|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#31 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Bieżnia do domu??
ja mam dużo miejsca w mieszkaniu i bardzo lubie biegac na biezni.
chętnie kupiłabym jakas ale widze ze ceny sa kosmiczne a jakiegos syfu za 1000zł chyba sie nie opłaca kupowac bo sie rozleci;/
|
|
#32 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny podnoszę wątek bo od roku akademickiego nie będę miała czzasu na aerobik, a chciałam nadal chociaz troche cwiczyc. Co myslicie o tej biezni?
http://allegro.pl/item711613735_nowa..._784_gwar.html Dają jakąś gwarancję jakby się coś popsuło, droga nie jest. Czy któras z Was probowała? mam steperek ale juz tyle lat na nim cwicze ze chcialabym coś innego, uwielbiam bardzo szybki marsz i mysle ze na biezni byloby ok.
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
odradzam
moim zdaniem bieżnia nie wytrzyma zbyt długo poza tym ona jest strasznie krótka i wąska - będzieCi się źle ćwiczyć nie podano zakresu prędkości i chyba nie ma możliwości regulowania wysokości sama mam bieżnie, jak i resztę sprzętu z Kettlera - fakt kosztay są spore, ale sprzęt jest super i służy mi już od kilku ładnych lat, nic sie nie zepsuło, nie odpadło, nie skrzypi ja mam tą, droga była, ale jest super, chociaz mogłaby być szybsza wklejam link żebyś mogłą porównać parametry http://www.sport-shop.pl/bieznia-ket...-1-p-1509.html jak sie przeliczy wydatki na siłownie to taka inwestycja sie opłaca osobiście radzę zakupić raczej maszynę eliptyczną - świetny sprzęt, a koszt dużo mniejszy
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu Edytowane przez pingwin2 Czas edycji: 2009-08-22 o 17:17 |
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
osobiscie rzucilam palenie miesiac temu i za zaoszczedzone pieniazki kupilam sobie bieznie ( tak tak, na allegro) - zreszta mase rzeczy na nim kupuje gdyz jak - nie kazda kobieta - nienawidze zakupów.
Jestem z niej mocno zadowolona i nie zajmuje wiele miejsca bo da sie ja zlozyc nie moge biegac ,, na zywo" ze wzledu na moje sciegno a ta bieznia spowodowala ze od kilku dni regularnie sobie cwicze i mi straaaasznie dobrze ![]() ![]() ja osobiscie - polecam nie trzeba sprzetu za 4000 by zrzucic pare cm i kg ![]() http://www.allegro.pl/show_item.php?item=707379020 |
|
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
witamJa mam taką bieżnię jak tu http://www.allegro.pl/show_item.php?item=816303605 (zresztą od niego) i jestem zadowolona, a zadowolić mnie nie tak łatwo. Nie znosze chińskich tanich badziewi, które dobrze wyglądają tylko na zdjęciach i w opisie, a psują sie po paru dniach lub w ogóle nie odpowiadają opisowi i człowiek potem wściekły, że się dał nabrać Ta bieżnia jest solidna i jak dla mnie co najważniejsze posiada amortyzację: nie cierpią na niej kolana czy stawy skokowe- a z tymi nie ma co sobie problemów robić. Kiedyś próbowałam bieżni magnetycznej-ale to porażka- kosztuje parę stówek, ale opór wymusza się własnymi nogami ![]() ogólnie-chcesz mieć fajny sprzęt-odłóż kaskę-nic szybko- kup coś porządnego (a niestety jaka cena taka jakość) i ćwicz, a się przynajmniej szybko nie zniechęcisz. Ja na mojej sobie ćwiczę szybkie spacerki (5,5 km na godz) i wolniejsze biegi 8 km na godz i sobie chwalę-efekty są w postaci ujędrnienia i wyszczuplenia ciałka- a na tym mi zależało. Dobrze mieć tylko Tv w pobliżu zeby czymś zając mózg ![]() A kupiłam stepper mało znanej firmy - i co-porażka-poszedł w kąt- a chciałam cos dołożyc do domowej siłowni
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Rower stacjonarny, orbitrek, bieżnia - KUPUJEMY - pytania i porady.
Nadchodzi wiosna i w tym sezonie chce zdradzic ukochane rolki na rzecz roweru. Ale w kropce jestem, bo nie wiem jaki kupic.
Prosze o rady A jeszcze bardzie o konkretne propozycje. Moje oczekiwania: 1. raczej lekki, bo czasem trzeba go przeniesc - stad myslalam o ramie aluminiowej zamiast stalowej, ale to z kolei podnosi cene roweru. 2. Niezbyt drogi. Mam swiadomosc ze kilkaset zlotych trzeba zainwestoac, ale z drugiej strony nie moze byc to szpanerski rower, ktory strach zostawic pod sklepem. 3. waham sie miedzy typem roweru - do tej pory (poza kultowym zreszta wigry 3) mialam glownie rowery ala gorskie z makro (wiem ze dla niektorych to synonim obciachu, ale naprawde dalo sie jezdzic), a teraz zastanawiam sie czy nie wolalabym miejski z bagaznikiem, swiatelkiem, kilometromierzem itp. Jednak jezdze tez czasem po terenie i to musi miec dosc niezle opony. Po prawdziwych gorach i wyczynowo nie planuje jezdzic. Probowalam sie pytac w sklepach rowerowych, ale tzw. "dobre" maja bardzo wysokie ceny (kilka tysiecy nie chce wydac, zwlaszcza ze w przeszlosci ukradziono mi rower), poza tym irytuja mnie tzw. "znawcy", ktorzy traktuja wszystkich pytajacych jak glupszych od siebie. Takze rozmowa z takim sklepowym doradca to wiecej nerwow i chamstwa niz konkretow. A ja naprawde chce kupic sprzet z ktorego bede zadowolona. Mialam juz upatrzony w decathlonie rower za 700 zl z aluminiowa rama trekingowy, ale po pierwsze juz wykupiony, po drugie mam kilka rzeczy z tego sklepu i jakosc maja naprawde niska, poza tym na stronie bylo opisane, ze to rower dla poczatkujacych, a ja poczatkujaca zdecydowanie nie jestem i planuje wycieczki takze poza miasto (np. do Ojcowa). |
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jaki rower?
Wnioskuję, że na rower nie chcesz wydać więcej niż 1000 zł, więc mogę Ci zaproponować Kross Hexagon v2 albo V3, powinien wystarczyć.
http://allegro.pl/item985366421_rowe...s_legnica.html http://allegro.pl/item974002066_rowe...ki_okazja.html Wiadomo, wersja V2 ma gorszą specyfikację, proponuję od razu wziąć V3. I jeszcze napisz ile masz wzrostu, bo trzeba dobrać rozmiar ramy, ale domyślam się, że 16" lub 17" pewnie będzie. Skoro nie znasz się kompletnie na sprzęcie rowerowym to radzę nie liczyć na sprzedawców, bo lubią wcisnąć coś co nie jest warte swojej ceny i można mieć to samo za mniej. Edytowane przez niquis Czas edycji: 2010-04-05 o 23:20 |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
Mam 172 cm wzrostu i dosc dlugie jak na ten wzrost nogi.
|
|
|
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
no wiec odradzam ci zaproponowane rowery ze wzgledu na opony powinnas szukac rowerka z cienkimi oponkami, cos tego typu:
http://www.allegro.pl/item964819824_...8c_czarna.html a dodatkowo powinas miec rame w takim rowerku crossowym 21 cali przy twoim wzroscie |
|
|
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czemu powinnam szukac cienkich opon? |
|
|
|
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
ty chyba jestes glupi... na ten wzrost to 17" najwięcej, a nie 21...
opony cienkie są dobre na asfalt, lepiej się jedzie, ale bez problemu możesz sobie zakupić oponki crossowe na taki rower, czyli normalnie też takie szerokie ale po środku łyse, a po bokach tylko bierznik. Ja na takich jeżdżę i polecam. Jeśli chcesz, możesz kupić w decathlonie, tylko byś musiała podać jakiś konkretny model i ocenimy czy jest wart. A rozmiary ram oznaczone s,m,l itd. to są rozmiary literowe, po prostu inna forma oznaczeń. Według mnie to głupie oznaczenia, bo każda firma oznacza inaczej, np. jeden rower z ramą M będzie miał 18" a inny też M może mieć 19". Byś musiała się dowiedzieć ile ma cali dany rower albo po prostu sobie zmierzyć ramę. Edytowane przez niquis Czas edycji: 2010-04-06 o 19:16 |
|
|
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
rower crossowy w twoim wypadku 21'' rower górski 17''-18''. opony cienkie bo stawiają mniejszy opór mniej hałasują, a wystarczy jak będą miały tylko bieżnik po bokach, żeby ewentualnie pociągnęły na jakimś piaseczku, lub czymś...
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Zadomowienie
|
Także proszę o radę
Potrzebny mi rower do jazdy po mieście (może sporadycznie, gdzieś dalej). Jeszcze do niedawna, byłam przekonana, że miejski rower będzie trafnym wyborem. Doczytałam się jednak, że prosta postawa jaką przyjmujemy na rowerze miejskim, wcale nie jest taka dobra. Cytat z innego wątku, na forum fitness. Cytat:
Sądzę, że górski i szosowy raczej odpadają. Więc na który się zdecydować: miejski czy trekkingowy, który jest bardziej "komfortowy" i najlepiej przystosowany do naturalnej krzywizny kręgosłupa?? Proszę o radę, bo mam istny mętlik |
|
|
|
|
|
#44 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
Rower stacjonarny RP3
Witam
![]() Chciałabym kupić nowy rower stacjonarny w granicach cenowych do 200 zł.. To niewiele, ale myślę że póki co powinien mi wystarczyć. Na Allegro znalazłam w cenie 150 zł z pzresyłką rower treningowy TS RP3 cokolwiek to znaczy ![]() Czy ktokolwiek go używał? Wystarcza w domowych warunkach czy gruchot?
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rower stacjonarny RP3
Nikt nie ma?
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
Witam.
Najlepiej było by podać linka do aukcji żeby zapoznać z opisem technicznym. Pracuję od lat ze sprzętem do fitness i szczerze mówiąc osobie młodej i sprawnej nie polecam rowerka za niższą cenę niż 800 zł... a wręcz odradzam :/ Pozdrawiam |
|
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
Kilka dni temu kupiłam więc na dniach, jak dojdzie, mogę napisać jak się sprawuje
![]() Wiem, że sprzęt sportowy to nie tania rzecz aczkolwiek gdybym miała kupić rowerek za cenę 800 zł, to dokładając niewiele kupiłabym porządną bieżnię
|
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
Porządne bieżnie zaczynają się od 3000 zł
|
|
|
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
Niekoniecznie. Na Allegro bieżnię Thorn, którą często można spotkać na siłowniach, można kupić za 1999
|
|
|
#51 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ta bieżna Thorn'a na allegro jest całkiem fajna. Mógłbym ją kupić ale pod pewnymi warunkami: serwis tej marki znajduję się na terenie Polski serwis mobilny - (kto by chciał jeździć z takim kolosem po Polsce) Jeśli te dwa wymogi są spełnione jestem gotów ja kupić. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
Zobaczę jak będzie się spisywał rowerek, być może też się nad nią zastanowię w przyszłości
|
|
|
#53 |
|
Raczkowanie
|
Kochani!
Jak zawsze potrzebuję Waszej pomocy! Wielkimi krokami zbliża się TEN dzień. Dziś, widząc że tak wiele osób jeździ teraz na rowerach postanowiłem kupić mojej TŻ rower! Tak, rower! Prawda, że super pomysł?!Wiem, pewnie będziecie się śmiać, że to nie komunia święta... no ale do rzeczy. Chciałbym zapytać Was o zdanie - czy chciałybyście dostać na urodziny rower i jaki rodzaj rowerków polecacie? Ściskam mocno! Tom |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#54 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Jaki rower dla kobiety?
Ja bym się bardzo ucieszyła
|
|
|
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
ja bym sie cieszyla z roweru, modne sa teraz holenderki chociaz ja mam zwykly gorski jak sie zdecydujesz na gorski to damski z ruka w dół :p
|
|
|
|
|
#56 |
|
Zadomowienie
|
Witaj, handluje używanymi rowerami i uważam że taki rower na urodziny to świetna myśl, rowery holenderske sluzą latami, naprawde opłaca się je kupować, niestety są bardzo drogie, ale możesz kupić używany, dużo osob a szczegolnie małuzonków robi sobie właśnie takie niespodzianki, jednak to nie jest takie proste kupić taki rower ponieważ trzeba odpowiednio wybrać wysokość ramy, ilość biegów tez jest ważna, oraz rodzaj biegów.
|
|
#57 |
|
Konto usunięte
|
Zależy, czy ma to być rower sportowy, czy po prostu rekreacyjny.
Ja osobiście polecam serię Cross ASL Authora. Sama na takim jeżdżę, dokładnie na modelu Stratos ASL. Jest bardzo wygodny, ale o sportowym zacięciu i z geometrią dostosowaną do kobiecej sylwetki. Można go wykorzystywać zarówno do długich wypraw, jak i do szybkich treningów i popołudniowej rekreacji. Co prawda kosztuje swoje - dlatego tu wchodzi kwestia, czy chcesz kupić rower do jazdy, czy rower do sportu ![]() Ale np. mój TŻ kupował Authora Prime, który obecnie kosztuje ok 600 zł, a jest to przyzwoity rower, więc może warto rozejrzeć się za takimi? |
|
|
|
|
#58 |
|
Przyczajenie
|
Rower - Dziewczyny pomóżcie wybrać !
Witam Was drogie forumowiczki
![]() Chciałbym sprezentować swojej narzeczonej rower. Spośród wielu zostały mi dwa, nad którymi się waham! Rowery marki Electra 1. Hula 3i 2. Om 3i Doradźcie proszę
|
|
|
|
|
#59 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rower - Dziewczyny pomóżcie wybrać !
rozumiem, że pytasz, który ładniejszy?
bo z tego co widzę, to poza kolorami praktycznie się nie różnią. abstrahując od tego, który ładniejszy - ja bym nie wybrała żadnego. te rowery wyglądają na mocno przepłacone [kosztuje prawie 3 tysiące, ma tylko 3 biegi, nie ma nawet dynama i przedniego hamulca ręcznego]. bez sensu wydawać tyle na ten rower, bo klasowo nie różni się za bardzo od zwyklaka z allegro za 800 złotych. kup lepiej narzeczonej rower tej samej klasy ale o połowę tańszy, a za resztę niech sobie idzie pokupować waciki do douglasa - myślę, ze będzie tak samo szczęśliwa, jak nie szczęśliwsza
|
|
|
|
|
#60 |
|
♥
|
Dot.: Rower - Dziewczyny pomóżcie wybrać !
nie znam się na rowerach ale wyglądają jak rower dla 10latki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:30.

i nie zajmuje wiele miejsca bo da sie ja zlozyc
witam