I odchudzanie po raz kolejny czas zacząć. -10kg do wakacji. Silne i zdeterminowane! - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-04-14, 20:32   #31
Donka94
BAN stały

Dot.: I odchudzanie po raz kolejny czas zacząć. -10kg do wakacji. Silne i zdeterminow

ja jestem przed egzaminem gimnazjalnym, wiem, że nie równa się ze stresem przed maturą, ale tez nam cisną jak najwięcej przed. W ciągu jednego tygodnia miałam 9spr : o
Donka94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-14, 20:38   #32
miiisiaa
Raczkowanie

Dot.: I odchudzanie po raz kolejny czas zacząć. -10kg do wakacji. Silne i zdeterminow

mi się nawet nie chce liczyć jeszcze jutro mam test z matmy z 1,5 roku nauki możecie trzymać kciuki

1. odchudzam sięę
2. szukam ortodonty
3. walczę z alergią
4. nie wyciskam!
miiisiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-14, 20:43   #33
Donka94
BAN stały

ja będę trzymać!
Ale tu cicho ;c

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Ah i widzę , w podpisie, że szukasz orto. Cyzli pewnie chcesz się zadrutowac . ja jestem już zadrutowana ponad rok. Góra i doł.
Stary 2010-04-15, 10:27   #34
12kowi
Przyczajenie

I ja się dołączę jeśli można
W ogóle witam, jestem nowa na wizażu

Ważę 67kg, chciałabym zrzucić ok 9kg, czyli dojść do 58kg. Mam też wielki problem z celulitem i sflaczałym ciałem....... dlatego powinnam dużo ćwiczyć.

Diety specjalnej nie stosuję, bo zwyczajnie mi to nie wychodzi. Staram się mniej i zdrowiej jeść. Narazie idzie mi to w kratkę...

Co do ćwiczeń to od dwóch tygodni ćwiczę z książką "120 ćwiczeń dla zdrowia", od tygodnia biegam (trening rozpisany na 6 tygodni) http://www.bieganie.pl/?cat=19&id=547&show=1
W tym tygodniu zaczęłam (narazie raz ćwiczenia na celulit http://www.bstok.pl/fitness/?t=tydzien20 .

Uf.. do pracy!
pozdrawiam Dziewczyny
12kowi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-15, 17:46   #35
asia_1000
Przyczajenie

Hej wszystkim

12kowi ja też jestem nowa na wizażu

a to mój drugi wpis w tym wątku

Mówisz że masz problem z celulitem to zupełnie jak ja( na udach)
właśnie zakupiłam Clarinol CLA wspomaga odchudzanie a przedewszystkim zwalcza celulit i ujędrnia skóre(ma pozytywne opinie na necie, piszą że działa)
Ja ostatnio zrobiłam sobie domowy piling ciała z cukru i zmielonej kawy polecam skóra jest potem bardzo gładka i napięta potem tylko dobrze wsmarować jakiś balsam

Donka94 i Miiisiaa rozumię was też chodze do szkoły I LO nie jest lekko mi też trują o maturze przecież mam jeszcze 2 lata!!!

A teraz na temat
jak już pisałam od poniedziałku jestem na diecie mż.
Jak na razie wytrzymuje bez słodyczy
jedyny gżeszek to to że czasem słodze herbate ale tylko poł łyżeczki

dziś zjadłam
na śniadanie: kromke chleba z serem białym
II śniadanie: jabłko i 2 kromeczki chleba ciemnego z plasterkiem szynki
obiad: ryż z truskawkami i połową jogurtu naturalnego
i oczywiście nadal pije herbate czerwoną, wode.

przepraszam że się tak rozpisałam
trzymam za was kciuki i pozdrawiam
asia_1000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-15, 18:29   #36
Donka94
BAN stały

Asiu no szkoła wykańczanie, właśnie wróciłam . Aten peeling tez czasem robię, jest wspaniały, z tym, że ja zamiast cukru dodaję sól. U mnei jadłospis też ok dzisiaj . I za co Ty przepraszasz?! Piszmy właśnie duzo, niech nie umiera ten wątek!
Ah i przez najblizsze 4dni dietka będzie naprawdę - na 20:20 mam dzisiaj ortodonte. Znowu zmienianie łuków i cudowanie, więc zęby będa boleć ;c
Stary 2010-04-15, 18:43   #37
miiisiaa
Raczkowanie

Donkaa, nawet nie wiesz jak ci zazdroszczę tych wszystkich łańcuszków itd u mnie to nie jest taka łatwa sprawa, pojawiły się 'komplikacje', wyszło na to, że powinnam mieć operację i w ogóle. Gdzie się leczysz?

1. odchudzam sięę
2. szukam ortodonty
3. walczę z alergią
4. nie wyciskam!
Stary 2010-04-15, 19:00   #38
Donka94
BAN stały

Leczę się u siebie, na śląsku-zawiercie. Ponoć dobra specjalistka, w sumie to zgadzam się, ząbki szybciutko mi się wyrównały, dużo znajomych się u niej leczy. A ja powiem Ci coś na temat moich zębów:
Aparat nie był u mnie konieczny, ale moim marzeniem były równiutkie, białe ząbki. Nie miałam jakieś dużej wady-kły delikatnie wystawały, miałam cofniętą szczękę górną trochę. Z namówienie rodziców problemów nie było, mój ojciec bardzo dba o zęby i mnie też gania do dentysty od małego. W listopadzie 2008 miałam założony górny łuk + okropny łuk podniebienny.w styczniu 2009 łuk dolny.Kazdy łuk kosztował mnei 1700zł+150 podniebienny.
Co do Twoich 'komplikacji'. Mój ojciec, miał taką przypadłość- wyrosło mu za dużo o 4 zęby więc zaczął się cały zgryz krzywić. Miał operację w Warszawie, za 'komuny'(ojciec rocznik 70, a operacja 86). Ok, zęby usunięto, ale nadal ma krzywe. Osttanio postanowił wprawić sobie impalnta. Kolejna kosnultacja w Warszawie, jako, iż wystąpiły również problemy, i trzeba podnosić zatokę i coś tam coś tam, i trzeba długo czekać, stwiedził, że chce wyprostować zęby. Zaczął się orientowac w temacie. Ma fatalnie skrzywione zęby, ortodontka powiedziała, iż fakt leczenie będzie trawało długo, będzie dużo udziwnień, żeby zęby wyprostować, ale da się zrobic.
Przepraszam za offtopa
A Ty Misiu szukaj nadal orto. ,który podejmie się bez operacji, Jak widać nawet fatalne przypadki da sie wyleczyć bezoperacyjnie
Stary 2010-04-15, 19:08   #39
miiisiaa
Raczkowanie

Ale ja mam źle wykształconą szczękę zgryz otwarty itd. Mam nadzieję, że znajdę kogoś kto będzie chciał się mną zająć bez chirurga, nie chcę żeby było idealnie, chcę tylko żeby mi zęby weszły do łuku Na operację się nie zdecyduję.
Jak tak dzisiejszy dzień? ja mam trochę luzu to może poćwiczę!

1. odchudzam sięę
2. szukam ortodonty
3. walczę z alergią
4. nie wyciskam!
Stary 2010-04-16, 08:50   #40
12kowi
Przyczajenie

Dzięki asia_1000! Poczytałam trochę o tym Clarinolu CLA, faktycznie ma bardzo dobre opinie (skuteczny i bezpieczny) chyba trzeba będzie przejść się do apteki

A piling kawowy znam, również polecam.
Ja stosuję narazie piling co jakiś czas, mleczko graniera ujędrniające (takie żółte) i masaże. Spektakularnych efektów nie ma, widać, że na zewnątrz skóra faktycznie wygląda lepiej, ale fałdki celulitu jak były tak są... wiadomo, że na efekty trzeba dłuugo czekać.
Ale mleczko Garniera polecam!
Stary 2010-04-16, 09:17   #41
moniaczek21
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
Co do tego cellulitu to masakra normalnie kto go nie ma??
Ja używam serum z eveline antycelulitowy rozgrzewający taka czerwona tubka, jak dla mnie super po posmarowaniu miejsc obiętych cellulitem grzeje tak około 1h. Powiem szczerze, że cellulit mi widocznie się zmniejszył.
A u mnie dzisiaj :
śniadanko serek wiejski i dwie kromki razowca z łososiem na drugie może owoc. Zobaczymy jeszcze co dalej.
A jak tam u Was
moniaczek21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-16, 20:48   #42
asia_1000
Przyczajenie

12kowi nmzc I jeszcze dodam że bardziej opłaca się zamówić na allegro.Ja tak zrobiłam była promocja za 60 tabletek 30 zł, a w sklepie pewnie taniej niż 50 zł nie kupisz ! Opakowania są też po 30 tabl. , Clarinol CLA nie wiem czy czytałaś należy zarzywać min. 2-3 miesiące ( tak pisze na ulotce). Ja zaczełam go brać od dzisiaj 2x dziennie można nawet 3 tabl. dziennie. zobaczymy za miesiąc (a może po 2 tyg będzie widać rezyltaty)

moniaczek21 ja też stosuje serum z eveline
tylko tubka jest jasna i pisze na nim serum intensywnie wyszczuplające+ujędrniają ce , jak się nijm posmaruje to czuje chłodzenie(tak też na opakowaniu napisali że tak ma być) stosuje go od tygodnia albo dłużej (nie pamiętam) i w sumie skóra jest bardziej jędrna i może troche mniej widać celulit ale sam balsam nie pomoże , oprócz tego ćwicze. Może następnym razem zakupie ten który ty masz ...
A możesz podać dokładną nazwe czy jakieś zdjęcie?bo widziałam jakieś dwa w ciemnych tubkach.

ja dziś zakupiłam chlebek razowy ze słonecznikiem
i zjadłam na kolacje 1,5 kromki chleba i połowe serka straciatella danone ( troche musiałam uzupełnic kalori bo jak zliczyłam z całego dnia kcal to było ich bardzo mało, a nie mam zamiaru drastycznie schudnąć!!)
na śniadanie: musli z mlekiem mniam
obiadek: pół mieszanki warzyw mrożonych, kuskus

Dziś przyznaje się malo wody piłam... (ale zaraz to nadrobie)
eh i nie ćwiczyłam
ale wieczór jeszcze długi może zdąże chociaż ze 100 brzuszków zrobić

A tak wogóle to
Tyle osób sie do wątku wpisało a teraz ... Gdzie jesteście??

Jak to się mówi w kupie siła Podzielcie się z nami jak wam idzie odchudzanie?

Edytowane przez asia_1000
Czas edycji: 2010-04-16 o 22:57
Stary 2010-04-17, 15:42   #43
JakKazdaInna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asia_1000 Pokaż wiadomość

i zjadłam na kolacje 1,5 kromki chleba i połowe serka straciatella danone ( troche musiałam uzupełnic kalori bo jak zliczyłam z całego dnia kcal to było ich bardzo mało, a nie mam zamiaru drastycznie schudnąć!!)
węgle na kolację? trzeba było zjeść, np. wieśniaka z warzywami. uzupełniać kalorie? tak się nie robi. staraj się więcej jeść do południa, ale nie wieczorem, bo skutek będzie odwrotny do zamierzonego.
posiłki co 3-4h, ostatni max. 3h przed snem, białkowy.
proszę zastosuj się o tych wskazowek, trochę się przeraziłam.

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
A teraz na temat
jak już pisałam od poniedziałku jestem na diecie mż.
Jak na razie wytrzymuje bez słodyczy
jedyny gżeszek to to że czasem słodze herbate ale tylko poł łyżeczki

dziś zjadłam
na śniadanie: kromke chleba z serem białym
II śniadanie: jabłko i 2 kromeczki chleba ciemnego z plasterkiem szynki
obiad: ryż z truskawkami i połową jogurtu naturalnego
i oczywiście nadal pije herbate czerwoną, wode.

przepraszam że się tak rozpisałam
trzymam za was kciuki i pozdrawiam
to nie jest śniadanie. tzn. może jest ale dużo za mało. śniadanie powinno być największe.
oj,oj,oj. a kolacja jaka?

Edytowane przez JakKazdaInna
Czas edycji: 2010-04-17 o 15:54
JakKazdaInna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-17, 17:25   #44
asia_1000
Przyczajenie

JakKazdaInna tak napisałaś i wiem że masz racje , ale jest też powiedziane że nie powinno się jeść po 18:00 ! Co mam zrobić jak ja chodze spać o 24:00 albo 1:00 w nocy???

kolacje jem zazwyczaj i tak o 19 a musze zjeść coś pożywnego żebym mogła się uczyć(jak już pisałam chodze do szkoły)
nie wiem czy sałatka dostarczy mi energi na 6 godz nauki

poradźcie co mam zrobić??kiedy mam jeść wieczorem?

JakKazdaInna

wtedy też zjadłam kolacje tylko kiedy pisałam ten post jeszcze nie wiedziałam co zjem na kolacje bo była godz. 17:46 , dziękuje za troske

a jeśli chodzi o to śniadanie to dałam dość sporo sera białego a jak wiadomo jest on kaloryczny i tłusty.
Następnym razem zjem więcej, bo wiem ze śniadanie to podstawa

ale pomimo tych moich niedopatrzeń moge się pochwalić że schudłamw ciągu tygodnia 1,5 kg (tylko nie mówcie że to woda ze mnie zeszła, bo codziennie ćwiczyłam ok 45 min.) Bardzo się ciesze bo bez głodzenia mi się udało choć troche zrzucić

A jak wam idzie?
Stary 2010-04-17, 21:11   #45
moniaczek21
Raczkowanie

Cytat:
12kowi nmzc I jeszcze dodam że bardziej opłaca się zamówić na allegro.Ja tak zrobiłam była promocja za 60 tabletek 30 zł, a w sklepie pewnie taniej niż 50 zł nie kupisz ! Opakowania są też po 30 tabl. , Clarinol CLA nie wiem czy czytałaś należy zarzywać min. 2-3 miesiące ( tak pisze na ulotce). Ja zaczełam go brać od dzisiaj 2x dziennie można nawet 3 tabl. dziennie. zobaczymy za miesiąc (a może po 2 tyg będzie widać rezyltaty)

moniaczek21 ja też stosuje serum z eveline
tylko tubka jest jasna i pisze na nim serum intensywnie wyszczuplające+ujędrniają ce , jak się nijm posmaruje to czuje chłodzenie(tak też na opakowaniu napisali że tak ma być) stosuje go od tygodnia albo dłużej (nie pamiętam) i w sumie skóra jest bardziej jędrna i może troche mniej widać celulit ale sam balsam nie pomoże , oprócz tego ćwicze. Może następnym razem zakupie ten który ty masz ...
A możesz podać dokładną nazwe czy jakieś zdjęcie?bo widziałam jakieś dwa w ciemnych tubkach.

na śniadanie: musli z mlekiem mniam
obiadek: pół mieszanki warzyw mrożonych, kuskus

Dziś przyznaje się malo wody piłam... (ale zaraz to nadrobie)
eh i nie ćwiczyłam
ale wieczór jeszcze długi może zdąże chociaż ze 100 brzuszków zrobić

A tak wogóle to
Tyle osób sie do wątku wpisało a teraz ... Gdzie jesteście??

Jak to się mówi w kupie siła Podzielcie się z nami jak wam idzie odchudzanie?

Ten który ja stosuje ma czerwoną tubkę fakt sa dwa ale jeden jest modelujący brzuch uda talię czy jakos tak to ja mam inny mój jest wyszczuplająco antycellulitowy a jest napisane, że ma efekt rozgrzewający

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Cytat:
JakKazdaInna tak napisałaś i wiem że masz racje , ale jest też powiedziane że nie powinno się jeść po 18:00 ! Co mam zrobić jak ja chodze spać o 24:00 albo 1:00 w nocy???

kolacje jem zazwyczaj i tak o 19 a musze zjeść coś pożywnego żebym mogła się uczyć(jak już pisałam chodze do szkoły)
nie wiem czy sałatka dostarczy mi energi na 6 godz nauki

poradźcie co mam zrobić??kiedy mam jeść wieczorem?

JakKazdaInna

wtedy też zjadłam kolacje tylko kiedy pisałam ten post jeszcze nie wiedziałam co zjem na kolacje bo była godz. 17:46 , dziękuje za troske

a jeśli chodzi o to śniadanie to dałam dość sporo sera białego a jak wiadomo jest on kaloryczny i tłusty.
Następnym razem zjem więcej, bo wiem ze śniadanie to podstawa

ale pomimo tych moich niedopatrzeń moge się pochwalić że schudłamw ciągu tygodnia 1,5 kg (tylko nie mówcie że to woda ze mnie zeszła, bo codziennie ćwiczyłam ok 45 min.) Bardzo się ciesze bo bez głodzenia mi się udało choć troche zrzucić

A jak wam idzie?
Nio to gratuluję oby tak dalej waga spadała
u mnie chwilowy zastój ale ważne, że do góry nie idzie bo szkoda by było tych 11kg. zresztą pozbyłam się już za dużych spodni.. hehe a mnie dzisiaj troszkę grzeszków bo zjadłam kiełbaskę z ogniska i ziemniaka i wypiłam dwa małe drinki arbuzowe takie gotowe się kupuje. ale w sumie jeździłam rowerkiem więc nie jest źle chyba..
Stary 2010-04-17, 22:20   #46
niezabardzo
Raczkowanie

Hej! Można się do Was przyłączyć?

dziś mija 9. dzień mojej diety, zaczęłam z wagą 58.5, jutro się zważę to zaktualizuję dane
wzrost - 160cm
moim problemem jest ogromnaaaa dupa i uda, dlatego też od paru dni codziennie biegam. na razie to zaledwie dystans ok. 1 kilometra, ale zamierzam go zwiększać w miarę możliwości.
dieta? podobna do diety Montignaca, którą stosują moi rodzice. Z tym, że oni nie liczą kalorii, ja owszem - staram się by nie było ich więcej jak 1300.
Myślę, że będzie mnie satysfakcjonowała waga 50kg, ale ideałem byłoby 48. W każdym razie celem podstawowym, który chciałabym osiągnąć do wakacji, jest ta magiczna 50tka

życzę Wam wszystkim (i sobie) powodzenia!
niezabardzo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-18, 20:41   #47
moniaczek21
Raczkowanie

A co tu tak cichutko dzisiaj??
Zdaję raport dnia :
śniadanie: jajecznica z 2 jaj ze szczypiorkiem smażona na tefalu + dwie kromki razowca, później jabłko, na obiad gotowane udko z kurczaka bez skóry + sałata z rzodkiewką i szczypiorkiem, na podwieczorek pomidor z bazylią i ogórek i na kolację serek wiejski. Czekałam dzisiaj cały dzień na znajomych i miałam nie jeździć rowerem ale nie dałam się i jednak jeździłam 75 min.
A jak tam u Was ??
Stary 2010-04-18, 22:05   #48
asia_1000
Przyczajenie

niezabardzo Witamy

moniaczek21
dzięki za inf o kremie

A mnie dziś naszedł spadek motywacji co do diety i zaczynam patrzyć coraz częściej na zegarek która godz, czy już moge coś zjeść
Ale myśle że to przez ten weekend, bo w tygodniu to jakoś szybciej czas leci i więcej zajęć mam. Dziś ćwiczyłam 45 min. jakoś się dogoniłam do tych ćwiczeń i byłam na 30 min spacerku. A i zaczełam szukać nowych przepisów na jedzonko w necie bo czasem mi już brak pomysłów na coś nowego.

moniaczek21 dziękuje za gratulacje

moniaczek21 a ty za tą kiełbase z ogniska i 2 drinki to wiesz

ale i tak wyrazy uznania za te zrzucone 11kg
Stary 2010-04-19, 08:44   #49
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez saometimes Pokaż wiadomość
I jak tam wam dziewczyny idzie?
Ja dzisiaj pokręciłam 15 minut hula hopem i pojeździłam godzine na rowerku. Zjadłam:
Serek Bieluch 200 kcl
Bułka pszenna ok. 300 kcl?
Trzy parówki 450 kcl ?
2 ugotowane jajka 160 kcl
3 małe jabłka 100 kcl
=1210kcl więc chyba nie ma źle..?
skąd masz te dane kaloryczne? np 3 parówki 450kcal? może pisz jakiej wielkości są te parówki bo 100g parówki ze Sokołowa np. ma 356kcal a tak w ogóle to parówki na diecie to największa zbrodnia! są megatłuste, zrobione z najgorszego shitu i wcale nie pomagają gubić ciała sama lubię ale wiem, że jak chce się zrzucić to i owo to parówka jest największym wrogiem lepiej zjeść coś co ma więcej białka np. chudą wędlinę drobiową lub gotowaną pierś kurczaka tak samo bułkę pszenną warto zastąpić ciemnym pełnoziarnistym pieczywem, a jeśli nie lubisz to chociaż bułką grahamką- są zdrowsze i mają mniej kcal. Na diecie trzeba sobie ułatwiać a nie robić pod górkę- lepiej zjeść więcej produktów zdrowszych i mniej kalorycznych niż mniej ale śmieciowego i kalorycznego jedzenia
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-19, 21:43   #50
moniaczek21
Raczkowanie

Cytat:
niezabardzo Witamy

moniaczek21
dzięki za inf o kremie

A mnie dziś naszedł spadek motywacji co do diety i zaczynam patrzyć coraz częściej na zegarek która godz, czy już moge coś zjeść
Ale myśle że to przez ten weekend, bo w tygodniu to jakoś szybciej czas leci i więcej zajęć mam. Dziś ćwiczyłam 45 min. jakoś się dogoniłam do tych ćwiczeń i byłam na 30 min spacerku. A i zaczełam szukać nowych przepisów na jedzonko w necie bo czasem mi już brak pomysłów na coś nowego.

moniaczek21 dziękuje za gratulacje

moniaczek21 a ty za tą kiełbase z ogniska i 2 drinki to wiesz

ale i tak wyrazy uznania za te zrzucone 11kg
Co do lania za kiełbaskę i drinki to dziękuję
dzisiejszy jadłospis śniadanie dwie kromki razowca z wędlinką i pomidorkiem, później kanapka z pasztetem, na obiad schabowy i ogórek, później jogurt naturalny i na kolację wiejski.. w najbliższym czasie nie będzie grzeszków a dzisiaj nadrabiałam ćwiczeniami
20min rowerek, 20minut twister, 20 min steper i 10min piłka fitnes.
A jak u Was laski??
Stary 2010-04-19, 22:38   #51
asia_1000
Przyczajenie

moniaczek21
20min rowerek, 20minut twister, 20 min steper i 10min piłka fitnes.

wiadać poprawe, małe lanie a jak działa
jadłospis ok
ja też na kolacje zjadłam wiejski tylko że połowe i dodałam do niego groszku z puszki zielony (ostatnio mi zasmakował) i troche kukurydzi oraz 1 pieczarke.

na śniadanie omlet, ale spokojnie bez mąki z otrębami zrobiłam, i dodałam troche kakała. Wyszedłł pysznyy licząc nawet z olejem to nie był bardzo kaloryczny ok 160 kcal a naprawde jest bardzo sysący
II śniadanie to baton musli (a to tylko dla tego że zapomniałam zabrać II śniadania z domu a w sklepiku szkolnym chyba tylko to było naj mniej kaloryczne)
obiad to pare pyz i surówka z kapusty kiszonej
podwieczorek troche jogurtu naturalnegoi pół kromeczki ciemnego pieczywa
kolacje juz podałam w/w

dziś oparłam się pokusie częstowania preclem przez koleżanki, udało mi się im odmówić

trzymam kciuki za wytrwałych

piszcie co u Was?

Czas edycji: 2010-04-19 o 22:39
Stary 2010-04-20, 13:00   #52
chesterka_18
Przyczajenie

Witajcie,
Chce do was bardzo dołaczyć więc mam nadzieje że nie będziecie miec nic przeciwko.
Od jutra zaczynam poraz kolejny dietowanie. niestety poraz kolejny ale jestem bardzo zmotywowana. Niewiem tylko za bardzo co mam jeśc żeby schudnąć, mam też problemy z przemianą materii i niestety nie cierpię wody niegzowanej, ale jak trzeba pićto trzeba.
Mam 170 wzrostu i waże 74 kg. Mój cel to 58 kg. Niewiem jak ja to zrobię ale mam nadzieje że dzieki wam będę sie pilnować.
Próbowałam diety kopenhaskiej a ponieważ jem dwa a czasami nawet jeden posiłek dziennie bardzo mi odpowiadała. Schudłam 10 kg. Trzymałam sie przez dłuższy okres czasu ale...... zawsze jest jakies ale. Stosowałam ją potem jeszcze kilka razy ale juz nigdy nie schudłam, może 2 kg ale wtedy tyłam szybciutko.

na jutro mam zaplanowane:

śniadanie: kawa
2 śniadanie Sok pomarańczowy, grahamka lub chleb razowy z polędwicą drobiową, 4 śliwki suszone i yougurt 0%.

obiad: 300 gram ravioli, sałata z vinegretem, gruszka yogurt 0%
kolacja: filet z jakiejś ryby z folii i może jakies warzywo

co o tym myslicie? jakies porady?
chesterka_18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-20, 16:22   #53
asia_1000
Przyczajenie

chesterka_18
oczywiście że możesz się przyłączyć ale powinnaś wysłychać kilku uwag
Więc na początek troche krytyki.

1.Uwaga: Wspomniałaś o diecia kopenhaskiej że schudłaś 10kg inapisałaś że stosowałaś ją długo , jak długo????
Na stronie internetowej pisze o tej diecie tak "Ważne jest, aby diety nie skracać, ani nie przedłużać. Stosować ją należy dokłądnie przez 13 dni."
A pozatym nakazane jest 3 posiłki dziennie! Jedząc 1 posiłek dziennie Ty nie byłaś na diecie tylko się głodziłaś!!! I w sumie nie dziwi mnie to że potem prubując tej samej diety organizm nie chce chudnąć, bo pamiętając tą głodówke zaczyna w pośpiechu gromasdzić zapasy aby mógł w miare normalnie funkcjonować!
Polecam poczytać troche o wadach diet i tym jak podczas diety przestawia się metabolizm.

Moim zdaniem najlepsza jest dieta MŻ i nie żartuje oraz więcej ruchu!!!!
Podstawa to przynajmniej 4-5 posiłków dziennie Jeśli jesz rzadziej SPOWALNIASZ SWÓJ METABOLIZM to potwierdzone naukowo! Lepiej jeśćczęściej a mniej

2.Uwaga: na śniadanie kawa??????? Śniadanie ma nam dostarczyć energi(która jest w składnikach od żywczych np. ciemne pieczywo,serek biały czy kawałek chudej wędliny czy mussli) na cały dzień
kawa na pusty żełądek to zbrodnia!!!
Poczytaj nasz wątek to dowiesz sie paru ważnych rzeczy oraz znajdziesz pomysły na śniadania

3.Uwaga: 100g ravioli- ok. 289 kalorii jeśli chcesz zjeść 300g = 867kcal podczas diety powinno się unkiać makaronów,ale oczywiście ja jestem za tym żeby jeść tylko że małe porcje

A teraz Twój jadłospis z małą modyfikacją
Sok pomarańczowy, grahamka lub chleb razowy z polędwicą drobiową to na śniadanie

4 śliwki suszone i yougurt 0% na II śniadanie
obiad: 300 gram ravioli(zmniejsz porcje o połowe), sałata z vinegretem
gruszke z jogurtem 0% polecam na podwieczorek
kolacja: filet z jakiejś ryby z folii i może jakies warzywo

Czas na pochwałę
Twój jadłospis po małej modyfilacji jest bardzo dobry

Polecam czasem zerkać na kaloryczne tabele na produktach lub w internecie jest ich naprawde dużo polecam np. z obrazkami to ułatwia liczenie kcal http://www.ilewazy.pl/

Jeśli już musisz pić kawe to prosze nie na śniadanie i więcej wody(ja też miałam z tym problem, ale najlepiej pić wode gdy coś robissz oglądasz telewizor, czytach. Pij po łyku co chwile i nawet nie zauważysz jak szybko zniknie pół butelki , możesz dodać czasem do wody jakis plussz(witaminki)) ok?

I obowiązkowo jakieś spacery, ćwiczenia czy rower, rolki ... (co wolisz) stopniowo zwiększać wysiłek( nie na raz)!

Razem damy radę

Czas edycji: 2010-04-20 o 16:23
Stary 2010-04-20, 18:14   #54
malutki_grubasek
Raczkowanie

hej dziewczyny chcialabym sie do was przylaczyc, jestem juz na jednym watku o diecie turbo ale chcialabym tez z wami sie wspierac jesli moge

no wiec tak jak juz wspomnialam odchudzam sie dieta turba dzis moj 7 dzien na 10 ktore ta dieta przewiduje, ale niestety dzis sie zlamalam i zjadlam mase slodkiego;/ postanowilam jednak nie przerywac diety.. tylko omine reszte posilku i 8, 9 i 10 dzien juz bez porazek...

mam ok 165 wzrostu waga itd w podpisie

oko 3/4 miesiaca przed swietami bylam tez na turbo schudlam sporo ale wszystko przez swieta wrocilo;/ turbo jest ekstra bo szybko widac efekty itd ale potem trzeba powoli wychodzic.. teraz nie chce popelnic tego bledu co w swieta i bede wychodzic powolutku. powiedzcie mi ile kalorii dziennie jecie?
CEL 50 (a realnie 53)
malutki_grubasek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-21, 09:34   #55
chesterka_18
Przyczajenie

Witaj,

dziekuję bardzo za komentarz. Rozpoczełam z godnie z planem moje dietowanie. Postaram się zastosowac do twoich wskaówek. Jutro rano napisze jak mi poszło a tym razem menu na jutro:

śniadanie: serek wiejski light, kromka pieczywa pełnoziarnistego, yogurt, szkl. soku
obiad: warzywa z wody: brokuły, kalafior, marchew (może zapiekane z serem?)
kolacja: udko z kurczaka bez skóry papryka, ogórek konseroway roszponka, owoc.

woda, woda woda

Edytowane przez chesterka_18
Czas edycji: 2010-04-21 o 09:44
Stary 2010-04-22, 21:04   #56
asia_1000
Przyczajenie

malutki_grubasek

ja staram się jeść tak ok 1000 kcal wyliczyłam z takich wzorów że mój organizm spalam tak ok 1200kcal (jestm dość niska i nie trzeba mi dużo kcal,a jeszcze niedawno zjadałam ich 2 razy więcej)

chesterka_18 jak tam twoja dieta????

A ja ciesze się że za niedługo juz 2 tygodnie mojej diety będzie
Czasem jakieś grzeszki są ale nie duże np.1 cukierek miętowy(myśle że nie ma dużo kalorii), więcej się ruszam i już widze że moja tkanka mięśniowa się poprawiła, co do tkanki tuszczowej to też jest troche mniej(niestety nie da się tak od razu jej zlikwidować szkoda)

nauczyłam się jeść nabiał na kolacje np. wspominany często serek wiejski bez chleba

dziś nawet do szkoły pierwszy raz wziełam jagurt i sobie ładnie zjadłam
u mnie w klasie się nie dziwią bo nie tylko ja jem jogurt na przerwie hehe

To moje dzisiejsze posiłki:
na śniadanie kromke razowca z wędliną
na II śniadanie wspomniany jogurt, jabłko ,1 kromke razowce(byłam długo wszkole więc musiałam coś jeść)
na obiad jadłam kotlety sojowe gotowane z jarzynkami i miske zupy pomidorowej
kolacja: to była mieszanka oliwek, twarożku i tuńczyka

a jak u Was??
Stary 2010-04-23, 18:56   #57
moniaczek21
Raczkowanie

Cześć laski
cicho tu u nas...
U mnie dzisiaj na śniadanko: trzy kromki razowca z pastą z łososia, później jogurcik, na obiad mięsko chude gotowane, na kolacje wiejski i ćwiczenia 60min w tym rowerek twister i steper a jak tam u Was??
Stary 2010-04-24, 09:08   #58
chesterka_18
Przyczajenie

Witam,

U mnie dieta ok (narazie) wygląda mniej więcej tak od kilu dni:
śniadanie: kanapka z pieczywa pełnoziarnistego z wędlina drobiową i jogurt naturalny lub serek wiejski

2 śniadanie jogurt i owoc
obiad jest to sałatka np. różne rodzaje sałaty ogórek kukurydza (czasami)
papryka czasami dodaje tuńczyk w sosie własnym lub kurczaka

Kolacja: warzywa (mrożonka: brokuł kalafior marchew) wkładam do piekarnika posypuje przyprawą azjatycką i gotowe

Dzisiaj mam grillową imprezę ale zakupiłam warzywa tzn pieczarki, bakłażan i pomidory aha i paprykę i sobie zrobię takie szaszłyki.

ale niestety jeszcze nie ma żadnych efektów, ale to dopiero kilka dni więc jestem dalej w pełni zmobilizowana.

Pozdarwiam
Stary 2010-04-24, 09:28   #59
12kowi
Przyczajenie

A mi idzie w kratkę.. z ćwiczeń to regularnie tylko biegam.. Może dziś więcej poćwiczę? Jakoś ciężko mi się ostatnio zabrać za ćwiczenie w domu.. Bardzo nieładnie.
A co do jedzenia, to w tym tygodniu wszamałam batona i drożdżówkę.. Z kolei wczoraj chyba za mało zjadłam, ale to dlatego, że nie miałam zupełnie czasu na przekąski.. Trochę lipa tak jeść w kratkę, powinnam bardziej regularnie.
A i przyszły polecane wcześniej tabletki Clarinol. Biorę, ale na efekty za wcześnie zdecydowanie

buziaki
Stary 2010-04-25, 11:09   #60
moniaczek21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chesterka_18 Pokaż wiadomość
Witam,

U mnie dieta ok (narazie) wygląda mniej więcej tak od kilu dni:
śniadanie: kanapka z pieczywa pełnoziarnistego z wędlina drobiową i jogurt naturalny lub serek wiejski

2 śniadanie jogurt i owoc
obiad jest to sałatka np. różne rodzaje sałaty ogórek kukurydza (czasami)
papryka czasami dodaje tuńczyk w sosie własnym lub kurczaka

Kolacja: warzywa (mrożonka: brokuł kalafior marchew) wkładam do piekarnika posypuje przyprawą azjatycką i gotowe

Dzisiaj mam grillową imprezę ale zakupiłam warzywa tzn pieczarki, bakłażan i pomidory aha i paprykę i sobie zrobię takie szaszłyki.

ale niestety jeszcze nie ma żadnych efektów, ale to dopiero kilka dni więc jestem dalej w pełni zmobilizowana.

Pozdarwiam

Musisz być cierpliwa a niebawem zobaczysz efekty... ja na początku się zniechęcałam bo wydawało mi się, że nie ma efektów... ale z czasem sama zaczęłam zauważać, że spodnie zaczynają wisieć itp. Odchudzanie to długa droga i nie prosta trzeba więc determinacji i czasu i efekty też będą

Edytowane przez moniaczek21
Czas edycji: 2010-04-25 o 11:11
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości