Senność i ogólne zmęczenie - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-04-06, 19:27   #31
Matka Dyrektorka
Raczkowanie

Dot.: Senność i ogólne zmęczenie

Odchudzałaś się/odchudzasz? Ile masz lat? Spróbuj sobie przypomnieć czy w jakikolwiek sposob od tych 5 miesięcy nie zmieniłaś trybu życia- odżywiania, nauki/pracy, odpoczynku, miejsca zamieszkania, relacji z innymi osobami. Jak sypiasz w nocy? Ile godzin i czy po wstaniu czujesz się wypoczęta? Zaczęłaś przyjmować jakieś leki?
Dlaczego nie możesz przyjmować wit A?

Ogólnie, jeśli Twój stan uniemożliwia Ci normalne funkcjonowanie, przez to ze stale czujesz się znużona- to nie jest w porządku. Nie pozwól, by lekarz potraktował Cię zdawkowo i zapisał witaminy. To może być, choc nie musi oznaka czegoś poważniejszego i dla pewności powinnaś otrzymać więcej zainteresowania. Badanie na TSH chociażby.

Widzisz błąd w mojej wypowiedzi? Proszę popraw mnie na PW, będę wdzięczna
Matka Dyrektorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-06, 20:08   #32
xkiinia
Przyczajenie

Nie, nie odchudzam się. Mam 15 lat.
Co się zmieniło ? Może bardziej zaczęłam się przejmować kontaktami z innymi ludźmi. Zaczęłam 'na siłę' je nawiązywać i zazdrościć osobom które lepiej sobie radzą w tej dziedzinie. Cieszę się że zadajecie mi takie pytania, bo szczerze dowiaduje się sama o sobie bardzo wiele. Wcześniej nigdy bym nie wpadła na to co napisałam wyżej.
Ze snem różnie. Jakiś czas temu spałam nawet 9 godzin i myślałam ze nie wstanę. Ostatnio śpię czasem nawet mniej ale rano mi łatwiej wstać. A, nie wiem czy to istotne, ale jakieś 15 min po przebudzeniu denerwuję się, boję się lekcji, mam ochotę założyć coś szarego, zwykłego (a zaplanowałam sobie poprzedniego dnia błękitną sukienkę ) Ale po jakimś czasie to mija. Już tak miałam ze 3 lata temu.. podczas okresu dużego stresu w moim życiu. Chyba coraz bardziej biorę pod uwagę depresję..
Witaminy A nie mogę brać z powodu izotretynoiny, ona sama w sobie zawiera bardzo dużo witaminy A, więc groziłaby mi witaminoza.
xkiinia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-06, 21:58   #33
Matka Dyrektorka
Raczkowanie

To chyba najsensowniejszym wytłumaczeniem wydaje się spadek nastroju po izotretinoinie, depresja to niestety jeden ze spotykanych skutków ubocznych jej działania

Dla potwierdzenia, chocby tutaj: http://www.fozik.pl/artykuly/4388/1/...0izotretinoiny

Myślę, że powinnaś powiedzieć o tym dermatologowi ( bo jesteś pod stałą kontrolą pewnie, prawda? ) . Nie boj się że od razu każe Ci ją odstawić, po prostu ważne , żeby wiedział jak reagujesz , może zmiana dawki albo preparatu pomoże Ci lepiej się poczuć.

Widzisz błąd w mojej wypowiedzi? Proszę popraw mnie na PW, będę wdzięczna
Matka Dyrektorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-02, 13:49   #34
reginagregorina
Przyczajenie

Myślę że autorka może mieć objawy.. depresji.. i tutaj moze być potrzebna pomoc fachowca typu np. psycholog
reginagregorina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-02, 20:29   #35
marianna144
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez reginagregorina Pokaż wiadomość
Myślę że autorka może mieć objawy.. depresji.. i tutaj moze być potrzebna pomoc fachowca typu np. psycholog
reginageorgina czemu wygrzebujesz takie stare tematy? a moze zaraz poelcisz jakiegos fachowca albo suplement diety?:co jest:
marianna144 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-12, 12:01   #36
allabama
Przyczajenie

Na takie problemy niektórym pomaga większa aktywność fizyczna, ale to do pewnego stopnia. Może być potrzebny jakiś dodatkowy środek. Ale bez zmartwień, są takie, które pomagają bez skutków ubocznych. Z własnego doświadczenia mogę podać xxx. Działanie można odczuć natychmiastowo. W trakcie cięższych okresów w pracy sobie nim pomagam.

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2016-06-12 o 23:29 Powód: Reklama.
allabama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-11, 16:37   #37
marigold30
Przyczajenie

Autorko tematu, może podpowiesz nam co się stało dalej? Czy była to anemia czy faktycznie depresja... Podejrzewam to samo u siebie... Wizyta u lekarza pojutrze...
marigold30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-10-12, 13:42   #38
morelaka
Przyczajenie

przez problemy ze snem i takie ogólne zmeczenie czy niechcec do zycia często objawia się zakwaszenie organizmu. W sumie to dość popoularny problem w dzisiejszych czasach związany z nszym trybem życia, stresem i niezdrowym jedzeniem. Mozna kupić w internecie takie specjalne preparaty na odkwaszenie po których poprawia się samopoczucie. xxx

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2016-10-12 o 15:18 Powód: reklama
morelaka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-27, 14:45   #39
paulin
Raczkowanie

Również zgadzam się że zmęczenie i taka ogólna "zamuła" to problem zakwaszenia orgaznimu. Warto sie tym tematem zainteresować bo może to mieć poważne skutki w przyszłości. Sa na rynku rozne preparaty na odkwaszenie ja próbuję teraz takiego xxx , pije go na czczo jest lekko cytrynowy i smialo moge powiedzieć że czuje sie lepiej

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2016-10-27 o 14:56 Powód: reklama
paulin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości