Ligh Sheer Duet depilacja laserowa - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-19, 08:02   #31
Apsik13
Zakorzenienie

Dot.: Ligh Sheer Duet depilacja laserowa

W Ars Medice jest teraz zniżka 50% na każdą rozpoczętą serię zabiegów
Więc zaczynam robić pachy
Nie mogę się oprzeć tej pokusie
Szkoda tylko, że takiej zniżki nie było jak robiłam nogi i bikini, ale w sumie też nie było źle bo dla studentów jest zniżka 80%.
Warto!!!!
Stary 2011-01-23, 13:20   #32
misioqlka1202
Raczkowanie

jestem po pierwszym zabiegu na łydki, robiłam duetem w ny laser center miła obsługa, profesjonalne podejście, minimalny ból, nogi były wczoraj zaczerwienione, pełno małych opuchniętych kropeczek, ale dziś jest juz lepiej, czekam na pierwsze rezultaty następna wizyta za 8 tygodni - to chyba jakoś długo

Mogłabym prosić o opinię kogoś, kto dłużej niż pół roku temu skończyc depilację duetem? jak wyniki- brak włosków? ile zabiegów było potrzebnych? itp. z góry dziękuję

pozdrawiam
misioqlka1202 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-23, 20:25   #33
Apsik13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misioqlka1202 Pokaż wiadomość
jestem po pierwszym zabiegu na łydki, robiłam duetem w ny laser center miła obsługa, profesjonalne podejście, minimalny ból, nogi były wczoraj zaczerwienione, pełno małych opuchniętych kropeczek, ale dziś jest juz lepiej, czekam na pierwsze rezultaty następna wizyta za 8 tygodni - to chyba jakoś długo

Mogłabym prosić o opinię kogoś, kto dłużej niż pół roku temu skończyc depilację duetem? jak wyniki- brak włosków? ile zabiegów było potrzebnych? itp. z góry dziękuję

pozdrawiam
7, 8 tygodni jak na duet to standard.

A efektów nie powinno się przeliczać na czas - pół roku, rok itd, tylko na ilość zabiegów.
Ja np jestem po czwartym zabiegu nóg i to nie jest koniec jak dla mnie. Po prostu mam mocniejsze włoski i nie wszystkich udało się pozbyć.
Więc podejrzewam, że nawet gdyby każda z nas robiła depilację tym samym laserem w tym samym czasie, to i tak efekty byłyby różne. I każda byłaby mniej lub bardziej zadowolona z efektu.
Stary 2011-01-23, 20:52   #34
misioqlka1202
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Apsik13 Pokaż wiadomość
7, 8 tygodni jak na duet to standard.

A efektów nie powinno się przeliczać na czas - pół roku, rok itd, tylko na ilość zabiegów.
Ja np jestem po czwartym zabiegu nóg i to nie jest koniec jak dla mnie. Po prostu mam mocniejsze włoski i nie wszystkich udało się pozbyć.
Więc podejrzewam, że nawet gdyby każda z nas robiła depilację tym samym laserem w tym samym czasie, to i tak efekty byłyby różne. I każda byłaby mniej lub bardziej zadowolona z efektu.
masz rację, ale mi chodziło o to kto juz całkowicie zakończył depilowanie danej części ciała - chciałam dowiedzieć się czy po zakończonej depilacji, np. pół roku pozniej bądz rok nie pojawiaja się włoski. W przypadku duetu nie pytam o 2-3 lata, bo w Polsce ta metoda jest dośc nowa chodziło mi o zadowolenie z rezultatów PO depilacji
Apsik13, a jakim laserem robiłas?
misioqlka1202 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-23, 21:03   #35
Apsik13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misioqlka1202 Pokaż wiadomość
masz rację, ale mi chodziło o to kto juz całkowicie zakończył depilowanie danej części ciała - chciałam dowiedzieć się czy po zakończonej depilacji, np. pół roku pozniej bądz rok nie pojawiaja się włoski. W przypadku duetu nie pytam o 2-3 lata, bo w Polsce ta metoda jest dośc nowa chodziło mi o zadowolenie z rezultatów PO depilacji
Apsik13, a jakim laserem robiłas?
Ja robiłam Light Sheer Duet.

