![]() |
#31 | |
BAN stały
|
Dot.: czy 30 + może podobac sie duzo młodszym?
Cytat:
I powtarzam po raz setny: bez przesady z tym łóżkowym doświadczeniem u kobiet w tym wieku. To bardzo indywidualna kwestia. No i podobno prawdziwa seksualna radocha zaczyna się u kobiet po 40tce. Ale to pewnie też nie reguła ![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- U mnie w mieście jest sklep z ciuchami dla pań 40+ Tak się nawet nazywa "40+". I na wieszakach dominują zgrzebne wory (na dzień) i bluzeczki z tiulu na wieczór. Pikne. Raz tam z mamą wlazłam i wypadłyśmy z prędkością światła. Z tym sklepem kojarzy mi się styl tamtej znajomej. Co nie znaczy, że uważam, że tak powinny się ubierać kobitki powyżej czterdziestki. W życiu. Ja bym sie do trumny nie położyła w tym co tam sprzedają. Ale klientki są, niestety. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Przyczajenie
|
Oczywiscie tylko ze owy 28 latek wykazywal zinteresowanie kobietami od 30 do 45 roku zycia
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ja tam generalnie uważam, że cieżko tak jednoznacznie powiedzieć, że np. kobieta pod 30tce jest w seksie lepsza niż kobieta kilka lat od niej młodsza. To zwykle kwestia demonizowana i obarczona wieloma mitami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Przyczajenie
|
Nie no, wiadomo Aczkolwiek czasem sobie podczytuję podforum seks i tam niektóre siusiumajtki mają takie doświadczenia, że większość 50 latek nigdy nie ich już nie dorobi.
Hmm moze to wynika z jakiejs takiej staromodnej skromnosci Bo teraz podobno liczy sie ilosc a nie jakosc ![]() Ja tam generalnie uważam, że cieżko tak jednoznacznie powiedzieć, że np. kobieta pod 30tce jest w seksie lepsza niż kobieta kilka lat od niej młodsza. To zwykle kwestia demonizowana i obarczona wieloma mitami Dokladnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Przyczajenie
|
Oczywiscie ze moze! Wiem to po sobie!
![]() Czasem ten podryw przez młodszych jest taki nachalny i taki dzieciecy, ze to bardziej bawi, niz kręci. To dowartościowanie po byciu podrywaną przez 20-latka jest bardzo duże ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Wtajemniczenie
|
sine ira ( oo widze, że Cie odblokowali
![]() ![]() generalnie, ja jak juz pisałam, zawsze obracałam sie wśród ludzi duzo starszych ode mnie, jak miałam 18 lat, to moi przyjaciele ( obu płci, żeby nie było wątpliwości) byli średnio 10 lat starsi , z takimi ludźmi zawsze czułam sie dobrze i na miejscu, a nawet ze starszymi i tak do dzisiaj zostało, nawet teraz niedawno zawarte znajomości w realu, to sa babki własnie ode mnie 6-10 lat starsze, a jedna to juz jest babcią, mentalnie czuje się owszem nieco mamuską, bo mam dzieci ( i nie są to niemowlęta ![]() i własnie w kontekście tego wszystkiego troche mnie smieszy to zainteresowanie młodziaków ( chociaz oczywiście nie będe ukrywac, że ego pęcznieje) i dlatego sie zaczęłam zastanawiac ło cco choooodzi ![]() co do seksu, to nie jestem pewna, czy jestem teraz lepsza z wiekiem ![]() raczej bym powiedziała, że jak byłam młoda i wolna to miałam róznych facetów i rózne doświadczenia, a teraz mam od 10 lat jednego i bardzo lubię seks z nim, ale my jestesmy dopasowani do siebie, mamy takie tam swoje bardzo miłe przyzwyczjaenia, i obawiam sie, że chyba raczej jestem dobra w łózku ale pod kątem mojego Tż, a nie tak ogólnie, co oczywiście mi nie przeszkadza, bo wtedy to był etap poszukiwań, a teraz mam swojego kochanego mężczyznę ![]() Cytat:
![]() ![]() Jesli juz czuje sie staro, to raczej mentalnie. ![]() ![]() chociaz z drugiej strony- czasem mi odbija, rózowe gumeczki na kitkach, szalony makijaż... turkusowe paznokcie, no nie wiem, ja chyba jestem wash & go, czyli dzieciak i staruszek w jednym ![]() ![]() teraz po tej zimie raczej czuję się wykończona, ciągle co chwila choruję... no ale to chyba nie tylko mnie się dała we znaki
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-03-11 o 23:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Przyczajenie
|
Jest popyt jest i podaz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mnie nie chodziło o to, ze w ogóle się mna mężczyźni interesują, bo do tego jestem przyzwyczajona, tylko, ze młodsi, do czego nie jestem przyzwyczajona ![]() ![]() Może faktycznie tak jest, ze skoro weszłam w pewien wiek, to zaczynam wyłapywac sygnały od facetów, których pewnie wczesniej po prostu kompletnie olewałam, bo moze im jestem starsza, tym będe bardziej potrzebowąła potwierdzenia , że w młodych oczach nie jestem jeszcze babcią ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:14 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ---------- wiecie mnie bardziej chodziło o to, byście sie podzieliły swoim doświadczeniem, tak jak niektóre wizażanki napisały, o sobie, swoich znajomych... Nie chodzi mi o to, że mam jakis problem, który wymaga rozwiązania, ta sytuacja mi pasuje, jest ok, fajnie jak młodsi podrywają ![]() Chodziło mi raczej o wymianę poglądów i doświadczeń dotyczących pytania w tytule wątku, jestem po prostu ciekawa jak jest u innych w wieku pdobnym do mojego, a nie zamieniania go w wątek pt "problem niutki" bo kompletnie mi nie o to chodzi, nie mam z tym problemu, a wydaje mi sie, ze jakos dziwnie to w tym kierunku idzie... ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
Znam 32-letnią babeczkę, która jest z 24-latkiem. Ponad rok niedługo im stuknie.
Poznali się w pracy, trochę flirtowali i... jakoś tak poszło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No właśnie widzę. I nie wiem czemu...może faktycznie to otoczenie starszych ludzi (od Ciebie) tak na Ciebie działa. Cytat:
![]() ![]() No i samo pytanie postawione juz w tytule wątku jest koślawe i nielogiczne. Piszesz, że sie podobasz - tak wynika z Twoich doświadczeń - i pytasz czy to możliwe. No skoro Cie to spotyka, to jest to możliwe. Ja naprawdę nie czuję w czym jest problem. Dla mnie to pytanie jest pod względem absurdalności na równi np. z pytaniem o to, czy 30 latka może nosić mini, albo umawiać sie na mieście z koleżankami (tak ! niektóre panie nawet nad tym sie zastanawiają bo nie wiedzą czy im wypada chichrac się i plotkować z koleżankami w publicznym miejscu). Dla mnie to są szczyty zaściankowej mentalności. ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Ale czemu to jest dowartościowujące, wytłumaczcie mi. Naprawdę ciekawam. Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2010-03-12 o 08:37 Powód: literówa ;) |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]() Osobiście nieco takim osobom współczuję, ze nie dostrzegaja własnych zalet, własnej atrakcyjności, która nie jest zwiazana tylko z wygladem, a z wnetrzem. Bo piękna pusta lala to niekoniecznie jest szczyt marzeń meżczyzn - przynajmniej nie tych, których ja znam....
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Aczkolwiek powiem Ci, że znam parę pięknych, pustych lal w wieku 30+ ![]() Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2010-03-12 o 08:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Przyczajenie
|
no widzisz ja jestem pierwsza w takim układzie ale to samo mi ojciec mówi i wszyscy wokół mój ojciec ma 58 a wygląda na 43-45 takie geny
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]() Tez, niestety, znam parę takowych ![]() Na szczeście znam też parę osób dużo przed 30-tką, u których ten rozum uwidacznia się na każdym kroku - i oby więcej takich ![]()
![]() |
![]() |
#45 |
Przyczajenie
|
a zresztą to wcale nie jest dla mnie dobre że tak młodo wyglądam bo w końcu jestem już kobietą 29 letnią a nie dzieciakiem i często starsze babki przez to że wyglądam jak gówniara są dla mnie nie miłe jak np. w sklepie idzie jakaś 40stka pchnie mnie wózkiem i jeszcze ma do mnie pretensje i mówi gdzie się dziecko pchasz i tak na okrągło, albo często myślą że mój partner to mój ojciec i tak też mój partner nie czuje się z tym dobrze, ale mniejsza z tym.
Ale nie tylko nie wyglądam na swój wiek to też się nie czuje jak 29 latka, ja dalej się czuje jak młodziutka 18tka i to chyba dobrze, i gdybym była wolna nie miała bym problemów umówić się z 20 latkiem, może nawet i 18 latkiem, ale nie sądzę bym miała z nim wiele tematów do omówienia ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez MALEm Czas edycji: 2010-03-12 o 09:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Przyczajenie
|
Tak, skoro jesteście wolne to co szkodzi flirtowac i spotykac sie. A na sprawach zyciowych mozna tez sie zawiesc na starszych mezczyznach, to nie ma znaczenia. Taki młody chłopak to fajne doświadczenie i dla Was oraz niego. Druga mlodosc
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]() Drugą młodość to ja może bedę przeżywać, jak się zakocham w wieku lat sześćdziesięciu (albo i więcej, jak dożyję ![]() Ludzie, uświadomcie sobie wreszcie, ze kobieta w wieku lat 30-kilku NIE JEST STARA! Ręce i cycki opadają jak się czyta podobne teksty ![]()
![]() |
![]() |
#49 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Masakra, masz rację, ręce i cycki opadają ![]() 30-latka cz 30+ jest MŁODA do jasnej cholery i nie musi się odmładzać, bo nie ma z czego, ani potwierdzać swojej atrakcyjności. A że się podoba młodszym to nic dziwnego, ATRAKCYJNE kobiety podobają się zawsze, a 30 lat to wiek , w którym wygląda się często lepiej niż w wieku 20 lat.Znam kobiet pod 50-tkę, które sa ogromnie atrakcyjne, że mózg staje w poprzek ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Przyczajenie
|
racja kobieta 30 letnia 32 letnia to jeszcze młodziutka osoba ja jeszcze nie skończyłam 30stki ale jestem blisko bo za 4 dni będę miała 29 urodziny
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- i sądzę ze jak będę miała 40 lat też będę czuła się młodo, kryzys się u mnie zacznie jak skończę 50 lat -- tak myślę, chyba że mój nastoletni wygląd szybko minie i tak jak teraz mają mnie za nieletnią to w wieku 40 lat będą myśleli że mam 50 to będzie problem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Przyczajenie
|
Dokladnie Trzydziestka trzydziestce nierowna Wszystko jest kwestia genow i stylu zycia
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a nie mamy rówieśnica. To bardzo indywidualna sprawa, geny mają decydujące znaczenie. Ja tez wyglądam siksowato, mimo, ze duużo palę, ale to zawdzięczam genom. Mam więcej szczęścia niż rozumu ( w kwestii palenia oczwiście) i mam świadomość, że jeszcze trochę a mi te fajki wyjdą w końcu wyjdą " na cerę" dlatego dni palenia sa policzone ![]() Aaa, moja mama, kiedys jak miałam gorszy dzień i zdarzyło mi się powiedzieć, ze już stara jestem ( po prostu, codziennie słyszałam zrzędzące koleżanki, które już w wieku 25 lat czuły się jak starsze panie, to mi się udzieliło ![]() ![]() I tak myślę, że stara to ja będę ok. 70-tki, a nie teraz. I Wam powiem, ze jak słyszę ludzi w okolicach 30 ględzących, że są starzy to mi się chce ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez syla-78 Czas edycji: 2010-03-12 o 11:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja się przyznaję, że chociaż uroda nie jest dla mnie najważniejsza to bywam próżna, wiem, że nie jestem brzydką kobietą, lubię się podobać i jest mi miło kiedy okazuje się, że moje dobre zdanie o moich "walorach" nie jest tylko moje ![]() ![]() Natomiast nie interesują mnie chłopcy w wieku ok. 20 lat bo mam brata w tym wieku, który ciągle wydaje mi się jeszcze takim młodym siurkiem ![]()
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-03-12 o 11:23 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#56 | |||
BAN stały
|
Druga młodość o Chryste !
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Bo dokładnie tak samo uważam jak Ty: Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Rozeznanie
|
Wiecie co, ja chyba czegoś nie rozumiem. Chodzi mi o te 30-lat. Jakieś sztuczne podziały przed 30 , po 30. O co kaman? Do 30-stki jesteś młodzi i w ogóle super, a tuż po już be.Moje życie nie zmieniło się jak przekroczyłam "magiczne" 30, nie wydarzyło się nic rewolucyjnego i takie tam. Co do seksu, to zauważyłam, że mam większy temperament od kilku lat i jest jeszcze fajniej.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
![]() Się nawet dowiedziałam kiedyś tutaj na forum 30+, że cyt.: "jak 30tce urodziny nie zmieniły mojego życia o 180 stopni, to nic już nie zmieni". I że podobno po 30tce uzyskuje się jakies przywileje. Jak zaczynałam dopytywać o co może chodzić w tych mądrościach, to sie dowiedziałam, że jestem już stara, wredna i czepialska ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | ||
Zakorzenienie
|
![]()
Jestem przeciwniczką fałszywej skromności i chociaż mam świadomość, że nie byłam nigdy i nie jestem bóstwem to wiem też, że nie straszę a raczej się podobam, wszystko mam na swoim miejscu więc w sumie dlaczego miało by mi być źle z tym, że ktoś to zauważa i docenia? O ile oczywiście robi to w kulturalny sposób, bo jednak wolę powiedziane "jest pani piękną kobietą" od gwizdu popartego hasłem "ej lala"...
![]() ![]() ![]() Ty się nie śmiej - ja mam teraz drugą młodość. Tak usłyszałyśmy kiedyś z przyjaciółką bawiąc się w klubie dla studentek... ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#60 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.