Pierścionek zaręczynowy i obrączka na jednym palcu - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-02, 16:52   #31
natalqa88
Raczkowanie

GG do natalqa88
Dot.: Pierścionek zaręczynowy i obrączka na jednym palcu

Ja będę nosić pierścionek zaręczynowy razem z obrączką. Obecnie noszę za pierścionkiem srebrną obrączkę i nie zauważyłam, żeby cokolwiek się działo, aczkolwiek styka się tutaj złoto ze srebrem i być może nie ma to znaczenia. Tak czy siak jestem przyzwyczajona do obrączki i pierścionka razem i będę je tak nosić. Jeśli okaże się, że coś się dzieje, to wtedy będę myśleć

Nasze zaręczyny odbyły się 15.08.2008 r.

Najważniejszy dzień w naszym życiu - 13.05.2011 r.
natalqa88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-04, 11:53   #32
Almariel
Zakorzenienie

Ja noszę pierścionek na lewej ręce. Obrączkę będę mieć oczywiście na prawej. Nie bardzo podoba mi się, gdy pierścionek i obrączka są na jednym palcu.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-05, 17:57   #33
bezaczek7
Zakorzenienie

można też nosić na jednym palcu, a jak się będzie coś działo z którymś, to przełożyć
ja jeszcze na razie noszę razem, ale zaczynam się zastanawiać czy pierścionka nie przełożyć na lewą ale to jeszcze nieprędko.
wishlista
18WRZESIEŃ2010
08wrzesień2014 ostatecznie 17.09. 14:35
bezaczek7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-12, 18:46   #34
yoyce123
Przyczajenie

Dziewczyny! Chciałabym nosić pierścionek i obrączkę na jednym palcu, ponieważ wydaje mi się, że mój pierścionek jest zbyt delikatny żeby nosić go osobno. Pierścionek jest z Apartu z jednym małym brylancikiem a obrączkę będę miała 4 mm płaską, ścinaną na brzegach. Zastanawiam się czy nie oprawić w niej dodatkowo trzech małych brylancików... Proszę o porady czy waszym zdaniem powinnam wstawiać brylanty i czy obrączka dobrze prezentuje się razem z pierścionkiem.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1150877.jpg (90,9 KB, 417 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1150899.jpg (79,3 KB, 515 załadowań)
yoyce123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-12, 19:36   #35
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez yoyce123 Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Chciałabym nosić pierścionek i obrączkę na jednym palcu, ponieważ wydaje mi się, że mój pierścionek jest zbyt delikatny żeby nosić go osobno. Pierścionek jest z Apartu z jednym małym brylancikiem a obrączkę będę miała 4 mm płaską, ścinaną na brzegach. Zastanawiam się czy nie oprawić w niej dodatkowo trzech małych brylancików... Proszę o porady czy waszym zdaniem powinnam wstawiać brylanty i czy obrączka dobrze prezentuje się razem z pierścionkiem.
Mam prawie identyczny pierścionek i identyczną obrączkę I noszę jak mam ochotę - przeważnie na codzień samą obrączkę, czasem obrączkę razem z pierścionkiem od święta (jak na Twoich zdjęciach), a czasem każde na osobnej ręce. I uważam, że wszystkie opcje wyglądają ok Ja bym w każdym razie nie kombinowała już nic z obrączką, żadnych diamencików. Ale ja lubię prostą klasykę
rinco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-18, 10:53   #36
201610281624
Konto usunięte

