|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: standardowy nadgarstek?
Ja mam 15 cm, jak byłam szczuplejsza to myślę, że ok 14,5
, pierścionki małe, ale jaki numerek to nie wiem .
|
|
#32 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kocuria, weź poszalej i stwórz jakąś brickstitchową linię pasków do zegarków na małe dłonie! Pierścionki! Uwielbiam sygnety i owale w ozdobnych filigranowych oprawach, przy czym na pytanie o rozmiar 9 - 10 jubilerzy kierują na mnie pełen politowania wzrok i zaczynają pokazywać pierścionki komunijne...
|
|
|
#33 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja obrączka na serdecznym ma roz. 9. W sklepie jubilerskim musieli ją specjalnie zmniejszać.Ze wszystkimi pierścionkami tak mam, więc postanowiłam zrobić sobie sama taki wrapkowy regulowany Wersja testowa wyszła fajnie i co najważniejsze - pasuje ![]() Więc jest to chyba jedyna opcja dla moich paluszków
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zadomowienie
|
Fajnie z rana przeczytać, ze mój wychudzony, 13 cm nadgarstek nie żyje w odosobnieniu. Niestety, jestem szkieletorem.
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zadomowienie
|
A ja jako grubababa mam nadgarstek chudy, ale za to dlon szeroka i dzieki temu nie musze nosic bransoletek przy samej skórze. Tzn na obwód 15, bransoletkę mam (z jednym zapięciem licząc) 18cm i sie trzyma.
|
|
|
#37 |
|
Rozeznanie
|
w nocy weszłam na wąteczek i nie mogłam doczekać sie dnia dzisiejszego, ponieważ centymetr miałam u rodziców i juz sobie smacznie spali, dziś zmierzyłam swój nadgarstek- 15cm! więc dołączam do Waszego grona, paluszki też chudziutkie ale nie pamiętam rozmiaru, gdyż pierścionków nie noszę, tylko obrączkę
, mierząc ją w środku to 16mm i jest tyci luźniutka, choć nie spada
Tito moja biżuteria- wzloty i upadki ![]() takie moje blogowanie ![]() To nie żadna sztuka kochać człowieka w nieszczęściu. Dopiero w szarym codziennym życiu miłość wystawiona jest na prawdziwą próbę.— Margit Sandemo |
|
|
|
|
#38 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie co, aż się zdziwiłam. Ja mam 15 cm i myślałam, że to jest taki standard, a tu mi babeczka wyskakuje z 18 cm. Nie wiedziałam, że jestem "zaniżona"
|
|
#39 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój nadgarstek ma 14cm
Też nie noszę bransoletek czy zegarków ![]() Dobrze wiedzieć, że nie jestem sama
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
Też mam 15, nie jestem ani niska ani drobna, tylko łapy mam jakieś cienkie. Widocznie w społeczeństwie występuje duże zróżnicowanie grubości nadgarstków. Przypuszczam też, że osoby o niewielkich dłoniach mogą mieć większą łatwość produkowania małych przedmiotów i stąd się bierze nadreprezentacja cienkich rączek na tym forum.
|
|
|
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
Ja również jestem chudzina z 13 cm nadgarstkiem. Ale nigdy mi to nie przeszkadzało, bo bransoletek nie lubię nosić. Kiedyś miałam tylko problem z zegarkami, bo uwielbiam takie z wielką tarczą i trzeba było dorabiać dziurki w pasku. Teraz nawet zegarka nie noszę.
Palce też mam bardzo chude i długie, ale rozmiaru nie pamiętam. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:44.

, pierścionki małe, ale jaki numerek to nie wiem 

Wersja testowa wyszła fajnie i co najważniejsze - pasuje

, mierząc ją w środku to 16mm i jest tyci luźniutka, choć nie spada