A efekt po zakończonej serii zabiegów powinien być już na stałe, o ile ktoś jest zupełnie zdrowy.
Jeśli jednak ma się problemy z hormonami, które regulują wzrost włosków i do tego powzięte jakieś leczenie, to efekt może się utrzymywać tylko przez jakiś czas. Potem trzeba powtarzać.
Stary 2011-03-15, 19:05   #36
korolowa
Rozeznanie

i ja polecam NY laser centre, jestem po jednym zabiegu ( ale wcześniej robiłam IPL ) tutaj mega profesjonalnie a i po tym pierwszym zabiegu na bikini i paszki jestem zadowolona, następna wizyta w połowie kwietnia
korolowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-16, 12:39   #37
xox
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez korolowa Pokaż wiadomość
i ja polecam NY laser centre, jestem po jednym zabiegu ( ale wcześniej robiłam IPL ) tutaj mega profesjonalnie a i po tym pierwszym zabiegu na bikini i paszki jestem zadowolona, następna wizyta w połowie kwietnia
ja też po pierwszym zabiegu byłam bardzo zadowolona, gorzej po drugim…
xox jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-16, 20:05   #38
Apsik13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xox Pokaż wiadomość
ja też po pierwszym zabiegu byłam bardzo zadowolona, gorzej po drugim…
Po pierwszych achach i ochach może nie być tak cudownie np przy drugim czy trzecim zabiegu (bo jednak włoski ciągle rosną i nie każdy zostanie "załatwiony" na amen), ale potem jest tylko lepiej
Cierpliwość się opłaca
U mnie bikini prawie gotowe, pozostaną tylko pojedyncze włoski do zlikwidowania - ale ulga

Xox, u Ciebie już koniec czy jeszcze nie?

Edytowane przez Apsik13
Czas edycji: 2011-03-16 o 20:15
Apsik13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-17, 07:15   #39
xox
Raczkowanie

Cytat:
Po pierwszych achach i ochach może nie być tak cudownie np przy drugim czy trzecim zabiegu (bo jednak włoski ciągle rosną i nie każdy zostanie "załatwiony" na amen), ale potem jest tylko lepiej
Cierpliwość się opłaca
U mnie bikini prawie gotowe, pozostaną tylko pojedyncze włoski do zlikwidowania - ale ulga

Xox, u Ciebie już koniec czy jeszcze nie?
jestem po 3 zabiegach duetem i efekty są takie, że nie odrosło mi jeszcze może z 10% włosków, ale ciągle coś odrasta, więc pewnie będzie efekt taki jak przed zabiegami… kasa wyrzucona w błoto
Stary 2011-03-17, 22:25   #40
Apsik13
Zakorzenienie

Cytat:
jestem po 3 zabiegach duetem i efekty są takie, że nie odrosło mi jeszcze może z 10% włosków, ale ciągle coś odrasta, więc pewnie będzie efekt taki jak przed zabiegami… kasa wyrzucona w błoto
Coś Ty, będzie dobrze

U mnie było tak, że najpierw wszystko cacy, a po drugim, trzecim zabiegu było nieco gorzej.
Pani doktor tłumaczyła mi jednak, żeby nie wątpić w skuteczność lasera bo nie od niego zależy wzrost włosków. Niektóre są w fazie wzrostu - i te najlepiej zlikwidować, a inne w fazie "uśpienia" - zaczną wyrastać w swoim czasie. Dlatego jak się pojawiają, wydaje się, że nie ma efektu.
Czyli ten "właściwy" efekt jeszcze przed Tobą

Nawet nie wiesz jak się cieszę, że już nic nie muszę robić - depilować, kupować wosk, kremy itd.
Kasa poszła, ale raz, a dobrze.
Nigdy więcej zakupów w stylu maszynki, pianki i depilatory elektryczne - to też jakiś wydatek.
Do tego zaoszczędzony czas bo nie trzeba się męczyć z goleniem czegokolwiek
Zero podrażnień, gładka skóra
Tak Ci tylko gadam, żebyś się nie poddawała
Ja jeszcze robię nogi i zaczęłam pachy i nie spocznę jak się nie pozbędę wszystkiego co niepotrzebne

Edytowane przez Apsik13
Czas edycji: 2011-03-17 o 22:32
Apsik13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-18, 11:19   #41
xox
Raczkowanie

Cytat:
Coś Ty, będzie dobrze

U mnie było tak, że najpierw wszystko cacy, a po drugim, trzecim zabiegu było nieco gorzej.
Pani doktor tłumaczyła mi jednak, żeby nie wątpić w skuteczność lasera bo nie od niego zależy wzrost włosków. Niektóre są w fazie wzrostu - i te najlepiej zlikwidować, a inne w fazie "uśpienia" - zaczną wyrastać w swoim czasie. Dlatego jak się pojawiają, wydaje się, że nie ma efektu.
Czyli ten "właściwy" efekt jeszcze przed Tobą

Nawet nie wiesz jak się cieszę, że już nic nie muszę robić - depilować, kupować wosk, kremy itd.
Kasa poszła, ale raz, a dobrze.
Nigdy więcej zakupów w stylu maszynki, pianki i depilatory elektryczne - to też jakiś wydatek.
Do tego zaoszczędzony czas bo nie trzeba się męczyć z goleniem czegokolwiek
Zero podrażnień, gładka skóra
Tak Ci tylko gadam, żebyś się nie poddawała
Ja jeszcze robię nogi i zaczęłam pachy i nie spocznę jak się nie pozbędę wszystkiego co niepotrzebne
dziękuję za wsparcie a powiedz po ilu zabiegach zostało Ci ile % włosków?

Edytowane przez xox
Czas edycji: 2011-03-18 o 11:24

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-18, 20:54   #42
Apsik13
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję za wsparcie a powiedz po ilu zabiegach zostało Ci ile % włosków?
Ja miałam 6 zabiegów na bikini bo robiłam głęboką depilację i różnie to było z odrastaniem włosków.
Jeśli mam przeliczyć na %, to jakieś 5% mi zostało, są to pojedyncze włoski, także niedługo koniec i alleluja
Teraz mogę założyć każdy rodzaj bielizny i jest naprawdę super, więc warto cierpliwie poczekać na ten efekt
Nigdy więcej domowej depilacji
Nie przerywaj tego, będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez nacianacia Pokaż wiadomość
Spoko dziewczyny - nie ma paniki. Ja ostatnio byłam na konsultacjach w salonie i panie mi szczegółowo wytłumaczyły, że najlepszy efekt dają cztery zabiegi. Nawet duo. W nim najfajniejsze jest to, że zabieg trwa szybciej no i nie boli, bo głowica laseru jest większa.
Nie wiem jak inne dziewczyny, ale mnie boli mimo tego, że tego nie okazuję.
Zwłaszcza, że bikini, nogi i pachy mam robione największą mocą.
Stary 2011-05-08, 23:05   #43
nulka5
Rozeznanie

Ja mam do Was pytanie,
czy podczas usuwania włosków laserem Light Sheer duet używa się żelu, czy zabieg przeprowadzany jest "na sucho"?
nulka5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-11, 00:55   #44
Apsik13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nulka5 Pokaż wiadomość
Ja mam do Was pytanie,
czy podczas usuwania włosków laserem Light Sheer duet używa się żelu, czy zabieg przeprowadzany jest "na sucho"?
Jeśli mała głowica, to żel.
Jeśli duża, to "na sucho"
Stary 2011-05-11, 14:22   #45
nulka5
Rozeznanie

Cytat:
Jeśli mała głowica, to żel.
Jeśli duża, to "na sucho"
Ok
Dziękuję bardzo za odpowiedź
nulka5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-13, 19:14   #46
Apsik13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nulka5 Pokaż wiadomość
Ok
Dziękuję bardzo za odpowiedź
You welcome
Stary 2011-05-21, 14:14   #47
olla1987
Raczkowanie

Witam
Robiłam depilację laserem Lightsheer, 5 dni temu miałam pierwszy zabieg.
Hhmmm zauważyłam, że odrosło około 60% włosków, reszta to czarne kropki które na moje oko jakby chciały się wydostać spod skóry...
co to oznacza???
czy te co wyrosły to wypadną? a co z tamtymi pod skórą?
ehh, help..

olla1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-27, 15:57   #48
PegiBrown
Przyczajenie

GG do PegiBrown
Cool Dot.: Ligh Sheer Duet depilacja laserowa

Cytat:
Napisane przez KrimsonQueen Pokaż wiadomość
weronka18 - wierzę, że ceny się tak różnią - ja mam porównanie z Krakowem, gdzie wysokie ceny są na porządku dziennym:/ w życiu bym nie powiedziała, że te zabieg mogą sie tak różnić cenowo między miastami... ale fakt faktem, czasem warto zrobić sobie wycieczkę i przy okazji udac sie na zabieg - dwa w jednym
Witam dawno mnie tu nie było,bo nie korzystałam z przyczyn technicznych z komputera....dziś zarejestrowałam się od nowa ,bo nie mogłam odzzyskać starych danych....Jestem z krakowa i wiem ,że ceny są nie fajne,gdzie nie daleko można zrobić taniej zabiegi light sherem???

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
Napisane przez borowka85 Pokaż wiadomość
Zdecydowanie DUET mniej boli i zabieg trwa krocej. Mialam robione nogi w SILK FARM w Łodzi. Nowy Ładny gabinet,dobre ceny,pierwszy zabieg za 50 %.Jestem po trzech zabiegach i super.Polecam Anię , jest kosmetologiem i zna sie na rzeczy
Hej Borówka;-)ja też po wakacjach ide na laser,mam ciemne włosy,które po ogoleniu szybko odrastają,miałam iść na fotoepilacje,ale jakoś w nią wątpie ,lepszy laser!!!!!!!!!!?????????p o ile zabiegach jesteś???

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Cytat:
Napisane przez olla1987 Pokaż wiadomość
Witam
Robiłam depilację laserem Lightsheer, 5 dni temu miałam pierwszy zabieg.
Hhmmm zauważyłam, że odrosło około 60% włosków, reszta to czarne kropki które na moje oko jakby chciały się wydostać spod skóry...
co to oznacza???
czy te co wyrosły to wypadną? a co z tamtymi pod skórą?
ehh, help..
Można wiedzieć gdzie robiłaś,bo ja też się wybieram i zbieram opinie???będę wdzięczna

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
Ja miałam 6 zabiegów na bikini bo robiłam głęboką depilację i różnie to było z odrastaniem włosków.
Jeśli mam przeliczyć na %, to jakieś 5% mi zostało, są to pojedyncze włoski, także niedługo koniec i alleluja
Teraz mogę założyć każdy rodzaj bielizny i jest naprawdę super, więc warto cierpliwie poczekać na ten efekt
Nigdy więcej domowej depilacji
Nie przerywaj tego, będzie dobrze

Nie wiem jak inne dziewczyny, ale mnie boli mimo tego, że tego nie okazuję.
Zwłaszcza, że bikini, nogi i pachy mam robione największą mocą.
Witaj to mówisz ,że jesteś zadowolona...powiedz mi kiedy najlepiej zacząć depilacje laserową,bo chyba teraz już za pózno,zwłaszcza ,że lubie się opalać
PegiBrown jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-27, 17:15   #49
olla1987
Raczkowanie

Robiłam zabieg w Active Woman w Krakowie, polecam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-09, 18:24   #50
viola515
Raczkowanie

A ja mam takie pytanie. Poszłam na konsultację i zabieg próbny, wykonany laserem Light Sheer i... zostały mi straszne blizny we wszystkich miejscach działania lasera dodam, że moje nogi nie były w ogóle opalone, bladziutkie. Czy którejś z Was się coś takiego przytrafiło ? Czy tylko trafiłam na niekompetentną panią, która mnie poparzyła, czy też po tym laserze coś takiego może się zdarzyć ? Już teraz boję się iść do innego gabinetu na próbę, bo te blizny są okropne
viola515 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-09, 22:16   #51
Apsik13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PegiBrown Pokaż wiadomość

Witaj to mówisz ,że jesteś zadowolona...powiedz mi kiedy najlepiej zacząć depilacje laserową,bo chyba teraz już za pózno,zwłaszcza ,że lubie się opalać
Najlepiej na jesieni albo w zimie, wtedy skóra jest najjaśniejsza - chyba że ktoś regularnie smaży się w solarium, to odpada.
U mnie opalenizna trzyma się bardzo długo i w tamtym roku w październiku pani doktor nie za bardzo chciała mi zrobić zabieg bo nogi miały jeszcze jakiś kolor i twierdziła, że są za ciemne
Ale uparłam się i efekt był ok

Także jak się opalasz, to poczekaj do jesieni
Stary 2011-07-11, 22:35   #52
cherry74
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez olla1987 Pokaż wiadomość
Robiłam zabieg w Active Woman w Krakowie, polecam
też wybieram się do tego salonu. możesz coś więcej powiedzieć? co ile miałaś robione zabiegi, ile ich było i na jaką część ciała? robiła jedna osoba czy każdy zabieg ktoś inny? jak zachowywała się Twoja skóra po zabiegu? jakieś uczulenie, poparzenie, przebarwienia?
cherry74 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-15, 10:58   #53
olla1987
Raczkowanie

cherry74
hej!

robiłam tam na razie 2 zabiegi, oba robiła mi ta sama Pani. Po zabiegu wiadomo, był obrzęk i zaczerwienienie ale po 2 dniach już jest ok ja przez kilka dni po zabiegu smarowałam 1-2x dziennie depilowane miejsca maścią alantan plus. Robiłam depilację pach, został mi jeszcze 3 zabieg (kupon z grupera) rezultat po 1 zabiegu byl super, po 11 dniach wypadły wszystkie włoski ktore odrosły, po drugim mineło kilka dni więc nic jeszcze nie mogę powiedzieć. (na drugi zabieg poszłam po 8 tygodniach, ale kazali po 6 tyle że nie mogłam..ale po 6 tyg. niewiele mi odrosło wloskow wiec moze to i lepiej ze poszlam po 8, zobaczymy... ogólnie jestem zadowolona bo Pani robi to dokladnie, jest miła i ogólnie ładnie i czysto jest w tym salonie. Żadnych przebarwień, uczuleń... a moja skóra jest wrazliwa na podrażnienia, więc za to duży plus. Mam nadzieje ze efekty bedą coraz lepsze.

Pozdrawiam!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-15, 21:49   #54
cherry74
Przyczajenie

olla1987
dzięki bardzo
cherry74 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-09, 23:41   #55
zuzaankaaa
Raczkowanie

hej dziewczyny.
a jak wyglada syt z wloskami nie bardzo czarnymi, raczej szatynki, czyli brazowe i szarawe? czy ligh sheer tez dziala i moge sie wybrac na depilacje?

dzieki za odp, wielkie pozdrowienia!
zuzaankaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-10, 06:54   #56
Absit
Zadomowienie

hej
jestem po 3 zabiegach bikini, przede mną 4
robię w odstępach 8 tygodniowych
po pierwszym zabiegu się załamałam ponieważ nie zauważyłam żadnego efektu, po drugim coś tam wypadło a po trzecim jestem w "ciapki"
za kilka dni 4 zabieg, mam nadzieję że coraz mniej włosków odrośnie
Robię całe bikini i czasami zaboli jak cxholera ale czego się nie robi dla urody
Jesienią zaczynam łydki i pachy
Absit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-19, 07:16   #57
PegiBrown
Przyczajenie

GG do PegiBrown

Cześć dziewczyny,ja zaczynam przygode z laserem w pażdzierniku,jak już nie będę taka opalona,mam pytanie do wszystkich krakowianek,jak również sąsiadek-gdzie polecacie mi iść na zabieg,gdzie wy byłyście?????może wiecie o jakimś fajnym gabinecie ,poza krakowem(ale nie za bardzo daleko)gdzie ceny są niższe?
PegiBrown jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-21, 11:54   #58
kaskaj24
Rozeznanie

Aaaaale zazdroszcze Wam Od dawna marzy mi się ten laser ale narazie mnie nie stać bo chciałabym wszytko na raz mieć
Mam pytanie do dziewczyn które robiły bikini: Głębokie bikini to znaczy do lini stringów czy całkiem wszystko na "zero"? Bo słyszałam różne opinie i zwątpiłam.
  • UCZĘ SIĘ GOTOWAĆ
  • PRZYSZŁA PANI KOSMETOLOG
kaskaj24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-21, 19:20   #59
Absit
Zadomowienie

hmmmm glebokie bikini to chyba jednak nie to samo co cale....nie wiem...najlepiej zapytac w gabinecie gdzie bedziesz robila zabieg...dokladnie jakiego obszaru on dotyczy.
Absit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-23, 08:31   #60
chyży
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Absit Pokaż wiadomość
hej
jestem po 3 zabiegach bikini, przede mną 4
robię w odstępach 8 tygodniowych
po pierwszym zabiegu się załamałam ponieważ nie zauważyłam żadnego efektu, po drugim coś tam wypadło a po trzecim jestem w "ciapki"
za kilka dni 4 zabieg, mam nadzieję że coraz mniej włosków odrośnie
Robię całe bikini i czasami zaboli jak cxholera ale czego się nie robi dla urody
Jesienią zaczynam łydki i pachy
zalecany odstęp na bikini to 10-12 tyg. tym bardziej przy 4 zabiegu polecam poczekać dłużej chociaż 2 tygodnie to więcej włosów będzie w fazie wzrostu
chyży jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości