|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
Dzien DObry
![]() Dawidku z okazji pierwszego roczku życia, życzę Tobie dużo radości, zdrówka i wszystkiego co najlepsze ![]() ![]() Spice, Julcia jest cudna, taka malutka i zwinna ![]() ![]() Niestety nie jestem w stanie nadrobić. U mnie totalny brak czasu. Ciekawe czy ktos tęsknil za nami ![]() Ewa jeszcze nie chodzi ani nie wstaje, znowu zaczynam sie martwic. Raczkuje pieknie od świat i na tym koniec. Wczoraj skonczyla 11 m-cy. Mysle, juz o imprezie urodzinowej. Miłego i slonecznego dnia zycze wszystkm mamusiom i dzieciaczkom. |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
Dzien dobry,
noc tragiczne. Mikolaj sie obudzil o 23:30 i do 3 nie spal. Wykonczona jestem. |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
1. myślałam że mało napisałyście a Wy tu nowy wątek już i jak zwykle miałam 6 stron czytania
2. butki fajne i jedne i drugie ale mnie się ten obcas wcale ażżżżżżż taki nie wydaje ile ma 7 cm? ![]() ja mam taki tylko pod paluchami płasko, więc gorzej niż Ty na koturnie pod paluszkami ![]() 3. ja kupiłam kombinezona dziś słonko wylazło ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- co do nocy..................... .. lepiej nie mówić, Kaja budziła się co chwile kręciła usnąć nie mogła ![]() dopiero jak mąż wyszedł do pracy jakoś 4-5 i ją wzięłam do siebie to spała do 7.30 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
dziś dziecko wstało przed 8.00 ehhh teraz szaleje z zabawkami wypłata przyszła, trochę się załamałam, bo licha znowu ![]() wiosna idzie, ciepło się robi, a ja i dziecko nie mamy ubrań wiosennych no i miałam nadzieję, że cokolwiek kupię a tu kapa, kasy malutko pięknie po prostu się dzień zaczął ale co tam w tym miesiącu mąż musi dużo świąt zrobić to może jakoś to będzie dobre wiadomości to takie, że zważyłam się rano i było 47-48 kg, zakładam, że 48 kg bo chyba mnie waga cygani ale co tam, cieszę się od dziś mam zamiar znowu wziąć się za ćwiczenia, to już chyba któryś raz z kolei, ale może tym razem nie wymięknę
#35 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
Widzę że nie ja jedna miałam koszmarną noc ale mój Xavier chyba pobił Wasze dzieci. Zasął o 20.30 idealnie bez płaczu. O 22.40 pobudka to ja mu cyca i odkłądam do łóżeczka jak zwykla a tu wrzask! I tak do 5.20 rano ![]() ![]() Tunia aleś szpile kupiła!!! Jestem pełna podziwu! Spice jak Boga kocham, weszłam wczoraj na wyspę i nie miałaś ubrania! No i albo to wina mojego komputera ale oni mają jakieś błędy na wyspie. Tak czy owak byłaś toples ![]() Od męża nie dostałam nic ale on jest 1500km od domu więc to zrozumiałe ale za to dostalam bardzo miłego smsa przd snem ![]() Wiem że jestem tu od miesiąca z Wami ale jakoś brakuje mi "mnie" na Waszych listach...
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#37 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dane do odchudzania masz w moim podpisie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
podaj mi jeszcze wzrost
#39 |
Zadomowienie
|
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
cassie gotowe
![]()
#41 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
mój mądry mąż nauczył Filipa bić z główki
mówię mu teraz: Bodziesz byku? a Filip tak mi wyjechał głową i w nos dostałam, i co chwilę z główki no wymiękam
#43 |
Zadomowienie
|
zanka dzięki
![]() Jak ja bym miała po takiej nocce iśćdo pracy to ![]() Idę ciacho piec... żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce...
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() U nas noc rewelacja, Nikoś zasnął o 21 to obudził się dopiero 7,30. Ale nie ma się co dziwić, wymęczone to moje dziecko. Ale nie ma już biegunki ![]() Za to ja od rana znow na kibelku i mdłości do tego ![]() ![]() ![]() Wzięłam już smecte bo przecież muszę dzieckiem zająć i nie ma co się mazać ![]() Tu1a i Alinka buty rewelacyjne chociaż bliżej mojego gustu są te wysokie platformy, szkoda że mam dalej szlaban na kupowanie butów ![]() ![]() Zanka Nikoś głową wali już od 1,5miesiąca jak go moja mama nauczyła robić "baran baran buc"
#45 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() a Ewą się nie martw...11 m-cy to jeszcze ma czas na chodzenie.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do kombinezonu to Kubek też już wyrasta mi ale nie mam najmniejszego zamiaru kupować nowego.tym bardziej, że teraz to już staram się go w kurtce i spodniach puszczać na dwór...nie ma aż takich mrozów Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzień dobry ![]() a gdzie anya ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- jeszcze a propo butów to u mnie generalnie szał ciał, że ja wogóle buty na obcasie kupiłam bo nie chodzę w takich ![]() ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
Tun1a a co się gotuje na wyspie w tym indiańskim baseniku?
![]() Jak kiedyś Tun1a je pokazywała na allegro to obcas miał chyba 11cm ale nie pamiętam ile platforma.
#47 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Najpierw spóźnione życzenia dla Dawidka dużo zdrówka i 100 lat!! ![]() a teraz Najlepsze życzenia dla Julci, dużo zdrówka i obyś nie odziedziczyła "plaskających ud" po mamusi ![]() ![]() A u nas nocka straszna płacz od 23:30 masakra ledwo żyje, niech te zęby już wyjdą bo mnie wykończy dobrze ze na razie jestem na zwolnieniu i nie chodzę do pracy. Moje dziecko przestało chodzić, nie wiem co się z nim stało ale jak tylko poczuje że stoi bez asekuracji leci na pupę. jo@n@ ja robię też taki blok ale mam troszkę inny przepis i u mnie ciastek jest zdecydowanie więcej ja kupuje zawsze więcej ok 0,5 kg, chociaż zawsze zostanie ale wole mieć więcej bo to one powodują "sztywność" tego bloku. A co do mleka to ja kupuje zawsze zwykłe właśnie nie granulowane bo ktoś mi powiedział że granulowane się nie nadaje i ja dodaje jeszcze olejek rumowy i wtedy jest troszkę lepszy smak i zapach który uwielbiam.
Filip 10 kwiecień 2009r godz. 4:44 ![]() "Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie." Paulo Coelho
|
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]()
#49 |
Zakorzenienie
|
usypiałam Kaję półtorej godziny i co???
i spała 5 minut i już buszuje na podłodze! dajcie mi swoją cierpliwość bo ... mam dość! |
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Rozeznanie
|
Julcia sto lat !!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Jula 200 latek żebyś zawsze była taka radosna jak teraz!! ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- gabi - ja też mam dość czasami swojego dziecka więc nie jesteś sama ![]() Edytowane przez alkamor Czas edycji: 2010-03-09 o 10:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Zadomowienie
|
Piekę bananowca ale tym razem dodałam do niego jedno jabłko
![]() Coś mi się konsystencja ciasta nie podoba, mam inną mąkę i coś mi nie halo ![]() Buty jeśli chodzi o mój gust to bardziej mi się podobają od Aliny ![]() ![]() ![]() W zeszlym roku wudziałam z Nike za***iste baleriny ale nie było mojego rozmiaru ![]() Baran buc to już też dosyć długo robi ale ile ma przy tym radości!!! ![]() alkamor ja kocham moje dzieci, są dla mnie najważniejsze. Ale jak przychodzi kolejna zarwana nocka w moim przypadku trwa to już tak długo że nie pamiętam co to znaczy spać, wstyd się przyznać ale czasem żałuję że się zdecydowaliśmy na drugie dziecko... wszytsko minie wiem o tym ale jestem już tak z***ana że nie mam chęci do życia... wygląd w lustrze odstrasza, oczy mam tak podbite jakby mi ktoś przyłożył, cera, zęby w stanie fatalnym. Masakra jakaś. Mam nadzieję że to szybko minie i znowu będę się cieszyła z bycia mamą, żoną i kobietą bo póki co czuję się jak zużyta guma a nie człowiek.
Edytowane przez cassie24 Czas edycji: 2010-03-09 o 10:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
ja mam jakieś 173 Mąż jakieś 175-178
a ja i tak latam w obcasach-czasem niebotycznych rozmiarów ![]() ![]() tak jestem dziś, że nalałam sobie pepsi do szklanki z wodą i ...piję a co ![]() ?? |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
cassie - rozumiem Cię dlatego ja po przebojach które póki co się nie kończą z Kubą w nocy nie jestem w stanie się zdecydować na drugie dziecko...
