Pytanie do fryzjera, bardzo pilne - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-04-11, 13:32   #31
charmly
BAN stały

Dot.: Pytanie do fryzjera, bardzo pilne

Witam! Jestem na forum pierwszy raz, ale być może mogę pomóc. Tak naprawdę szukałam informacji od użytkowniczek Revlon Eq, ale nie znalazłam. A jeśli chodzi o pomoc z mojej strony... Moje włosy od ciągłego prostowania stały sie bardzo kruche. Przestałam zauważać ich wzrost, bo poprostu odpadały na pewnej długości. Próbowałam naprawdę wielu kosmetyków i powróciłam skruszona do serii, która kiedyś już uratowała moje włosy. Mianowicie Goldwell Kerasilk Ultra Rich Care. Szampon i odżywka. Do tego odżywka w sprayu Wax latte, używana kilka razy dziennie. Naprawdę widzę ogromną poprawę. Po miesiącu stosowania włosy są mięsiste i łamią się naprawdę odrobinę. Przestałam je prostować i suszyć. Poprostu myję i idę spać. Mam włosy lekko falowane, a rano jak wstanę są bardzo naturalne, jakby uczesane wiatrem. Naprawdę super. Spróbujcie.
charmly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-11, 14:16   #32
Jesse
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Nie wiem, jaki jest Revlon, bo nie stosowałam, ale Kerastase to taki sobie jest Jakość zupełnie nieadekwatna do ceny. Całą serię z cementem stosowałam parę miesięcy, na początku byłam raczej zadowolona, ale później mocno zaczęła wysuszać mi włosy. W ogóle, nie jestem entuzjastką kosmetyków Kerastase, żaden kosmetyk, który stosowałam, mnie nie zachwycił.

Naprawdę? to już mi zakręciłaś całkiem w głowie. Nigdy nie spotkałam się z opinią, że po jakimś czasie stosowania Kerastase wysusza włos. Hmmm ale z drugiej strony widzę w masce alkohol..nie wiem czy to dobrze
Cena? faktycznie mocno wysoka, nie zawsze tak jest, ze jak coś jest bardzo drogie, to jest o niebo lepsze od tego trochę tańszego. Ja dlatego chciałam zapytać kogoś, kto po prostu pracuje z włosami i powie mi co powinnam kupić. Z tych dwóch firm, obie mają dobre opinie...
Stary 2010-04-11, 15:28   #33
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jesse Pokaż wiadomość
Naprawdę? to już mi zakręciłaś całkiem w głowie. Nigdy nie spotkałam się z opinią, że po jakimś czasie stosowania Kerastase wysusza włos. Hmmm ale z drugiej strony widzę w masce alkohol..nie wiem czy to dobrze
Cena? faktycznie mocno wysoka, nie zawsze tak jest, ze jak coś jest bardzo drogie, to jest o niebo lepsze od tego trochę tańszego. Ja dlatego chciałam zapytać kogoś, kto po prostu pracuje z włosami i powie mi co powinnam kupić. Z tych dwóch firm, obie mają dobre opinie...
Nie, nie. Nie wszystko, co ma "alcohol" w nazwie wysusza Ale o nazwach substancji i ich działaniu jest inny wątek. Nikt Ci raczej nie powie, jakie kosmetyki będą dla Ciebie lepsze. Jak dla mnie, Kerastase to takie odrobinę lepsze Elseve, ale może u Ciebie się spisze, kto wie?
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-11, 16:57   #34
Jesse
Rozeznanie

co racja, to racja.
Ja podejrzewam, że moje włosy są tak spragnione, że wyciągną z tej serii maksymalnie co się da. Postanowione- jutro zamówię sobie to na allegro (chyba, że gdzieś indziej się bardziej opłaca?)
aha no i jeszcze jedno-czy można trafić na "bezczelne" podróbki? czy kerastase posiadają podróby w ogóle? czy śmiało zamawiam z netu nie martwiąc się, że zapłacę za bubel ?
no i co z tym WAXem? jesli już będę sobie używać K.to nie przeginać z Waxem?
Stary 2010-04-12, 00:38   #35
Jesse
Rozeznanie

http://www.allegro.pl/item984686325_...ta_cement.html chyba się opłaca, ogólnie jest tu duży zestaw w dobrej cenie
Stary 2010-08-24, 18:18   #36
nitusia69
Przyczajenie

GG do nitusia69

Narozrabbiałaś
Prawdopodobnie łączenia keratynowe uległy destruckcji, cement międzykomórkowy się wypalił... Prawdopodobnie nie uratujesz włosków... Radziłabym o podciąć włoski o połowe i walnąć pożadną kuracje cementową z kerastase ( początkowo odczujesz szorstkość włosów, bo cement działa tylko i wyłącznie we wnatrzu włosa dlatego elemantem zakańczającym vitacement powinnaś zakańczać topseal'em). Jeżeli nie stać Cie na taką kuracje (koszt ok 500zł) to polecam lareala ampułke i olejek z serii absolut repair. Myjesz włosy, nienakładasz odżywki, wmasowujesz we włosy olejek, następnie aplikujesz ampułke na olejek i siadasz pod sauna (jesli robisz to w domu to nałóż najpier worek foliowy, potem ręcznik żeby wytworzyć temperature). dodatkowo kup sobie szczotke do włosów przedłużanych, będzie ona wyjątkowo łagodna dla twoich włosów Powinnaś po 2 max 3 miesiącach mieć lepsze włosy Powodzenia

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Kochana jeśli masz wrażenie że szampon z kerastase wysusza Ci włosy to coś jest nie tak. Powiedz mi jaki to szampon??
nitusia69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości