![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Schudnij razem ze mną ! :):))
Pewnie, że tak ;-)
A ja dzisiaj zjadłam na śniadanie płatki owsiane, z otrębami, mlekiem 0,5% i z kakao ![]() ![]() Ola
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Witam Cię blackberry8 i joyeuse
![]() Musimy sie za to poważnie wziąć ! napewno wiele razy próbowałyście, tak jak ja i nie udawało sie.. tym razem musi sie udać...;] ja założyłam zeszyt i tam zapisywać bede co zjadłam. (wczesniej juz o tym pisalam) a i mam pytanie xdd ile to 30g płatków hopków? tych kuleczek czekoladowych... 30 g- ma 102kCal i nie wiedziałam jak to odmierzyc xdd i wziełam mniej niż pół szklanki... ![]() ![]() Obiady w niedziele mam wczesniej wiec drugiego sniadania nie zjem ![]() MOTYWUJECIE MNIE ! ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Zacznijmy od konkretów. Od Dziś czyli 14.03.2010 r - do 01.04.2010 r musimy przetrwać. To są początki dla nie których nie będzie łatwo. Narazie taki termin wyznaczmy. Jeśli tyle razem wytrwamy, bedziemy sie ogromnie cieszyć ![]() Pokonamy swoje słabości ! a razem będzie raźniej ;DD a i wyznaczmy jeden dzień w tygodniu gdzie wypiszemy naszą wagę i ewentualnie jakies widoczne efekty. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
nikerose i inni, mówcie mi Diana.
![]() mam długa historię z odchudzaniem, może niedługo Wam opowiem. staram się jeść zdrowo, ale ostatnio słodycze wszystko spieprzyły. od środy jeżdżę na rowerze, nic nie spadło, nawet gram. no cóż, mam nadzieję, że uda mi się, mając takie wielkie wsparcie. idę pedałować. ;p
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
uda uda
![]() ![]() ![]() osobiście ćwiczyć bede tylko brzuch ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Witam ja też bym chciała schudną ok z 6 kg tylko nie wiem jak to zrobić ograniczyć jedzenie czy wyelminować niektóre rzeczy bo konkretnej diety nie mogła bym przestrzegać.Na bieganie trochę za zimno ale chciałam aby moje nogi były szczupłe a nie umięśnione i spalić ogromną oponkę z brzucha :/
Możecie podać mi jakieś konkretne rady? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
hejj ja też od dziś zaczynam
![]() -Nabierz cierpliwosci . z dnia na dzien nie schudniesz, a głodówka się wymęczysz . -Nie jedz fast- foodów , wiesz chipsów, itp. -ogranicz słodycze i alkohol - jedz częsciej ale mniej, niz mniej i wiecej. xd - po godzinie 18 nic nie jedz - pij duzo wody - rób brzuszki ![]() przyłącz sie do nas.. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
ostatnio mam jakiś napad na słodycze. jem codziennie, ale później spalam na rowerze. prawie, że go zajeździłam. dlatego, nic mi nie spada.
![]()
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
A co z nogami szczupłymi i oponką? czy dieta w tym pomoże?
![]() A szkoła? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
tzn? możesz rozwinąć bardziej swoją myśl? ![]() żadna dieta bez ćwiczeń nie da pożądanego efektu.
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
nikerose - tu masz płatki (w ogóle stronka genialna dla tych, którzy nie mają wagi, ja polecam jednak zakupic - to nie jest duży wydatek a pomocny w odchudzaniu)
nie ma kulek ale cini minis to też płatki ![]() http://www.ilewazy.pl/lyzka-platkow-ciniminis http://www.ilewazy.pl/porcja-platkow-ciniminis Ja idę robić śniadanko - 3 chabry (chrupkie pieczywo) + serek topiony + szyneczka + warzywka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Rozeznanie
|
cześć wszystkim. mogę się przyłączyć? (:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
No tak wiem
![]() Chodzi mi o to jak wszystko połączyć ze szkołą Chciałam by sie dowiedzieć jakie ćw na szczupłe nogi ale nie umięśnione i także na oponkę nie na mięśnie brzucha tylko spalenie tłuszczu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
Diano zacznij od dziś... nie przekładaj na jutro...
