|
|
#31 |
|
Rzabbocop
|
Dot.: Dlaczego większość dzieci zaczyna rodzić się nocą? ;)
Przy starszej skurcze zaczely sie okolo poludnia, urodzila sie nastepnego dnia o 14.02 ale oczywiscie o spaniu moglam zapomniec przez cala noc
![]() Przy drugiej o 6.30 obudzilo mnie takie ''pyk'' i lekkie szarpniecie w brzuchu po czym zaczal dzwonic budzik malza ![]() mloda urodzila sie o 8.25 jesli dobrze pamietam
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Moi lekarze też twierdzą, że tak ma większość. I znajome pielęgniarki i inna medyczna ekipa również.
A ja się tego właśnie najbardziej boję. Mąż pracuje 24h. Jak się zacznie w nocy i będę sama... spanikuję pewnie ze strachu. Ani auta, ani pomocy, a do szpitala 12km.
|
|
|
|
|
#33 |
|
Konto usunięte
|
Kropka, dzwoń do mnie
|
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
cos w tym jest... mi najpierw w nocy odszedł czop... ale poród się nie zaczął... cały dzien łaziłam i nic... Az wkoncu przed 24 zaczeły się skurcze... Tyle ze nie było postępu w porodzie ( po ponad 10 h nadal rozwarcie na 1 cm, tak jak mnie przywiezli) wiec zakonczyło się CC (10:52 mała na świecie) a i nie wspomne ze chciałam miec rybke (termin był na 9.03) a skubana tak się uparła ze wyszła jako baran (21.03)
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18304088]Kropka, dzwoń do mnie
[/QUOTE]Jak sie tak będziecie wzajemnie odwozić na porodówkę, to tam będzie dośc wesoło ![]() Widzę, że czekasz na dziewczynkę, powodzenia! I Radosnych Świąt dla wszystkich!
|
|
#36 |
|
Zadomowienie
|
a mi czop wyszedł na 10 dni przed porodem
a jak ti czytam to u was tak krotko przed porodem
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
A moja mała wytrzymała tylko żeby Nowy Rok się zaczął. Po 3 w nocy odeszły mi wody, a urodziłam 0 10:25 01.01.2009.
|
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
Ja urodziłam o 19:35. Ale skurczy regularnych co 5 minut dostałam o 2 w nocy
|
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
Ja urodziłam o 3.35 w nocy 24 grudnia 2009
![]() Na KTG nic nie wychodziło i mi położne nie chciały uwierzyć, że mam skurcze, a ja prawie gryzłam ścianę...
|
|
#40 |
|
Rozeznanie
|
Moja akcja porodowa tez zaczeła sie około północy
wody odeszły około 3 rano
|
|
|
|
|
#41 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój TŻ powiedział, że większość dzieci zaczyna rodzić się nocą.. bo jesteśmy ssakami! odkrywcze prawda? ;-) A chodziło mu o to, że większość ssaków rodzi nocą, bo wtedy jest mniejsze prawdopodobieństwo, że jakiś drapieżnik zauważy dziecko i osłabioną matkę i zeżre je ;-) Jak dla mnie takie ewolucyjne wytłumaczenie ma sens! pozdrawiam k.
|
|
#42 |
|
Rozeznanie
|
Dlaczego większość dzieci jest spłodzonych w nocy??
Robimy dzieciątka w nocy to i rodzą się w nocy ![]()
|
|
|
|
|
#43 |
|
Konto usunięte
|
A skąd wiesz, że w nocy większość spłodzona
|
|
|
|
|
#44 |
|
Zadomowienie
|
Ja do szpitala pojechalam o 17, na porodówce wyladowalam o 18, a o 18.15 dziecko juz bylo na swiecie ;-)
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moje nie spłodzone ani w nocy, ani nawet w łóżku![]() Urodziłam natomiast o 23.10. W łóżku
Życie na czas? Czas na życie! Edytowane przez Ineczka33 Czas edycji: 2010-04-20 o 14:01 |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
Ja urodziłam o 16.30
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
|
|
|
#47 |
|
Przyczajenie
|
mój poród zaczął się o 10 rano, wtedy odeszły wody, a urodziłam o 15:45
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
Coś w tym jest. Moja córka urodziła się 00.50, zupełnie tak jak ja
![]() I do tego obie w piątek
|
|
|
|
|
#50 |
|
Wtajemniczenie
|
Hrhrhr, chyba nawet sporo... jedna moja córka urodziła się 10, druga 17, a ja 27 października
![]() Okazuje się że i my i moi rodzice majstrowaliśmy maluchy mniej więcejw tym samym czasie te zimowe zimne noce... |
|
|
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
Mi odeszly wody o 1:30 w nocy a urodzilam o 21:21 .Caly dzien sie meczylam z bolami i az zazdroszcze tym dziewczynom co tak w 15 minut urodzily
|
|
|
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
moje dziecię postanowiło dac znać, że zbliża się spotkanie z mamusią lekkimi skurczami po północy (1.10 -> po wieczorze z okazji Dnia Chłopaka.. dałam małzowi długooczekiwany prezent i chyba wykurzyliśmy dzieciątko
). Dobę pózniej (00:15) był na świecie (zaznaczam, że miałam jakieś tam lekkie skurcze, które przysypiałam, jeszcze poszłam spacerkiem na wizytę kontrolną do lekarza, który kazał mi się zwijać na porodówkę )..
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Raczkowanie
|
"...natura tak zrządziła, że u wszystkich zwierząt aktywnych w dzień poród odbywa się w nocy, natomiast zwierzęta aktywne w nocy rodzą dzieci w dzień. Ma to swoje uzasadnienie: podczas fazy spoczynkowej rytmu dobowego matce i dziecku łatwiej jest uporać się z porodem..."
Vitus b. Droscher "Rodzinne gniazdo" ciekawa lekturka o macierzyństwie u ludzi i nie tylko. Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18238282]Ot, nieco tak z przymrużeniem oka wątek
![]() Z którąkolwiek koleżanką/znajomą dzieciatą nie rozmawiam - każda zaczęła rodzić baaaardzo późnym wieczorem (23) lub całkowicie w nocy. Zauważacie taki trend wokół siebie? A może jesteście dowodem na niego lub - wręcz odwrotnie? Ja ciekawa jestem, o której sama zacznę rodzić... Bo oczywiście na świat zaczęłam się pchać nocą Hihih moja mama urodziła mnie o 6.10 rano Rodziła mnie 6h
|
|
|
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
ja sie urodziłam o 14:45 ale mame zaczeły brac bóle juz ok 5 rano. natomiast ja pierwszy skurcz miałam o 2 w nocy a o 7:08 mała była na swiecie
|
|
#56 |
|
Raczkowanie
|
Czy wiekszosc porodow zaczyna sie w nocy?
Pytam poniewaz u 90% moich kolezanek skurcze zaczely sie w nocy i tak samo odeszly wody.A jak bylo u was dziewczny?
Slyszalam ze podobno w nocy temperatura ciala sie podnosi i wydziela sie jakis hormon i dlatego u wiekszosci z nas porod zaczyna sie w nocy.Jestem 2 dni po terminie i zauwazylam juz z mc temu ze w nocy zaczyna bolec mnie brzuch a w dzien nic.....wiec i moze wszystko zacznie sie w godzinach nocnych....
Edytowane przez ewcia23 Czas edycji: 2011-09-13 o 13:06 |
|
|
|
|
#57 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy wiekszosc porodow zaczyna sie w nocy?
U mnie dwie doby przed urodzeniem synka wystepowaly dosc mocne skurcze - zaczynaly sie kolo 20, a konczyly o 4-5 rano. W dzien cisza i spokoj
|
|
|
|
|
#58 |
|
Raczkowanie
|
Coś w tym jest. Pierwszy skurcz złapał mnie o 2 w nocy, a o 7 rano urodziłam. U mojej mamy (czworo dzieci) skurcze też się w nocy zaczynały.
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie pierwsze skrucze zaczely sie o polnocy,urodziłam przed 17...
|
|
#60 |
|
Rozeznanie
|
W pierwszej ciąży skurcze zaczęły się w nocy, cały dzień były, ale nie dokuczały, aż do godziny 19.00 kiedy to rozwarcie osiągnęło jakieś 6 cm, no i urodziłam o 2.50 w nocy..
Przy drugiej ciąży skurcze zaczęły się też w nocy, ale też nie dokuczały do popołudnia, zaczęło boleć konkretnie około 16.15, a o 16.25 urodziłam..
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:42.