Cytat:
Cześć Miałam niedawno taki sam "problem", 3 lata mnie meczył, nosiłam, mierzyłam, podpatrywałam u kogoś...
Po pierwsze: Masz ładne, zgrabne dłonie i długie paluszki ( zazdroszczę ), co daje pole do popisu, jeśli chodzi o tego typu kombinacje.
Jak my 3 lata temu się zaręczylismy, to nie wiedziałam na którym palcu będę nosiła pierścionek, czy razem z obrączką, czy pierścionek na środkowym, czy na lewym seedecznym.
Idealnym połączeniem okazało się noszenie razem lub obraczka na jednej, a pierścionek na drugiej dłoni- tak jak u Ciebie
Po drugie: zarówno Twoja obrączka jak i pierścionek moim zdaniem są przesliczne.
Jako osoba kompletnie w dniu zaręczyn nie znająca się na biżuterii wzięłabym cokolwiek. Gdybym mogła jeszcze raz to przeżyć, to chciałabym pierścionek z jednym brylantowym oczkiem i klasyczną obrączkę.
Te co macie, to był zdecydowanie typ nr. 1 mojego już męża ( płaskie na 5 mm), a ja chciałam półokrągłe na 5 lub 6 mm ).Im szersze, tym lepsze.
No ale ja mam drobne dłonie i dość krótkie palce.
Nie chcieliśmy żadnych łączeń złota i kamyczków.
Obrączka to obrączka. Pierścionki są od kamyczków.
W końcu mamy złote półokrągłe na 5 mm obie. 6 była dla mnie za duża, mąż nie chciał sygnetu na palcu. Potem mi się sam przyznał, że poszedł do kilku jubilerów i mierzył nasze wspólne 4 typy ( płaską na 5 mm i 6 mm oraz półokrągłą na 5 lub 6 mm ).Wygrała wygoda i mamy półokrągłe z brzuszkiem od środka na 5 mm. Jemu puchna palce i dlatego taka decyzja. A różne nie wchodziły w grę.
Nie podoba mi się, jak młodzi mają różne obrączki.No chyba, że nie mogą się dogadać, albo róznica w dłoniach jest spora i to, co nam pasuje, nie pasuje jemu.
Przepraszam za wywód.Do puenty.
Uważam, że :
- zarówno pierścionek jak i obrączka są super;
- nie wkładaj żadnych brylancików do obrączki, bo : brylanciki mogą potem wypaść, jest problem ze zmianą rozmiaru, przekręca się obrączka i często są od spodu dłoni lub po bokach;
- klasyka jest ponadczasowa;
- poza tym, jak dodasz brylanciki i będziesz chciała nosić i to i to na jednym placu, to będzie błyskotek za duzo i zostanie Ci noszenie wszystkiego osobno, bo razem za pstrokato. A tak masz mozliwość wyboru.
Ja np. tak jak koleżanka wyżej, na co dzień noszę, tylko obrączkę. Pierścioneczek zakładam w weekendy, w gości jak idziemy, czy na szczególne okazje lub wtedy gdy mam ochotę. I noszę na serdecznym lewej, lub razem z obrączką. Nie podoba mi sie obrączka na serdecznym i na środkowym obok pierścionek, za duzo tego na dłoni i jak ja tak nosiłam, to miałam wrażenie, że moje dłonie są brudne
Mam nadzieję, że pomogłam!!!

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Mam prawie identyczny pierścionek i identyczną obrączkę I noszę jak mam ochotę - przeważnie na codzień samą obrączkę, czasem obrączkę razem z pierścionkiem od święta (jak na Twoich zdjęciach), a czasem każde na osobnej ręce. I uważam, że wszystkie opcje wyglądają ok Ja bym w każdym razie nie kombinowała już nic z obrączką, żadnych diamencików. Ale ja lubię prostą klasykę
Brawo popieram!!!Mamy podobny gust

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Przyjrzałam sie jeszcze raz i nie mogę na Twe zgrabne palce sie napatrzeć. Gdybym ja miała takie zgrabne i długie, to wzięłabym obraczkę nie tak na 4 mm , tylko 5 lub 6 mm. Do zgięcia palca ( czyli miejsca, gdzie juz może coś zacząć uwierać ), jest daleko.
Rzeczywiście pierscionek jest bardzo delikatny i nosiłabym go razem z obrączką, a na co dzień samą obrączkę
201610281624 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-18, 12:06   #37
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Mam niemal identyczną obrączkę. Nie wstawiaj żadnych diamencików ! Tzn. to oczywiście Twoja decyzja, ale jak dla mnie obrączka straci przez to na uroku.
A co do pierścionka noszonego z obrączką, to mi się taka kombinacja nigdy nie podobała, nieważne czy pierścionek delikatny, czy nie... Ale jeśli Tobie się podoba, to tak noś.
Ja podobnie, jak dziewczyny wyżej, od jakiegoś czasu w ogóle nie noszę na co dzień pierścionka, tylko samą obrączkę.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-18, 22:20   #38
yoyce123
Przyczajenie

Dziękuję Wam bardzo W takim razie chyba rzeczywiście nie będę wstawiała już tych brylancików w obrączkę.

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Dziękuję Mówisz, że pasowałaby mi szersza obrączka a ja ledwo się pogodziłam z tym, że mam 4 mm zawsze marzyłam o cieniutkiej maksymalnie 3 mm zaokrąglanej obrączce. No ale jubiler przekonał mnie jakoś do tych 4 mm.
yoyce123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-19, 09:35   #39
201610281624
Konto usunięte

Cytat:
Dziękuję Wam bardzo W takim razie chyba rzeczywiście nie będę wstawiała już tych brylancików w obrączkę.

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Dziękuję Mówisz, że pasowałaby mi szersza obrączka a ja ledwo się pogodziłam z tym, że mam 4 mm zawsze marzyłam o cieniutkiej maksymalnie 3 mm zaokrąglanej obrączce. No ale jubiler przekonał mnie jakoś do tych 4 mm.
Nie wstawiaj!!!Ślicznie jest, jak jest
I dobrze zrobił, że Cię przekonał
Mając takie paluszki aż się prosi, żeby coś ładnego wyeksponować.
Taka cienka jak chciałaś zniknęła by u Ciebie
Fajnie jest, jak jest
Nic nie zmieniaj! Pozdrowionka

Edytowane przez 201610281624
Czas edycji: 2013-02-28 o 19:52
Stary 2012-04-19, 14:48   #40
LordWiliam
Raczkowanie

Moja mama nosi na 1 palcu oba przez ostatnie 20 lat - i nigdy nic się nie działo. Więc nie przejmuj się Z drugiej strony - renowacja nie jest taka droga...
LordWiliam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-22, 14:35   #41
betterw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Podoba mi się noszenie pierścionka zaręczynowego i obrączki na jednym palcu (oczywiście jeśli pierścionek jest mały, a obrączka klasyczna i dość wąska). Jednak ostatnio, podczas przymierzania obrączek, pani jubilerka powiedziała mi, żeby nie nosić pierścionka i obrączki razem, bo po 2-3 latach się zniszczą - u pierścionka mogą się przetrzeć z boku łapki trzymające brylancik, a obrączka się będzie wycierać na krawędzi. Co o tym myślicie? Pytam szczególnie dziewczyny, które tak właśnie noszą - czy rzeczywiście złoto się tak łatwo niszczy?

A mi pani ze znanej firmy jubilerskiej doradzała wręcz przeciwnie, więc jak widać, co jubiler to opinia.
betterw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-22, 18:49   #42
201610281624
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez betterw Pokaż wiadomość
A mi pani ze znanej firmy jubilerskiej doradzała wręcz przeciwnie, więc jak widać, co jubiler to opinia.
Nie słuchaj głupot! Złoto jest materiałem miękkim i będzie się rysować.Tego się nie uniknie. Zauważyłam, że niektóre firmy jubilerskie celowo wprowadzają klienta w błąd. Lub nie mówiąc o pewnych rzeczach. A później, jak przyjdziesz z reklamacją, to Ci powiedzą, że złoto się niszczy skoro jest użytkowane...mogą je odświeżyć i trzeba będzie płacić...

Czas edycji: 2012-05-22 o 20:44
Stary 2012-05-30, 15:04   #43
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ainhoa Pokaż wiadomość
Nie słuchaj głupot! Złoto jest materiałem miękkim i będzie się rysować.Tego się nie uniknie.

Co racja to racja. Mnie jubiler delikatnie zasugerował, by nie nosić dwóch pierścionków (tudzież pierścionka i obrączki) razem na jednym palcu.
Dlatego pierścionek przełożyłam na palec serdeczny lewej ręki (na środkowy był za wąski)i po kłopocie
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-22, 20:55   #44
Asiula_M
Przyczajenie

Witam Ja chyba zdecyduję się na poniższe rozwiązanie:
8671818.jpg

To pierścionek zaręczynowy w komplecie z obrączką, wyprodukowany w tej samej linii, pasujące do siebie kształtem Chociaż korci mnie klasyczny pierścionek i obrączka... nie mogę się zdecydować... Co o tym sądzicie?

Nigdy nie nosiłam pierścionków na serdecznym palcu, zawsze na środkowym... pewnie będę musiała się długo przyzwyczajać...

Edytowane przez Asiula_M
Czas edycji: 2012-06-22 o 21:33 Powód: zdjęcie zamiast linka
Asiula_M jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-22, 22:11   #45
201610281624
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Asiula_M Pokaż wiadomość
Załącznik 4740722

To pierścionek zaręczynowy w komplecie z obrączką, wyprodukowany w tej samej linii, pasujące do siebie kształtem Chociaż korci mnie klasyczny pierścionek i obrączka... nie mogę się zdecydować... Co o tym sądzicie?

Nigdy nie nosiłam pierścionków na serdecznym palcu, zawsze na środkowym... pewnie będę musiała się długo przyzwyczajać...
Ciekawe rozwiązanie, bardzo nietypowo i oryginalnie wygląda.
Do tego stopnia, że myślałabym, że to dwa pierścionki.
Postawiłabym na klasykę
Stary 2012-06-25, 16:30   #46
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Załącznik 4740722

Bardzo ładny komplet ale nie pomyślałabym, że to obrączka. Mimo wszystko chyba zdecydowałabym się na klasyczną obrączkę

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-26, 20:50   #47
Cold Water
Raczkowanie

Zdecydowanie nie wygląda jak obrączka. Troche kosmiczne połączenie Postawiłabym na klasyczną obrączkę - przecież powinno ją widać!

Zaręczona od 8 stycznia 2011

Ślub 1 września 2012
Cold Water jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-29, 08:52   #48
201610281624
Konto usunięte

Wszystko zależy jak długie ma się palce i jakie ma się złotka.
Ja mam obraczkę klasyczną 5 mm i upycham czasem pierścionek na palcu razem z nią. Tylko mój pierścionek jest dość duży i niezbyt to wygląda.
Najbardziej lubię jak jest klasyczna obrączka i jednooczkowy pierścionek na cienkiej szynie i noszone razem.
Albo obrączka na serdecznym prawej, a zaręczynowy na serdecznym lewej w przypadku,gdy oba złotka są dość duże.
Voyce 123 Twoja obrączka i pierścionek razem na jednym paluszku, to moim zdaniem ( Patrze jak natrzaśnięta ludziom na dłonie- hehe- zboczenie ), to jedna z najpopularniejszych kombinacji.
W ogóle Twój model obrączki u mnie w rejonach jest bardzo popularny- jeżeli młodzi decydują się na klasykę, to nie półokrągłe tylko płaskie ze ściętymi brzegami.
Nie powiem- podobają mi się niektóre modele z łączonego złota, ale naczytałam się tyle, że one są tak problematyczne, że odpuscilismy.
Edit: pierścionków swoich nie nosze, bo oba z cyrkoniami i niestety ale powypadały i pokruszyły się. W związku, że wybieram się na mgr to nie będzie pieniążków, ale na 5 lub 10 rocznicę mąż obiecał mi pierścionek z jednym brylantemhuurrrra

Czas edycji: 2012-06-29 o 08:58
Stary 2012-07-02, 17:13   #49
czarny flamaster
Zadomowienie

Z reguły nie nosze pierścionków i nawet zaręczynowy był dla mnie początkowo "niewygodny" Najlepiej bym się czuła właśnie z obrączką i pierścionkiem na jednym palcu. Byłoby to dla mnie najwygodniejsze po prostu. Mój TŻ jednak strasznie się burzy. No bo przecież najlepiej bym na każdym palcu, każdej ręki nosiła złoty pierścionek. Na bogato, a co!

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-02, 17:48   #50
201610281624
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Z reguły nie nosze pierścionków i nawet zaręczynowy był dla mnie początkowo "niewygodny" Najlepiej bym się czuła właśnie z obrączką i pierścionkiem na jednym palcu. Byłoby to dla mnie najwygodniejsze po prostu. Mój TŻ jednak strasznie się burzy. No bo przecież najlepiej bym na każdym palcu, każdej ręki nosiła złoty pierścionek. Na bogato, a co!
HeheChce żeby było widać, żeś zajęta
Stary 2012-07-02, 20:32   #51
bezaczek7
Zakorzenienie

we wrześniu będą dwa lata po ślubie. robię prawie wszystko w pierścionku i obrączce na jednym palcu, może poza klejeniem mielonych i myciem włosów (łapki dookoła kamienia zahaczają o włosy). to naturalne, że obrączka się rysuje. doszłam do wniosku, że na obrączce to bardziej widać, niż na pierścionku, bo ma większą powierzchnię gładką! zauważcie rysę na cienkiej obrączce z pierścionka, a na 5 mm obrączce ślubnej. mój pierścionek to jakby korona na cienkiej obrączce, która wystaje z prawej i z lewej strony, więc siłą rzeczy powinna mocniej rysować obrączkę ślubną(4 mm półokrągła). zauważyłam może dwie głębsze rysy, jedno wgniecenie od boku, poza tym setki maleńkich, które są normalne. choć jak zaglądam do środka obrączki, to czasem mi tak trochę smutno, że już tak nie lśni i nie jest tak gładka, jak była
wishlista
18WRZESIEŃ2010
08wrzesień2014 ostatecznie 17.09. 14:35
bezaczek7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-02, 21:01   #52
201610281624
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość
we wrześniu będą dwa lata po ślubie. robię prawie wszystko w pierścionku i obrączce na jednym palcu, może poza klejeniem mielonych i myciem włosów (łapki dookoła kamienia zahaczają o włosy). to naturalne, że obrączka się rysuje. doszłam do wniosku, że na obrączce to bardziej widać, niż na pierścionku, bo ma większą powierzchnię gładką! zauważcie rysę na cienkiej obrączce z pierścionka, a na 5 mm obrączce ślubnej. mój pierścionek to jakby korona na cienkiej obrączce, która wystaje z prawej i z lewej strony, więc siłą rzeczy powinna mocniej rysować obrączkę ślubną(4 mm półokrągła). zauważyłam może dwie głębsze rysy, jedno wgniecenie od boku, poza tym setki maleńkich, które są normalne. choć jak zaglądam do środka obrączki, to czasem mi tak trochę smutno, że już tak nie lśni i nie jest tak gładka, jak była
Proszę wrzuć zdjęcie jak wyglądają razem na dłoni
Uwielbiam oglądać takie fotki

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

yoyce123 ma bardzo ładne połączenie pierścionka i obraczki razem na palcu.
Bardzo lubię klasyczny pierścionek z jednym oczkiem i obraczkę
Ślicznie- klasycznie i elegancko;-)

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Dobrym sposobem na odświeżenie gładkich obraczek jest spsikanie ręcznika papierowego płynem do mycia okien i przetarcie do sucha.
Stary 2012-07-05, 16:47   #53
Blacky
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzia* Pokaż wiadomość
a czy to prawda ze po kilku miesiacach noszenia obraczki non stop( nie zdejmujac jej do kapieli itp) ona sie tak dopasowuje do palca , ze z luzniejszej robi sie tak na "styk"??
Może Ci palec "zgrubnąć", ale za żadne skarby świata nie skurczy Ci się pierścionek.

Cytat:
Ładnie wygląda razem. Mam identyczny pierścionek.

Żółte złoto jest miękkie i zawsze będzie się rysować. Mój pierścionek zaręczynowy właśnie wrócił z konserwacji - ślicznie wypolerowany, osadzony kamień. Trzeba po prostu dbać i niezależnie od tego czy się nosi razem czy oddzielnie, będzie wyglądać ładnie.

Ale ja jestem za opcję oddzielnie. Też nie nosiłam pierścionków, a teraz nie wyobrażam sobie chodzenia bez i marzą mi się coraz większe sztuki i na większej licznie palców.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Blacky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-05, 18:21   #54
miss_peggy
Przyczajenie

Cytat:

Ojej a czem Cię jublier przekonywał do grubszej? Mnie sie też podobają takie 3 mm, jak najcieńsze...
miss_peggy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-07, 18:57   #55
Blacky
Zadomowienie

Ja wzięłam 4mm i teraz żałuję, że nie grubszą. Mam dosyć długie palce. Nie nosiłam wcześniej biżuterii na rękach, więc brałam jak najcieńszą, ale teraz się przyzwyczaiłam i wiem, że lepiej byłoby mi z 5mm.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Blacky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-10, 16:24   #56
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
tak może odbiegnę od tematu, chciałam się tylko zapytać, na której ręce się nosi obrączkę, a na której zaręczynowy??? Ja w tej chwili pierścionek noszę na lewej ręce ( jak mój M. mi założył na zaręczynach na lewą, tak już z sentymentu nie zmieniałam ) no ale jak potem dojdzie obrączka, to na lewą czy prawą? Czy to tylko kwestia moja i tż?
W Polsce nosi się pierścionek zaręczynowy a później obrączkę na prawej ręce.

W Stanach na lewej ręce - może TŻet się zagranicznymi filmami zasugerował

Cytat:
Załącznik 4740722

Jak dla mnie za dużo się tu dzieje... i nigdy nie pomyślałabym, że to drugie to obrączka...

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-02, 18:52   #57
ollka27
Raczkowanie

Witam,
ja jestem po ślubie cywilnym i pierścionek zaręczynowy i obrączkę nosze razem, uważam że pierścionki aktualnie są delikatne i subtelne wiec razem z obrączką na wzajem się uzupełniają
ollka27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-02, 22:14   #58
201610281624
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ollka27 Pokaż wiadomość
Witam,
ja jestem po ślubie cywilnym i pierścionek zaręczynowy i obrączkę nosze razem, uważam że pierścionki aktualnie są delikatne i subtelne wiec razem z obrączką na wzajem się uzupełniają
Gratuluję ślubuWrzucaj swoje złotka
Stary 2012-08-03, 11:02   #59
ollka27
Raczkowanie

jak tylko będę miała sprawny aparat to Wam pokaże
ollka27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-03, 11:21   #60
agusiajnw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ainhoa Pokaż wiadomość
- nie wkładaj żadnych brylancików do obrączki, bo : brylanciki mogą potem wypaść, jest problem ze zmianą rozmiaru, przekręca się obrączka i często są od spodu dłoni lub po bokach;
- Obrączka to nie pierścionek z odpustu żeby coś wypadało,
- Ze zmianą rozmiaru nie ma problemu (no chyba że ktoś zamówi kamienie dookoła obrączki),
- Kamienie nie są często po bokach czy pod spodem, bardzo rzadko się przekręcają.

Musiałam to napisać, bo jeszcze ktoś zrezygnuje dla fałszywych argumentów

Ja mam jeden diament bo tak chciałam, nie każdy musi lubić klasykę, więc nie widzę powodu dla którego trzeba namawiać do rezygnacji z własnych upodobań.

Edytowane przez agusiajnw
Czas edycji: 2012-08-03 o 11:22
agusiajnw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości