![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Będę silna i nie dam sobą pomiatać - brak szacunku ze strony TŻ
witam was
![]() nie wiem czy naleze do waszego grona ale mam pytanie co do mojego zwiazku jestesmy razem 3 lata przyznam ze na poczatku bylam na ten zwiazek obojetna to on latal chcial sie spotykac, z czasem ja zaczelam sie bardziej angazowac bardziej kochac az obudzilam sie w pazdzierniku zeszlego roku kiedy zobaczylam ze on nie ma dla mnie szacunku nie wiem kiedy to sie stalo ale wiem ze kiedy ja sie bardziej staram on widzi ze mi zalezy to ma mnie gdzies w lutym tego roku przeprowadzilam z nim rozmowe mowil ze nie wie dlaczego taki sie stal. ja mu powiedzialam ze nie dam sie tak traktowac. potem to on sie staral bylo jak na poczatku kiedy mi znow zaczelo zalezec on znow mnie zaczynal olewac (przed rozmowa nie chodzilismy 3 tygodnie) teraz wiem ze nie moge pokazac mu ze mi zalezy nie chce byc w takim zwiazku ale kocham go co mam zrobic?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Wtajemniczenie
|
Przyłączę się i ja, jeśli mogę..
![]() Jeszcze do niedawna byłam kochana i kochałam..w grudniu zaczęło się bardzo psuć, zaczęły się z jego strony kłamstwa, znalazłam wiele dowodów na zdradę, do samego końca powtarzał, że "kocha"..rozstaliśmy się pod koniec lutego..przez ten trudny czas moja samoocena strasznie spadła..byłam poniżana, psychicznie dręczona..on całą winę zrzucał na mnie..nawet to że mnie zdradzał ![]() ![]() Dziewczyny, nie możemy sobie na to pozwolić..nikt nie ma prawa podnieść na nas ręki, obrażać czy wyzywać.. Trzymajcie się cieplutko ![]() ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
ach.. jakież to wszystko życiowe.
dziewczyny, facet się nie zmieni!!!! nie ma takiej opcji.. to toksyczna obietnica. ja od roku wierzę, że się zmieni.. wiecie kiedy człowiek się zmienia? kiedy ma do tego cholernie dużą motywację... np. w postaci bardzo bliskiej i ważnej osoby.. a jeśli nie potrafi się zmienić to znak, że ta osoba jest tylko pozornie bliska ale nie najważniejsza na świecie.. ja od roku wierzę w to co jest złudzeniem, okłamuję się, że nagle faceta olśni i że się dla mnie zmieni. gówno prawda. gdyby prawdziwie kochał to by się zmienił.. a on myśli, że ma mnie na własność, że już nie musi się starać. związek to kompromis i ciężka praca. ale dwóch stron, nie tylko jednej.. ja wiem, że to tak łatwo mówić- zostaw go, niech spieprza.. ale czasem trzeba samej sobie przemówić do rozumu.. nie ma szacunku? nie ma porozumienia? on się nie stara? wierzcie, że znajdzie się na jego miejsce wielu, którzy będą się starać, będą doceniać i PRAWDZIWIE kochać.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
po kolejnym rozstaniu i kolejnym powrocie do siebie. jego nastroj zmienia sie jak w kalejdoskopie i to jak sie do mnie odnosi też . czasem powie do mnie " mam Cię w d *** " albo " mam wy****** na nasz zwiazek zwisa mi czy jestes przeze mnie my razem " oczywiscie potem tłumaczy sie ze to przezemnie bo go denerwuje i on dlatego tak robi ale ja nie potrafię cały czas sie obwiniać płakać żyć w ciągłym stresie ... Bo owszem jest tak ze jest bardzo dobrze ale bardzo czasto jest jak opisalam krótko wcześniej . Kocham go i proboje cos zmienić ale w głebi serca czuje że to nie ma sensu . . . i dlatego niewiem co robić . Dodam ze jestesmy razem 2 lata . . . i ciężko wszystko przekreślić . . . ;/ ;( |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
nieraz powiedzial do mnie jestes po***ana, bo ci ***ne, zamknij morde raz nawet powiedzial ze wygladam jak ****a.
mowil jaka fajna dupe dzis widzial. nigdy nie mialam kompleksow a przez niego jestem wrakiem mimo ze nie jest to moja wina to wstydze sie komus o tym powiedziec |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Nie wiem czy mogę się przyłączyć,ale czytając Wasze sytuacje, dochodzę do wniosku,że miałam... identycznie. Miałam - bo on sam zerwał ze mną po 4 latach związku. Od 4 miesięcy jestem sama - fakt, czekałam na niego, aż będzie chciał wrócić - 3 razy manipulował moimi uczuciami, w ciągu tego czasu, aż w końcu powiedziałam "dość!". To było coś w stylu "wiesz, wrócę do Ciebie,ale... jeszcze nie teraz, więc czekaj jak obiecałaś." I właśnie to był mój błąd - obiecałam mu,że będę na niego czekać - tylko czekałabym, gdyby nie bawił się moimi uczuciami... I oczywiście to ja wyszłam (wychodzę) na tą złą, która kłamie i Bóg wie co jeszcze... Tylko,że ja nie widzę swojej winy w tym. Bo ktoś, kto po 4 latach zrywa i jako powód podaję "nie kocham cie" - to chyba nie kocha, prawda ? A teraz zwala na mnie,że ja przestałam o nim pamiętać,a on mnie tak "kocha"... Nie umiałam sobie z tym poradzić i do teraz jakby znów coś napisał takiego, wiem,że to by zabolało. Ale nie chcę go już, bo mimo obietnic zmian - nigdy tego nie zrobił. A nie ma mobilizacji by to zrobić - jak widać. Gdyby miał - nie obwiniał by mnie chyba (?) Jestem z Wami dziewczyny! ![]()
![]() |
#39 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mogę wiedzieć jeszcze ile masz lat ? ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
![]() Mam nadzieje że raz na zawsze kopnęłaś go w szanowne (w jego przypadku mało szanowne) 4 litery ? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Póki co, można powiedzieć,że kopnęłam go w 4 litery, bo poznałam kogoś innego. To znaczy znałam go, ale tylko jako kolegę... Teraz poznaję go bliżej - on jest całkiem inny. Co z tego,że 3 lata młodszy ![]()
![]() |
![]() |
#41 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
on jest na tyle perfidny ze jak jestesmy sami powie ze ubralam sie jak ****a oczywiscie zebym sie za to nie obrazala bo on wyraza swoja opinie a potem przy mojej mamie powie 'jak ladnie dzis wygladasz' ja na to zeby sobie darowal a mama jaka ty nie przyjamna dla niego a on ci tylko komplementy prawi |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ważne, że się trzymasz i że się uwolniłaś..ja też teraz poznaję i randkuję ![]() ![]() Ale nie dam się więcej obrazić, uderzyć czy sponiewierać ![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
Hej wiec i ja dopisuje sie do grona nieszczesliwych kobiet...
Tak na poczatek jestem w 4 letnim zwiazku,mieszkamy razem (ale u NIEGO-wiecie o co chodzi) moj najwiekszy bład z ktorego zdaje sobie sprawe to to, iz nie pracuje,poprostu jest mi tak wygodnie, mam zamiar to zmienic! tylko kiedy bede miała tyle odwagi i siły by zajac sie swoim zyciem? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja myślę, że takie wyzwiska, obrażanie, wyrzucanie z domu to już totalne przegięcie...
ehh trzeba zacząć się zmieniać a tu sił i nadziei brak...
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem w szoku... dziewczyno, rzuć go, na prawdę zostaw tego psychola jak najszybciej.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
jestem. bo mieszkam u niego i dlatego ciągle wmawiałam sobie, że on się zmieni.. że skoro jesteśmy cały czas blisko to będę miała nad tą zmianą kontrolę.. ale ileż można szans dawać? i pewnie trwałabym w tym dalej, dalej bym wierzyła ale ktoś mi otworzył oczy.. i to dość szeroko.. i dopiero teraz widzę, że zasługuję na dużo więcej niż mam.. i wiem już, że powinnam odejść z dobry rok temu.. ale nie ma co się oszukiwać, mówię wam dziewczyny.. jesli czujecie, że coś jest nie tak- uciekać, nie kierować się uczuciami tylko rozsądkiem.. ja swojego nie posłuchałam i wyniszczyłam się psychicznie.. nie ma co zwlekać... bo to nie ma sensu.. ja za późno doszłam do takiego wniosku ale jednak.. i mam zamiar się pozbierać chociaż jest mi cholernie ciężko.. ja już na przyszłość zapamiętam, że szacunek do samej siebie musi być na pierwszym miejscu.. przede mną dużo pracy. po pierwsze to byłam zdana na niego i znim zamieszkałam co było potwornym błędem bo teraz nie mam swojego świata, nic nie mam tak naprawdę.. musze odbudować wiarę we własne możliwości i podnieść swoją samoocenę bo z tym też jest kiepsko.. mówię wam, ja straciłam rok życia na takie trwanie w nadziei.. wyprałam się i wyniszczyłam i fizycznie i psychicznie.. dopiero teraz zebrałam się na odwagę.. trzymajcie kciuki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
goraca_czekolada; po pierwsze to byłam zdana na niego i znim zamieszkałam co było potwornym błędem bo teraz nie mam swojego świata, nic nie mam tak naprawdę.. Wiem o czym piszesz , zamieszkanie u niego to rowniez najwiekszy moj bład.
![]() |
#48 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pozdrawiam serdecznie.Dziewczyny nie męczcie sie na siłe w związkach w ktorych nei czujecie się szczęśliwe ![]()
![]() |
![]() |
#49 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
najgorszy.. zero znajomych, przyjaciół. nie mam tu nic.. przyjechałam tu dla niego, podporządkowałam swoje życie totalnie.. a teraz zostanę bez niczego. absolutnie niczego nie wypracowałam, nie stworzyłam swojego małego świata. to coś okropnego.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Studiujesz, pracujesz, co robisz ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#52 |
Konto usunięte
|
Serce nie sługa... serce na głos rozsądku głuche...
Edytowane przez 201703081551 Czas edycji: 2010-05-14 o 23:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Chyba sie niestety dołączę... Miedzy mną a TŻ występuje różnica kulturowa (on pochodzi z Afryki, jest muzułmaninem), która doprowadza do kłótni, bo on stara sie mnie ograniczać. Już zdążyłam uslyszeć od niego (a jesteśmy dopiero 4 miesiące), ze "kobieta powinna być zawsze tam, gdzie jest jej meżczyzna", powiedział mi kiedyś, że nie życzy sobie, żebym szła na spotkanie z naszymi znajomymi (zostaliśmy oboje zaproszeni), bo jego tam nie będzie. Na moje pytanie "dlaczego nie chcesz, zebym szła?" odpowiedział "po prostu". Najwidoczniej nie miał ochoty iść, przez co ja, jego zdaniem, powinnam była również spędzić wieczór w domu. Ostatnio był zazdrosny, bo rozmawiałam niby za dlugo z jego znajomym i zatrzymał mnie w pewnej chwili, jak zostaliśmy na boku i powiedział, ze chce, żebym jechała do domu. Na moje pytanie "dlaczego" znów usłyszałam "po prostu" kiedy próbowałam cokolwiek powiedzieć usłyszałam "powiedziałem NIE" i tak kilkakrotnie to powtórzył. Jak zauważył, że się zdenerwowałam, powiedział, zebym jednak została, wtedy nie miałam juz ochoty. I wtedy mnie zaszantażował, ze jeśli pojadę to już nigdy nie przyjedzie do mnie do mojego miasta (mieszkamy w różnych)
![]() On potrafi być wspaniały, nosi mnie na rękach, ale czasem czuję dobitnie, że dla niego chyba nie ma miejsca partnerstwo w związku. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Mycha
![]() Nie wiedziałam,że jest tak między Wami. Myślałam,że jest okej ![]() ![]() Nie wiem zupełnie co mam powiedzieć, bo sama nie potrafiłam sobie poradzić z moim problemem ![]() ![]() Jeżeli masz siłę, to próbuj go "zmienić" w jakimś stopniu. Ja próbowałam co najmniej 3 lata... I nic mi to nie dało ![]()
![]() |
#55 |
Przyczajenie
|
paulina3553: jesteś młoda, nie marnuj kolejnych lat dla kogoś takiego. Z Twojej wypowiedzi wynika, że inni odbierają Was jako szczęśliwą parę, a Ty wstydzisz się powiedzieć jak jest naprawdę. To normalne. Porozmawiaj z kimś zaufanym: mamą, siostrą, przyjaciółką. Może, gdy poznają prawdę pomogą Ci od niego odejść?
Ercola: znam to aż za dobrze. Powiedz mi, dlaczego od niego nie odejdziesz? Boisz się go, myślisz, że to co masz, to najlepsze co możesz mieć czy może nie jesteś pewna czy to słuszna decyzja? goraca_czekolada: skoro tak świetnie zdajesz sobie sprawę z tego, że Twój związek jest toksyczny, to dlaczego go nie zakończysz? Ja też miałam podobnie. Mieszkałam z moim byłym, w pewnym momencie byłam nawet na jego utrzymaniu, choć bardzo starałam się to zmienić. Również odcięłam się od znajomych, z rodziną nie miałam bardzo częstego kontaktu, udawałam, że wszystko jest ok. Po rozstaniu zostałam z niczym. Niczym materialnym, co było nasze wspólne, i nikim bliskim. Rodzina mi pomogła, z dawnymi znajomymi odnowiłam kontakty. Z każdym miesiącem poznawałam nowych ludzi. I jest naprawdę w porządku. Nie myśl o tym, że niczego nie masz. Wszystko możesz odzyskać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kochana, 4 miesiące jesteś sama..ja około 2..też mi czasem smutno..ale sama wiesz, że teraz ciężko będzie Ci komuś zaufać..ale minęło mało czasu..nie wiem ile masz lat, chyba nie doczytałam, ale jesteś młoda, śliczna, czeka na Ciebie ten jedyny książę z bajki..i na mnie i na nas wszystkie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie są poprzeplatane te dobre i złe dni, na razie się nie poddaję. Mam nadzieję, że jeśli nie uda mi się go zmienić, to w porę to zauważę i nie zmarnuję zbyt wiele czasu na nieudany związek. Bo w gruncie rzeczy jestem szczęśliwa, ale czasem to jego zachowanie... ![]() Edytowane przez mychamycha Czas edycji: 2010-04-20 o 21:08 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czasami na początku pewnych rzeczy nie widzimy a czasami TŻci widząc, że mogą sobie nas podporządkować zwyczajnie zaczynją to robić. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Od siebie dodam tyle..... Teraz jestem w baaaaaaaardzo szczęśliwym związku, szanujemy siebie wzajemnie i swoje decyzje, nie zabraniamy sobie niczego ale też nie robimy wszystkiego co nam się podoba - wszystko aby się wzajemnie nie krzywdzić i znaleźć kompromis. Jakiś czas temu spotkałam się ze wspólną koleżanką - moją i ex mojego teraźniejszego TŻa. Jak się dowiedziała, że ja jestem z byłym jej sąsiadki wpadła w szał i zaczęła mi wykrzykiwać jak to on ją źle traktował i żebym na niego uważała :/ Wróciłam do domu i zaczęłam podpytywać ![]() Nie ma sensu ciągnąć czegoś co nie istnieje. Z własnego doświadczenia wiem, że ludzie wolą aby ktoś zakończył znajomość za nas. Może to są sygnały od waszych Tż? Albo z natury są ![]() ![]()
♥ 25.08.2012 Aparatka 08.04.2013 Damon Clear (góra) 18.11.2013 aparat metalowy mini (dół) Edytowane przez Kocurasek Czas edycji: 2010-04-20 o 21:13 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Nie wiem jak Ty, ale ja żyję RAPEM. Edytowane przez Ercola Czas edycji: 2010-04-20 o 22:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.