Gdzie można dobrze zjeść? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - moje gotowanie

Notka

Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-11, 19:30   #31
MrsBinks
Raczkowanie

GG do MrsBinks
Dot.: Gdzie można dobrze zjesc ???

Jeśli chodzi o Katowice to mam coś z gatunku tanio i drogo.
Na ulicy Sienkiewicz zapraszam do pierogarni. Są tam pyszne potrawy domowe. Smaczne jak u babci. Duże porcje. Za barszcz z krokietem zapłaciłam 6 zł i byłam najedzona przez pół dnia.
Jeśli chodzi o coś bardziej wykwintnego to polecam Via Toscania w budynku Altusa. Ciepłe miłe wnętrze, uprzejma obsługa. Potrawy oczywiście dużo bardziej wyszukane, zawsze można odkryć coś nowego. Doskonała na romantyczną kolację.
MrsBinks jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-11, 22:06   #32
Delli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sismuerte Pokaż wiadomość
Dla miłośników pizzy polecam pizzerię Michael Angelo w Warszawie przy ul. Wolskiej - jest prowadzona przez Włocha o imieniu jak w nazwie knajpki Nigdy nie jadłam lepszej pizzy niż tam. Kiedyś też zjadłam spaghetti i też było bardzo dobre. Nie ma to jak włoska knajpka prowadzona przez Włocha
Zgadzam się pizza jest po prostu rewelacyjna! Kiedyś jeździłam bardzo często do W-wy do siostry i zawsze tam wstępowałyśmy facet mojej siostry jadąc z pracy przywoził nam do domu. Nawet moja mama zawsze pyta "a byłyście u Włocha?"
Stary 2011-01-12, 17:13   #33
marrrta1905
Raczkowanie

Z woj lubuskiego w Żaganiu pizzeria Lamoro pyszne pizze i nie tylko... a sos czoskowy to poprostu poezja az zglodnialam
marrrta1905 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-15, 11:18   #34
klaudiapiosek
Przyczajenie

GG do klaudiapiosek

Polecam restauracje Girasole w Poznaniu na małych garbarach, niesamowity klimat- taki ciepły, z mnóstwem przypraw. Serwują tam potrawy kuchni włoskiej, róznego rodzaju pasty, zapiekanki, pizze, sałatki itp. http://www.girasole.com.pl/ Warto!

Ja do picia zamawiam zawsze ich wino domowe białe- jest nieziemskie!
Stary 2011-01-21, 14:09   #35
malutka007
Raczkowanie

W Poznaniu na Garbarach dobra jest tez Oberża pod dzwonkiem, choć mogłabym dyskutować o cenach. Czasem wolę pierogi na Wrocławskej - są tańsze i mają ceiekawe nadzienia.
malutka007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-05, 15:21   #36
wrobelek87
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Badac w Warszawie, zawsze wpadam do restauracji wloskiej Mela Verde, bodajze na ulicy chmielnej, w kazdzym razie w samym centrum. Trafilam tam przez przypadek i to byl strzal w dziesiatke, gdyz maja super pizze - moje ulubione danie. Ciasto jest cieniutkie i chrupiace, dodatki tez bardzo smaczne, jeszcze probowalam makaronów - pyszneee. Ceny umiarkowane, jak na warszawe mysle, ze b. przystepne. Klimat typowo wloski: duzo ludzi, gwarno i wesolo

Edytowane przez wrobelek87
Czas edycji: 2011-02-05 o 15:23
wrobelek87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-05, 19:41   #37
201804100943
Konto usunięte

A co polecacie jesli chodzi o scisłe centrum Krakowa? Jest tam tyle restauracji, że nie wiadomo do której się udać
201804100943 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-09, 09:51   #38
malutka007
Raczkowanie

W Krakowie super jedzenie jest w restauracji Groszek i marchewka. Rewelacja. Makaron z gruszkami, kurczakiem i prażonymi migdałami - niebo w gębie! Prawie tak jak pierogi ze szpinakiem z pieca w Starym Młynie w Poznaniu
malutka007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-22, 12:12   #39
ischtar
Przyczajenie

W c.h. targóweg otworzyła się ostatnio cukiernia o nazwie Bisquiterie. Nigdy w zyciu nie jadłam tak smacznego tortu jak tam. Naprawdę był bardzo smaczny! polecam!
ischtar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-21, 16:36   #40
pyska06
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mikromakromanka Pokaż wiadomość
Hmmm w Krakowie jak będziesz to koniecznie zahacz o Kazimierz (ogólnie pozwiedzaj to miejsce), jest tam fajna herbaciarnia przy ul. Szerokiej, zahacz koniecznie o zapiekanki na Placu Nowym i knajpkę Le Scandale - mają fajny klimat i dobre jedzonko.
o na Kazimierzu jest przepyszny wietnamsko - chiński bar Hoang-Hai, taki mały lokalik na Stradomskiej , że nawet nie było toalety jak rok temu byłam. Ale szamka była przepyszna słyszałam, że ponoć jakiś czas temu był tam remont ale mam nadzieje, że dalej funkcjonuje tam ta restauracyjka

Można tylko JEDNEGO !`

pyska06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-30, 21:52   #41
Kachulec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wrobelek87 Pokaż wiadomość
Badac w Warszawie, zawsze wpadam do restauracji wloskiej Mela Verde, bodajze na ulicy chmielnej, w kazdzym razie w samym centrum. Trafilam tam przez przypadek i to byl strzal w dziesiatke, gdyz maja super pizze - moje ulubione danie. Ciasto jest cieniutkie i chrupiace, dodatki tez bardzo smaczne, jeszcze probowalam makaronów - pyszneee. Ceny umiarkowane, jak na warszawe mysle, ze b. przystepne. Klimat typowo wloski: duzo ludzi, gwarno i wesolo
Wybaczy, ale dla mnie ich pizza nie jest dobra. Składników jest bardzo mało, ciasto jeszcze nigdy nie trafiło mi sie chrupiace. Ale od kiedy zjadlam pizzę z pieca opalanego drewnem żadna inna mi nie smakuje. Do prawdziwej włoskiej pizzy nie je sie dodatkowo żadnych sosow.

W Warszawie polecam sushimaniakow oto sushi na nowym świecie. Zawsze smaczne, maja wiele swoich kreacji, które są interesujące w smaku i w podaniu. Choć obsługa potrafi być mozolna

Nieprzyzwoicie uparta i troszkę złośliwa

Kachulec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-31, 09:52   #42
carmelova
Zakorzenienie

W Krakowie polecam Restaurację Mamma Mia na Karmelickiej. Przepyszna pizza z peica opalanego drewnem (najlepsza ze szpinakiem, salami i orzechami) oraz mięsa i desery. Mniam
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-31, 23:03   #43
Kachulec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
W Krakowie polecam Restaurację Mamma Mia na Karmelickiej. Przepyszna pizza z peica opalanego drewnem (najlepsza ze szpinakiem, salami i orzechami) oraz mięsa i desery. Mniam
Z orzechami? Jakimi? Brzmi ciekawie, choć nie wiem czy bym się skusiła

Stary 2011-11-02, 15:13   #44
Olga_W
Przyczajenie

A ja polecam Tawernę Korsarz w Warszawie. Miejsce warte odwiedzenia. Niepowtarzalny klimat, miła obsługa i najważniejsze pyszne dania A na dodatek nie drogo A teraz właśnie widziałam na ich stronie nową niedzielną promocję - obiad za 15zł ... ciekawe, ciekawe trzeba sprawdzić Polecam zerknijcie na www.tawernakorsarz.pl
Olga_W jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-02, 18:05   #45
katiakatja
Przyczajenie

Jako wegetarianka odnosnie jedzenia na trasach sie nie wypowiem, bo na ogol nie ma tam za wiele dla mnie. Moze ktos na trasach cos zna dobrego i innego niz kuchnia polska / europejska. Cos orientalnego? Hm?
A np. w wawie, Namaste India na nowogrodzkiej (wszytko dobre, choc kiedys za czasu malego barku sporo tansze) i niezastapiana Samira (+ fajny sklepik z duzym wyborem orientalnych produktow - czasem nigdzie indziej niedstepnych)
Sorry za offtopa moze troszke
katiakatja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-03, 19:22   #46
Kachulec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olga_W Pokaż wiadomość
A ja polecam Tawernę Korsarz w Warszawie. Miejsce warte odwiedzenia. Niepowtarzalny klimat, miła obsługa i najważniejsze pyszne dania A na dodatek nie drogo A teraz właśnie widziałam na ich stronie nową niedzielną promocję - obiad za 15zł ... ciekawe, ciekawe trzeba sprawdzić Polecam zerknijcie na www.tawernakorsarz.pl
Reklama?

Cytat:
Napisane przez katiakatja Pokaż wiadomość
Jako wegetarianka odnosnie jedzenia na trasach sie nie wypowiem, bo na ogol nie ma tam za wiele dla mnie. Moze ktos na trasach cos zna dobrego i innego niz kuchnia polska / europejska. Cos orientalnego? Hm?
A np. w wawie, Namaste India na nowogrodzkiej (wszytko dobre, choc kiedys za czasu malego barku sporo tansze) i niezastapiana Samira (+ fajny sklepik z duzym wyborem orientalnych produktow - czasem nigdzie indziej niedstepnych)
Sorry za offtopa moze troszke
Na trasach sie nie wypowiem, bo jeszcze nigdy nie trafiłam na coś dobrego, nawet mięsnego.
Samira fakt ma fajne rzeczy, ale jestbtez sklep Nuri, który ma jeszcze wiecej rzeczy i jest dużo tańszy. Ale on jest jeszcze za ikea.

Samira trochę podupadla na jakości z niektórymi daniami, ale wciąż można trafić perełki. Tez polecam, choc siedząc na ogródku widzi sie przejezdzajace smieciary ale ludzi tam zawsze pelno

Stary 2011-11-04, 08:30   #47
Arribeth
Zadomowienie

GG do Arribeth Send a message via Skype™ to Arribeth

Na trasie Olsztyn-Warszawa polecam Złotą Rybkę w Glinojecku. W zeszłym roku jeździłam często do stolicy i zawsze zatrzymywałam się tam na obiad. Mają przepyszną zupę borowikową i żurek, niezłe pierogi ruskie. Mięsa też jakieś jedliśmy ale nie pamiętam już dokładnie co, wiem że było smaczne. Ceny przeciętne.
Niestety więcej znam restauracji, których polecić nie mogę Dla mnie dyskwalifikujące jest podanie rosołu z kostki i barszczu z torebki, a staje się to powszechne. Głupio mi pytać, czy takie rzeczy robią sami czy ratują się gotowcami, zamawiam barszcz i dostaję takie coś - żenada. Ostatnio nawet na weselu w drogiej restauracji z pretensjami podano barszczyk z proszku.

Arribeth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-04, 16:08   #48
ricca166
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Arribeth Pokaż wiadomość
Na trasie Olsztyn-Warszawa polecam Złotą Rybkę w Glinojecku. W zeszłym roku jeździłam często do stolicy i zawsze zatrzymywałam się tam na obiad. Mają przepyszną zupę borowikową i żurek, niezłe pierogi ruskie. Mięsa też jakieś jedliśmy ale nie pamiętam już dokładnie co, wiem że było smaczne. Ceny przeciętne.
Niestety więcej znam restauracji, których polecić nie mogę Dla mnie dyskwalifikujące jest podanie rosołu z kostki i barszczu z torebki, a staje się to powszechne. Głupio mi pytać, czy takie rzeczy robią sami czy ratują się gotowcami, zamawiam barszcz i dostaję takie coś - żenada. Ostatnio nawet na weselu w drogiej restauracji z pretensjami podano barszczyk z proszku.
Dokładnie-to jest totalna żenada,a niestety dosyć powszechne zjawisko.Ale barszcz czerwony pozna się od razu czy był robiony z torebki czy nie.Pozostaje tylko iść do szefa kuchni w takim przypadku i zapłacić te 2,79 z tekstem,że nie po to przychodziłam do tej restauracji ,żeby płacić za to ,co mogę sobie zrobić w domu w minutę.
ricca166 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-04, 22:46   #49
Kachulec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ricca166 Pokaż wiadomość
Dokładnie-to jest totalna żenada,a niestety dosyć powszechne zjawisko.Ale barszcz czerwony pozna się od razu czy był robiony z torebki czy nie.Pozostaje tylko iść do szefa kuchni w takim przypadku i zapłacić te 2,79 z tekstem,że nie po to przychodziłam do tej restauracji ,żeby płacić za to ,co mogę sobie zrobić w domu w minutę.
Zawsze, ale to zawsze należy zainterweniowac. Co innego jeśli Ci coś nie smakuje, bo to nie Twój smak. Ale jak dostajesz coś nieswiezego/ niedogotowanego/ z tzw torebki należy prosić managera.

Stary 2011-11-06, 09:41   #50
sylwiakoszykowa
Rozeznanie

może pizza to nie wyszukane danie ale polecam Grubego Benka
Stary 2011-11-06, 12:23   #51
ricca166
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kachulec Pokaż wiadomość
Zawsze, ale to zawsze należy zainterweniowac. Co innego jeśli Ci coś nie smakuje, bo to nie Twój smak. Ale jak dostajesz coś nieswiezego/ niedogotowanego/ z tzw torebki należy prosić managera.
Najlepiej od razu zawołać panią Magdę Gessler
Stary 2011-11-06, 22:04   #52
Kachulec
Zakorzenienie

Cytat:
Najlepiej od razu zawołać panią Magdę Gessler
Wierz mi, że lepiej nie W jej restauracjach jest dużo gorzej niż w tych, które "ratuje"

Stary 2011-11-06, 23:17   #53
cocobee
BAN stały

Cytat:
Napisane przez MrsBinks Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o Katowice to mam coś z gatunku tanio i drogo.
Na ulicy Sienkiewicz zapraszam do pierogarni. Są tam pyszne potrawy domowe. Smaczne jak u babci. Duże porcje. Za barszcz z krokietem zapłaciłam 6 zł i byłam najedzona przez pół dnia.
Jeśli chodzi o coś bardziej wykwintnego to polecam Via Toscania w budynku Altusa. Ciepłe miłe wnętrze, uprzejma obsługa. Potrawy oczywiście dużo bardziej wyszukane, zawsze można odkryć coś nowego. Doskonała na romantyczną kolację.
w maglu nad kinem rialto za 10 można solidnie i dobrze zjeść, jedyny minus to zapach ciuchów(lepiej po dziadowsku przyjść) polecam meksykański placek ziemniaczany z surówkami
cocobee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-07, 17:41   #54
ricca166
Wtajemniczenie

Cytat:
Wierz mi, że lepiej nie W jej restauracjach jest dużo gorzej niż w tych, które "ratuje"
To był żart .

I tak najlepsza restauracja w jakiej była to BIDA pod Lublinem.
Stary 2011-11-07, 18:42   #55
Kachulec
Zakorzenienie

Cytat:
To był żart .

I tak najlepsza restauracja w jakiej była to BIDA pod Lublinem.

Widziałam tylko dwa odcinki - w tym ostatnio tego Chinczyka -

Stary 2011-11-07, 20:07   #56
ricca166
Wtajemniczenie

Cytat:

Widziałam tylko dwa odcinki - w tym ostatnio tego Chinczyka -
Ooo,właśnie przypomniałaś mi,że miałam na to zerknąć .Nieźle się tam grzał w zwiastunie .
Stary 2011-11-11, 15:52   #57
maiti
Raczkowanie

Polecam Zajazd "Wesołe koniki" w Warszowicach. To jest na trasie Katowice-Wisła tzw. wiślanka po prawej stronie zaraz za Żorami. Z zewnątrz może nie za specjalnie wygląda, ale w środku naprawdę przytulnie. Sala dla nie palących w stylu holenderskim. Nawet mają krzesełko dla maluszka. Herbata podana w bardzo dużym kubku za ok 4 zl a nie w małej filiżance. Jadłam tam obiad śląski i filet z kurczaka na różne sposoby. Ceny przystępne. Ostatnio z mężem zapłaciliśmy za 2 obiady i dla dziecka i 3 herbaty do 60 zł.
maiti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-11, 15:57   #58
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Dobrze w Lublinie można zjeść w Magii.
Tanio i dobrze (nie jakoś znakomicie, ale zestawy obiadowe są za 12zł, a i za 10można się najeść) na trasie Lublin-Rzeszów w barach Taurus (jeden jest w Jasionce na przeciw lotniska).

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

Edytowane przez layla_lbn
Czas edycji: 2012-04-18 o 15:00
layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-11, 17:05   #59
hejYou
Zakorzenienie

Ja bardzo polecam Pierogarnie u Aniołów znajduje się na Pl.Szembeka 8 Praga przepyszne pierogi Cena od pieroga bodajże 1.20 , ale dokładnie nie pamiętam Zawsze zajadam się pierogami meksykańskimi
Stary 2011-11-12, 20:34   #60
Kachulec
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo,właśnie przypomniałaś mi,że miałam na to zerknąć .Nieźle się tam grzał w zwiastunie .
Nie tylko w zwiastunie, ogólnie koleś dobry jest Takie małe i krzykliwe to

Swoją drogą to często tam bywam w okolicach i dziś znowu roznosili jedzenie na ulicy.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości