![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pierścionek zaręczynowy i obrączka na jednym palcu
Ja będę nosić pierścionek zaręczynowy razem z obrączką. Obecnie noszę za pierścionkiem srebrną obrączkę i nie zauważyłam, żeby cokolwiek się działo, aczkolwiek styka się tutaj złoto ze srebrem i być może nie ma to znaczenia. Tak czy siak jestem przyzwyczajona do obrączki i pierścionka razem i będę je tak nosić. Jeśli okaże się, że coś się dzieje, to wtedy będę myśleć
![]()
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Ja noszę pierścionek na lewej ręce. Obrączkę będę mieć oczywiście na prawej. Nie bardzo podoba mi się, gdy pierścionek i obrączka są na jednym palcu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
można też nosić na jednym palcu, a jak się będzie coś działo z którymś, to przełożyć
![]() ja jeszcze na razie noszę razem, ale zaczynam się zastanawiać czy pierścionka nie przełożyć na lewą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny! Chciałabym nosić pierścionek i obrączkę na jednym palcu, ponieważ wydaje mi się, że mój pierścionek jest zbyt delikatny żeby nosić go osobno. Pierścionek jest z Apartu z jednym małym brylancikiem a obrączkę będę miała 4 mm płaską, ścinaną na brzegach. Zastanawiam się czy nie oprawić w niej dodatkowo trzech małych brylancików... Proszę o porady czy waszym zdaniem powinnam wstawiać brylanty i czy obrączka dobrze prezentuje się razem z pierścionkiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Po pierwsze: Masz ładne, zgrabne dłonie i długie paluszki ( zazdroszczę ), co daje pole do popisu, jeśli chodzi o tego typu kombinacje. Jak my 3 lata temu się zaręczylismy, to nie wiedziałam na którym palcu będę nosiła pierścionek, czy razem z obrączką, czy pierścionek na środkowym, czy na lewym seedecznym. Idealnym połączeniem okazało się noszenie razem lub obraczka na jednej, a pierścionek na drugiej dłoni- tak jak u Ciebie ![]() Po drugie: zarówno Twoja obrączka jak i pierścionek moim zdaniem są przesliczne. Jako osoba kompletnie w dniu zaręczyn nie znająca się na biżuterii wzięłabym cokolwiek. Gdybym mogła jeszcze raz to przeżyć, to chciałabym pierścionek z jednym brylantowym oczkiem i klasyczną obrączkę. Te co macie, to był zdecydowanie typ nr. 1 mojego już męża ( płaskie na 5 mm), a ja chciałam półokrągłe na 5 lub 6 mm ).Im szersze, tym lepsze. No ale ja mam drobne dłonie i dość krótkie palce. Nie chcieliśmy żadnych łączeń złota i kamyczków. Obrączka to obrączka. Pierścionki są od kamyczków. W końcu mamy złote półokrągłe na 5 mm obie. 6 była dla mnie za duża, mąż nie chciał sygnetu na palcu. Potem mi się sam przyznał, że poszedł do kilku jubilerów i mierzył nasze wspólne 4 typy ( płaską na 5 mm i 6 mm oraz półokrągłą na 5 lub 6 mm ).Wygrała wygoda i mamy półokrągłe z brzuszkiem od środka na 5 mm. Jemu puchna palce i dlatego taka decyzja. A różne nie wchodziły w grę. Nie podoba mi się, jak młodzi mają różne obrączki.No chyba, że nie mogą się dogadać, albo róznica w dłoniach jest spora i to, co nam pasuje, nie pasuje jemu. Przepraszam za wywód.Do puenty. Uważam, że : - zarówno pierścionek jak i obrączka są super; - nie wkładaj żadnych brylancików do obrączki, bo : brylanciki mogą potem wypaść, jest problem ze zmianą rozmiaru, przekręca się obrączka i często są od spodu dłoni lub po bokach; - klasyka jest ponadczasowa; - poza tym, jak dodasz brylanciki i będziesz chciała nosić i to i to na jednym placu, to będzie błyskotek za duzo i zostanie Ci noszenie wszystkiego osobno, bo razem za pstrokato. A tak masz mozliwość wyboru. Ja np. tak jak koleżanka wyżej, na co dzień noszę, tylko obrączkę. Pierścioneczek zakładam w weekendy, w gości jak idziemy, czy na szczególne okazje lub wtedy gdy mam ochotę. I noszę na serdecznym lewej, lub razem z obrączką. Nie podoba mi sie obrączka na serdecznym i na środkowym obok pierścionek, za duzo tego na dłoni i jak ja tak nosiłam, to miałam wrażenie, że moje dłonie są brudne ![]() Mam nadzieję, że pomogłam!!! ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
Rzeczywiście pierscionek jest bardzo delikatny i nosiłabym go razem z obrączką, a na co dzień samą obrączkę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do pierścionka noszonego z obrączką, to mi się taka kombinacja nigdy nie podobała, nieważne czy pierścionek delikatny, czy nie... Ale jeśli Tobie się podoba, to tak noś. ![]() Ja podobnie, jak dziewczyny wyżej, od jakiegoś czasu w ogóle nie noszę na co dzień pierścionka, tylko samą obrączkę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Przyczajenie
|
Dziękuję Wam bardzo
![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Dziękuję ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() I dobrze zrobił, że Cię przekonał ![]() Mając takie paluszki aż się prosi, żeby coś ładnego wyeksponować. Taka cienka jak chciałaś zniknęła by u Ciebie ![]() Fajnie jest, jak jest ![]() Nic nie zmieniaj! Pozdrowionka ![]() Edytowane przez 201610281624 Czas edycji: 2013-02-28 o 19:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Moja mama nosi na 1 palcu oba przez ostatnie 20 lat - i nigdy nic się nie działo. Więc nie przejmuj się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Konto usunięte
|
Nie słuchaj głupot! Złoto jest materiałem miękkim i będzie się rysować.Tego się nie uniknie. Zauważyłam, że niektóre firmy jubilerskie celowo wprowadzają klienta w błąd. Lub nie mówiąc o pewnych rzeczach. A później, jak przyjdziesz z reklamacją, to Ci powiedzą, że złoto się niszczy skoro jest użytkowane...mogą je odświeżyć i trzeba będzie płacić...
Edytowane przez 201610281624 Czas edycji: 2012-05-22 o 20:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co racja to racja. Mnie jubiler delikatnie zasugerował, by nie nosić dwóch pierścionków (tudzież pierścionka i obrączki) razem na jednym palcu. Dlatego pierścionek przełożyłam na palec serdeczny lewej ręki (na środkowy był za wąski)i po kłopocie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() 8671818.jpg To pierścionek zaręczynowy w komplecie z obrączką, wyprodukowany w tej samej linii, pasujące do siebie kształtem ![]() Nigdy nie nosiłam pierścionków na serdecznym palcu, zawsze na środkowym... pewnie będę musiała się długo przyzwyczajać... Edytowane przez Asiula_M Czas edycji: 2012-06-22 o 21:33 Powód: zdjęcie zamiast linka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Do tego stopnia, że myślałabym, że to dwa pierścionki. Postawiłabym na klasykę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Zdecydowanie nie wygląda jak obrączka. Troche kosmiczne połączenie
![]() ![]()
![]() |
#48 |
Konto usunięte
|
Wszystko zależy jak długie ma się palce i jakie ma się złotka.
