2010-03-22, 18:45
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chciałam pójść na dzienne prawo, ALE...mam prawie 25 lat. Czy to nie za późno?
Cytat:
Napisane przez koxaine
niestety nie mam żadnej gwarancji, że na dzienne na UW się dostanę, tymbardziej, że z tego co zdążyłam o lukać na stronie UW w moim przypadku decydować miałaby stara matura, a nie mam na niej bynajmniej samych piątek..szkoda, że tak poźno o tym pomyślalam, bo nawet nie wiem czy mogłabym poprawiać swoją starą maturę po 6 latach..  , myślałam, że będzie CEW tak jak w poprzednich latach..ehh ale dałam ciała z tym 
oczywiście na UW zostają jeszcze wieczorowe, ale 7 tys. na rok to dla mnie trochę za dużo, zwłaszcza jeśli bym nie pracowała.
dziewczyny nie wiecie jak jest na UW z ewentualnym przeniesienie się z wieczorowych studiów na dzienne?? można po semestrze czy dopiero po 1 roku, jaką trzeba mieć średnią i ile osób może z tego skorzystać?
|
niestety przenosić można się dopiero po roku, bo jest rozliczanie roczne a nie semestralne i nie wiem jak ze starą maturą, ale dla ludzi z nową maturą jedyną furtką na przeniesienie z wieczorowych na dzienne jest poprawienie matury i dostanie sie w kolejnej rekrutacji.
Inną możliwością jest częściowe zwolnienie z czesnego za średnią powyżej 4,75 (zwolnienie do bodajże max. 50% czesnego)
Stypendia naukowe też niestety marniutke...
Finansowow trzeba przyznać, że UW jest brutalne...
|
|