|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Problem z TŻ :(
Wiesz, ja przed Tż miałam hmm... partnera. Nie było stosunku, ale był petting seks oralny (w jego wykonaniu). Ogólnie byłam bardzo bierna w tej relacji, młoda, niedoświadczona i bardziej ciekawa niż chętna bym powiedziała. Jak poznałam Tż myślałam, że to nie ma znaczenia. On wiedział tylko, że z nikim nie spałam i jakoś nie rozmawialiśmy o przeszłości. Ja wiedziałam, że nikogo nie miał. Jednak z czasem mnie samą zaczęło to "boleć". Źle się czułam z tym, że on nie wie. Nie okłamałam go, nie ukryłam tego rozmyślnie... Po prostu nigdy jakoś dogłębnie nie rozmawialiśmy o przeszłości.
No i... Kiedyś mu powiedziałam. Zapłakana i ogólnie obraz nędzy i rozpaczy, że muszę mu powiedzieć bo okropnie się z tym czuję a wiesz co on zrobił? Przytulił mnie i powiedział, że to nie ma znaczenia, że wtedy nie znałam jego, nie było nas, że teraz on wie, że ma mnie tylko dla siebie, że jestem cała jego tak jak on jest cały mój. I liczy się przyszłość a nie przeszłość. (mniej więcej tak to leciało, pamiętam bo niedawno to było). I moim zdaniem taka powinna być właściwa reakcja KOCHAJĄCEGO faceta.
|
|
#32 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta, szczegol, bardzo szczegolny ten szczegol ![]() Cytat:
Pomiedzy urocza naiwnoscia a glupia naiwnoscia jest przepasc. Z ta pierwsza niewiele masz wspolnego, zastanow sie jeszcze raz, czy warto walczyc o zwiazek z kims, kto mowi i wymaga od ciebie takich rzeczy, manipuluje Toba, nie szanuje Ciebie, ma gdzies Twoje uczucia i ani mysli byc Ci wierny. |
||
|
|
|
|
#33 |
|
Przyczajenie
|
Po prostu żyję z nadzieją, że jeszcze wszystko się ułoży.
A każde rozstanie jest trudne.. kiedy się kocha. |
|
|
|
|
#34 |
|
Przyczajenie
|
I zastanów się, jak będziesz się z tym czuła, jeśli się zgodzisz (a mam nadzieję, że aż TAK naiwna nie jesteś). Weź pod uwagę, że TO zawsze będzie wisieć nad wami i będziesz miała do niego żal, pretensje, być może ukryte (i zniszczy Cię to psychicznie), a być może zupełnie jawne i wtedy on powie Ci "no przecież zgodziłaś się, więc o co Ci teraz chodzi?"
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No on postawił sprawę jasno: zgodzisz się albo odejdę. To nie świadczy o jego miłości tylko o jej braku. W dodatku jest wstrętnym szantażem i manipulacją i świadczy o jego szacunku do Ciebie i do kobiet w ogóle.
|
|
|
#38 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie MOŻE zniszczyć, a NA PEWNO zniszczy. To jest pewne, a jesli nie, to jak Boga kocham, nago przebiegnę się wokoło Sukiennic.
Koniec mówienia "postaram się","spróbuję", "zobaczę". Od dzisiaj coś ZROBIĘ! Będę Żoną! http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej. http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png |
|
|
|
|
#39 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Przyczajenie
|
Jutro ostatecznie z nim na ten temat porozmawiam.
Boję się tego rozstania, ale tak żyć nie chcę. |
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
Kopa w tyłek takiemu albo do psychologa/seksuologa. Innej opcji nie widzę.
Albo zrób sobie jaja i powiedz, żeby przespał się z dwoma bo poznałaś ostatnio kogoś, chcesz się z nim przespać, ale niech się nie martwi bo będzie sprawiedliwie <masakra>
|
|
#43 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trafiłaś na niedojrzałego chłopaczka, który szafuje słowem "kocham", a nie ma pojęcia co to znaczy być w związku i kochać kogoś. Na pewno nie dożyjecie wspólnej starości, więc zastanów się, czy chcesz marnować nerwy i czas dla kogoś takiego. I tak wcześniej, czy później się to rozleci, bo on stwierdzi, że chce się wyszumieć. Twoja przeszłość - Twoja sprawa i tu nie ma czego tłumaczyć normalnej osobie. Zdradzi Cię teraz z tego powodu (świetnie to sobie obmyślił, pewnie nieźle się z Ciebie nabija z kolegami), a potem będą inne powody - łącznie z tym, że zupa była za słona. Głupio, że do tego stopnia się nie szanujesz. Miłość nie jest wytłumaczeniem na niszczenie sobie psychiki i poczucia wartości. |
|||
|
|
|
|
#44 |
|
Uzależnienie
|
A czy on nie ma przypadkiem jeszcze nerwicy natręctw? Bo jakby nie to, to był niedawno kropka w kropkę identyczny watek
![]() Chyba że wszyscy faceci muszą mieć "po równo"? :/
|
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#46 |
|
Zadomowienie
|
co za typ w ogóle
![]() gdybys sie zgodzila dałabys mu przyzwolenie na jawna zdrade! a przeciez na jednej dziewczynie sie nie skonczy! bo jest jeszcze 'mlody';/ przykro mi to mowic ale skoro ma takie pomysly to chyba cie nie kocha - bo ja kochajac kogos nie wyobrazam sobie seksu z kims innym! miej godnosc. wiem, ze ciezko jest dobrowolnie wybrac cierpienie. ale tak czy tak bedziesz cierpiec
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
A ja się nie zgodzę z Aivilo.
Jeśli facet chcę się przespać z inną to zrobi to - z Twoim przyzwoleniem, czy bez. Po prostu nie będziesz o tym wiedzieć. I uwierz mi na jednym razie się nie skończy!! To jest jakiś niedojrzały typek i należy go kopnąć mocno w du...pę!! Szanuj się kobieto! I tak jak to chubka napisała: nie pozwól, żebyś przez chory, niedojrzały związek przegapiła miłość życia! Ile ten facet ma lat w ogóle? 15? Bo jeśli jest w Twoim wieku ( z profilu wynika, że masz 20), to uciekaj dziewczyno od niedojrzałego gnoja!! |
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym się zastanowiła czy cche byc z kims kto choc twierdzi że mnie kocha chce potraktowac inna dziewczynę przedmiotowo .....ciekawe czy interesuje go jak się tamta będzie czuc
taka na próbę nie ma prawa czepiac sie przeszłości bo nie znaliście się wczesniej
|
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
jak dla mnie to zwykły gówniarz. Mui sie przespać z inna bo ty miałaś partnera?? co to ma byc?? wyrównanie spraw łóżkowych czy jak??'
Miałam tak jak zagubiona89r taką samą sytuacje!! i chłopak mój zachował się tak jak jej!! i według mnie to jest miłośc. A on jak dla mnie uzywa słowa kocham nie przemyślanego. jesli jedną dziewczynę chce potraktowac jak przedmiot to co z niego za ham!! uciekaj z dala od takiego. Bo jak dla mnie to gówniarz. chyba, że chcesz , żeby toba pomiatał?? |
|
|
|
|
#50 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Koniec mówienia "postaram się","spróbuję", "zobaczę". Od dzisiaj coś ZROBIĘ! Będę Żoną! http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej. http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png |
|
|
|
|
|
#51 |
|
Rozeznanie
|
To niestety nie jest szczegół, a kwintesencja jego osobowości. A ściślej, totalnego braku charakteru. Facet jest zwykłym niedojrzałym gówniarzem z niskim poczuciem własnej wartości, a do tego jest skrajnie bezczelny - jakby mi mój TŻ coś takiego zaproponował, to z miejsca przestałby być moim partnerem
Miłość to piękne i potężne uczucie, ale nigdy nie powinna przysłonić naszego poczucia godności - zwłaszcza, gdy ta miłość jest jednostronna, tak jak u Ciebie. A jest taka, bo ta jego bezczelna propozycja, świadczy także o braku miłości z jego strony - jak część dziewczyn napisała - jak się kogoś naprawdę kocha, to nawet nie pomyśli się o tym, co on przedstawił jako całkowicie poważną propozycję.O tym, że jeśli przyjmiesz tą jego "ofertę nie do odrzucenia", to na 99% nie skończy się na 1 jednej dziewczynie, że za jakiś czas pewnie znowu poczuje tego typu "potrzebę", że to zniszczy Wasz związek - nie będę pisać, bo dla mnie to oczywiste. Podsumowując, skąd się biorą takie typy?!
|
|
#52 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To przykre, ale teraz większość facetów jest okropna- dranie. chamy i prostaki, któym się wydaje że powinnyśmy skakać z radości, że w ogóle na nas patrzą! Ciężko znaleźć odpowiedniego. Smutno się czyta te wszystkie wątki o tym, jak faceci traktują kobiety - nie wiem z czego to wynika, że tyle złego się dzieje. A może zawsze tak było, tylko nikt o tym nie mówił...
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
BAN stały
|
Kochana ja nie rozumiem... kochasz go a pozwalasz żeby Cie zdradził... a w ogóle już Cie zdradził czy jeszcze? Czy nie wiesz? Przecież to jest jakiś kompletny kretyn! Słuchaj, skoro kiedyś miałaś chłopaka z którym się kochałaś to pewnie myślałaś, że będziecie ze sobą zawsze itd. Nie mogłaś przewidzieć, że w Twoim życiu pojawi się ktoś inny... mój TŻ miał przede mną dziewczyne z którą był 2 lata, wiadomo - nie grali w domino. Ale powiedział mi, że gdyby wiedział, że mnie spotka i tak mnie będzie kochał to by ze mną chciał zrobić to pierwszy raz... ale ja nie leciałam i nie gadałam mu głupot, że ponieważ on ma to za sobą z kimś innym to i ja to zrobię z innym facetem..
Dziewczynko, cała ta sytuacja jest bardzo chora, nie motaj się w to. Powiedz mu, że albo jest z Tobą albo niech spada. Zobaczysz znajdziesz sobie kogoś fajnego, bo na szczęście nie wszyscy są tacy "dziwni" i dziecinni jak on. Pamiętaj, SZANUJ SIĘ I NIE POZWÓL ŻEBY ON ZNISZCZYŁ W TOBIE CAŁE POKŁADY MIŁOŚCI, BO PÓŹNIEJ CIĘŻKO CI BĘDZIE KOMUKOLWIEK JESZCZE ZAUFAĆ!! PS ja już dawno bym zeschizowała :P |
|
|
|
|
#54 |
|
Raczkowanie
|
Chłopiec ma jakieś kompleksy. Nie gódź się na taki dziwny układ (?) bo to oznacza że nie masz szacunku do siebie. Aha i na pewno Cię nie kocha. Gdyby kochał, to nie przychodziłyby mu do głowy takie głupoty. On by chciał, żebyś należała w tej dziedzinie tylko do do niego (co w sumie jest śmieszne, bo przecież zerwałaś z tamtym, już nic was nie łączy, ale chłoptaś jest niezadowolony...), on Cię sobie przywłaszczył. Czy w innych dziedzinach życia też próbuje?
|
|
|
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
co za...!
Ja bym nie potrafiła. Od razu pożegnałabym się z takim panem kopem w tyłek. Dla mnie wytykanie przeszłości, w której się nie uczestniczyło, jest chore. Jak można winić kogoś za coś, co robiło się w związku, gdy obecnego partnera nawet się nie znało? Miałaś na niego czekać, nie wiedząc nawet, że się pojawi? Swoją drogą - skoro chce odwetu za przeszłość, jak się odgrywa, jeśli coś obecnie nie idzie po jego myśli?
|
|
#56 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() :conf used: jak to?!?!?!On Ci oznajmia, że będzie uprawiał seks z innymi kobietami będąc w związku z Tobą, a Ty się na to zgodziłaś?! Bez obrazy, ale weź Go zostaw, jeżeli nie chcesz być zdradzana to jest poprostu chore. Nie może winić Cię za przeszłość, to nie Twoja wina, że przed Nim był ktoś inny, jemu nic do tego z kim uprawiałaś seks nie będąc jeszcze z Nim... Zostaw Go, niech idzie sobie pouprawiać seks z innymi kobietami, a Tobie niech da święty spokój.
|
|
|
|
#57 |
|
Wtajemniczenie
|
Czytam i jestem w szoku. W wielkim szoku.
![]() Pozwoliłaś mu na to, żeby poszedł się przespać z inną, bo Ty z eks uprawiałaś seks?! Trzymajcie mnie, bo padne.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#58 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
O rany... Nie rozumiem jak można pisać o miłości do faceta, który oznajmia radośnie, że zamierza wielokrotnie zdradzić "dla wyrównania rachunków". Nie rozumiem jak się można godzić na nawet jednorazowy "skok w bok".
To TYLKO 7 miesięcy, mam nadzieję że go zostawiłaś niezależnie od tego co powiedział, czy "zmienił zdanie" (czyt. postanowił zataić), czy przepraszał, czy cokolwiek. Bo ten jego plan go skreśla całkowicie. |
|
|
|
|
#59 |
|
Zadomowienie
|
Kobieto... SZANUJ SIĘ!!! Zasadź mu kopa i niech spada!
Jak w ogóle mogłaś się zgodzić na coś takiego? Zero szacunku dla samej siebie! "Pociupcia troszkę na boku, ale przynajmniej będziemy razem" Sweet. Ile wy macie lat??
|
|
|
#60 |
|
Przyczajenie
|
Co za dupek!! Zdradę można wybaczyć, ale nie w takim przypadku! Koleś oznajmia Ci, że Cię zdradzi i nie widzi w tym nic złego?! Uciekaj od niego jak najszybciej, nawet jeśli go kochasz bo on Cię nie szanuje ani nie kocha. Będzie Cię ranił i w końcu zostawi. To nie ma sensu. I bardzo Ci współczuje takiej sytuacji
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.

<3

Miłość to piękne i potężne uczucie, ale nigdy nie powinna przysłonić naszego poczucia godności - zwłaszcza, gdy ta miłość jest jednostronna, tak jak u Ciebie. A jest taka, bo ta jego bezczelna propozycja, świadczy także o braku miłości z jego strony - jak część dziewczyn napisała - jak się kogoś naprawdę kocha, to nawet nie pomyśli się o tym, co on przedstawił jako całkowicie poważną propozycję.
To przykre, ale teraz większość facetów jest okropna- dranie. chamy i prostaki, któym się wydaje że powinnyśmy skakać z radości, że w ogóle na nas patrzą! Ciężko znaleźć odpowiedniego. Smutno się czyta te wszystkie wątki o tym, jak faceci traktują kobiety - nie wiem z czego to wynika, że tyle złego się dzieje. A może zawsze tak było, tylko nikt o tym nie mówił...