzenią,chłodem i elegancją.Wszystko tez zalezy od ph skóry,moją No5 pokochały z wzajemnością ![]() Jezeli chodzi o Shalimar, to nawet sam Ernest Beaux chylił czoła przed twórcą tych waniliowych perfum.Docenił wielkość. Nie dla mnie Shalimar, są jak kajdanki i duszna,ciemna cela. Jak będę chciałabyć kiedyś "uwięziona", to kto wie czy nie skuszę na te perfumy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Jak ktoś napisał wczesniej, do tych perfum trzeba dojrzeć. Na pewno nie sa to perfumy na każdą okazję - do szkoły, na uczelnię, do kina, dentysty i na spotkanie z przyjaciółmi. Ten zapach potrzebuje bardzo konkretnej oprawy, czyli zdecydowanie eleganckiego stylu właścicielki.
Moja osobista opinia? Śmierdziuch, przynajmniej na mnie. Ale bardzo w stylu mojej mamy, i na niej pachnie znakomicie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Fenomen Chanel No.5
Jakis czas temu stalam sie posiadaczka tego cudownego zapachu. Czy sa tu jego wielbicielki?
Nurtuje mnie jedna kwestia, a mianowicie dlaczego w Polsce te perfumy maja tak niskie notowania? Zajrzalam na strony z opiniami, zarowno w Polsce, jak i w innych krajach i opinie sa skrajnie rozne. Podczas gdy w polskich rankingach jest "smierdzielem" (na KWC zaledwie 2,5 gwiazdki na 5), na zachodzie jest wciaz na topie (4-5 gwiazdek na 5). Czy ktos mi potrafi wytlumaczyc ta roznice w gustach? Dlaczego Polkom sie nie podoba? dla porownania http://www.ciao.fr/Chanel_N_5__57844 http://www.ciao.co.uk/Reviews/Chanel_No_5__66666 http://www.ciao.it/Chanel_No_5_Eau_d..._100ml__677197 Edytowane przez lashqueen Czas edycji: 2008-12-07 o 20:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Fenomen Chanel No.5
Cytat:
![]() ![]() ![]() Na mnie EdT jest nieszczególnie urodziwe ![]() ![]()
Edytowane przez martwa papuga Czas edycji: 2008-12-07 o 20:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Fenomen Chanel No.5
Cytat:
Przeszukalam forum, zeby sie podpisac pod istniejacym juz watkiem o Chanel No.5, nie znalazlam go i dlatego zalozylam nowy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
![]()
chanel n 5.. klasyka czy... no wlasnie... co myslicie ??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Dot.: chanel n 5 ..
Perfumy przereklamowane, duszace, mocne, tylko dla ludzi o wytrzymalych nosach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Dot.: chanel n 5 ..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie do znawczyń. Kupiłam na Allegro próbki EDT. Niegdyś miałam EDP i szok!!! Mam wrażenie, że to zupełnie inny zapach (właśnie taki bardziej "Być może..."), śliczny, ale inny. Czy to możliwe, żeby EDT tak bardzo się różniła od EDP?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak. Nie jest to róznica typu" zupełnie inny zapach ", ale między edp a edt jest pare odmiennych niuansów. W edt po pierwszej nieco ostrej fazie zapach jest bardzo gładki , mniej pudrowy, trzyma sie tak ładnie dosyć blisko skóry. W ogóle moim zdaniem edt bardziej rozwija sie na skórze niz edp.
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedź.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
A to pięknie, naprawdę powiedziane,
Kruche , delikatne. Istny miód na moje serce... Od dawna kocham Chanel No5 i od dawna tez nie przyjmuję "osobiście" tych opinii o niemiłym zabarwieniu ze słynną "starą babą" na czele. Bardzo sie cieszę, gdy ktos zauważa piękno tego zapachu obojetne w jakiej formie. A reklama z Nicole Kidman jest istotnie zjawiskowa . Ze swego skromnego , ale jednak doświadczenia moge dodać ,że męzczyżni na ten zapach reagują baaardzo pozytywnie. Oczywiście mam na myśli zapach uperfumowanej "piątka" kobiety a nie podetknięty pod nos flakonik czy blotterek w perfumerii. Nie moge odmówic sobie przyjemności "zreklamowania" jeszcze wersji Elixir Sensuel - ten żelek jest cudowny, ma w sobie jeszcze więcej aksamitnej słodyczy i śmiem przypuszczać,że radośc, której brakowało w edt. ( Mitsouko , próbowłaś eliksirku ![]()
![]() |
#51 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Jakby był problem z dostępnością w perfumerii , poproszę o kontakt na PW
![]()
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uwielbiam je czuć na sobie, potrzebowałam czasu, żeby do nich dojrzeć, teraz są wspaniałe, odkrywam ich urok z każdym noszeniem na sobie ![]() ![]() w piątce czuję się kobietą, z krwi i kości kobietą, pewną siebie, seksowną, wiedzącą czego chce od życia, a równocześnie delikatną, niewinną, czystą Zachwyciły mnie także Eau Premiere ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Ja bylam odrobinę rozczarowana Eau Premieree, ale może to wina mojego nastawienia -na zasadzie "lepsze wrogiem dobrego
![]() Z tym ,że tu w gre wchodzi nowsze.. Ale musze jeszcze raz sumiennie podejśc do testu, nie tylko nadgarstkowo. Tak czy siak cieszy mnie ,że ta nowośc jest tak dobrze odbierana, jej popularność to niejako łyk świeżego powietrza dla klasyka. A zapach Eliksirku bardzo przypomina mi własnie te lekkie nuty w Eau Premieree.
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
Do kogo skierowane są perfumy Chanel No. 5??
Witam Was serdecznie!
Mam pytanie a zarazem ogromną prośbę, do kogo Waszym zdaniem kierowane są perfumy Chanel No. 5? Chodzi mi o dość dużo informacji...które przydadzą mi się do szkoły i oczywiście zaspokoją moją ciekawość ![]() Jaka jest grupa docelowa dla tych perfum, kto je kupuje? - osobowość, charakter, temperament osoby - jej styl życia - styl ubierania - muzyka jakiej słucha - gdzie mieszka, jak mieszka - jakie ma życiowe cele, marzenia - jak spędza wolny czas - z kim się przyjaźni Będę wdzięczna za odpowiedzi na nurtujące mnie pytania i Wasze własne pomysły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Do kogo skierowane są perfumy Chanel No. 5??
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Rozeznanie
|
Myśląć o Chanel no. 5 widzę młodą dziewczynę, ubraną w białą elegancką koszulę, czarną, klasyczną spódniczkę i klasyczne, czarne szpilki. Włosy ciemne, związane z tyłu. Dziewczyna jest energiczna, pełna życia i właśnie zasuwa do pracy. W zasadzie to taka Anne Hathaway w „Diabeł ubiera się u Prady”.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Rozeznanie
|
A ja widzę elegancką, klasyczną, zdysansowaną panią prawnik. Taką raczej po 40stce
![]() A fe ! Jaki stereotyp ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
Dziękuje Wam bardzo
![]() I proszę o więcej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
A ja prosze o informację, na co Ci te nasze opisy. Do szkoły, tzn?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.