|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziecinny facet..
zostaw go i daj mu spokój, ewidentnie nie chcesz z nim być. a juz bycie z nim dlatego ze ma dom, kase i fajnych rodziców to...no wybacz.
|
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
ja zupelnie sie pogubilam. zachowanie dzieciaka denerwowalo by mnie niesamowicie, sama wilokrotnie mialam doczynienia z facetami/dziecmi :/ ktorymi sie trzeba opiekowac! 9widze tu ze Twoj opiekuje sie Toba wiec masz o wiele mniejszy problem)
o katastrofie prezydenta slyszalam tez cos podobnego od znajomego mi "zakompleksionego" 19latka/dzieciaka i powiem ze...mi sie ogromnie zrobilo przykro JAK TAK MOZNA?!? ........jestes do niego przezwyczajona poprostu i go chcesz bo jest zamozny, jestes z nim ustawiona a i tak dopuszczesz mysl o 'skoku w bok' bezsensu... |
|
|
|
|
#33 |
|
BAN stały
|
Zgadzam sie z kolegą Don_S...Przedstawił on scenariusz który może się sprawdzić.Ja napisze od siebie też coś.ON JEST ZA DOBRY DLA CIEBIE.I to jest jego glówną wadą.Czy jest dziecinny?Trudno mi to ocenić bo np.jego reakcja po katastrofie samolotu jeszcze o niczym nie świadczy.Wiesz ze jest ci bezgranicznie oddany,jestes stawiana przez niego na piedestale.A tak to juz jest ze jak coś juz mamy to zaczyna nam brakowac czegoś innego wcale nie lepszego.Myśle ze on jest dojrzalszy od Ciebie a Ty zachowujesz sie dziewczynka ktorej znudziła sie zabawka.
|
|
|
|
|
#34 | ||
|
stary jednooki dachowiec
|
Cytat:
Tylko, że ja bardziej skłaniałabym się ku opcji, że 'ten typ tak ma' i trafiłaś po prostu na niedojrzałego chłopczyka, który nigdy nie dorośnie. Cytat:
![]() Reakcja na cudzą śmierć w postaci wrzucenia na portal społecznościowy komentarza: wreszcie k...s zdechł" i poniżanie innych ludzi o czymś jednak świadczy. O braku kultury, klasy, empatii i szacunku do innych ludzi na przykład. Dokładnie tak samo, jak fakt, że ma problem z nawiązywaniem normalnych relacji (brak znajomych). Już o skrajnie infantylnych zachowaniach nie wspomnę. Ciężko mi tutaj znaleźć cokolwiek, co udowodniłoby teorię, że jest dojrzałym, odpowiedzialnym facetem, który w codziennym życiu może być dla kobiety partnerem, nie dzieckiem. Co z tego, że kończy studia i zamierza otworzyć gabinet? Można być dobrym fachowcem w swojej dziedzinie, a emocjonalnie pozostać na poziomie nastolatka, który nie potrafi stworzyć normalnego związku. I przepraszam, ale na czym opieracie swoją teorię, że pewnie Autorka zdradzi swojego faceta z kimś innym? Założyła wątek, pytając, czy zerwanie było dobrą decyzją, a nie czy jeśli do niego wróci, to może wskoczyć do łóżka seksownemu brunetowi z sąsiedztwa..
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
||
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze zrobiłaś. I trzymaj się tego.
Ja w ogóle bym z nim miesiąca nie wytrzymała. Mój facet musi być męski, muszę być z niego dumna... Nie wyobrażam sobie wstydzić się za faceta
|
|
#36 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po pierwsze,jak dla mnie jesteś po tym wpisie za fajna na takiego dzieciaka. Po drugie jego zachowanie jest dla mnie MEGA ZENADA i jego komentarze po smierci Prezydetna( człowieka) nie bede oceniac!Od razu bym sie z takim chlopcem pozegnala,bo uczuc,jak dla mnie brak i ani to smieszne ani wesole,a po prostu zenujace. Podsumowujac to co podkreslilam to uwazam,jesli chcesz cale zycie nianczyc dzieciaka i sie za niego wstydzic przed rodzina to badz z nim.Poza tym dla mnie to strata czasu,lepiej byc nawet samej.
|
|
|
#37 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ale ja nie widze zadnego problemu.Facet jaki jest to jest i już,nie nam go oceniac bo go nie znamy.Ja moge jedynie ocenić postawe autorki wątku.Była z gosciem ok 2 lata i było ok a teraz uświadomiła sobie że jednak to nie to.Ja mam na to swoją teorie.Była z nim tymczasowo,teraz gdy wyjeżdza na studia w jej mniemaniu otwierają sie wielkie perspektywy.Ok ma prawo do tego.Ale czy to jest w porzadku?Oceniacie jej faceta nie oceniajać jej.Dlaczego? |
|
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
ap1 zeby dostrzec pewne rzeczy i sie upewnic potrzeba czasu
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#39 | |
|
stary jednooki dachowiec
|
Cytat:
Poza tym, zaczęli być razem, kiedy Autorka miała lat 16, a teraz idzie na studia. W tym wieku licealno-wczesnostudenckim ludzie często zmieniają się, dorastają. Może coś, co kiedyś było dla niej do zaakceptowania, teraz już takie nie jest? Dlaczego oceniamy jego, nie ją? Po pierwsze, relacja jest z jej perspektywy. Po drugie i ważniejsze , nawet gdyby jej chłopak założył temat pt. Moja dziewczyna uważa, że jestem dziecinny i opisał, jak pisze radosno-szydercze posty po katastrofie samolotu, poniża innych ludzi, zachowuje się jak mały chłopczyk nawet w intymnych sytuacjach i znajomi się od niego odwracają, oceniłabym tą sytuację dokładnie tak samo. Tzn. poradziłabym mu wizytę u psychologa, bo bez choćby średniej stabilności emocjonalnej nie widzę szans na zbudowanie trwałego, dojrzałego związku z normalną kobietą. I jeszcze trzecia kwestia: większość dziewczyn z tego forum, sądząc po opiniach w wątku (w tym ja) nie wyobraża sobie związku z dorosłym małym chłopcem, któremu bardziej potrzebna matka niż partnerka.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
|
|
|
|
|
#40 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
ale zupelnie olalas to co ja napisalam i srebry kot mimo tego ze ja cytujesz
nie wiesz jak jest? jak czlowiek jest zakochany ma klapki na oczach ludzie sie poznaja z czasem wtedy po jakims czasie dopiero wychodza z czlowieka wady charakter ity d a ty zarzucasz autorce ze dziecinna jest
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#42 | |
|
stary jednooki dachowiec
|
Cytat:
Nie rozumiem po prostu, skąd wnioski, że Midnight rozstała się z tym facetem, bo studia, nowe horyzonty, wielki świat. O ile rozumiałam zarzuty niektórych do pisania o domku z ogródkiem i własnym gabinecie (z których Autorka się już tłumaczyła), to podstaw teorii, w myśl której dziewczyna na pewno zaraz na studiach go z kimś zdradzi/rzuciła go, bo wyjeżdża na studia, nie pojmuję.
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
BAN stały
|
Przeciez ona od początku znajomosci wiedziła jaki jest.Kilku facetów walneło jej komplement i juz zadziera głowke do góry.A swiadomość wyjazdu na studia poteguje to jeszcze.Facet sam jest sobie winien,wpadł we wlasną pułapke a wystarczyło być czasem troche niedostepnym.Aha jeszcze jedno: jestem facetem
|
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
ale na poczatku czlowiek moze akceptowac pewne wady ukochanej osoby. bo mysli ze mu sie uda albo ze sie zmieni
tylko ze potem dochodzi sie do takiego punktu ze wiadomo ze nie chce sie byc z taka osoba bo jej charakter nam nie odpowiada
|
|
|
|
#45 | |
|
stary jednooki dachowiec
|
Cytat:
Ja uważam, że nie zawsze na początku związku orientujesz się, że określone cechy partnera/partnerki będą Cię doprowadzały do szewskiej pasji. Ważne, żeby jak już zorientujesz się i wiesz, że pewnych rzeczy nie zaakceptujesz, postąpić fair i zakończyć relację.Powiem jeszcze tylko tyle, że dla mnie mężczyzna, który na co dzień udaje małego chłopca, rzuca bezmyślne komentarze o cudzej śmierci i w intymnej sytuacji zwija się w kulkę, patrzy wzrokiem zbitego spaniela i biadoli, że on się wstydzi, mógłby udawać niedostępnego przez lata, zarabiać steki tysięcy i spędzać każde wakacje żeglując na własnym jachcie po Morzu Śródziemnym, a i tak wytrzymałabym w jego towarzystwie maksymalnie godzinę. Ale co kto lubi. Edit: ap1, masz ustawioną w profilu płeć: kobieta. Przepraw sobie
Edytowane przez srebrnykot Czas edycji: 2010-04-14 o 16:12 |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#46 |
|
BAN stały
|
Nie chce być odebrany w ten sposób,że naskakuje na autorke wątku dla samej zasady czy solidarności meskiej.Moje stanowisko opieram na podst.faktów czyli
1.znali sie 2,5 roku,pisała ze od poczatku wiedziała jaki jest 2.konczy liceum,wyjezdza na studia czyli jakas zmiana w zyciu w którym zaczyna brakować dla niego miejsca 3.on jest dobry[za dobry] znudził sie jej. Podsumowujać:UZNAŁA ŻE ON NIE JEST JEJ WART. Kazdy ma prawo odejść ale czy ma prawo zabawiac sie kosztem innego czlowieka i postepować egoistycznie. ![]() Srebrnykocie zawsze przy rozstaniu mozna sie wybielić i powiedziec sorry nie udało sie. Edytowane przez ap1 Czas edycji: 2010-04-14 o 16:35 |
|
|
|
|
#47 | |||
|
stary jednooki dachowiec
|
Cytat:
Albo, że jednak nie jest w stanie zaakceptować pewnych jego cech na całe życie. Cytat:
Cytat:
Zresztą 'nie pasujemy do siebie, przykro mi' i tak brzmi lepiej, niż 'zachowujesz się jak dziecko i nie jestem w stanie przez całe życie czekać, aż dorośniesz'...
|
|||
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
zakldasz ze autorka uznala ze nie jest jej wart... i nie dasz sie przekonac
mylisz sie i tyle
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
Nie czytałam wszystkich postów, bo zbulwersowało mnie wręcz podejście autorki
![]() Uważam, że to jednak Ty jesteś dziecinna, a właściwie dzieckiem, które udaje dorosłego. To, co o nim napisałaś (superlatywy) to wyjątkowe i miałaś szczęście, że poznałaś takiego człowieka, ale jeszcze bedziesz żałowac, że go zostawiłaś, o ile już nie żałujesz. Cłopak ma wartości, nie zdradza, sam o siebie dba, planuje przyszłośc, pracuje na swój sukces, jest dobry, uczynny, wesoły. !!!! Czego chcie więcej, już pomijając dobra materialne...? Inni Ci zwrócili uwagę na głupie postępowanie chłopaka i to Ci dało do myślenia? I teraz się go wstydzisz, bo widocznie inne zasady Ci też wpojono - zero swobody i spontaniczności, radości z życia, żartów.. nie macie podobnego poczucia humoru- w tym cały problem. Bo ja żadnego innego nie widzę. Facet jest fajny, młody, lubi się wydurniac i robic z siebie błazna czasem - niektóre dziewczyny to kochają i może on mysli, ze Ty do takich należysz. Zapewne uważasz się, za osobę dobrze wychowaną, ale będąc taką, można też wrzuci trochę na luz i się pośmiac - gdybyś obracała wszystko w żarty było by kolorowiej i fajniej. No, ale widocznie już nim zmęczyłaś.. A to, że tak powiedział o prezydencie, nie znaczy wcale o jego chamstwie. To jego opinia i nic Ci do tego. (I nie tylko on tak zareagował, z tego co zauważyłam.) Podsumowując, to dobrze, że zerwałaś, bo chłopak zasługuje na kogoś, kto będzie bardziej wyluzowany i będzie go kochał mimo wszystko + go bronił.
|
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 bo jezeli nie pije i nie bije to z automatu dobry chlop? 3 dlaczego ma byc z gosciem ktorego zachowanie jej nei odpowiada? moze dla niej to nie jest smieszne? ja ja rozumiem bo mnei takiue rzeczy jakos tz nie bawia
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. A zauwazyłaś jak ona o nim pisała? Jaki jest cudowny i do rany przyłóż? Chłopak ma wartości, które są unikalne - poznałam paru kretynów, którzyw tym wieku nie dośc, że zachwywali się jak idioci (chociaż można się było posmiac), to poza tym nie reprezentowali sobą nic a nic. 3. Skoro dla niej to nie jest śmieszne, to dobrze, że go zostawiła. Nie pasowali do siebie. Lub ona nagle stwierdziła, że przeciez musi mie chłopca bez skazy. sorry, ale NIE MA TAKICH
|
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie neguje tego ze moze ma fajne wartosci i jest porzadny- po prostu jego wady na tyle jej przeszkadzaja ze nie chce z nim juz byc zaden czlowiek nie sklada sie tylko z wad lub zalet. jestemy skomplikowani nie chodzi o chlopca bez skazy tylko takiego dla ktorego ma sie szacunek i umie sie zachowac. bo dla kogos innego to moze nie byc wazne ale np dla mnie jest
|
|
|
|
|
#53 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
cos ty sie tak uparl na te komplementy co?
ja bylam w zwiazku 1,5 i rozstalam sie z facetem bo mi nie odpowiadal jego charakter i zachowanie.
|
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
No ja nie wiem czy on taki dobry materiał na męża; przecież jak będzie się tak zachowywał w stosunku do klientów to uciekną od niego, bo pomyślą, że jakiś psychol. Fizjoterapeuta powinien cechować się wybitną dojrzałością, zrozumieniem, taktem - przecież przychodzą do niego ludzie chorzy, po wypadkach, z problemami.
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skąd wiesz, ze nie cechuje się taktem? Nie wiem jakie masz wyobrażenie o tym, co on może robic w tej pracy Ja może poproszę autorkę o więcej przykładów, bo serio nie rozumiem co jest z nim nie tak.
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
wyzwiska w stosunku do innych to nic innego jak kompleksy z którymi dzieciak sobie nie radzi....bo dorosły człowiek umie poradzić sobie sam ze sobą i nie projektuje na innych swoich niedociągnięć
![]() jeśli sam by zechciał nad soba popracować to byłoby coś z tego ....skoro ma mnóstwo innych zalet...ale sęk w tym....czy zechce mu się....
|
|
|
|
|
#58 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jasne! jak z kimś jesteś to możesz mu walić wszystko prosto z mostu. |
|
|
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
oo...to teraz ona wszystkiemu winna
no ciekawe, naprawdę ciekawe. Nie wiem doprawdy w którym momencie wyczytałyście, że jej zachowanie jest dziecinne, nieodpowiednie. Może jakieś cytaty? To, że uważa go za dziecinnego to jej święte prawo(ja też go za takiego uważam po opisie) i nie świadczy to o tym, że o jacie jaka ona głupia i pożałuje, że taki okaz z rąk wypuściła. Co jest z nim nie tak? jest zakompleksiony, nie umie się zachować w towarzystwie i przy jej znajomych, nie umie się zachować w sytuacjach intymnych, ma zero taktu+brak mu jakiś podstawowych ludzkich odruchów(reakcja na śmierć prezydenta). Jest jeszcze niedojrzały, po prostu a oni myślę, że się nie dopasowali. Może spróbuje się zmienić ale to, że autorka problem widzi to raczej liczy jej się na plus, niż żeby miała cicho siedzieć ciesząc się z faceta z ogródkiem, takiego miłego i w ogóle.
|
|
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadlam jeszcze na 1 rzecz.... może on to robi celowo, bo między nimi jest 6(?) lat różnicy i chlopak uważa, ze musi sie dostosować. Wie, że autorka jest młodsza i chcąc jej dorownać (jakkolwiek głupio to brzmi) robi to samo. Czasem nie myśląc nawet nad tym. To by tłumaczyło, dlaczego bez jej obecności ( studia, praca) zachowuje sie normalnie.
Czy wiesz jakie zdanie mają o nim JEGO znajomi ? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:51.

........

Juz wtedy czułam, ze cos jest nie tak.. tzn.. trudno mi to opisac.. ale juz wtedy się go wstydziłam.. albo raczej - jego dziecinnego zachowania, zwlaszcza przy ludziach. To trzeba by było zobaczyc, ale po prostu jak sie na niego patrzy, jak sie go slucha to ma się wrażenie że ma sie doczynienia nie z dorosłym mężczyzną, tylko z takim 13letnim chłopcem, albo z bardzo mało inteligentnym człowiekiem. Nawet jak dzwoni po taksówke, kupuje cos w sklepie.. po prostu niemal zawsze to widać na kilometr.
a on sie tylko usmiecha i mowi, ze to lubi, bo wtedy czuje sie potrzebny. Zawsze przy mnie jest kiedy go potrzebuje, wrecz chce spedzac ze mna praktycznie cały swoj czas.. mam pewnosc, ze mnie nie zdradzi, ma do tego bardzo zle podejscie.. i było kilka sytuacji kiedy sie o tym przekonałam, nie raz dziewczyny chciały go zaciagnac do lozka (bo w ogole jest niesamowicie przystojny), a on odmawiał.. Ma własny dom (z ogródkiem