![]() |
#31 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Dot.: Co mam zabrać na wakacje?
Ja bym jeszcze do tego całego spisu podpowiedziała o czymś na oparzenia słoneczne np. Panthenol Spray. Mnie raz uratował życie. no i nie wspomnę o innych lekach np. p. bólowych czy zwykłym wapnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Wtajemniczenie
|
Aniu czy to jakiś obóz ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Przyczajenie
|
Nie, normalne wakacje z rodziną i ze znajomymi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Co zabrać ze sobą na wycieczkę?
W drugim tygodniu maja jadę na wycieczkę szkolną na mazury.
Co najlepiej ze sobą zabrać? Chdzi mi nie tylko o bagaż podręczny, ale tezż o ubrania. Bielizna itp. to wiadomo, ale zawsze o czymś można zapomnieć. ![]() No i też o takie inne rzeczy typu kosmetyczka, apteczka itp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Dot.: Co zabrać ze sobą na wycieczkę?
Przede wszystkim dobry humor! Aparat fotograficzny (+ zapas baterii, akumulatorków) by uwiecznić niezapomniane chwile, wygodne buty, ciepłe ciuchy, (lepiej przygotuj się na każdą pogodę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
A jedziecie na jacht ? Czy raczej na domki, pod namiot?
Ja jestem już obeznana w tym temacie ![]() ![]() Kurtka przeciwdeszczowa, ciepła bluza/polar, spodnie (najlepiej jakieś fajne dresowe), ew. jak nie lubisz jeansy, koszulki z długim rękawem i krótkim. Jak będzie bardzo zimno możesz założyć z długim, na to z krótkim i bluzę ![]() ![]() Kosmetyczkę, apteczkę, spray na komary/kleszcze. Tak jak ktoś już pisał chusteczki nawilżane. Aparat, karty do gry ![]() ![]() To chyba wszystko z takich ogólnych, ale mogłam o czymś zapomnieć. Miłej wycieczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
|
Mam do Was pytanie. Co zabrać ze sobą z leków na wakacje we Włoszech? obawiam się troszkę tych upałów a jadę z 3-letnim synkiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
|
no a jakie leki? i co na oparzenia? piankę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
![]()
Jadę w lipcu na obóz i zastanawiam się co wziąć do jedzenia na podróż (22 h) . Mam dość jedzenia samych ciastek, batonów itd. Tym bardziej ze od 3 miesięcy jestem na diecie i wgl. a nie chce zmarnować moich wysiłków
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Co na podróż?
Buleczki do jedzenia i woda do picia. Ew jakis batonik czy cos do przegryzienia. Przeciez nie zapakuje sobie ziemniakow z sosem, koltletami i surówką...
A uda się na pewno jak sie szczerze wierzy... Edytowane przez Fureyka Czas edycji: 2010-06-10 o 20:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
Może jakieś wafle ryżowe, musli (i zjesz na sucho), jogurt w sumie tez mozesz zabrać.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
jak jechałam 35 godzin do Hiszpanii, to błogosławieństwem były udka z kurczaka przygotowane w domu
![]() za to moja koleżanka miała w pojemniczku sałatkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
zgadzam sie z Rosiek ja jak wyjezdzam gdzies dalej tez lubie przygotowac sobie udka lub skrzydelka bo naprawde swietnie smakuja na zimno
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
ja bore bułki z kotlecikami z piersi pychota
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Kanapki z ciemnego pieczywa, owoce, warzywa - to wszędzie można zjeść. Jak się nawet trochę ubrudzisz, to weź mokre chusteczki.Czasami też biorę oliwki w słoiku, żeby nie tylko na słodko było
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
Na poparzenia słoneczne chyba najlepszy panthenol i oczywiście jakieś nakrycie głowy. Ostatnio byłam na wakacjach z siostrzenicą i zrozumiałam co to są wakacje z dziećmi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Co zabraliście ze sobą? Jakie zabawki, co do jedzenia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
BAN stały
|
![]()
Jadę kamperem, mam 16 lat, jadę do paryża ze znajomymi którzy mają syna w moim wieku, co zabrac by byc modną? Wyjazd będzie w maju. Głównie planujemy zwidzac miasto, ale trochę inaczej (omijamy muzea itp). Proszę o pomoc drogie wizażanki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny w tym roku po raz pierwszy jadę na prawdziwe żeglarskie wakacje na Mazury - 2 tygodnie na jachcie. Jestem w trakcie lektury "sailing for dummies" aby jakoś się przygotować "technicznie" do wypadu.