![]() ![]() gabi - ja tam już od daaawna niczego sobie nie odmawiam co do butów ja może kompleksów nie mam ale wkurza mnie to a poza tym z chodzącym dzieckiem to 10 cm szpile to nie jest dobry pomysł ![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- a my wczoraj TŻta chrześniakowi kupiliśmy na urodziny TAKIE coś.Był bardzo zadowolony (tyle, że my 30 zł zapłaciliśmy) |
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Wtajemniczenie
|
![]() Juleczko nasza amerykańska sto lat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pentuerka ja tęskniłam ![]() ![]() ![]() Alkamor ![]() ![]() ![]() ![]() nie wiem czemu Wam nie gęstnieje blok ![]() ![]() ![]() to i ja się pochwalę co sobie kupilam ![]() to:
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają, jak latać. Antoine de Saint-Exupéry Edytowane przez e.m.i.l.k.a Czas edycji: 2010-03-09 o 12:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
emilka - za buty dałam 40 zł. ale Ty żeś sobie matka niezły prezent zafundowała
![]() kurczę narobiłyście mi ochoty na blok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Wtajemniczenie
|
40zl? sprzedaj mi je
![]() no fundnelam sobie na dzień kobiet ![]() ![]() a dokładnie to tys zł ze zwrotu podatku a resztę to TZ funduje ![]()
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają, jak latać. Antoine de Saint-Exupéry Edytowane przez e.m.i.l.k.a Czas edycji: 2010-03-09 o 12:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
oszalała baba
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- emilka - a jaki masz rozmiar buta?? |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() ![]() 100 lat dla Julii ![]() Zanka Dawid tez tak robi glowa o nasze glowy tyle tylko ze my mowimy "ze robimy puk" i Dawid zaraz czolem o nasze czolo albo o sciane, albo o podloge, albo o nogi nasze.....teraz jest na etapie nauki schodzenia i wchodzenia na tapczan, schodzenie mu juz prawie swietnie wychodzi, wie ze musi tylem zejsc tylko jeszcze czasami za wielki zamach na to robi...a wchodzic jeszcze nie umie tzn podnosi noge i sie wnerwia bo chce wejsc a nie dosiega ale jest na dobrej drodze....chodzic sam dalej nie chce i zadnego postepu w tym nie zrobil......w maluszku teraz czytalam ze dzieci maja czas z samodzielnym chodzeniem do 18 m-ca czyli Dawid do 19 m-ca i ze dzieci ktore bardzo dobrze opanowaly raczkowanie to nie za bardzo chca nauczyc sie chodzic bo raczkujac jest im lepiej i wygodniej.... Zebole nadal sie nie chca przebic a juz ciut ciut brakuje i nic.... A ja dostalam dzis moja pierwsza wyplate ![]() ![]() ![]() ![]() Zaliczka za wczasy wplacona dzis wiec nie ma odwrotu - jedziemy 12 lipca ![]() Ja tez sie pochwale ze kupilam Dawidowi ten fotelik na rower TAKI Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-03-09 o 12:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#60 | |
Wtajemniczenie
|
ZDRÓWKA DLA JULCI! WSPANIAŁEJ IMPREZY! Mati i Cassi Bidulki ![]() Chciaż jeden nie mikrusek sie nam trafił. Bo my w większości to koło 160 ![]() Ola teraz budzi się o 5 na mleczko i idzie w kime do 8 ![]() ![]() Pisałam, żeby zamkneli ![]() W tym dużym garnku to niewiele jeszcze moge upichcić, bo nie moge jeszcze tych składników posadzić. ALe i tak największy niewypał to był ten kociołek. Wszystkie potrawy takie same co w tym ognisku, a 5 tys droższy ![]() Ja daję Oli butle herbaty w rękę i wkładam do łóżeczka. Przesłaniam roletę i idę robić kawę. Jak skończy pić to smoczek w dziubek. Na boczek twarzą do poduszki z delfinkiem. Jak jej sie oko nie zamknie to robimy aja delfinek i ja wychodzę. Potem to bywa różnie, ale póki płaczu nie ma to nie wchodzę. Jeżeli nie zaśnie od razu to jeszcze trochę biega po łóżeczku i pada ![]() Cytat:
![]() Emilka ja jestem OLympusomaniaczką. Mam E-410. Uwielbiam go, ale Oli to sie nie da zdjęć nim robić (zanim dobiore parametry to już jest w innym miejscu), w plenerze idzie mi lepiej ![]() Ide mierzyć obcas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.