![]() Pamiętajcie, zeby schudnąc trzeba coś robić... nie ma cudów...trzeba wyrzec sie wielu przyjemności.. nie ma tak łatwo... asiulek19 - jesczze nic nie wymyśliłam jak bede odzywiac sie w szkole... jak jakos to sobie rozplanuje podziele sie z Toba radami ![]() ![]() ![]() a cwiczenie na nogi dobre jest gdy klęczysz, opierasz sie rękoma.. (tak jak bys pompki żenskie robiła) i podnosiła noge do góry i w bok... tak było w teledysku call on me czy jakos tak,... ![]() l4lena - hejj ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I moje drogie panie co : -->SRODE PODAJEMY SWOJE ROZMIARY <--- ( waga talia itp). ja je bede spisywac a potem bedziemy porównywac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Rozeznanie
|
No dobrze, tak więc parę słów ode mnie.
![]() Z odchudzaniem w parze idę już od jakiegoś czasu, trochę przygód zaliczyłam. Tych historii rozwijać raczej nie będę, trochę by to trwało. Aktualnie ważę 53 kg/170 cm wzrostu. Mój cel jest trochę inny, niż reszty z Was. A mianowicie chodzi o to, że od paru miesięcy mam problemy z jedzeniem. (kierunek ed) Chciałabym uregulować swoje jedzenie, skończyć z głodowaniem/kompulsami + jakby nie było, upiększyć swoje ciało. Chcę kłaść nacisk głównie na wygląd, nie na wagę-wiem, że jest to zgubne. Chcę ruszyć mocno z aktywnością fizyczną, odbudowaniem metabolizmu i swojej głowy ![]() ![]() Generalnie, chcę przywitać lato z uśmiechem na twarzy ![]() A, i co do terminu ważenia w środę - myślę, że jednak sobota/niedziela byłaby lepsza. Jest po prostu więcej czasu, aby dokładnie rano wymierzyć każdą część ciała ![]() Edytowane przez l4lena Czas edycji: 2010-03-14 o 13:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() ![]() Od dawna próbuje schudnać ale zawsze kończy się na efekcie jo - jo. mam 175 cm wzrostu i ważę 65 kilo, niby w normie ale chciałabym schudnąć jakies 5 - 6 kilo, lecz mimo wielu prób niestety nigdy mi się nie udaje.. mam napady obżarstwa a moje diety kończą się po góra czterech dniach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Rozeznanie
|
Cześć Lolinka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Przyczajenie
|
Raczej zbyt rygorystycznej diety przez jakieś 3 - 4 dni..., póżniej poprostu nie wytrzymuję...i uzupełniam zapasy i tak wkółko a waga ciągle się waha no i nie chce lecieć w dół
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
heej
![]() bardzo chciałabym do Was dołączyć ! przeczytałam wszystkie posty. Chciałabym schudnąć. Mam 160cm i ważę 56/57 kg. fizycznie jestem dosyć aktywna, bo prawie codziennie chodzę na treningi, gdzie biegam itd. pisałyście o szkole. najczęściej chodzę na godz 8. rano jem śniadanie (płatki z mlekiem [hopki i kukurydziane razem] ) , nast w szkole na przerwie 10;45 jem jakiś owoc, choć nie zawsze, i o 12;30 obiad w szkole. o 15;30 zaczynam trening, po którym w domu jestem ok godz 18. zawsze mam problem co zjeść , więc pochłaniam znów płatki z mlekiem. a na kolacje o godz 20 jem dwie kromki chleba razowego z twarożkiem. i np po jakiejś chwili znów owoc. wiem,że nie jest idealnie, ale nie jestem dobra w dietach, dlatego chciałabym do Was dołączyć. Miejsce diet nie jest dobrym miejscem na zwierzanie się, lecz na zachwiania w jedzeniu mają też przyczynę w moim związku ![]() troszkę się rozpisałam, ale chciałam to jakoś opisać ;p. dziś zjadłam płatki z mlekiem. znów nie mam ochoty na jedzenie..
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Witam, ja też się przyłączam . Tzn postaram się
![]() Aha, ja zaczynam od jutra, zeby byl poczatek tygodnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
Witam ,
widzę, że wątek dopiero co rusza więc mam nadzieję, że mogę się przyłączyć ? ![]() tak jak Wy zaczynam .. na nowo ![]() ![]() na chwilę obecną nie wiem ile waże bo .. hm nie staje na wagę, ale z 5-6 kilo mniej bym się niezmiernie cieszyła ![]() od 2 tygodni jem 'zdrowiej' , ćwiczę w domu i na różnych dodatkowych zajęciach (aerobic itp.) .. no zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() a teraz trzymam za Was kciuki , zajrzę tutaj wieczorem ![]()
![]() |
#51 |
Przyczajenie
|
Witaj malaxdd
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
W takim razie w SOBOTE PODAJEMY NASZE ROZMIARY - bede przypominać.
Lolinka89 - witam,dasz rade z nami, tylko potraktuj to na poważnie. . . Nastawienie psychiczne jest bardzo ważne ![]() ![]() i odchudzanie wymaga cierpliwości i to ogromnej.. lepiej schudnąc na miesiąc 4 kg niż na tydzien 5 kg... i zdrowiej dla organizmu i dłuzej utrzymasz tą wagę. malaxdd - hej, dobrze trafiłas... dobrze rozplanowałas diete godzinowo (choc mało jest rozmaicona)z rana wieczorem juz nie koniecznie... żołądek przed snem musi odpocząc... ostatni posiłek jedz o 18. 00 tylko i wyłącznie. Musisz sie tego nauczyć..(tak jak jaxdd) nikt nie powiedział, ze bedzie lekko.. ![]() ![]() asiula1306 - cześć ![]() ![]() ![]() Jak na początek musimy wytrwac do Swiąt. ponad dwa tygodnie ! phhiii co to dla nas, nie? ![]() ![]() pastella - witamy ![]() ![]() co sobote bedziemy wszystkie pisały, i zobaczymy ewentualne efekty ![]() ps. sory za powtarzanie i za liczbe błędy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Rozeznanie
|
Malaxdd, nie wiem czy powinnam to pisać (w końcu to nie ja jestem założycielką tego wątku) ale myślę, że nie ma nic złego (wręcz przeciwnie) w dzieleniu się nie tylko trudnościami/postępami w odchudzaniu, ale również z rzeczami i problemami w ogóle z nim nie związanymi lub związanych tylko częściowo. Jak się wspierać, to wspierać po całości. Takie jest moje zdanie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Zadomowienie
|
Lolinka89 mamy podobne wymiary. mam 176 i ważę 65/66.
![]() na wakacjach ważyłam 56, ale musiałam przytyć. no i teraz źle się czuję, mam kompleksy, zapadam się pod ziemię. muszę zgubić te 6 kg. nikerose, ok. pojeździłam ponad 70 min na rowerze, porobiłam brzuszki i zjadłam zdrowy obiad - kurczaka pieczonego z sałatą z rzodkiewkami. ![]()
![]() |
#55 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- nikerose czy mogłabyś zrobić zjęcie jakoś swojego zeszytu? ; dd zebym wiedziała jak to zapisujesz, bo bardzo chętnie bym coś takiego zaczęła prowadzić tylko nie wiem jak sie do tego zabrać;d nie znam się na liczeniu kalorii i układaniu diet ; dd .na obiad nie mam wpływu, jem to co w szkole dadzą, tylko ilość wybieram ;d . ale resztę posiłków, napisałam w jakich jem godzinach. ktoś ma jakieś pomysły co bym w nich mogła jeść? no oczywiście poza kolacją, która teraz będzie o 18, wtedy kiedy był podwieczorek ;D
![]() |
![]() |
#56 |
Przyczajenie
|
Mój dzisiejszy obiad to brązowy ryż z groszkiem zielonym
![]() ![]() marchewka + jabłko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- pora na obiado-podwieczorek ; DDD ktoś ma jakieś pomysły? xd
![]() |
![]() |
#58 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Na śniadanie zamiast zwykłych płatków na mleku, radziłabym Ci zacząć jeść owsiankę - mix płatków owsianych/otrębów/rodzynek/twarożku/suszonych owoców/zwykłych owoców/bakalii - możliwości jest wiele. Na drugie śniadanie może kanapki z ciemnego pieczywa? To jest chyba wygodna wersja do szkoły ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a te płatki owsiane, i wgle ta cała mieszanka. są takie w sklepach jakies dobre? ;>
![]() |
![]() |
#60 |
Przyczajenie
|
malaxdd może sprubój na kolację jeść produkty białkowe np twarożek z ziołami, organizm do trawienia białka zużywa trochę kalorii
dobrym rozwiązaniem moga być również sałatki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:27.