Pytanie do Was: CO ZABRAĆ? Prócz ciuchów na każda pogodę, odpowiedniej kurtki, czapki i kremu z filtrem i na komary(to mam ![]() Czy jest coś co bardzo się przydaje a laik taki jak ja może o tym nie pomyśleć?
Let's dance like no one is praising us Let's love like we've never been hurt before Let's sing like no one is listening to us Let's work like we don't need money for it Let's live like today is the doomsday |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Przyczajenie
|
Co zabrać ze sobą na lednice?
Część jadę pierwszy raz w tym roku na Lednicę i nie wiem co dokładnie zabrać.
Co mam wsiąść do jedzenia ? Zamiast kalimaty mogę wsiąść koc? W co to wszystko się spakować? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zadomowienie
|
Dot.: Co zabrać ze sobą na lednice?
Powinnaś wziąć karimatę, gdyż one lepiej izolują od zimnego podłoża - no chyba że chcesz być chora, np. przeziębić nerki. Koc również może się przydać.
Nie napisałaś podstawowych rzeczy: Na ile dni tam jedziesz? Gdzie będziesz spała? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Przyczajenie
|
Jade tam na 1 dzień jedziemy jutro o 5 rano i wracamy o 6-7 rano w niedziele.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Naładuj porządnie baterie w telefonie. Zapisz też na karce najwazniejsze numery kontaktowe, gdyby coś się stało z telefonem. Powinnaś mieć też przy sobie apteczkę - no spe lub węgiel, bandaż, wodę utlenioną, waciki i plasterki, chusteczki higieniczne, chusteczki nawilżane, podpaski lub tampony na wszelki wypadek. W taki tłumie mogą się dziać różne rzeczy. Najlepiej spakować się w plecak, taki większy od szkolnego np. ze stelażem lub w "kostkę" do której można "doczepiać" karimatę, śpiwór czy kurtkę. Z prowiantu - przede wszystkim woda w małych butelkach, łatwiej pozbywać się zbędnego balastu po drodze, jeśli masz termos możesz przygotować ulubioną herbatę lub kawę. Sprawdzają się też kanapki raczej z żółtym serem i jakąś sałatą czy ogórkiem - szczególnie nie polecam wędliny i pomidorów. Możesz też kupić małe pasztety i wziąć nożyk i zrobić kanapki w drodze. Możesz też upiec lub kupić buchty czy inne drożdżowe bułeczki z owocami, serem, budyniem lub cynamonem. Z owoców najlepsze są jabłka lub banany. Możesz też wafle ryżowe, bo są lekkie. Sałatek nie proponuję chyba że takie bez dresingu np. z selera naciowego, jabłek, orzechów i pieczonego kurczaka i oczywiście jeśli będą w miarę szybko zjedzone. Poza tym gumy do żucia, miętówki, paluszki, batoniki czyli wycieczkowy standard. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Konto usunięte
|
Co spakować nad morze?
Tak jak w temacie, jadę za tydzień nad nasze polskie morze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zadomowienie
|
Dot.: Co spakować nad morze?
kalosze, parasol, płaszcz przeciwdeszczowy, ciepłą bluzę
a reszta to to co używasz na co dzień ![]()
![]() |
#58 |
Przyczajenie
|
Ja dodam jeszcze, że z pewnością przyda się piękny kapelusz i kwiecista spinka do włosów. Dobre nastawienie też się przyda
![]() ![]()
![]() |
#59 |
Konto usunięte
|
dzięki.! Mam nadzieje ze pogoda dopisze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
2 -3 pary obuwia, 1 bluzę, 5 koszulek na krótki rękaw, 2 ręczniki, koc, parasol, mleczko do opalania, bieliznę, klika par skarpet itd. Możesz wziąsc dmuchane materace i inne.
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.