|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szacunek u rodziny przyszłego narzeczonego
Cytat:
Drastyczny przykład: jak mąż nie łoży na dzieciaka to niestety obowiązek spada na jego rodziców. I niestety zawsze będą obecni w twoim życiu, czy to ci się podoba czy nie, czy tego chcesz, czy nie
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, ja też się wiąże z przyszłym mężem. Broń Boże z jego rodziną
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
a już zwłaszcza z bratową
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
T'ai tylko w liczbie mnogiej
|
|
#35 |
|
Przyczajenie
|
Bosh, kobitko, weź się w garść i nie przesadzaj.
Rozumiem, że u Ciebie w domu może być taka tradycja itd itp no ale nie mierz innych własną miarką. Faceci to w ogóle nieco inny gatunek - nie zwracają uwagi na takie rzeczy typu życzenia itd. Ja dostałam tylko od swojego TŹ i ani od teścia, ani od szwagra, ani od własnego ojca. Wiadra łez nie wylałam ![]() Naprawdę, zdarzają się o WIELE większe problemy rodzinne od takich, więc nie trać nerwów na bzdury
|
|
|
|
|
#36 |
|
Wtajemniczenie
|
bez przesady
![]() my tzn ja i moi przyszli teściowie na wszelkie okazje wysyłamy sobie smsy od wielkiego dzwonu zadzwonimy ale raczej sms na urodzinki imieninki itp i wcale mi to nie przeszkadzawręcz nawet jestem za tą formą czasem zdarzy się komuś z nas zapomnieć ale jeszcze nikt nigdy się nie obraził z bratem TŻ nigdy sobie nie składamy życzeń w żadnej formie no chyba że na święta ale to zawsze jak się spotykamy przy stole ![]() i nie czuje do niego żalu ani że mnie nie szanuje mi ten układ odpowiada może dlatego że nie lubię świętowania od urodzin po święta |
|
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
apropo platnosci tudziez łozenia na kogos...w przypadku o jakim Ty mowisz caly proces jest regulowany przez prawo...a nie dobra wola tych co łoza... zreszta nie rozumiem jak ten przyklad ma sie do poruszanej kwestii ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------
|
|
|
#38 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#39 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dostałam życzenia od teścia, tż i taty
i szwagier do mnie nie zadzwonił ani mój Tż do mojej siostry ![]() jeśli zwykle traktują Cię dobrze a tylko zyczenia na dzień kobiet stanowią problem to chyba go wyolbrzymiasz |
|
|
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
Też mam 25 lat, ale nie rozumiem, chyba w jakimś innym świecie żyję. Najważniejsze dla mnie jest to że mój jedyny mężczyzna o mnie pamiętał. To czy przyszły szwagier, czy teść nie złożyli mi życzeń w ogóle mnie nie interesuje. Z resztą zdziwiłabym się gdyby było inaczej. Na codzień bardzo się lubimy, szanujemy, ogólnie jesteśmy już rodzinką (daj Boże żeby tak było po ślubie) ale nie oczekuję od nich żadnych takich "wystąpień" tak samo ja nie wyskakuje z życzeniami dla nich. Nie jest to dla mnie żadną oznaką braku szacunku, czy sympatii. Myślę że przesadzasz całkowicie.
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#43 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
Moim zdaniem zbyt wiele nie należy oczekiwać od rodziny Lubego
Przynajmniej człowiek może się miło rozczarować jak wyślą miłego smsa luz złożą życzenia z okazji jakiegokolwiek święta. Poza tym jak ktoś składa komuś życzenia, to nie powinien tego robić tylko dlatego, że oczekuje w przyszłości rewanżu. To aż trąci wyrachowaniem
|
|
#45 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wole żeby ktoś zadzwonił ze szczerymi życzeniami niż z grzeczności... Cytat:
w ogóle lepiej za dużo od ludzi nie oczekiwać to można się pozytywnie zaskoczyć
Edytowane przez Stysik Czas edycji: 2010-03-10 o 09:14 |
|||
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no masakra
Ja bym sie nawet nie obrazila jakby TŻet zapomnial o smiesznym dniu kobiet,gdzie świeto obchodzi 50%populacji . My nigdy nie uznajemy jakis dziwnych świat typu dzien kobiet,chlopaka,gornika,s trazaka,imienin...wedlug mnie to jest dobra okazja do picia Mam sasiadke Marie,ktora obchodzi swoje imieniny kilka razy w roku,robi impreze itp... Ja uznaje tylko urodziny i ewentualnie rocznice.Moj szfagier,tesciowa itd nie pamietali o moich urodzinach i wcale nie bylo mi z tego powodu przykro bo ja tez nie pamietam o ich urodzinach
|
|
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
w rodzinie TŻ każdy robi urodziny, jestem zapraszana, kupuję prezenty, składam życzenia
tylko my nie jesteśmy jeszcze małżeństwem więc wiadomo ja ich nie zapraszam, nawet z TŻ nie mieszkam i co teraz? ja do nich latam a oni nawet smsa nie? chyba powinnam się obrazić ![]() jeszcze mi wyjdą kiedyś te wszystkie imprezki bokiem
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wystarczy ze kasę na prezent daję
|
|
|
#49 |
|
Zadomowienie
|
Ja oprócz TŻ, taty i brata nie dostałam życzeń na dzień kobiet
ani na wczorajsze imieniny a o dzisiejszym urodzinach nie wspomne ale nie zamierzam płakać z tego powodu choć przyznam ze byłoby miło gdyby rodzice TŻ pamiętali
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
przesada
ja w ogóle z braćmi TŻ mam baaaaardzo rzadki kontakt i prawie ich nie znam i co?i nic a o życzeniach to nie wspomnę
|
|
|
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
postaraj się popracować nad poczuciem własnej wartości to Cie wzmocni i sprawi ze nie bedziesz tak wrażliwa na takie sytuacje.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:52.

Drastyczny przykład: jak mąż nie łoży na dzieciaka to niestety obowiązek spada na jego rodziców. I niestety zawsze będą obecni w twoim życiu, czy to ci się podoba czy nie, czy tego chcesz, czy nie

Ja dostałam tylko od swojego TŹ i ani od teścia, ani od szwagra, ani od własnego ojca. Wiadra łez nie wylałam 
i wcale mi to nie przeszkadza

w ogóle lepiej za dużo od ludzi nie oczekiwać to można się pozytywnie zaskoczyć 

ja w ogóle z braćmi TŻ mam baaaaardzo rzadki kontakt i prawie ich nie znam i co?i nic