![]() |
#31 | |
skacze bryka i wiruje ...
|
Dot.: Quality
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#32 |
Rozeznanie
|
Nie no, jest przecież w Gdyni mały niszowy sklipek, maja Goutal, Amouage, Boucheron, i kilkanaście innych marek, nawet ofertę powiększyli ostatnio. Ale mnie szczerze mówiąc zniechęca to, o czym ktoś tu wspomniał, czyli "miła przyjazna atmosfra i fachowe konsultantki". Fakt, że czasem miło jest, jak ktoś doradza, ale mnie osobiście krępuje, kiedy nie mogę sama sobie potestować tego, co mi sie podoba, a ktoś ciągle stoi mi za plecami i doradza, w pewnym stopniu wymuszając na mne zakup jakiegoś flakonu. Chyba rozejrzę się za tymi probkami w Quality ![]()
![]() |
#33 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Często bywam w Quality wro.Nigdy nie mam problemów z darmowymi próbkami,podoba mi sie miejsce w którym jest perfumeria.Ale nie wierzę w usmiechy i pląsania wokół mnie i nie lubie tego.A bajdurzenia o doborze zapachu wywołują u mnie ataki śmiechu.Te "zaglądanie w serce"(opis ze strony Quality) kawki,ciateczka darmowe plus zapachowe miejsce spotkań i pogawędek napawają mnie niesmakiem. Lubię sama wędrować znanymi tylko mi szlakami zapachowymi.Lubię kilka razy testować ten sam zapach,dotykać flakonów.Na chwilę zapomnieć o skrzeczącej rzeczywistości.I nie jest mi potrzebna zupełnie obca osoba która na podstawie wyglądu,temperamentu(LOL) wskaże czym ewentualnie mogę pachnieć i dyskretnie wsunie rachunek. Kilkanaście godzin temu byłam w Q.Czułam sie genialnie! Panie Konsultantkizajęte były fakturami i papierami,nie atakowały mnie formułkami i cytatami nut które znam z opisów internetowych.Bezkarnie buszowałam wśród flakonów i kolejny raz zachwycałam się VICTRIX,poznałam nareszcie Bois Farine(nikt mi nie podpowiadał że delikatny i kobiecy ![]() Kiedyś,być może kupiłabym coś w Q.Teraz nie.Nie czuję się dobrze tak monitorowana.Prawie jak insekt pod lupą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Bedzie, bedzie
![]() Co do miejsca tylko dla maniaczek perfumeryjnych to ja akurat bym nie oceniala tego tylko jako zrodla kasy. Wiadomo, ze kasa to podstawa, jednak o panstwa Missalach nie moge powiedziec, ze zalezy im tylko na tym. To ludzie z klasa. I z wielka pasja. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#36 | |||
skacze bryka i wiruje ...
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#37 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeszcze nie znam terminu- jakoś tak chyba jest to na etapie twórczym - spróbuje sie dowiedzieć ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
![]() A co do konsultantek to myślę, że każdy ma inaczej.Ja wolę sama sobie wybierać zapachy do testowania i tylko możliwość zobaczenia co dzieje się na skórze przekonuje mnie do odwiedzin na szybko (w przypadku dziwnych rzeczy do prędkiego kupienia- np.all itp). ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
Wcale nie jestem tu na huuuuura - ale ucieszyłam się, że będę mogła sobie posiedzieć, powąchać i spotkać fajnych ludzi w jednym miejscu.I nikt nie będzie się na mnie wytrzeszczał i zaglądał przez ramię i komentował. Wiadomo - że chodzi o większą sprzedaż, ale dlaczego ma mi to przeszkadzać?Być może różne cuda się dzieją, ale nie będę zakładać, że ktoś wyrządzi mi krzywdę tylko dlatego, że tak został potraktowany ktoś inny.I nie z racji mojej wyjątkowości tylko dlatego, że staram się pozytywnie patrzeć na świat.Nie korzystam z kart stałego klienta w takich przybytkach.
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Tez sie strasznie ciesze
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też pląsania i monitorowania nie lubię - darmowe ciasteczka mnie obchodzą =ale chciałabym mieć miejsce gdzie mogę pójść, powąchać, kupić (a dodatkowo umówić się z kimś innym w takim celu i żeby jeszcze móc od razu usiąść,porozmawiać, powymieniać się próbkami, powąchać przyniesione skarby w dużych butlach) itp. ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
O to super - to ja czekam na termin wystawy - zresztą może dziś zajrzę do Q - daleko nie mam. I ciekawa jestem czy mają już Laskę w szpilkach
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
grozi wypollizowaniem
|
ło jezu...galilu i quality..to by dopiero było
![]()
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
Z tego co mi wiadomo, to Lulua jakoś rewelacyjnie nie przędzie i fanki niszowych zapachów nie walą drzwiami i oknami. Ot, nawet taki Lutens w Douglasie na Floriańskiej kiepsko schodzi, a Etro - wcale (pani konsultatntka zdradziła, że to najgorsze wyniki w kraju, bo w innych miastach niszowe zapachy schodzą jak świeże bułeczki).
Podejrzewam, że głównie względy finansowe (m.in. słynne w Polsce sknerstwo Krakusów ![]()
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zadomowienie
|
Bo, jak twierdzą, zamawiają wyłącznie te zapachy, które "mogą się podobać". Nie stać ich na pełny asortyment, bo to by się nie sprzedało
![]() Co do sknerstwa, to mam nadzieję, że rodowite Krakuski nie czują się dotknięte ![]()
![]() |
#48 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ech, w Stolycy nie lepij. Mój szef np., bądź co bądź właściciel sporej firmy i paru apartamentów, katuje nas limitami na herbatę, kawę i papier toaletowy w firmie - to znaczy gdzieś koło dwudziestego każdego miesiąca nie ma już żadnej z tych rzeczy, bo wyczerpał się limit - tak tłumaczy to szef ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
Kiedyś wróżka mi przepowiedziała, że napisze książkę i będę sławna. Ubawiłam się tym po pachy, ale jak przemyślałam sprawę, to doszłam do wniosku, że taka książka o krakowskich sknerach byłaby światowym bestsellerem
![]() Dlatego wcale się nie dziwię, że "dobra luksusowe" kiepsko się sprzedają. W Krakowie sto razy się liczy, ogląda każdą złotówkę i w końcu... nie kupuje ;P Studenci też raczej nie wyskoczą z 5 stów, żeby kupić takiego Micallefa. Inna sprawa, że zarobki zupełnie nie przystają do tych warszawskich, a koszty życia są mniej więcej takie same. To już Wrocław dużo lepiej pod tym względem wypada..
![]() |
#51 | ||
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() Cytat:
jakie jakie (te objawy) ? ![]() ja jestem oszczędna to prawda ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#52 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
biegam dla Zabawy
|
Są, są, ale poza G. niszy tam znowu nie tak dużo. Wyjdę na krakusa ( acz przyjezdna jestem, może nawet tylko tymczasowa :p ), ale za lulua nie przepadam - kupowałam z koleżanką próbki i poskąpili płynu, były połowę mniejsze niż deklarują.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co nie zmienia faktu, że zachowanie jest karygodne. Co innego, gdyby poskąpili Ci próbek dorzucanych do zakupów, to tu by można mówić o sknerstwie - ale w tym przypadku to nie sknerstwo, tylko oszustwo. Zapłaciłaś za określoną ilość, a dostałaś o połowę mniej ![]()
![]() |
![]() |
#55 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak więc, nie przejmuj się, jak widać to nie jedyna perfumeria sknerująca na próbkach ![]() Edytowane przez lux perpetua Czas edycji: 2010-03-09 o 22:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
Odnośnie próbek dodam tylko, że takich zachowań, to spodziewałabym się w sephorach itp. a nie w takich luluach czy quality
![]() Widać, granica między niszą a mainstreamem się zaciera (wszyscy znajomi się zawsze ze mnie śmieją jak tak kategoryzuję zapachy ![]() Ale mimo wszystko luluę postanawiam odwiedzić jak tylko wybiorę się do Krakowa (dawno nie byłam, więc zawsze to jakiś powód ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Zadomowienie
|
O, a dopiero co wyczytałam na forum, że obsługa próbkowa w Quality znacznie się poprawiła - zwiększyli nieco pojemność i próbki zaopatrzyli w atomizerki. Gdzieś mi to mignęło przed oczami, ale w którym wątku, to nie pamiętam.
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zadomowienie
|
Ja tak trochę nie w temacie - co się stało z Etro w perfumerii Douglas w złotych szałasach - coś ktoś wie????
![]() a w temacie - nigdy nie byłam w krakowskiej luli a bywam w Krakowie często- z racji ![]() Co do "krakusowego oszczędzania" - miałam przyjemność poznać paru osobników z dziada pradziada krakowskich i wydać trafiam na wyjątki.Co prawda na perfumy nie wydawali, a raczej wydawali na jeden ze składników zawartych w perfumach ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.