Najbrzydsze miasto w Polsce? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-03-17, 21:47   #31
sine.ira
BAN stały

Dot.: Najbrzydsze miasto w Polsce?

Cytat:
Napisane przez awia Pokaż wiadomość
...czy mnie rozumiesz Lolo, czy wiesz co mnie trapi

Częstochowski Miałaczyński się wypowiedział
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-17, 21:53   #32
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Mieszkasz w Sosnowcu i masz podpis Gorny Slask ?
no dokladnie. Sosnowiec to Zaglebie. Konflkt miedzy Katowicami a Sosnowcem jest niemalze legendarny.

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Co nie zmienia faktu, ze i tak uwazam, ze duze miasta zwykle maja przynajmniej jakies fajniejsza zakatki, najgorzej jest z jakimis biednymi miescinami...
Dokladnie tak. Pakowanie calego duzego miasta do jednego wora, to jakies wielkie nieporozumienie.

Nie widze sensu takich rankingow. W kazdym miescie sa blokowiska, baraki i niekoniecznie zadbane okolice dworcow.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-17, 21:56   #33
hermajona
Rozeznanie

Dla mnie najbrzydsza jest Łódź póki co... Spędziłam tam co prawda jeden dzień, ale przez cały dzień chodziłam i oglądałam. Jak dla mnie to miasto to tragedia - obrzydliwe, brudne, pełno walących się kamienic "studni" i starych fabryk, nawet ulica Piotrkowska mi się nie podobała. Na samo wspomnienie przechodzą mnie ciarki!
hermajona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-17, 22:15   #34
Maniwa
Wtajemniczenie

Nie wiem czemu, ale nie podoba mi się Kraków. Jakoś mi zbrzydło to miasto. I nienawidzę wody krakowskiej - mam po niej wysyp pryszczy, jak nastolatek W moim małym mieście woda jest smaczna i zdrowa - można pić bez obaw prosto z kranu, a w Krk jeden łyk, to ryzyko spędzenia nocy w toalecie. Nawet herbata i kawa inaczej smakuje
Z kilkudniowych pobytów zapamiętałam, że nie podobał mi się Wrocław, Katowice, Warszawa, Łódź, natomiast lubię odwiedzać Szczecin i Trójmiasto. Ranking uwzględnia tylko większe skupiska ludzi, a ja w gruncie rzeczy lubuję się w małych miejscowościach, miasteczkach i wsiach.
Maniwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-17, 22:16   #35
tanizaki
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
Nie widze sensu takich rankingow. W kazdym miescie sa blokowiska, baraki i niekoniecznie zadbane okolice dworcow.
oczywiście, że te rankingi nie mają większego sensu, bo jak zobiektywizować coś tak subiektywnego jak własne odczucia, no i jak porównać miasto w którym się było 1 dzień z tym w którym mieszka się od urodzenia. Wiem, że się nie da, dlatego dodałam 2 pytanie, które i tak wiele obiektywizmu nie wnosi...

INSTAGRAM
tanizaki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-17, 22:20   #36
Lucka91
Wtajemniczenie

Najbrzydsze miasta - Zabrze, Bytom

Za to bardzo lubie Kraków i Wrocław
Stary 2010-03-17, 22:21   #37
Shira81
Raczkowanie

GG do Shira81

a mnie dziwi, że nikt nie wspomniał Gorzowa Wielkopolskiego - pewnie przez to, że mało kto tutaj przyjeżdża
mieszkam tu 5 lat i jest to najgorsze miasto, w jakim mieszkałam (a mieszkałam w wielu)

Z najładniejszych - Wrocław, Kraków, Zamość, a nawet Lublin ma w sobie to coś
Shira81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-17, 22:22   #38
beaucoup
Zadomowienie

Koszalin, na samą myśl "centrum miasta" widzę tą szarość i jakoś tak nie ma tej aury.

a najładniejsze wg mnie (pewnie nie jestem obiektywna) to moje miasto,czyli Wrocław. Jest aura, sa kolory a nie szaro-bury świat. Lubię jeszcze trójmiasto
beaucoup jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-17, 22:34   #39
wezyrka
Raczkowanie

Trudno oceniać większe miasta w całości, bo zwykle mają zarówno zaniedbane, szare i ponure tereny (zwykle centra, okolice dworców, niektóre dzielnice lub fragmenty dzielnic) i ładniejsze, bardziej zielone i przyjazne (niektóre dzielnice, zwłaszcza dalej od centrum, ale nie jest to regułą). Jednak ostatnio zauważyłam, że większe miasta zaczynają "coś robić", aby centrum było ładniejsze, ale wiadomo i tak pozostaje betonowe, więc nigdy nie dorówna tym zielonym terenom.
wezyrka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-17, 22:34   #40
Mirianka
Zakorzenienie

mi kiedyś tez się Katowice strasznie nie podobały dopóki nie zaczęłam tam częściej kursować Katowice mają wspaniałe choć zaniedbane kamienice, budownictwo które nadal ma swój urok choć tamtejszego dworca nie cierpię nie wiadomo gdzie co jeździ, złodziejstwo niestety ale da się przyzwyczaić Warszawa mi się tez nie podoba ma fajne miejsca niektóre śliczne, ale ogólnie dla mnie za duża, zatłoczona, brudna podoba mi się Kraków, Gdańsk i Bielsko - Biała i "mój' Żywiec

Mirianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-17, 22:38   #41
zoskaa3
Raczkowanie

Nie rozumiem, nigdy nie rozumiałam i zapewne już nie zrozumiem dlaczego Katowice pojmowane są jako brzydkie miasto.
Panuje stereotyp, że to szare miasto. Owszem, może na pierwszy rzut oka tak wygląda ale takie z pewnością nie jest!
Mieszkam tu już od półtora roku (studia) i jestem zauroczona. Jest tu tak wiele pięknych miejsc, pełno zieleni, piękna architektura oraz duża ilość ciekawych wydarzeń. I ten specyficzny śląski klimat. Uwielbiam Katowice!

A tego zachwytu Krakowem, Wrocławiem nie pojmuję. Byłam tam na prawdę wiele razy i nie widzę w nich niczego specjalnego, co mogło by je postawić wyżej, nad Katowicami.

Gdybym miała po raz kolejny wybrać miasto, w którym będę studiować, z pewnoscią wybór byłby ten sam - Katowice
Stary 2010-03-17, 22:44   #42
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hermajona Pokaż wiadomość
Dla mnie najbrzydsza jest Łódź póki co... Spędziłam tam co prawda jeden dzień, ale przez cały dzień chodziłam i oglądałam. Jak dla mnie to miasto to tragedia - obrzydliwe, brudne, pełno walących się kamienic "studni" i starych fabryk, nawet ulica Piotrkowska mi się nie podobała. Na samo wspomnienie przechodzą mnie ciarki!
Hmm...chciałam powiedzieć, że przesadzasz, ale w sumie, to jakbym była 1 dzień w Łodzi, to też bym odniosła kiepskie wrażenia Wbrew pozorom ciężko się wypowiadać o mieście, w którym się mieszka całe życie, bo zwyczajnie jest się przyzwyczajonym do wielu rzeczy i zupełnie inaczej się patrzy na całość

A teraz wracając do wątku - brzydkie wydają mi się miasta górnego śląska: stłoczone, jedno obok drugiego, szare, głośne...nie zamieszkałabym tam. Ale nie zwiedzałam ich dokładnie i nie zagłębiałam się.
Włocławek jest jest dziwnym miasteczkiem - na całkiem nieźle, wydawać by się mogło, zrobionym deptaczku straszą walące się, obdrapane budyneczki...i to serio straszą Ale coś tam jest i ponaprawiane, jakaś promenada i te sprawy, więc najbrzydszym tak całkiem bym go nie nazwała.
Warszawa jest jak dla mnie paskudna, ale stwierdzam to po jednodniowych wypadach...to już wolę moją Łódź

Ładny jest Wrocław, jakoś tak lubię to miasto

EDIT: Nie ma się co łudzić...każde wielkie miasto ma wiele naprawdę szkaradnych miejsc, każde bez wyjątku. Także cóż...wszystko zależy od tego jaki z tych lepszych widoczków robi na kimś większe wrażenie

Edytowane przez bura kocurka
Czas edycji: 2010-03-17 o 22:47
bura kocurka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-17, 22:50   #43
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoskaa3 Pokaż wiadomość
A tego zachwytu Krakowem, Wrocławiem nie pojmuję. Byłam tam na prawdę wiele razy i nie widzę w nich niczego specjalnego, co mogło by je postawić wyżej, nad Katowicami.
Ja studiuję w Krakowie. Miasto jest ładne, nie jest duże, nie przytłacza, i nie jedzie się 3 godzin na drugą strone miasta jak w Warszawie ;p choć nie mówię, że jest blisko.

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-17, 22:53   #44

Nie byłam w wielu większych miastach, raczej odwiedzałam te mniejsze.

Nie podoba mi się Radom - szary, bury i ponury. Pewnie ma ładne zakątki, ale ja nie miałam okazji, żeby je odkryć. Nie lubię również, nie podoba mi się Kraków. Jest szare i zawsze, gdy tam jestem, pada deszcz.

Lubię za to Warszawę, chociaż też w wielu miejscach tam nie byłam, ale podoba mi się.
ville jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-17, 22:54   #45
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tanizaki Pokaż wiadomość
oczywiście, że te rankingi nie mają większego sensu, bo jak zobiektywizować coś tak subiektywnego jak własne odczucia, no i jak porównać miasto w którym się było 1 dzień z tym w którym mieszka się od urodzenia. Wiem, że się nie da, dlatego dodałam 2 pytanie, które i tak wiele obiektywizmu nie wnosi...
No tez kwestia mentalnosci.
Awia np. narzeka na kler w Czestochowie i ilosc kosciolow. To ja zapraszam do Krakowa - u nas to dopiero jest budowli sakralnych. Tylko, ze nam to nie przeszkadza i nie slyszalam, by ktos z tego powodu cierpial czy chcial to jakos na powaznie zwalczac, wrecz przeciwnie bym rzekla - dla wiekszosci to powod do dumy.
A jesli ktos bedzie chcial wybudowac wysoki nowoczesny biurowiec na rynku glownym, to sama polece z petycja do Rady Miasta by tego nie czyniono. Aczkolwiek znam realia i wiem, ze to nam nie grozi bez wzgledu na to kto wygra wybory.
Cytat:
Napisane przez Maniwa Pokaż wiadomość
Nie wiem czemu, ale nie podoba mi się Kraków. Jakoś mi zbrzydło to miasto. I nienawidzę wody krakowskiej - mam po niej wysyp pryszczy, jak nastolatek W moim małym mieście woda jest smaczna i zdrowa - można pić bez obaw prosto z kranu, a w Krk jeden łyk, to ryzyko spędzenia nocy w toalecie. Nawet herbata i kawa inaczej smakuje
Nie mamy dobrej wody.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-17, 22:58   #46

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
no dokladnie. Sosnowiec to Zaglebie. Konflkt miedzy Katowicami a Sosnowcem jest niemalze legendarny.

Dokladnie tak. Pakowanie calego duzego miasta do jednego wora, to jakies wielkie nieporozumienie.

Nie widze sensu takich rankingow. W kazdym miescie sa blokowiska, baraki i niekoniecznie zadbane okolice dworcow
.
Wizażanka już odpowiedziała na pytanie Wyraka. No i nie rozumiem komentowania podpisu użytkowniczki forum, przecież każdy może napisać, co chce.

Ale tu nie chodzi o wyliczenie brzydkich i ładnych miejsc w mieście i podsumowaniu, które miasto wychodzi na plus, tylko "najładniejsze" nie tylko wizualnie, ale też chodzi o "atmosferę". Ten temat jest subiektywny i nie chodzi o naukowe podsumowanie brzydoty czy urody miast.
ville jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-17, 23:00   #47
paula-zla
Zakorzenienie

Katowice.
i don't want to get over you

wymienię

Edytowane przez paula-zla
Czas edycji: 2010-03-17 o 23:05
paula-zla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-17, 23:02   #48
Gajowniczka
Zadomowienie

ohydny jest Gorzów Wlkp-nawet deptaku nie ma.Równie brzydka jest Nowa sól i Sulechów koło Zielonej góry.natomiast zielona góra jest ok.zieleń na deptaku i wokól całego miasta.
Gajowniczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-17, 23:04   #49
irenkaaa
Zakorzenienie

ŁÓDŹ sorry ale ile razy tam jezdzilam to brud wszedzie poza piotrkowska
irenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-17, 23:14   #50
tanizaki
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie rozumiem, nigdy nie rozumiałam i zapewne już nie zrozumiem dlaczego Katowice pojmowane są jako brzydkie miasto.
Panuje stereotyp, że to szare miasto. Owszem, może na pierwszy rzut oka tak wygląda ale takie z pewnością nie jest!
Mieszkam tu już od półtora roku (studia) i jestem zauroczona. Jest tu tak wiele pięknych miejsc, pełno zieleni, piękna architektura oraz duża ilość ciekawych wydarzeń. I ten specyficzny śląski klimat. Uwielbiam Katowice!

Gdybym miała po raz kolejny wybrać miasto, w którym będę studiować, z pewnoscią wybór byłby ten sam - Katowice
no i właśnie o to mi chodziło, bo Katowice wygrywają zazwyczaj te rankingi, czasem Zabrze, Ruda Śl. czy też Łódź
zastanawia mnie dlaczego miasta Górnego Śląska zawsze przodują w tych "niechlubnych" rankingach ?( bo nie tylko w jednym, jest ich kilka). Czy to Katowice, Zabrze, Ruda Śl.
Czy naprawdę są tak odpychające? Czy po prostu panuje nadal opinia w naszej podświadomości Śląska jako "górniczego", brudnego, obskurnego regionu.
No i wasze opinie jednak to potwierdzają

ps żeby nie było to zaznaczam, że katowiczanką nie jestem i sentymentu żadnego do Katowic nie mam

INSTAGRAM
tanizaki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-17, 23:32   #51
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Łódź obrzydliwa, ale za to Kraków i Wrocław są piękne

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-17, 23:39   #52
bartnix
Rozeznanie

GG do bartnix

Cytat:

ja mieszkam już trochę we wrocku i kto by tego nie słyszał zaraz zaczyna jakie to piękne wspaniałe miasto, ja jakoś tego nie widzę

jak szaleć to szaleć

bartnix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-18, 00:00   #53
CaramelMacchiato
Raczkowanie

.

Edytowane przez CaramelMacchiato
Czas edycji: 2013-01-26 o 23:59
CaramelMacchiato jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-18, 00:17   #54
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Bytom, Zabrze... masakra. Szaro, buro i ponuro.
Kraków ładny, Gdańsk piękny. Wrocław ma w sobie to coś.
O Warszawie na razie nic nie mówię... niedługo będę tam mieszkać więć poznam miasto...

Ruda Śląska? ktoś zna? ;>
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-18, 00:31   #55
alpensilver
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Shira81 Pokaż wiadomość
Z najładniejszych - Wrocław, Kraków, Zamość, a nawet Lublin ma w sobie to coś
Jak to nawet Lublin? Lublin to przepiękne miasto z super klimatem, co prawda jest jeszcze w nim wiele do zrobienia, ale i tak warto tu przyjechać (zaznaczam, że nie jestem obiektywny, bo pochodzę z Lublina). Zgodzę się za to w całej rozciągłości, że Zamość jest piękny i chyba nie doceniany do końca przez większość Polaków.

A co do najbrzydszych - na pewno większość miast aglomeracji śląskiej (pewnie mają wiele urokliwych miejsc, ale trochę ta szarość przytłacza)
alpensilver jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-18, 01:12   #56
mel89
Zakorzenienie

A ja się dziwię, czemu Toruń jest ostatni

I nie rozumiem jak Wrocław, Poznań i Gdańsk mogą być tak wysoko. Weird.

Niemniej myślę, że to JA mieszkam w najbrzydszym mieście
Stary 2010-03-18, 01:21   #57
Neciak89
Zakorzenienie

Wywnioskowali, że to jest wg liczby mieszkańców ;p

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-18, 01:41   #58
Nija_
Zakorzenienie

Zabrze

Straszne miasto
Stary 2010-03-18, 07:46   #59
_vixen_
Zakorzenienie

Chełmża, około 20 km od Torunia. Miasto również robotnicze, zniszczone, obrapane, specyficzni mieszkańcy, a w dodatku okrutnie w nim śmierdzi tzw. "fiutem".
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-18, 09:17   #60
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Chełmża, około 20 km od Torunia. Miasto również robotnicze, zniszczone, obrapane, specyficzni mieszkańcy, a w dodatku okrutnie w nim śmierdzi tzw. "fiutem".
No ba, ziamia pankła i fiut się leje

Zaraz sobie wizażanki pomyślą, że śmierdzi niemytym penisem

A to coś co się wytwarza z buraka cukrowego chyba

Chełmża jest rzut beretem od Torunia, w którym mieszkam (a który poza oczywistymi walorami też nie jest miejscem bardzo przyjaznym do codziennego życia i ma wiele "plusów ujemnych"), byłam tam kilkanaście razy. Takie sobie to miasteczko, ani ładne ani brzydkie. Przeciętne.

Ale za to porodówkę mają najlepsza w regionie. Babki z Torunia i Bydzi rodzą tam namiętnie I nie tylko stamtąd, zresztą.
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości