Mój związek się wali, Proszę o porady :( - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-03-25, 17:24   #31
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Dot.: Mój związek się wali, Proszę o porady :(

A co on w ogóle w życiu robi, że jest taaaki zajęty? Uczy się? Pracuje? Ma jakieś obowiązki, czy tylko przesiaduje z kumplami i chodzi na siłownię...? Szuka pracy? Bo z tego co wywnioskowałam z tego wątku, to on niewiele robi tak naprawdę...

Parę miesięcy związku i on już nie ma ochoty się z Tobą widywać... Cóż, nie wygląda to dobrze. Siłownia nie trwa przecież cały dzień, można tam pójść rano, można wieczorem, mecze piłki nożnej też mają określony czas trwania i nie jest to cały dzień. On używa tego jako wymówek, bo nie chce mu się z Tobą widzieć. Skoro już teraz mu się nie chce, to nie wiem gdzie jest to jego "zakochanie".

Możesz z nim pogadać, powiedzieć że taka forma związku Ci nie odpowiada, ze Ty widzisz to tak i tak, czego oczekujesz, czego potrzebujesz w związku, jak odbierasz jego zachowanie (że jesteś "zapchajdziurą", bo widuje się z Tobą tylko kiedy nie ma co robić). No i zobacz czy to coś da. Jak nie, to ja bym się wypisała z tego związku.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-25, 18:40   #32
Nene_
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Kizia Mizia19 Pokaż wiadomość

DO NENE
tak bywałao nie raz i tak, że dla św spokoju ustępowałam i zgadzałam się z nim.. bo nei chciałam głupic kłótni, choć to były pierdołki takie,

No właśnie, tak też myślałam, ja robiłam identycznie przez ponad dwa lata, najważniejszy był dla mnie on, zawsze ja ustępowałam, ja łagodziłam sytuacje, ja rezygnowałam ze wszystkiego, byłam (z perspektywy czasu) aż za bardzo wyrozumiała, ale mówię Ci to jest do czasu, bo w jakimś momencie brakuje sił, sił żeby walczyć o szczęście, którego w końcu i tak się nie doczeka(mówie tylko o sobie). Choć powiem Ci szczerze, nie żałuję tak do końca, czasami było też dobrze, zresztą każde doświadczenie czegoś nas uczy i coś w nas zostawia. I wiem że byłam mu potrzebna żeby coś zrozumiał i cos zmienił w swoim życiu, mam z tego satysfakcję i wiem że ta męka nie była do końca straconym czasem. Może u Was jest podobnie, tego nie wiem.
Porozmawiałaś z nim, powiedziałaś co czujesz brawo teraz wszystko zależy od niego. Masz rację, tu nie słowa są ważne tylko czyny, jeżeli mu zależy na Tobie to dotrzyma słowa, jesli natomiast jest jeszcze na etapie "wolenia kolegów " i chęci wyszalenia się, obawiam się iż na słowach się skończy (przynajmniej do czasu kiedy jego kumple pozakładają rodziny a on zanim się obejrzy zostanie sam jak palec).
To może oznaczać że będziesz musiała postawić ultimatum lub podjąć jedną z najważniejszych decyzji w swoim życiu dotychczasowym. Wiem że niektórzy mogą zaraz napisać, że to nie jest najważniejsza decyzja, że tego kwiatu to pół światu, ale dla osoby zakochanej zawsze w danej chwili jest to ciężka i ważna decyzja.
Tu nikt Ci nie powie zrób tak czy tak, a nawet jak powie to i tak decyzja należy do Ciebie, pamiętaj o tym, że zasługujesz na szczęście, jeżeli teraz już przez niego płaczesz i nie jesteś dla niego kimś najważniejszym to co będzie dalej?
Trzymam kciuki żeby było dobrze, jeżeli jednak nic się nie zmieni nie zadręczaj się, może to nie jest ten z którym będziesz chciała spędzić resztę życia i nie warto się zadręczać. Może ten z którym będziesz najszczęśliwszą kobietą na świecie ( a tak powinnaś się czuć z ukochanym facetem) czeka gdzieś "za rogiem" życzę szczęścia jak nie w tym związku, to w innym, trzymaj się cieplutko i powodzenia
Nene_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-26, 13:04   #33
Kizia Mizia19
Zadomowienie

Dziękuje wszystkim dziewcyznom za wyrażenie swojego zdania, i o rady.

Porozmawiałam z nim szczerze, i pozostaje mi poczekać na jakieś zmiany.

Dziękuję Nene za taką ciepła otuchę. Ostatnia twoja wypowiedż, dodała mi skrzydeł na lepsze jutro
Stary 2010-03-26, 13:45   #34
zielonooka niewiasta
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuje wszystkim dziewcyznom za wyrażenie swojego zdania, i o rady.

Porozmawiałam z nim szczerze, i pozostaje mi poczekać na jakieś zmiany.

Dziękuję Nene za taką ciepła otuchę. Ostatnia twoja wypowiedż, dodała mi skrzydeł na lepsze jutro
No to bajki a co mu dokładnie powiedziałaś? i jaka była jego reakcja?
zielonooka niewiasta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-26, 14:24   #35
cynamonowe
Zadomowienie

Twój chłopak albo jeszcze jest mentalnie dzieciuchem, który nie dorósł do poważnego, odpowiedzialnego związku, albo jest egoistycznym leniuchem niezdolnym do jakiejkolwiek empatii. Takie wnioski mi się nasuwają po przeczytaniu tego, co napisałaś.

Zaprzecza wszelkim zarzutom z Twojej strony? Chce się zmienić? To niech coś zrobi w tym kierunku! Spotkania "z łaski" raz w tygodniu podczas gdy on nie pracuje i tłumaczy się piłką, siłownią czy "jeżdżeniem gdzieś z ojcem" to jakieś zupełnie nieporozumienie! Dobrze Ci napisały babeczki wcześniej -- jeśli TERAZ mu się nie chce zabiegać o Ciebie, to co będzie PÓŹNIEJ?

Trzymam kciuki, żebyś znalazła dobre rozwiązanie tej sytuacji!
cynamonowe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-26, 22:59   #36
Nene_
Przyczajenie

Cytat:

nie ma za co, służę pomocą dbaj o siebie i swoje szczęście powodzenia
Nene_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-29, 22:18   #37
dzolerinka19872
Raczkowanie

powiem krótko.. Byłam w tej samej sytuacji.. 8 miesięcy potem on odszedł definitywnie twierdząc że nie wie dlaczego zawsze wolał być z kolegami niż ze mną.. ale ja o już wiem.. niedługo potem związał się z dziewczyna dla której "porzucił" nawet najlepszego kumpla, za 2 miesiące urodzi im sie dziecko.. nawet do kosciola z nia chodzi.. wniosek? nigdy mnie nie kochał. amen
dzolerinka19872 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości