![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Gadulcowe Opisy - część III.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, potrzebuję jakiś opisów, że zakochałam się w pewnym chłopaku, a wiem, że on mnie tylko lubi. I gdy zaczęłam mu dawać do zrozumienia że z mojej strony to coś więcej, to on jakby się wystraszył, no nie wiem.. po prostu już nie jest tak jak kiedyś, coś się zmieniło, niestety na gorsze. Że chciałabym wrócić do tego co było, pomimo, iż jest mi trudno, że to miłość bez wzajemności trochę boli...ale wolę przyjaźń niż nic...
Na pewno coś wymyślicie, talenciary ![]() Z góry dziekuje ![]()
![]() |
#33 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Maxx miłosnych? Hm..;]
Opisy z wizażu, od cudownych talenciar. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
łaaa już III !
![]() Taaleenciiaaryy ! ;*
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
[z wizazu] nikt nie mówił, że będzie łatwo... są takie dni, kiedy nawet herbata źle mi wychodzi... 'Myśl, która w serce wbija nóż..' ile nieba można przejść, kiedy żal odbiera oddech.? teraz nie mam siły, nawet by udawać, że jest dobrze tracę wiarę w ludzi. Nienawidzę ludzi. Rzygam nimi. To jedyne rzyganie, które zaczyna się w sercu. i właśnie dziś jestem tak cholernie samotna w tym świecie. Czasem czuję jakby życie miało do mnie jakieś ale ile nieba można przejść, kiedy żal odbiera oddech.? głowa pęka na miliony kawałków. rozsypują się wszędzie, a ja nie mam ochoty się po nie schylać. teraz nie mam siły, nawet by udawać, że jest dobrze iść spać i obudzić się, gdy wszystko będzie już ok. budzę się rano. potykam o swoje życie. Żal i smutek zalały mój pokój. Nie pozwól mi utonąć Czasem śmiech nic nie znaczy prócz gry. jak się pieprzy, to się pieprzy na całego! nigdy się nie pieprzy w życiu na pół albo na trzy czwarte, zawsze na całość -,- Lepiej…? -Lepiej nie mówić.. oj, pewnie nie o takie ci chodziło... trzymaj się ![]()
. "Szukam świata, w którym jedna jaskółka czyni wiosnę, gdzie szewc chodzi w butach, gdzie jak Cię widzą- to dzień dobry. Szukam świata, w którym człowiek człowiekowi- człowiekiem..." . Edytowane przez bitter orange Czas edycji: 2010-04-11 o 19:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
A to moje opisy :
Miłość nie istnieje... To nie jest nawet uczucie, to po prostu opłakana konieczność, zajmująca pośrednie miejsce między potrzebami ciała i duszy. Balzac. Czym się różni mężczyzna od literki Q? Niczym i jedno i drugie jest zerem z małym ogonkiem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ratujcie
![]() Mam taką sytuację: Chłopak na którym mi zależy powiedział mi, że nie jest mną zainteresowany, ale cały czas ze mną gada i mi robi nadzieje...nie rozumiem o co mu chodzi...proszę Was o jakieś opisy do niego.... błagam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
bitter orange :
Wróć. Chociaż na chwilę. Chcę ci tylko podziękować. Podziękuję ci i będziesz mógł zaraz sobie pójść. Proszę. Pozwól mi sobie podziękować. Chociaż ty mi na to pozwól… miłość nie potrzebuje odpowiednich warunków, aby osiąść na stałe. potrzebuje tylko wzajemności. dalej będę się kochać w Tobie bez wzajemności. licząc każdy dzien do twojego powrotu. Wiesz? Nie boli mnie już sam upadek. Boli mnie świadomość, że ja nigdy nie pozwoliłabym ci upaść, a Ty nawet nie mrugniesz okiem, gdy ja znowu ponoszę klęskę. Im dłużej na Ciebie patrzę, tym bardziej mnie to boli. To tak cholernie boli, jeśli wiesz, że jesteś dla kogoś wart mniej niż SMS za jeden grosz. Owinięta bandażem obojętności. Tak mniej boli. złamana noga boli prawie tak samo jak złamane serce. Usłysz mój krzyk Proszę... Wróć. Bo bez Ciebie nie daje rady już. proszę, nie zostawiaj mnie. wróć jutro, ale na wszelki wypadek będę czekać jeszcze dziś. i jak ? ![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Soniss : Gdyby pszczołami były Niedźwiadki, Nisko na ziemi miałyby chatki... Czasem lubi się kogoś za mocno i to się nazywa miłość. Myślenie boli, ale można się przyzwyczaić pamietaj:co komu do tego,skoro i tak mniejsza o to? kiedy spytaja cie,jak sie masz,odpowiedz po prostu,ze wcale' 'bo wypadek to dziwna rzecz.nigdy go nie ma,dopoki sie nie wydarzy' 'prawdziwy z Puchatka przyjaciel...nie to co inni' 'zdarzaja sie tacy,ktorzy zycza ci dobrego dnia.jesli ten dzien godzi sie nazwac dobrym,co watpliwe' 'jest dostatecznie smutno,jezeli samemu jest sie nieszczesliwym,ale jest jeszcze smutniej,kiedy wszyscy inni twierdza,ze tez sa nieszczesliwi' 'nie wszyscy moga i ktorys z nas tez nie moze.i w tym cala rzecz' 'Maly Spacer zdecydowanie lepiej nadaje sie do odbycia przyjacielskiej pogawedki niz Wyprawa Cala Banda' 'bez sladu mozgu sa niektorzy z nich' 'zaraz bedzie deszcz...jesli juz nie pada' 'nie desperuj,jesli sie okaze,ze Krolik wie,co to jest A' 'oni zamiast mozgow maja tylko szary puch,ktory przez pomylke zostal wdmuchniety w ich glowy.oni po prostu nie mysla' 'nie popędzaj mnie.nie dalejwięcuj mnie' 'misie-patysie to wcale nie taka dobra zabawa,jak sie wydaje.zwlaszcza jezeli zostaje sie patysiem' 'troche wzgledow, troche troski o innych.w tym cala rzecz.tak przynajmniej mowia' 'oto sa przyjaciele...' Kubuś Puchatek - <3. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Rozeznanie
|
LolinkaxD `Do cholery weź się zdecyduj co czujesz. `Jeśli nic z nami nie będzie to może jednak przestań do mnie pisać . `Nie rób nadziei ! `A dałbyś rade pod każdym tekstem jaki napiszesz, pisać od razu wytłumaczenie o co chodzi ? `Nie rozumiem Cie ! prosze jaśniej . `Poprostu powiedz mi co czujesz, a nie piszesz , nadal twierdząc że nic między nami nie będzie . Może coś? Bitter orange Do głowy przychodzi mi tylko jeden : `Chyba jednak zdecyduję się na przyjaźń. ![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- LolinkaxD `Do cholery weź się zdecyduj co czujesz. `Jeśli nic z nami nie będzie to może jednak przestań do mnie pisać . `Nie rób nadziei ! `A dałbyś rade pod każdym tekstem jaki napiszesz, pisać od razu wytłumaczenie o co chodzi ? `Nie rozumiem Cie ! prosze jaśniej . `Poprostu powiedz mi co czujesz, a nie piszesz , nadal twierdząc że nic między nami nie będzie . Może coś? Bitter orange `Chyba jednak zdecyduję się na przyjaźń. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Przyczajenie
|
talenciary ;*
a coś o tym, że szczęście jest cholernie ulotne, że trwa tylko chwile, a potem znów wszystko pokrywa szara rzeczywistość.. ;(
![]() |
#41 |
Wtajemniczenie
|
paulina18021995
![]() _mandarynka ![]() vicky_ ![]() ![]() swir94 ![]() ![]() ![]()
![]() |
#42 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ' pozostańmy przyjaciółmi - przez miłość nie chcę jeszcze bardziej Cię stracić . ' i wiem, że nawet to, że Cię kocham nie zmieni Twoich uczuć . ' przyjaźń ? wolałabym coś więcej . ![]() ' proszę, powróćmy do tamtych dni . ; * ![]() ____________________ Tak, tak . powracam . ;D może na coś się komuś przydam . ;p
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
mam prośbę wielką :
opisy na temat dwulicowych koleżanek lub o nieodwzajemnionej miłości ?
![]() |
#44 |
Wtajemniczenie
|
MandarynkoweWspomnienia :
'ta pier.olona szara rzeczywistość . ' szarość powraca w tedy kiedy los się do mnie uśmiechnie . ' szczęście przemija zbyt szybko . ' i powróciły szare , zwyczajne dni . ![]()
![]() |
![]() |
#45 | |
BAN stały
|
Cytat:
chwile ulotne jak ulotka ...
jezeli jest dzien,po nim zawsze jest noc.Jezeli jest radosc,z czasem przychodzi smutek. zadne szczescie nie trwa wiecznie . mozna stanac na rzesach by szczescie zatrzymac ... niestety-los napisze swoj scenariusz i wszystko spieprzy . bo jak cieszyc sie szczesciem majac swiadomosc ze kiedys sie skonczy ? tak czesto biore haust powietrza i blagam 'chwilo badz wieczna' - nadaremnie . brak weny ! weny brak ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
hehe ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
kochane, a coś o tym że smutno jest, samotnie i źle? piiilne prosze..
![]()
![]() |
#48 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
*Czterolistna koniczyna schowana na 'kiedyś', na pewno się przyda. *Życie zmienne jak w kalejdoskopie. *'Jeszcze się trochę ziemia przekręci i znowu zaświeci Słońce.' /Happysad/ *Szczęście to coś, co zauważamy dopiero wtedy, gdy go już nie ma. *Ulotne jak motyl chwile radości. ZawszeJestemSoba: *Zwyczajna dziewczyna marząca o chwili szczęścia i radości. *Z ironicznym uśmiechem szczęścia spędzam kolejny dzień. *Nawet czekolada nie poprawia mi dzisiaj nastroju. *Banalne marzenia, banalna ja. *I szeptem wmawiała sobie, że wszystko jest w porządku. *Kolejny samotny wieczór, łkające serce i gasnąca nadzieja na lepsze jutro. Na razie tylko tyle... ;*
![]() |
![]() |
#49 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nadal ponawiaam bo to jest ważnee .. ![]() Bardzo pomogły : _mandarynka po prostu cudo ![]() ![]() swir94 boskie , ty też masz talent i czuj się okradziona ![]()
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
Bardzo pomogły :
_mandarynka po prostu cudo ![]() ![]() swir94 boskie , ty też masz talent i czuj się okradziona ![]() [/QUOTE] DZIĘKUJĘ BARDZO.;] <zawstydzona>
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Wtajemniczenie
|
![]() 1)O tym że zawiodłam się na kumplu....myślałam że przyjacielu,że okazał sie zupelnie inny niż myślałam,że jest bardziej obcy teraz niż nie jeden człowiek. Licze na was ![]() ![]() ![]()
![]() |
#52 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
' wiesz? wolałabym poczuć żal, smutek i rozczarowanie, a nie tą cholerną nadzieję, którą karmisz mnie każdego dnia. ' określ to - kochasz lub nie . ' może wyjaśnię ci to rysunkowo: stoję na przystanku 'miłość', kiedy podchodzisz ty i mówisz, że nic z tego. wsiadam do pierwszego lepszego autobusu i wysiadam na 'rozczarowaniu' . znów pojawiasz się ty, i znów wracam do punktu wyjścia. możesz mi powiedzieć, o co w tym wszystkim chodzi ?! ' twoje jedno słowo wystarczy, abym zrozumiała o co kaman . tylko najgorsze jest to, że TY sam nie możesz się w tym odnaleźć. ' bawisz się uczuciami, jak dziecko klockami . może coś się spodoba. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
' zdajesz się być całkiem podobny do huraganu. potrafisz tylko niszczyć. ' ej, albo jesteście na czarno albo na biało, to taka trudna decyzja ?! ' niedługo me serce nie wytrzyma. znajdą mnie bladą i siną na zimnej posadzce. będę pierwszym przypadkiem śmierci z miłości. ' w miarę upływu czasu spostrzegam, że ludzie, których rozumiem najmniej, to Ci, których znam najlepiej. to moi przyjaciele są zagadkami. ' gdy ktoś odbiera Ci miłość, to tak, jakbyś skakał na trampolinie i w chwili, gdy jesteś bardzo wysoko, zamiast trampoliny rozwiną Ci asfalt. ' to okropne. ale jedyny mężczyzna wart mojego uśmiechu nawet nie wie, że go kocham. ' bezczelnie stałeś się powietrzem. nie mam więcej pomysłów. nie wszystkie moje. ![]() Cytat:
' to nie ja wybrałam samotność - to ona wybrała mnie... ' potrzebuję miłości, nawet tej wymyślonej, przerysowanej, wyidealizowanej. ' kiedy jest bardzo, bardzo smutno, pomyśl co Cię martwiło 3 lata temu o tej samej porze. nie pamiętasz? no właśnie. ' czas leci jak łza po kawałku szkła.. ' i pytam gdzie ta radość, która kiedyś we mnie tkwiła... ' czasem są chwile, w których śmiechem trzeba zakryć łzy. ' padał deszcz, było mi smutno. byłam załamana, było mi trudno. teraz jestem tą wyschniętą chmurą i zasłaniam słońce swą szarą bzdurą. ' nie mam siły na nic... już nawet nie mam sił udawać, że jest dobrze... ' ' kiedyś były takie dni kiedy uśmiechalam się nawet do herbaty. kiedyś... ' płacze do pustych ścian i czuje że tak bedzie zawsze ... ' znów zdusiłam w sobie krzyk rozpaczy. ile razy jeszcze ?! nie wiem, może coś zabierzesz. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a coś o tym, że bawił się mną a ja bardzo go kocham, kończę tę znajomosć...
![]() |
#54 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jedno o czym marze...by zniknęły te fałszywe twarze!!! dwulicowi ludzie ku^wa ilu was jeszcze ? Budzą zaufanie mówiąc fałszywe rzeczy, prawda jest taka że najchętniej wbiliby nóż w plecy.. nieszczere twarze, fałszywi ludzie ukryci pod kamuflażem.. zobaczylam to wreszcie, ze dwulicowych ludzi jest od ch.uja w tym miescie.. wiec opluj, plotkuj, zbesztaj kotku.. ja i tak sie bede śmiała!! plotki, to cena jaką sie płaci za sukces.. mnie to brzydzi wszystko, gdy w chu.ja tnie osoba z którą byłam blisko.. może patrzysz na kur.wę, myślisz - to kur.wa a sam jesteś kur.wą dla kogoś tam wolę iść i upadać, niż żyć na kolanach pełna fałszu.. 2powiedz te dwa słowa, dziewięć liter. wciąż żyję NIM. Wszystko z wzazu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
' zrób mu to samo co on zrobił tobie - rozkochaj go w sobie. a potem zachowaj się jak suka; powiedz mu że to były tylko żarty. może się nada. ![]()
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
Hej słoneczka ;**
mam taką prosbe .. chciałabym opisy 1 . takie optymistyczne ![]() ![]() 2 . o tym że pisze z takim chlopakiem ale nie wiem czy cos z tego bedzie, bo on juz dlugo ni ma nic na koncie i ze czekam az znowu popiszemy ;] 3 . no i o tym ze go bardzo lubie , tak zeby u co niektorych wzbudzic zazdrosc Napewno coś wymyślicie ;** proszę < 33
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() bitter orange 'Wolę widzieć Cię jako przyjaciela, niż obojętnego człowieka... 'Lepszy ryc, niż nic... 'Może kiedyś zmienisz zdanie. Ale czy do tego czasu nie możemy być chociaż przyjaciółmi? 'Ona zakochana. Dała Mu to do zrozumienia. Dla Niego była jak przyjaciółka. On zaczął uważać na to, co mówi i robi. Nie chce być już jej przyjacielem. Boi się, że urazi tym jej uczucia. Ona woli być przyjaciółką, niż nikim... 'On dla Niej najpierw znajomy, potem przyjaciel, potem najważniejsza osoba na świecie. Ona dla Niego: najpierw znajoma, potem przyjaciółka. LolinkaxD 'Mówisz, że nie jesteś mną zainteresowany, tak? To dlaczego ciągle mam inne wrażenie?'Zdecyduj się - nie jesteś zainteresowany, czy jesteś? 'Nie można mieć wszystkiego i wszystkich, wiesz? 'Ja też mam uczucia. To nie zabawki - nie baw się nimi. 'Uczucia nie są do zabawy. Więc z łaski swojej się zdecyduj. 'Najpierw mówisz, że Cie nie interesuje, a potem mnie podrywasz. Chłopie, nie jestem zabawką, którą rzucasz w kąt, gdy w polu widzenia pojawi się inna! MandarynkoweWspomnienia; 'Szczęście trwa chwilę, a potem znów wracają szare dni...'Ulotne chwile szczęścia pokrywa szara codzienność. 'Nie można mieć wszystkiego, na zawsze - wszystko kiedyś się skończy... 'Bo szczęście jest jak wiatr - jest przez chwilę, a potem znika... verkaaxd 'Rozumiem, że każdy ma też swoich znajomych. Ale to nie znaczy, że musicie mnie obgadywać.-Spróbuj ją obgadywać. Zaraz Ci przyp*****li. -Ale skąd Ona wie? -Ma radar... 'Nie można mieć wszystkiego - najlepszej przyjaciółki na chwilę też nie. 'Mnie się nie obgaduje. Mnie się chwali! 'Stworzono mnie na obraz i podobieństwo Boga - Jego też obgadujesz? 'Najgorszy rodzaj miłości? Ta nieodwzajemniona... 'Uważacie, że najgorzej jest być niekochanym. A ja sądzę, że najgorzej jest kochać bez wzajemności... Xx Purple cocaine xX 'Kiedyś przyjaciele. A dziś? Za bardzo Ją zawiódł, żeby mogli tak siebie nazwać...'Są pewne granice. I jeśli najlepsza osoba na świecie ją przekracza, to oznacza to koniec. 'Wiem, że będzie bolało. I boli. Ale nie sądziłam, że mogłeś coś takiego zrobić. Więc żegnaj. Nie dzwoń, nie pisz, nie odwiedzaj.... 'To koniec. Nie waż się nazwać mnie kumpelą. 'Myślisz, że Ci wybaczę. Mylisz się. Zawiodłeś. To koniec... 'Teraz wiem, jak to jest, gdy jedna z najlepszych osób na świecie zawodzi... Może coś, komuś? Chociaż wątpię... ![]() ![]() ![]() I mam prośby. 1) Coś, że nie mogę się zdecydować: Czy dalej przyjaźnić się z BF, która mnie rani i wykorzystuje (wiem, jestem głupia ![]() ![]() 2) Że czekam cały tydzień na piątek, na spotkanie z Nim ![]()
/Drużyna Mistrzów - RDW, RPS, Dobrzan - "Wierz w Siebie"/ Edytowane przez paulina18021995 Czas edycji: 2010-04-12 o 15:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Rozeznanie
|
Witam.
![]() paulina18021995: 1) Zakończmy ten cyrk. Raz na zawsze. Nie wiem jakich użyć słów, by nie zranić ciebie. 2) Przez 7 dni czekam na ten jeden dzień. Szkoda,że nie jest nam pisane być razem. Ale każda chwila z tobą jest dla mnie cenna. Cholernie chciałabym, ale czuję,że nic z tego. i prośba: 1)Coś, że daję sobie spokój (albo ogólne,albo dosłowne,że z nim)... 2)Wierzę,że będzie mi lepiej,jeśli dam sb spokój z nim. ale nikt mi nie wierzy.
![]() |
#59 | |||
BAN stały
|
Cytat:
1. Nie potrafie czasem odwrócić się plecami od tych ludzi którzy ranią mnie i mają mnie za nic. i nigdy nie bedzie tak jak bylo . umiem wybaczac.umiem dac kolejna szanse.ale mozne czas pomyslec o sobie i swoich zszarganych nerwach . ostatnie rozmowy.ostatnie klutnie.pozniej tylko powiem,ze kiedys sie znalysmy. i nawet jezel to pozegnanie to zlego slowa o Tobie nie powiem.Ja po prostu to przemilcze . 2.gdy zycie toczy sie od piatku do piatku . dla was piatek to poczatek weekendu,wolnego od szkoly,dla mnie to wielka radosc,ze Go spotkam . i znajdowala sie na etapie czekania na jeden dzien tygodnia,ktory sprawi,ze bedzie blizej niego . i chciala moc powiedziec ' piatkowa milosc '... i zeby on to zauwazyl. nieustannie czekajac na piatek i okazje by go zobaczyc . bu . nie wiem . ![]() ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
widocznie zycie napisalo dla mnie inny scenariusz , nie ma w nim roli dla Ciebie . odciac sie od ciebie . zapomniec . nie myslec ! przynajmniej sprobowac ! czasami lepiej rz odpuscic niz pozniej trzy razy stracic . 2. i obiore nowe cele,nowy obiekt westchnien i w koncu bede szczesliwa . sama wiem co dla mnie dobre . i w glebi czula,ze robi dobrze,nie zwazajac na zdanie innych podjela decyzje,dzieki ktorej pojawil sie ten dawno nie widziany usmiech na jej twarzy . wybacz . nie mam weny ostatnio ![]() ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
'pamietaj chlopaku niech to bedzie dla Cb przestroga,bawisz sie dziewczyna,w koncu ktoras pobawi sie Toba ' do tej gry brakuje Ci jaj chlopcze.lepszej nie znajdziesz,tym czasem ja odchodze . zaslepiona przez milosc stalam u boku potwora . ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Kochane
![]() ![]() Coś o tym,że trzeba cieszyc sie chwilą,bez planów na przyszłość,bez analiznowania wszystkich za i przeciw ![]() Odnośnie miłości mi chodzi.Że dla mnie liczy sie kazda chwila spedzona razem z Nim,pomimo,ze razem nie jestesmy.Ze nie bede sie zastanawiac czy powinnam czy nie,ale ze chce wycisnac z zycia to co najlepsze . ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Rozeznanie
|
EjjSenioritta-mam teraz z czego wybierać. Dziękuję.
![]() ![]() Może coś dla cb: `Liczy się tu i teraz. `Żyję chwilą. Nie zważam na sytuację. `Chwile są zbyt ulotne,by zastanawiać się,czy warto z nich skorzystać. `Walczę o każde z Tobą chwile,bo to one dają siłę (znalezione)
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:21.