Jak odpisac na e-maila? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-03-12, 09:12   #31
klatka
Zakorzenienie

Dot.: Jak odpisac na e-maila?

Ja bym nic nie pisała, tylko zostawiła sam numer telefonu.

klatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-12, 10:05   #32
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Napisałabym- To Ty byłes stanowczo zbyt trzezwy, skoro zapamietałes tego e-maila. Dodaj nr tel.

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Joline Pokaż wiadomość
Dobrze. Juz po wszystkim. Odpisalam (tlumaczac) :

Heyy
Wiec oto jestem, bylam zbyt pijana erhrh 'wstawiona' ;P wystarczajaco by zapomniec moj numer telefonu ale wystraczajaco
trzezwa zeby przypomniec sobie moj adres e-mail (chociaz z pewnymi malymi trudnosciami).

Ta ta

Joline
Łeeee tłumaczysz mu jak dziecku, to , co juz wie........... Po co?
Napisał to w tonie zartobliwym, a Ty w tonie pensjonarki, która sie powtarza i mysli, ze rozmówca ma skleroze.
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-12, 10:18   #33
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez Gwiazdeczka1978 Pokaż wiadomość

Łeeee tłumaczysz mu jak dziecku, to , co juz wie........... Po co?
Napisał to w tonie zartobliwym, a Ty w tonie pensjonarki, która sie powtarza i mysli, ze rozmówca ma skleroze.
No właśnie też odniosłam takie wrażenie. Chłop napisał z humorem, a
tu jakaś strasznie speszona odpowiedź. No ale w sumie nie ma sensu udawać kogoś kim się nie jest, jeśli autorka ma taki styl, to niech się go trzyma.
Stary 2010-03-12, 10:54   #34
asik666
Raczkowanie

Napisalas ze poznalas Daniela, a mejla napisal Artur o co chodzi???
asik666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-12, 11:00   #35
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Asik, autorka wytłumaczyła.
Stary 2010-03-12, 11:19   #36
szugarbejb
Zakorzenienie

Sorry, ale jeśli ktoś nie potrafi odpisać na prostego, żartobliwego maila, i rozkminia jakieś teatry w stylu "chciałabym, ale żeby sobie przypadkiem nie pomyślał, ale nie chciałabym, bo się boję, a bo coś tam" to nie powinien się z flirt zabierać.

Później założysz wątek "idę na randkę, co mu odpowiedzieć jak powie to, a jak powie tamto, żeby sobie nie pomyślał, że jestem zainteresowana".

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-12, 12:30   #37
maria28
Kniaginia

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Szczerze? Moje wersje mi się bardziej podobały
Mnie również. Twoje propozycje były z jajem i pasowały do tonu, jaki nadał swej wypowiedzi rzeczony chłopak (Daniel czy Artur).

Cytat:
Napisane przez jodame Pokaż wiadomość
Wiem, że już wytłumaczyłaś.. i nie gniewaj się, ale po co zmieniłaś jego imię, skoro wcześniej i tak je podałaś?
To tylko ciekawość.
O to samo miałam zapytać. Jego imię miało pozostać dla nas anonimowe (zmieniłaś je), ale przecież zupełnie bezcelowo, skoro wcześniej podałaś jego prawdziwe imię. Jestem skonfundowana.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-12, 12:48   #38
mel89
Zakorzenienie

a dlaczego podpisał sie artur a nie daniel ??
Stary 2010-03-12, 13:02   #39
eelmirka
Zadomowienie

beznadziejna ta odpowiedź jak się spotkacie może się okazać, że w ogóle się nie potraficie dogadać na trzeźwo i nie wiem czy to kwestia poczucia humoru czy już inteligencji
eelmirka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-12, 14:18   #40
50 latek
BAN stały

Zdaje się, że autorka już na mail'a odpowiedziała i jest "po herbacie", ale zafrapował mnie ten temat i rozważyłem go sobie na zasadzie ćwiczenia intelektualnego.
Jako mężczyźnie najbardziej spodobałaby mi się taka odpowiedź.
"Niestety byłam zbyt wstawiona i się nie pomyliłam."
Oto powody (myślenie faceta):
1. Uff !!! Odpowiedziała, czyli nie jest tak źle !
2. To zdanie jest jakoś trochę mało logiczne, ale to kobieta. Trzeba czytać między wierszami.
3. "Niestety" może się odnosić do "wstawiona" - a więc nie pije, raz ją poniosło.
4. Może się również odnosić do "się nie pomyliłam" - czyli żałuje, że się nie pomyliła. Ale gdyby naprawdę żałowała - to by nie odpowiedziała. A więc tylko udaje - kokietka.
5. Całym zdaniem robi wrażenie, że jest niedostępna. W takim razie po co odpisywała. Chyba jednak udaje.
6. Muszę to sprawdzić !

8 słów, a jaki mętlik we łbie faceta. A co do telefonu. Jak jest tego wart - to go zdobędzie. Jak go nie zdobędzie - to nie był tego wart.
50 latek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-12, 14:45   #41
jodame
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 50 latek Pokaż wiadomość
Zdaje się, że autorka już na mail'a odpowiedziała i jest "po herbacie", ale zafrapował mnie ten temat i rozważyłem go sobie na zasadzie ćwiczenia intelektualnego.
2. To zdanie jest jakoś trochę mało logiczne, ale to kobieta. Trzeba czytać między wierszami.
3. "Niestety" może się odnosić do "wstawiona" - a więc nie pije, raz ją poniosło.
4. Może się również odnosić do "się nie pomyliłam" - czyli żałuje, że się nie pomyliła. Ale gdyby naprawdę żałowała - to by nie odpowiedziała. A więc tylko udaje - kokietka.
5. Całym zdaniem robi wrażenie, że jest niedostępna. W takim razie po co odpisywała. Chyba jednak udaje.
6. Muszę to sprawdzić !

8 słów, a jaki mętlik we łbie faceta. A co do telefonu. Jak jest tego wart - to go zdobędzie. Jak go nie zdobędzie - to nie był tego wart.
A zawsze mi tłumaczono, że to kobiety za bardzo rozmyślają nad znaczeniem każdego słowa i jedno "proste" zdanie interpretują na miliony sposobów... .
jodame jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-12, 14:58   #42
aaricia8
Zakorzenienie

Poznałaś Daniela który podpisuje się Artur?
No i co Arturo - Daniel odpisał?

Edytowane przez aaricia8
Czas edycji: 2010-03-12 o 15:02
aaricia8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-12, 15:30   #43
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 50 latek Pokaż wiadomość
6. Muszę to sprawdzić !

Nie tak rozkminiac i rozkładac goowno na atomy moze tylko kobieta
Facet wg mnie pomysli: nie wie czego chce, łapac sie, czy nie? Panna chyba niezbyt chetna, ale w sumie odpisała, wiec pewnie leci na mnie co tam zadzwonie i sprawdze) Heh ups nie ma numeru, to szkoda sie fatygowac i pisac tygodniami poematy.
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-12, 15:38   #44
50 latek
BAN stały

Jodame
"A zawsze mi tłumaczono, że to kobiety za bardzo rozmyślają nad znaczeniem każdego słowa i jedno "proste" zdanie interpretują na miliony sposobów... ." - i dobrze Ci tłumaczono. Kobiety interpretują (nawet oczywiste rzeczy), a nie analizują. Mężczyźni próbują zanalizować nawet najbardziej zakręcone Wasze wypowiedzi i sygnały. Oczywiście analiza tego zdania w wykonaniu części facetów wygląda mniej więcej tak:
1. Odpowiedziała - może uda się ją "zaliczyć".
Ja spróbowałem wejść w rolę faceta, który "poczuł miętę" i zaczyna tracić rozum.
Dlatego warto przyjąć postawę "i chciałabym, i boję się". Niech facet powalczy, a ona przez ten czas zdąży się zorientować o co chodzi.

Gwiazdeczka1978
"Nie tak rozkminiac i rozkładac goowno na atomy moze tylko kobieta" - zdecydujcie się kim ja jestem, bo tracę tożsamość.
"Facet wg mnie pomysli: nie wie czego chce, łapac sie, czy nie? Panna chyba niezbyt chetna, ale w sumie odpisała, wiec pewnie leci na mnie co tam zadzwonie i sprawdze) Heh ups nie ma numeru, to szkoda sie fatygowac i pisac tygodniami poematy." - jeśli autorka szuka gościa na jedną noc - to O.K. Ale jeśli szuka czegoś więcej - to bardzo dobrze, że facet zrezygnuje. Brak mu wytrwałości.
Stary 2010-03-12, 16:32   #45
Joline
BAN stały

50 latek: Dziekuje Ci bardzo. Przynajmniej jedna osoba mnie poparla, bo juz naprawde myslalam ze cos ze mna nie tak
Wlasnie o to mi chodzilo, zeby nie pisac niczego wprost, specjalnie nie podalam mu tego numeru, zeby sprawdzic, czy nadal go bedzie chcial i jak sam to rozwiaze.
Jesli nie odpisze, nie wykona zadnego kroku to trudno.
Joline jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-12, 17:08   #46
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze. Juz po wszystkim. Odpisalam (tlumaczac) :

Heyy
Wiec oto jestem, bylam zbyt pijana erhrh 'wstawiona' ;P wystarczajaco by zapomniec moj numer telefonu ale wystraczajaco
trzezwa zeby przypomniec sobie moj adres e-mail (chociaz z pewnymi malymi trudnosciami).

Ta ta

Joline
Myślę dokładnie tak jak Mortha i Szugarbejb.

Cytat:
Napisane przez Mortha Pokaż wiadomość
Bo po polsku brzmi to zalosnie :/
Nie chce by bylo Ci przykro, tylko gdyby mi facet cos takiego napisal, to bym raczej spadala, a nie kontynuowala znajomosc ale moze po "Waszemu" brzmi to fajniej
Cytat:
Napisane przez szugarbejb Pokaż wiadomość
Sorry, ale jeśli ktoś nie potrafi odpisać na prostego, żartobliwego maila, i rozkminia jakieś teatry w stylu "chciałabym, ale żeby sobie przypadkiem nie pomyślał, ale nie chciałabym, bo się boję, a bo coś tam" to nie powinien się z flirt zabierać.

Później założysz wątek "idę na randkę, co mu odpowiedzieć jak powie to, a jak powie tamto, żeby sobie nie pomyślał, że jestem zainteresowana".

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-12, 17:15   #47
eloi
Rozeznanie

Cytat:
Wczoraj w nocy wyszlam z kolezanka do klubu.
Jako iz byla to ostatnia noc w tym roku akademickim, pozwolilysmy sobie na odrobine wiecej alkoholu niz zawsze.
Poznalam tam Daniela. Na koniec poprosil mnie o numer telefonu, ale jako iz jak juz wspomnialam wypilam troche za duzo, nie bylam w stanie sobie go przypomniec
W kazdym razie e-mail sobie przypomnialam i mu go podalam.

Dzisiaj wyslal mi nastepujaca wiadomosc:

Joline,
Jesli to jest twoj prawidlowy adres ktory mi dalas, to znaczy ze bylas o wieeeele zbyt trzeźwa :P

Artur

Moze to sie wyda idiotyczne, ale zupelnie nie wiem jak na to odpisać ? Czy ktos moglby mi napisac co moge mu odpisac ?

Chcialabym jeszcze zaznaczyc ze tlumacze to z innego jezyka, wiec moze wygladac dziwnie ten tekst.
Chcialabym odpisac cos podobnie w kontekscie wczorajszej nocy, w podobnej manierze, tylko nie wiem jak to zrobic
Nie uważasz , że najlepiej , to po prostu odpisywać , ale ... w swojej własnej manierze
eloi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-12, 19:11   #48
Joline
BAN stały

Prosze moderatora o zamkniecie tematu, poniewaz problem zostal juz rozwiazany a wiadomosc wyslana.
Dziekuje wszystkim za rady.
Nie ma sensu dalej ciagnac tego watku, bo co poniektorzy chyba widza temat: "Czy autorka wyslala dobrego maila - ocen".

Pozdrawiam,
Joline
Joline jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-12, 20:58   #49
50 latek
BAN stały

Joline
"Jesli nie odpisze, nie wykona zadnego kroku to trudno. " - Mądra Dziewczynka !
Stary 2010-03-13, 14:30   #50
hevana
Raczkowanie

Joline, a w jakim języku się porozumiewacie?
hevana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-13, 17:32   #51
jodame
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hevana Pokaż wiadomość
Joline, a w jakim języku się porozumiewacie?
Nie licz na odpowiedź. Ja jej również nie otrzymałam. Poza tym wątek jest już jakby "zamknięty".
jodame jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-13, 17:45   #52
hevana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jodame Pokaż wiadomość
Nie licz na odpowiedź. Ja jej również nie otrzymałam. Poza tym wątek jest już jakby "zamknięty".
Niby jest zamknięty ale nie jest. Ale poza tym może autorka celowo nie chce podać tego języka którym się posługują bo może wcale go nie ma, tylko tak wymyśliła na poczekaniu ażeby ta jej wiadomość niby nie wyszła na idiotyczną. Aczkolwiek już któraś z wizażanek prosiła także żeby zamieściła w swoim języku całą wiadomość lecz też tego nie uczyniła, no cóż ...
hevana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości