Nie pociągam mojego chłopaka. !? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-05-07, 07:48   #31
d0lcevita
Zakorzenienie

Dot.: Nie pociągam mojego chłopaka. !?

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Ale nadal o niej myśli i pamięta. Po dwóch latach? Sorry, czarno to widzę. Ty jesteś dla niego fajną koleżanką, a nie dziewczyną, kobietą.
ehh...też mi się tak wydaje
d0lcevita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-07, 07:52   #32
Asienka187
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Ale nadal o niej myśli i pamięta. Po dwóch latach? Sorry, czarno to widzę. Ty jesteś dla niego fajną koleżanką, a nie dziewczyną, kobietą.
Niestety muszę się zgodzić.

Owszem więź duchowa jest ważna w związku, ale kontakt fizyczny też. Jest jej dopełnieniem. Sama więź duchowa i "chciałbym, ale nie mogę" to po prostu przyjaźń.
W związku potrzebna jest chemia, namiętność, pożądanie. Tu tego nie ma i już nie będzie. Wg mnie jeśli chemii nie ma od poczatku to już nigdy się nie pojawi, ale niektorzy uważają inaczej, jednak 2 lata to o wiele za długo.
Stary 2010-05-07, 08:29   #33
tennyo4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiek09 Pokaż wiadomość
Kiedyś usłyszałam od swojego chłopaka że nie kocha się za coś tylko mimo wszystko i chciał przez to powiedzieć ze powinnam go kochać mimo iż nie ma między nami tej namiętności,
Mimo wszystko to się kocha dziecko.

Faceta kocha się za coś. Koleś nie czuje do Ciebie pociągu (2 lata!), nie zamierza nic z tym zrobić, nie mówi Ci uczciwie czemu tak jest tylko oplata jakieś dyrdymały i na deser wymaga od Ciebie dostosowania się do sytuacji i stłumienia Twoich potrzeb (na kilka lat? a może całe życie?).

Wg mnie jest egoistą, któremu w jakiś tam sposób z Tobą wygodnie, ale nie na tyle, żeby chociaż próbować powalczyć o coś więcej.

Terry Pratchett
Maskarada
tennyo4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-07, 09:17   #34
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tennyo4 Pokaż wiadomość
Mimo wszystko to się kocha dziecko.

Faceta kocha się za coś.
Koleś nie czuje do Ciebie pociągu (2 lata!), nie zamierza nic z tym zrobić, nie mówi Ci uczciwie czemu tak jest tylko oplata jakieś dyrdymały i na deser wymaga od Ciebie dostosowania się do sytuacji i stłumienia Twoich potrzeb (na kilka lat? a może całe życie?).

Wg mnie jest egoistą, któremu w jakiś tam sposób z Tobą wygodnie, ale nie na tyle, żeby chociaż próbować powalczyć o coś więcej.
Dwa zdania, a ujęłaś w nich tyle prawdy.

Moim zdaniem nie uda się ten związek - nie jako związek (bo jako przyjaźń nieźle funkcjonuje i gdyby nie to, że autorka wątku ma inne potrzeby, spojrzenie na sprawę, mogłaby ta przyjaźń funkcjonować lata). Pewnie dziewczyna musi się jeszcze przemęczyć nieco, aby zrozumieć, że w życiu nie warto zadowalać się namiastkami (w tym przypadku namiastką romansu). Facet jest na razie wyciszony, myślami nadal w tamtym związku, zadowala się tym, co jest, ale często się tak dzieje, że to jest do czasu - dopóki się nie pozna osoby, z którą znowu będzie szał ciał, grom z jasnego nieba i to COŚ.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-07, 11:34   #35
masmeli
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MissMiss Pokaż wiadomość
A moim zdaniem Ty jednak go nie pociągasz.
Moim też
Wątpię, że facet w wieku 19 lat boi się, że nie zaspokoi dziewczyny ok, może i się boi, ale jeżeli autorka by Go pociągała, gościu byłby tak napalony, że sam by wpychał ręce.... i chciałby "robić te przyjemności" partnerce jak i sobie
masmeli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-07, 11:48   #36
Majkq90
Raczkowanie

w dalszym ciagu zle mi to wyglada. Widocznie byl do niej bardzo przywiazany, dlugo razem byli? Ty go dotykasz, a On zamiast sie rozplywac i przejac inicjatywe, mysli nagle o ciele, dotyku swojej byłej dziewczyny, no tak to wygląda, niestety... popieram Doris, jestes dla Niego po prostu..przyjaciolka (bo silne duchowe wiezi mam z przyjaciolmi osobiscie, a do chlopaka czuje sie tez cos innego), sam sobie chyba nie zdaje sprawy, ze właściwie tak to ujął, zresztą za dużo kombinowania, wykrętów, myslę, że po prostu nie może o tamtej zapomnieć, a że nie pociagasz go fizycznie doszukuje się innych pozytywnych stron tego związku (patrz :więź duchowa...)tylko że tak daleko nie zajdziecie..
Majkq90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-07, 15:01   #37
asiek09
Przyczajenie

Cóż to może pozostaje mi zająć głowę nauką nie facetami chociaż mam 19 lat i bym chciała wiedzieć jak to jest czuć taką wielką więź z mężczyzną. Jestem gotowa na pieszczoty a skoro mój facet nie to jedyne wyjście nie myśleć o mężczyznach nie patrzeć na zgrabne tyłeczki i piękne silne ramiona... ach... Żyć dalej w celibacie... nauka, nauka, nauka... nic więcej nie wiem jak moja macica to wytrzyma...

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Nie załamujcie mnie ! Jestem wysoka, wysportowana, szczupła mam długie włosy... Boże kochany wpadam w kompleksy i tak zawsze je miałam ale teraz to mnie pocieszacie... No ale chociaż mój facet zawsze mówił mi i wszem i wobec że ja mam najzgrabniejszy tyłeczek chociaż coś. Pozostaje zakryć się chyba workiem płóciennym

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Do Masmeli : No właśnie tak było w przypadku mojego innego partnera nie mógł się powstrzymywać wcale nie licząc nigdy na to że ja go zaspokoję tylko przyjemność sprawiało mu to że mi jest dobrze.

A z byłą był 3 lata...
asiek09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-07, 15:12   #38
tennyo4
Zadomowienie

Cytat:
Cóż to może pozostaje mi zająć głowę nauką nie facetami chociaż mam 19 lat i bym chciała wiedzieć jak to jest czuć taką wielką więź z mężczyzną. Jestem gotowa na pieszczoty a skoro mój facet nie to jedyne wyjście nie myśleć o mężczyznach nie patrzeć na zgrabne tyłeczki i piękne silne ramiona... ach... Żyć dalej w celibacie... nauka, nauka, nauka... nic więcej nie wiem jak moja macica to wytrzyma...
Gratuluję zmarnowanego życia

Terry Pratchett
Maskarada
tennyo4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-05, 08:44   #39
asiek09
Przyczajenie

W maju będzie rok od napisania tego wątku.
Chciałam tylko napisać wszystkim osobą które włączyły się w dyskusje, że obecnie jestem z nowym partnerem i jest zupełnie inaczej już od samego początku we wszystkich dziedzinach. Chciałam już z własnej autopsji doradzić wszystkim dziewczyną/kobietą w podobnej sytuacji, że jeżeli Twój partner unika zbliżeń i nie chodzi mi tu nawet o seks, bo jeżeli para chce zaczekać z tym do ślubu to tak czy siak jeżeli brak namiętności, pociągania to jest to znak że z tej mąki chleba nie będzie!
Stary 2011-02-05, 09:11   #40
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
W maju będzie rok od napisania tego wątku.
Chciałam tylko napisać wszystkim osobą które włączyły się w dyskusje, że obecnie jestem z nowym partnerem i jest zupełnie inaczej już od samego początku we wszystkich dziedzinach. Chciałam już z własnej autopsji doradzić wszystkim dziewczyną/kobietą w podobnej sytuacji, że jeżeli Twój partner unika zbliżeń i nie chodzi mi tu nawet o seks, bo jeżeli para chce zaczekać z tym do ślubu to tak czy siak jeżeli brak namiętności, pociągania to jest to znak że z tej mąki chleba nie będzie!
Najważniejsze, że wszystko Ci się dobrze ułożyło i widzisz różnicę w nowym związku. Pogrubione: sama prawda i teraz również Ty to wiesz. Musiałaś się nieco "przemęczyć", aby zdobyć to doświadczenie. Nic w przyrodzie nie ginie.

Pytam z ciekawości, nie musisz odpowiadać, Ty to zakończyłaś, czy on? Porozmawialiście jakoś szczerze przynajmniej na koniec?
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-06, 11:43   #41
asiek09
Przyczajenie

On zakończył związek który de facto i tak trwał według mnie za długo. Myślę jednak, że w życiu potrzebne są pewne doświadczenia nawet te bolesne. Wiem jakich zachować unikać u mężczyzn. A co do rozmowy to nie było żadnej. Wypadałoby porozmawiać chociażby tego wymagała kultura. Związek został przerwany drogą sms'ową... Nic dodać nic ująć.

Dziękuje za rady, pozdrawiam
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości