I¶æ czy nie i¶æ? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2010-02-19, 10:10   #31
marysienka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 668
Dot.: I¶æ czy nie i¶æ?

Je¿eli masz ochotê to id¼.
Stary 2010-02-19, 11:52   #32
NiEBiE
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 261

Jak masz ochotê na takie spêdzenia czasu, to id¼. Ale je¶li uwa¿asz, ¿e nie powinna¶, to Twój ch³opak móg³by o tym pomy¶leæ i spêdziæ czas tak, jak Ty tego chcesz. Przykre, ¿e zupe³nie na to nie wpad³.

NiEBiE jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-19, 12:35   #33
zagubiona89r
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 972

Cytat:
Napisane przez Ceith Poka¿ wiadomo¶æ
Ja bym nie posz³a.
I dziwi mnie zachowanie Twojego faceta. Spotka³o Ciê nieszczê¶cie, ale on woli i¶æ pograæ sobie na PS3, ni¿ byæ z Tob± sam na sam. Bo "za du¿o osób siê wy³ama³o". Parodia.
I to nie chodzi o to, czy wypada, czy nie. Jedni chc± my¶leæ w samotno¶ci, inni wol± rozerwaæ siê, zapomnieæ. Mnie w tym po¶cie najbardziej zastanowi³o zachowanie Twojego faceta.

Racja.

Twój facet, kandydat na towarzysza przez ¿ycie/mê¿a/konkubina itd. ma Ciê w chwli obecnej w g³êbokim powa¿aniu. Na pogrzeb z Tob± nie pójdzie bo co¶ tam, zamiast wykazaæ trochê empatii to jest dla Ciebie niemi³y i daje ci wyj¶cie: idziesz ze mn± do kumpla, ale siê jaki¶ czas nie zobaczymy. To jest facet, który powinien byæ dla Ciebie wsparciem, dawaæ Ci poczucie bezpieczeñstwa, pomagaj±cy przej¶æ trudne chwile???

Poza zachowaniem faceta jeszcze bardziej przera¿a mnie, ¿e Ty nie widzisz w tym nic z³ego. Taka jeste¶ przyzwyczajona do jego egoizmu i takiego traktowania Ciebie, ¿e Ciê to nie razi???

... znam s³owa, które jak atropina rozszerzaj± ¼renice i zmieniaj± kolor ¶wiata. Po nich nie mo¿na ju¿ odej¶æ ...
zagubiona89r jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-19, 12:44   #34
limonka1988
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 155

Ja bym na pewno nie posz³a.
limonka1988 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-19, 12:45   #35
marmutita
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 568

Najpierw zadaj sobie pytanie czy Ty chcesz i¶æ?
Je¶li tak, bo pomo¿e Ci to roz³adowaæ na chwilê smutny nastrój, to nie widzê powodu dla którego mia³aby¶ nie i¶æ.
Nie ka¿dy musi zamykaæ siê w 4 ¶cianach i pielêgnowaæ smutki. Ka¿dy z nas inaczej radzi sobie z takimi sytuacjami, i nale¿y post±piæ zgodnie ze swoimi potrzebami.

Je¶li nie chcesz i¶æ, bo wolisz w zw. ze ¶mierci± dziadka posiedzieæ sama, z bliskimi, to nie id¼, ale uwa¿am ¿e w tym momencie Twoj facet powinien znale¼æ dla Ciebie czas i zrezygnowaæ z zabawy u kolegi.

Co do pogrzebu i nieobecno¶ci Twojego faceta z niewiadomych przczyn tak naprawdê - uwa¿am ¿e to niestosowne zachowanie i ¶wiadczy bardzo ¼le o facecie.
Je¶li nie chce byæ na pogorzebie powinien szczerze Ci to wyt³umaczyæ, a nie podawaæ argument "mam co¶ do za³atwienia". Niemniej jednak nadal uwa¿am, ¿e mimo tego w³a¶nie jemu "nie wypada" nie byæ na pogrzebie.
marmutita jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-19, 12:48   #36
kolezankaa
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 5 643
Send a message via Skype™ to kolezankaa

ja bym raczej nie posz³a.
kolezankaa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-19, 12:51   #37
zagubiona89r
Zakorzenienie

Tylko, ¿e z postu autorki raczej nie wywnioskowa³am: posz³abym siê zabawiæ, ale nie wiem czy wypada.

A raczej: Chcê siê spotkaæ z moim ch³opakiem, potrzebujê go, a to jest jedyna mo¿liwo¶æ i nie wiem co zrobiæ.

... znam s³owa, które jak atropina rozszerzaj± ¼renice i zmieniaj± kolor ¶wiata. Po nich nie mo¿na ju¿ odej¶æ ...
Stary 2010-02-19, 12:52   #38
dzustam
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 764

Pogadaj z rodzin±, bo w sumie co Ci da, jak Kry¶ka z pomorskiego Ci napiszê id¼ lub nie id¼?

zreszt± widaæ, ¿e chcesz i¶æ, wiêc nie wiem sk±d u Ciebie siê pojawiaj± watpliwo¶ci.

Nawi±¿ê do czego¶ innego: nie posz³abym na to spotkanie z innego powodu, ch³op Ciê mia³ w powa¿aniu (rozumiem, ¿e mo¿e mieæ awersjê do pogrzebów, zazwyczaj ludzie nie przpadaj± za takimi uroczystosciami).

Ale pogrzeb to przejaw szacunku, reakcja Twojego faceta to brak szacunku (nawet nie mówimy o fakcie, ¿e nie pójdzie, tylko o formie poinformowania, ¿e udaje siê w niewiadomym celu w sin± dal).

Ale lepiej tak, ni¿ mia³by wskoczyæ na wy¿szy level braku szacunku - i nasikac Twojemu dziadkowi na grób

dzustam jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-19, 12:53   #39
dudipopka
kobieta za lad±

Wiadomo¶ci: 11 697

ja bym nie posz³a
po 1 w takich momentach rodzina jest wa¿niejsza wola³abym nie wiem z mam± cioci± powspominaæ dziadka ni ¿ i¶c patrzec jak kto¶ gra w gre i je¶æ pizze
po 2 przed pogrzebem jest mnóstwo rzeczy do za³atwienia zje¿dza sie rodzina dalsza bli¿sza i w dobrym tonie jest wtedy byæ razem z nimi zaoferowaæ pomoc czy nawet po prostu byæ z nimi
po 3 on nie bêdzie z tob± na pogrzebie bo ma sprawy do za³atwienia boszsz jakie to z jego strony p³ytkie ale na imprezke skoczy bo przecie¿ koledze nie odmówi

trzeba dzisiaj nie mieæ czasu
¿eby jutro mieæ czas
````kêkê
dudipopka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-19, 13:01   #40
marchewkowe pole
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 607
GG do marchewkowe pole

Problemem jak widzê nie jest o czy i¶æ czy nie i¶æ na spotkanie (ja bym pewnie posz³a ¿eby trochê siê odstresowaæ) tylko podej¶cie Twojego T¯.

Nie widzisz w tym nic dziwnego, ¿e w ogóle nie jest dla Ciebie wsparciem w trudnych chwilach? Nie pójdzie z Tob± na ten pogrzeb bo ma CO¦ do za³atwienia (¿eby jeszcze to by³o co¶ o czym wiesz, ¿e jest wa¿ne i nie da siê tego prze³o¿yæ) a jedn± okazj± na spotkanie jest zabawa ze znajomymi, kiedy to raczej powinien zaoferowaæ Ci pocieszenie i wspólny wieczór (nawet je¶li nie chce i¶æ na pogrzeb)

Nawet by mi przez my¶l nie przesz³o ¿eby stawiaæ swojego T¯ w takiej sytuacji w jakiej Twój postawi³ Ciebie. Strasznie to przykre.

Edytowane przez marchewkowe pole
Czas edycji: 2010-02-19 o 13:02
marchewkowe pole jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-19, 13:33   #41
invisible_01
Zakorzeniona

Wiadomo¶ci: 23 947

Cytat:
Napisane przez zzzielona Poka¿ wiadomo¶æ
Ja oczywi¶cie, jako dziewczyna mojego faceta, te¿ jestem zaproszona... Z moim mê¿czyzn± nie widzia³am siê od Walentynek i bardzo mi go brakuje.

On jednak nie ma czasu, ja zreszt± te¿ nie bo jutro mam poprawkê i muszê siê uczyæ, wiêc dzisiejsze spotkanie totalnie odpad³o... Na pogrzeb mój facet i¶æ nie chce bo mówi, ¿e w sobotê rano ma jak±¶ sprawê do za³atwienia (nie wiem jak±, nie wnikam, powiedzia³, ¿e nie bêdzie mi siê t³umaczy³, by³ niemi³y pewnie dlatego, ¿e trochê na niego nakrzycza³am, zawsze wtedy siê wkurza).

I teraz powstaje pytanie... I¶æ jutro z nim do tego kolegi na osiemnast±? I po prostu wrócê sobie do domu ko³o dwudziestej pierwszej, mo¿e sama, mo¿e mnie kto¶ odwiezie.

Nie to, ¿e ja nie prze¿ywam ¶mierci mojego dziadka - prze¿ywam, w³a¶nie dlatego chcia³am siê z moim T¯ zobaczyæ i na chwilê urwaæ z domu...

Wiem, ¿e mój T¯ na to spotkanie pójdzie bo powiedzia³, ¿e ju¿ du¿o osób siê wy³ama³o i g³upio mu tak (to by³o du¿o wcze¶niej planowane i ju¿ powiedzia³, ¿e przyjdzie, nawet ze mn±). Nie dziwiê mu siê, bo wiem, ¿e taki po prostu jest i stara siê dotrzymywaæ danego s³owa.
Podkre¶li³am pewne fragmenty, które wg mnie s± niepokoj±ce. Zadam Ci mo¿e kilka pytañ:

1. czy Ty widzisz w ogóle siebie jako SIEBIE? Napisa³a¶: "Ja oczywi¶cie, jako dziewczyna mojego faceta, te¿ jestem zaproszona" - dlaczego nie napisa³a¶ po prostu, ¿e te¿ jeste¶ zaproszona? Wnioskujê z tego zdania, ¿e raczej znajomi Twojego ch³opaka nie s± Twoimi znajomymi, bo gdyby tak by³o, to zaprosiliby Ciebie nie tylko dlatego, ¿e "jeste¶ dziewczyn± swojego faceta". W takim razie dlaczego to z nimi masz spêdzaæ czas? Z Twojej wypowiedzi wynika, ¿e chcia³aby¶ zobaczyæ siê ze swoim ch³opakiem, a ¿e to jedyna mo¿liwo¶æ (bo on nie kwapi siê, ¿eby spêdziæ z Tob± czas sam na sam), to chcesz z niej skorzystaæ.

2. czy Tobie nie przeszkadza skrajny egoizm Twojego faceta? Nawet w tej wypowiedzi co chwilê go usprawiedliwiasz: nie spotkali¶my siê, bo nie mia³ czasu, musi i¶æ na to spotkanie, bo obieca³, by³ niemi³y, bo na niego nakrzycza³am... Powiem jedno - gówno prawda. Straci³a¶ cz³onka rodziny i Twój ch³opak powinien stan±æ na g³owie, ¿eby Ciê pocieszyæ. Uczy³a¶ siê - móg³ po prostu siedzieæ obok Ciebie i milczeæ, ale powinien BYÆ z Tob±! Mój dziadek zmar³ parê lat temu tu¿ przed studniówk± mojego ukochanego. Nie wiedzia³am wtedy, czy dam radê i¶æ tam, a wszystko by³o ju¿ op³acone. Mój ch³opak nie stwierdzi³ jednak, ¿e "sied¼ w domu jak chcesz, ja idê, bo ju¿ siê umówi³em, a zawsze dotrzymujê s³owa", tylko spyta³, czy chcê tam i¶æ, a je¶li nie, to on zostanie ze mn± w domu. Powiedzia³, ¿e dla niego jestem najwa¿niejsza i ¿e nie móg³by siê dobrze bawiæ wiedz±c, ¿e jestem smutna. A co robi Twój ch³opak? Ma Ciê gdzie¶ i zauwa¿ to!

3. jeszcze raz: nie przeszkadza Ci to, ¿e Twój ch³opak ma Ciê gdzie¶? Napisa³a¶: "I po prostu wrócê sobie do domu ko³o dwudziestej pierwszej, mo¿e sama, mo¿e mnie kto¶ odwiezie". Idziesz ze swoim ch³opakiem, a on nawet nie jest w stanie zapewniæ Ci transportu ani dopilnowaæ, ¿eby¶ bezpiecznie wróci³a? Ja nie wyobra¿am sobie, ¿eby mój ch³opak zosta³ dalej z kumplami, a ja ¿ebym wraca³a sama po nocy - on zreszt± nigdy by na to nie pozwoli³.

I na koniec mój ogólny wniosek - je¶li masz w±tpliwo¶ci, to nie id¼. Ty nie chcesz i¶æ na spotkanie z jego kumplami, tylko chcesz siê z nim zobaczyæ - a to jedyna mo¿liwo¶æ, wiêc siê zgadzasz. Ja posz³am w koñcu na t± studniówkê, bo zna³am swojego dziadka i wiedzia³am, ¿e chcia³by, ¿ebym tam posz³a - i nie ba³am siê, czy wypada czy nie.
invisible_01 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-19, 13:47   #42
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Poka¿ wiadomo¶æ
Podkre¶li³am pewne fragmenty, które wg mnie s± niepokoj±ce. Zadam Ci mo¿e kilka pytañ:

1. czy Ty widzisz w ogóle siebie jako SIEBIE? Napisa³a¶: "Ja oczywi¶cie, jako dziewczyna mojego faceta, te¿ jestem zaproszona" - dlaczego nie napisa³a¶ po prostu, ¿e te¿ jeste¶ zaproszona? Wnioskujê z tego zdania, ¿e raczej znajomi Twojego ch³opaka nie s± Twoimi znajomymi, bo gdyby tak by³o, to zaprosiliby Ciebie nie tylko dlatego, ¿e "jeste¶ dziewczyn± swojego faceta". W takim razie dlaczego to z nimi masz spêdzaæ czas? Z Twojej wypowiedzi wynika, ¿e chcia³aby¶ zobaczyæ siê ze swoim ch³opakiem, a ¿e to jedyna mo¿liwo¶æ (bo on nie kwapi siê, ¿eby spêdziæ z Tob± czas sam na sam), to chcesz z niej skorzystaæ.

2. czy Tobie nie przeszkadza skrajny egoizm Twojego faceta? Nawet w tej wypowiedzi co chwilê go usprawiedliwiasz: nie spotkali¶my siê, bo nie mia³ czasu, musi i¶æ na to spotkanie, bo obieca³, by³ niemi³y, bo na niego nakrzycza³am... Powiem jedno - gówno prawda. Straci³a¶ cz³onka rodziny i Twój ch³opak powinien stan±æ na g³owie, ¿eby Ciê pocieszyæ. Uczy³a¶ siê - móg³ po prostu siedzieæ obok Ciebie i milczeæ, ale powinien BYÆ z Tob±! Mój dziadek zmar³ parê lat temu tu¿ przed studniówk± mojego ukochanego. Nie wiedzia³am wtedy, czy dam radê i¶æ tam, a wszystko by³o ju¿ op³acone. Mój ch³opak nie stwierdzi³ jednak, ¿e "sied¼ w domu jak chcesz, ja idê, bo ju¿ siê umówi³em, a zawsze dotrzymujê s³owa", tylko spyta³, czy chcê tam i¶æ, a je¶li nie, to on zostanie ze mn± w domu. Powiedzia³, ¿e dla niego jestem najwa¿niejsza i ¿e nie móg³by siê dobrze bawiæ wiedz±c, ¿e jestem smutna. A co robi Twój ch³opak? Ma Ciê gdzie¶ i zauwa¿ to!

3. jeszcze raz: nie przeszkadza Ci to, ¿e Twój ch³opak ma Ciê gdzie¶? Napisa³a¶: "I po prostu wrócê sobie do domu ko³o dwudziestej pierwszej, mo¿e sama, mo¿e mnie kto¶ odwiezie". Idziesz ze swoim ch³opakiem, a on nawet nie jest w stanie zapewniæ Ci transportu ani dopilnowaæ, ¿eby¶ bezpiecznie wróci³a? Ja nie wyobra¿am sobie, ¿eby mój ch³opak zosta³ dalej z kumplami, a ja ¿ebym wraca³a sama po nocy - on zreszt± nigdy by na to nie pozwoli³.

I na koniec mój ogólny wniosek - je¶li masz w±tpliwo¶ci, to nie id¼. Ty nie chcesz i¶æ na spotkanie z jego kumplami, tylko chcesz siê z nim zobaczyæ - a to jedyna mo¿liwo¶æ, wiêc siê zgadzasz. Ja posz³am w koñcu na t± studniówkê, bo zna³am swojego dziadka i wiedzia³am, ¿e chcia³by, ¿ebym tam posz³a - i nie ba³am siê, czy wypada czy nie.
Bardzo m±dre podsumowanie. Przeczytaj je autorko 3 razy i przemy¶l...

Stary 2010-02-19, 13:53   #43
dzustam
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 764

Cytat:

Po przeczytaniu tego m±drego posta, dosz³am do wniosku, ¿e dobrze, ¿e ch³opak audiencji nie ustawi³ w godzinach pogrzebu dziadka, to dopiero by³by problem co tu zrobiæ

dzustam jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-19, 13:56   #44
dudipopka
kobieta za lad±

w takich sytuacjach dopiero wychodzi w jakim zwi±zku cz³owiek tkwi
dla mnie osobi¶cie ju¿ by by³o po tej szalonej cudownej mi³o¶ci
zagraæ w gre i zje¶æ pizze czy wesprzeæ ukochan± zrozpaczon± ukochan±???
no baaa... kobita da se rade a kolega nie..

¿eby jutro mieæ czas
````kêkê
Stary 2010-02-19, 14:06   #45
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Wiadomo¶ci: 33 873

Cytat:

Zgadzam siê ca³kowicie.

Mam wra¿enie, ¿e wcale tam nie chcesz i¶æ a zastanawiasz siê dlatego, ¿e to jedyna okazja, by Twój facet ³askawie zechcia³ siê z Tob± zobaczyæ.
Usprawiedliwiasz go ci±gle. Sorry, ale "by³ niemi³y bo na niego nakrzycza³am"? Straci³a¶ blisk± osobê, masz prawo byæ rozdra¿niona, a nawet masz prawo nakrzyczeæ na niego je¶li on zamiast przylecieæ jak na skrzyd³ach by Ci daæ wsparcie - woli i¶æ pograæ z kumplami w play station

Jego zachowanie jest dla mnie poni¿ej jakiegokolwiek poziomu, jego partnerka ma pogrzeb bliskiego cz³onka rodziny, a on nie wykrzesze z siebie ani grama empatii, nie przyjdzie jej pocieszyæ bo kumple, nie pójdzie na pogrzeb bo "ma co¶ tam do za³atwienia" i nawet nie wyja¶ni co. Przypuszczalnie to by³by pocz±tek koñca naszego zwi±zku, bo to w takich sytuacjach widaæ najlepiej z kim siê jest w "zwi±zku".

Pó³ roku temu by³ pogrzeb mojego dziadka i nawet nie by³o cienia w±tpliwo¶ci, ¿e mój facet siê zwolni z pracy i pójdzie ze mn± na pogrzeb oraz na stypê, bêdzie mnie trzyma³ za rêkê i pociesza³ je¶li tego mi bêdzie trzeba, a nie umówi siê z kolegami a mnie oleje.
Lexie jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-19, 14:08   #46
Linka25
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 21 441

z ch³opakiem mo¿esz spotkaæ siê np. u Ciebie w domu
powinien Ciê odwiedziæ i pój¶æ z Tob± na pogrzeb

to co on robi, jest dla mnie niepojête
Linka25 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-19, 14:15   #47
xhankax
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 454
GG do xhankax

Cytat:
Napisane przez dudipopka Poka¿ wiadomo¶æ
w takich sytuacjach dopiero wychodzi w jakim zwi±zku cz³owiek tkwi
dla mnie osobi¶cie ju¿ by by³o po tej szalonej cudownej mi³o¶ci
zagraæ w gre i zje¶æ pizze czy wesprzeæ ukochan± zrozpaczon± ukochan±???
no baaa... kobita da se rade a kolega nie..
Dla mnie te¿ by³by koniec. W ogóle jestem w szoku, ¿e dla autorki nie jest problemem to, ¿e jej ch³opak nie poczuwa siê w obowi±zku dotrzymania jej towaryzstwa w tych ciê¿kich chwilach. Normalnie bez komentarza.
Stary 2010-02-19, 14:23   #48
tennyo4
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 571

Zajrza³am do Twojego poprzedniego w±tku i tak siê zastanawiam co Ty w tym kolesiu widzisz? To¿ to 100% egocentryk

Terry Pratchett
Maskarada
tennyo4 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-19, 14:41   #49
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Wiadomo¶ci: 33 873

Có¿, sprawdza siê to, co kiedy¶ napisa³am - takiego masz faceta, jakiego sobie wybra³a¶. Jak siê wybierze byle jakiego, to siê ma... no w³a¶nie, takie sytuacje.
Lexie jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-19, 14:57   #50
Fresa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 26 228

Cytat:
Napisane przez zzzielona Poka¿ wiadomo¶æ
Mam pewien dylemat... Mo¿e to trochê dziwne, ¿e zwracam siê z tym do Was, tutaj, ale jako¶ tak pomy¶la³am, ¿e tu mogê dostaæ odpowied¼...

Otó¿, dwa dni temu zmar³ mój dziadek i w sobotê jest pogrzeb (nie, nie chcê, ¿eby¶cie pisali jak Wam bardzo przykro, wystarczy, ¿e mi jest...). W pi±tek (czyli jutro) kolega z pracy mojego mê¿czyzny organizuje w domu spotkanie, gdzie bêd± graæ na PS3 w turniej Buzz!. Ja oczywi¶cie, jako dziewczyna mojego faceta, te¿ jestem zaproszona... Z moim mê¿czyzn± nie widzia³am siê od Walentynek i bardzo mi go brakuje.

On jednak nie ma czasu, ja zreszt± te¿ nie bo jutro mam poprawkê i muszê siê uczyæ, wiêc dzisiejsze spotkanie totalnie odpad³o... Na pogrzeb mój facet i¶æ nie chce bo mówi, ¿e w sobotê rano ma jak±¶ sprawê do za³atwienia (nie wiem jak±, nie wnikam, powiedzia³, ¿e nie bêdzie mi siê t³umaczy³, by³ niemi³y pewnie dlatego, ¿e trochê na niego nakrzycza³am, zawsze wtedy siê wkurza).

I teraz powstaje pytanie... I¶æ jutro z nim do tego kolegi na osiemnast±? I po prostu wrócê sobie do domu ko³o dwudziestej pierwszej, mo¿e sama, mo¿e mnie kto¶ odwiezie. To nie jest pijacka impreza tylko po prostu spotkanie z pizz± i PS3. Uwa¿acie, ¿e tak wypada?

Nie to, ¿e ja nie prze¿ywam ¶mierci mojego dziadka - prze¿ywam, w³a¶nie dlatego chcia³am siê z moim T¯ zobaczyæ i na chwilê urwaæ z domu...

Wiem, ¿e mój T¯ na to spotkanie pójdzie bo powiedzia³, ¿e ju¿ du¿o osób siê wy³ama³o i g³upio mu tak (to by³o du¿o wcze¶niej planowane i ju¿ powiedzia³, ¿e przyjdzie, nawet ze mn±). Nie dziwiê mu siê, bo wiem, ¿e taki po prostu jest i stara siê dotrzymywaæ danego s³owa.

W ka¿dym razie ponawiam pytanie... I¶æ czy nie i¶æ? Gdybym nie posz³a to pewnie zobaczy³abym siê z nim w niedzielê, albo w poniedzia³ek, nie wiem... Po pogrzebie jako¶ w ka¿dym razie.
A có¿ takiego wa¿nego wypad³o Twojemu ch³opakowi, ¿e nie mo¿e Ci towarzyszyæ na pogrzebie dziadka?
Gdyby mu na Tobie zale¿a³o to w ten dzieñ by³by z Tob± (z tego obowi±zku zwolni³by go tylko pobyt w szpitalu). Tak, dok³adnie - obowi±zku. Bo zwi±zek dwojga ludzi polega nie tylko na wspólnym imprezowaniu u znajomych, ale przede wszystkim na wspieraniu siê w trudnych momentach, a pogrzeb dziadka niew±tpliwie takim jest.

Fresa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-19, 15:02   #51
marchewkowe pole
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 607
GG do marchewkowe pole

autorka w±tku o ile jeszcze siê wypowie pewnie zacznie broniæ swojego misiaczka (który btw jest jeszcze gorszy ni¿ my¶la³am, dopóki nie przeczyta³am poprzedniego w±tku- kurcze, kobieto, Ty nadal z nim jeste¶?!)
i na tym siê skoñczy.
Stary 2010-02-19, 15:09   #52
RiotKitty
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 794

ja bym posz³a
a facetowi mia³abym za z³e ominiêcie pogrzebu
RiotKitty jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-19, 15:13   #53
dudipopka
kobieta za lad±

Cytat:
Napisane przez RiotKitty Poka¿ wiadomo¶æ
ja bym posz³a
a facetowi mia³abym za z³e ominiêcie pogrzebu
posz³a po co??¿eby go zobaczyæ bo go nie widzia³a od walentynek czyli 5 dni????
czyli co nastêpne spotkanie dopiero 8 marca?? bo jako¶ mi sie wydaje ze sie spotykaj± z okazji a nie bez okazji

¿eby jutro mieæ czas
````kêkê
Stary 2010-02-19, 15:18   #54
Aa¶
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 292

Przypomnia³a mi siê sytuacja kiedy zmar³ mój dziadek... akurat na ten dzieñ mia³am kupione bilety na koncert (o którym zreszt± jemu opowiada³am) Bilety nie-tanie, od paru miesiêcy le¿a³y w szufladzie.... posz³am bo wiem ¿e mój dziadek nie mia³ by nic przeciwko.
Kurczê. Znów chce mi siê p³akaæ a to ju¿ 3 lata temu prawie by³o...
Nie bawi³am siê jako¶ fantastycznie. By³am tylko z t¿tem, stanêli¶my prawie na koñcu.... Gdyby by³a to impreza z "pizz± i ps3" to bym nie posz³a. Nie znios³abym wszechobecnego "tak mi przykro" itp.

Tak czytam w±tek i oczom nie wierzê. Autorka pewnie ju¿ siê nie pojawi ale na wszelki wypadek: :szok: Nie wyobra¿am sobie ¿e mój t¿ nie idzie na pogrzeb bliskiej mi osoby bo CO¦ musi za³atwiæ! S³uchaj siê dziewczyn i rzuæ egoistê dla w³asnego dobra...
Aa¶ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-19, 15:26   #55
menorka
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 828

Je¿eli czujesz siê na si³ach to id¼. Ja jaki¶ czas po ¶mierci mojego dziadka mia³am dyskotekê w szkole, mama powiedzia³a ¿e nie wypada i¶æ, przysz³a babcia i powiedzia³a, ¿e mam i¶æ bo dziadek zapewne tego by chcia³. Poza tym ¿a³obê nosi siê w sercu. Tak¿e mo¿esz i¶æ je¿eli tylko chcesz.

menorka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-19, 17:00   #56
Wroclovianka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 181

Cytat:

Bardzo ³adnie ujête sedno prawdziwych problemów Autorki, których ona jak podejrzewam w ogóle nie dostrzega. I pewnie jak to na Wiza¿u bywa ju¿ tu siê nie pojawi albo pojaw siê, ale napisze, ze prosi³a o odpowiedz na pytanie a nie analizê jej zwi±zku b±d¼ pu¶ci wi±zankê, ¿e jej Mi¶ wcale nie jest taki z³y jak siê wydaje...

Wiza¿ rz±dzi, Wiza¿ radzi, Wiza¿ nigdy Ciê nie zdradzi
Wroclovianka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-19, 17:17   #57
studi
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 336

Cytat:
Napisane przez Wroclovianka Poka¿ wiadomo¶æ
Bardzo ³adnie ujête sedno prawdziwych problemów Autorki, których ona jak podejrzewam w ogóle nie dostrzega. I pewnie jak to na Wiza¿u bywa ju¿ tu siê nie pojawi albo pojaw siê, ale napisze, ze prosi³a o odpowiedz na pytanie a nie analizê jej zwi±zku b±d¼ pu¶ci wi±zankê, ¿e jej Mi¶ wcale nie jest taki z³y jak siê wydaje...
Miejmy jednak nadziejê,¿e jednak to przeczyta i siê g³êboko zastanowi nad sensem tych s³ów!
Stary 2010-02-19, 17:17   #58
dahira
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 135

Pominê zachowanie Twego T¯ bo musia³abym byæ przykra. Co do spotkania- zrób wedle swego uznania, ka¿dy inaczej prze¿ywa takie rzeczy, ja bym chyba nie posz³a, ale rozumiem, ¿e chcesz zapomnieæ.
dahira jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-19, 17:19   #59
201604200942
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 19 651

Pomijaj±c ju¿ to, ¿e dziwne jest dla mnie, ¿e Twój ch³opak woli pograæ z kumplami w PSa ni¿ pobyæ z Tob± w trudnych dla Ciebie chwilach, ¿e przecie¿ Walentynki by³y niedawno, mo¿ecie siê przecie¿ zobaczyæ w niedzielê to... nie bêdziesz siê tam czasem nudziæ?
Nigdy nie chodzê na takie spotkania z moim ch³opakiem, mimo, ¿e "jestem zaproszona jako dziewczyna mojego faceta" to po prostu zanudzi³abym siê tam na ¶mieræ.
201604200942 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-19, 17:35   #60
aga696
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 1 659

Popieram kole¿ankê wy¿ej. Chocia¿ te¿ rozumiem, ¿e spotkanie planowane ju¿ wcze¶niej itp.
Skoro ¿adna popijawa nie widzê przeszkód. Kocha³a¶ dziadka, ale musisz ¿yæ dalej i spêdziæ trudne chwile w towarzystwie. A z ch³opakiem nie mo¿esz siê spotkaæ sama w niedzielê?
aga696 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.