Ja mam obraczkę klasyczną 5 mm i upycham czasem pierścionek na palcu razem z nią. Tylko mój pierścionek jest dość duży i niezbyt to wygląda. Najbardziej lubię jak jest klasyczna obrączka i jednooczkowy pierścionek na cienkiej szynie i noszone razem. Albo obrączka na serdecznym prawej, a zaręczynowy na serdecznym lewej w przypadku,gdy oba złotka są dość duże. Voyce 123 Twoja obrączka i pierścionek razem na jednym paluszku, to moim zdaniem ( Patrze jak natrzaśnięta ludziom na dłonie- hehe- zboczenie ), to jedna z najpopularniejszych kombinacji. W ogóle Twój model obrączki u mnie w rejonach jest bardzo popularny- jeżeli młodzi decydują się na klasykę, to nie półokrągłe tylko płaskie ze ściętymi brzegami. Nie powiem- podobają mi się niektóre modele z łączonego złota, ale naczytałam się tyle, że one są tak problematyczne, że odpuscilismy. Edit: pierścionków swoich nie nosze, bo oba z cyrkoniami i niestety ale powypadały i pokruszyły się. W związku, że wybieram się na mgr to nie będzie pieniążków, ale na 5 lub 10 rocznicę mąż obiecał mi pierścionek z jednym brylantem ![]() Edytowane przez 201610281624 Czas edycji: 2012-06-29 o 08:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
Z reguły nie nosze pierścionków i nawet zaręczynowy był dla mnie początkowo "niewygodny"
![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
we wrześniu będą dwa lata po ślubie. robię prawie wszystko w pierścionku i obrączce na jednym palcu, może poza klejeniem mielonych i myciem włosów (łapki dookoła kamienia zahaczają o włosy). to naturalne, że obrączka się rysuje. doszłam do wniosku, że na obrączce to bardziej widać, niż na pierścionku, bo ma większą powierzchnię gładką! zauważcie rysę na cienkiej obrączce z pierścionka, a na 5 mm obrączce ślubnej. mój pierścionek to jakby korona na cienkiej obrączce, która wystaje z prawej i z lewej strony, więc siłą rzeczy powinna mocniej rysować obrączkę ślubną(4 mm półokrągła). zauważyłam może dwie głębsze rysy, jedno wgniecenie od boku, poza tym setki maleńkich, które są normalne. choć jak zaglądam do środka obrączki, to czasem mi tak trochę smutno, że już tak nie lśni i nie jest tak gładka, jak była
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Uwielbiam oglądać takie fotki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- yoyce123 ma bardzo ładne połączenie pierścionka i obraczki razem na palcu. Bardzo lubię klasyczny pierścionek z jednym oczkiem i obraczkę ![]() Ślicznie- klasycznie i elegancko;-) ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Dobrym sposobem na odświeżenie gładkich obraczek jest spsikanie ręcznika papierowego płynem do mycia okien i przetarcie do sucha. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Żółte złoto jest miękkie i zawsze będzie się rysować. Mój pierścionek zaręczynowy właśnie wrócił z konserwacji - ślicznie wypolerowany, osadzony kamień. Trzeba po prostu dbać i niezależnie od tego czy się nosi razem czy oddzielnie, będzie wyglądać ładnie. ![]() Ale ja jestem za opcję oddzielnie. Też nie nosiłam pierścionków, a teraz nie wyobrażam sobie chodzenia bez i marzą mi się coraz większe sztuki i na większej licznie palców. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zadomowienie
|
Ja wzięłam 4mm i teraz żałuję, że nie grubszą. Mam dosyć długie palce. Nie nosiłam wcześniej biżuterii na rękach, więc brałam jak najcieńszą, ale teraz się przyzwyczaiłam i wiem, że lepiej byłoby mi z 5mm.
![]()
![]() |
![]() |
#56 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Stanach na lewej ręce - może TŻet się zagranicznymi filmami zasugerował ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
Witam,
ja jestem po ślubie cywilnym i pierścionek zaręczynowy i obrączkę nosze razem, uważam że pierścionki aktualnie są delikatne i subtelne wiec razem z obrączką na wzajem się uzupełniają |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
jak tylko będę miała sprawny aparat to Wam pokaże
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- Ze zmianą rozmiaru nie ma problemu (no chyba że ktoś zamówi kamienie dookoła obrączki), - Kamienie nie są często po bokach czy pod spodem, bardzo rzadko się przekręcają. Musiałam to napisać, bo jeszcze ktoś zrezygnuje dla fałszywych argumentów ![]() Ja mam jeden diament bo tak chciałam, nie każdy musi lubić klasykę, więc nie widzę powodu dla którego trzeba namawiać do rezygnacji z własnych upodobań. Edytowane przez agusiajnw Czas edycji: 2012-08-03 o 11:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:22.