![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Morderstwa z zimną krwią...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Wampir z Bytomia. oooj popularny dosc..bohater...na zajeciach o nim nawet miałam...
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
A pamiętacie drugiego śląskiego 'wampira'?
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Wtajemniczenie
|
Ja właśnie jestem w trakcie pisania pracy magisterskiej na temat " Zabójstwo typu kwalifikowanego w polskim prawie karnym" (art. 148 &2,3 kk).
Przyznaję, że ta tematyka niezwykle mnie interesuje. Już jako dziecko uwielbiałam 997, ale mama nie pozwalała mi oglądać ![]() Szczególnie interesujące jest dla mnie funkcjonowanie umysłu takiego człowieka. Osobiście rozmawiałam kiedyś z człowiekiem, który odsiadywał karę za zabójstwo. To jest jednocześnie przerażające, ale też niesamowicie pasjonujące dla mnie. Zastanawiałam się wybierając studia w którym iść kierunku czy na prawo czy psychologię, ostatecznie zdecydowałam się na studia prawnicze, ale próba poznania umysłu zabójcy nadal jest moją pasją. Wiadomo ludzie są różni, zabijają z różnych powodów i tak jak wyżej wspomniano dużą rolę odgrywa dzieciństwo człowieka. Tak naprawdę dopóki człowiek nie zacznie zagłębiać się w tą tematykę nie zdaje sobie sprawy do czego potrafią być zdolni zabójcy i jak "kreatywni" przy tym potrafią być.
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2010-05-14 o 15:28 Powód: pomyłka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
A czy znalezienie jego dna w miejscach zbrodni i rozpoznanie go przez świadków to nie wystarczające dowody?
Cytat:
Z chęcią bym obejrzała a nie mam szczęścia w szukaniu filmów,. Co znajdę to gniot albo strasznie nudny. Edytowane przez blackberry8 Czas edycji: 2010-05-14 o 15:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=blackberry8;1930091 7]A czy znalezienie jego dna w miejscach zbrodni i rozpoznanie go przez świadków to nie wystarczające dowody?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
powodzenia na obronie pracy
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Może to był taki 'smaczek' na sam koniec?
Prokuratura jasno określiła, ze to na 100% on. Wiadomo, że dna w jednym miejscu to może być przypadek, ale w 3 czy więcej? Jak będę miała czas to poszperam trochę w tym temacie bo az jestem ciekawa. Edytowane przez blackberry8 Czas edycji: 2010-05-14 o 15:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
BAN stały
|
Kilka przecznic ode mnie, mąż zabił żonę i dziecko bo dowiedział się o kochanku. Dziecko zabił tylko dlatego ct. "że widziało jak tatuś bije mamusie". Makabra.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Wtajemniczenie
|
blackberry8 "A podasz tytuł jakiegoś ciekawego filmu?
Z chęcią bym obejrzała a nie mam szczęścia w szukaniu filmów,. Co znajdę to gniot albo strasznie nudny." Z polskich, łatwo dostępnych: http://www.onet.tv/(Seryjni_mordercy),1,tag.html# Z zagranicznych i co ciekawe o kobietach: http://vod.onet.pl/zabojcze-kobiety,4475,serial.html http://vod.onet.pl/trucicielki,4477,film.html Chciaż ja do takich materiałów podchodzę z lekką rezerwą, wiadomo co telewizją to telewizja. Cytat:
![]() Była też kilkanaście lat temu głośna sprawa o morderstwa, obrońcą oskarżonego był tata mojej koleżanki, ostatecznie go uniewinniono, ale obrońca zapytany o to czy był niewinny powiedział, że tak naprawdę to on sam nie wie. Także nie wszystko jest takie proste jak się wydaje, często jest wręcz odwrotnie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Troszkę nie tak ta sprawa wyglądała, bo ten starszy brat miał napięcie seksualne i zanim kuzynka przyszła pozstanowił zabić brata. Zadźgał go nożem, a gdy kuzynka przyszła prawdopodobnie żył. A sąsiedzi wezwali policję bo ta kuzynka siedziała ale w otwartym oknie na parterze i histerycznie płakała... A ja widziałam na własne oczy tego starszego brata... i w ogóle wiem dużo na temat tej sprawy, ale niestety nie mogę pewnych rzeczy napisać... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Mnie tam fascynują takie tematy. Nie tyle ile i jak zabil ale dlaczego.
Dlatego tez oglądam taki serial jak Criminal Minds czy czytam ksiązki Jeffrego Deavera. A ze USA tych serujnych morderców mają w swej historii setki to i temat niewyczerpany.
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyna zamordowała wraz z kolegami swojego chlopaka, dlatego ze byla w ciazy z innym... I jeszcze dostali prześmiesznie niskie wyroki, a moderstwo z wyjatkowym okrucienstwem (pobili chlopaka, pozniej polozyli mu na krtani gruba galaz, stanelo dwoch chlopow na krancach galezi, jezdzili po tej glezi samochodem bo nie skonał, a że jeszcze charczał dziewczyna przyłożyła mu w głowe saperką)
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Jakieś 3 lata temu w mojej okolicy 17latek udusił a później zgwałcił dziewczynę (14 lat) gdy wracała z jakiejś szkolnej imprezy. Tragedia po prostu.
Ale mnie bardziej przerażają mordercy masowi (nie mylić z seryjnymi ![]() Edytowane przez Jubilee Czas edycji: 2010-05-14 o 18:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To byly inne czasy, inne metody prowadzenia sledztwa. Szkoda, ze po tylu latach trudno bedzie dojsc jak to bylo naprawde. ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ............. Ooops, pardon, przepraszam. Myslalam, ze chodzi o Marchwickiego. Nie doczytalam. Edytowane przez Hvid Czas edycji: 2010-05-14 o 18:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
Moją koleżanke zamordowano z zimną krwią w WIGILIE!
Miała 15lat.. młoda, uśmiechnięta.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
http://radoslaw.ligas.webpark.pl/mordercy/nelson.html
tu sa ciekawe artykuły wybranych morderców z całego świata.Polecam. Ciekawy i jednocześnie straszny wątek.To smutne.
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Ja mieszkam w mieszkaniu gdzie poprzedni lokator powiesił sie w łazience.... a sąsiedzi powiedzieli nam o tym dopiero po 3 latach ...
![]() Edytowane przez kiniaczeq Czas edycji: 2010-05-14 o 22:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Odpowiadając autorce - nie, nie wiem czy gdzieś koło mnie zamordowali kogoś i nie interesuje mnie to. Opisywanie też z detalami jak ktoś kogoś zabił w ogóle mnie nie jara - a jak kogoś jara to może lepiej rotten? ;] Dlaczego zarażać się negatywnymi emocjami i wieściami typu " no u mnie chłopak zgwałcił dziewczynkę w lesie, potem ją poćwiartował i zjadł mózg" a odpiszą temu komuś: " ojej, to straszne, straszne.."
Sorry, nie widzę sensu.
Edytowane przez mel89 Czas edycji: 2010-05-14 o 23:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
to nei czytaj, niektórych interesują takie rzeczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
... choć nie Westwood
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
takich historii jest sporo, o dużej części społeczeństwo nie wie, po protu ktoś uznaje, że lepiej będzie, gdy nie poda się pewnych zdarzeń do wiadomości publicznej
i po części zgodzę sie z Mel, chociaż zasłyszeć historię a widzić na własne oczy jej finał to dwie różne kwestie, widzieć w telewizji zabójcę, gwałciciela a siedzieć z nim w jednym pomieszczeniu i słuchać historii jego życia to dwie różne rzeczywistości. A to co podawane jest w mediach czesto odbiega od prawdy i to w duzym stoponiu. tak mi się skojarzyło - u mnie w okolicy jest takie piękne miejsce nad samym morzem, przecudowna plaża, wąwóz, morze, po prostu bajka. Wiele nowożeńców robi sobie tam zdjecia w plenerze itp. A mi włosy stają dęba jak widzę te roześmiane szczęśliwe twarze bo widziałam tam niejednego trupa który albo wypłynał w tym miejscu, albo wisiał na drzwie a zdarzył się też taki który pochodził z czynu przestępczego - więc może lepiej nie wiedzieć, nie widzieć, nie słyszeć?
![]() |
![]() |
#57 |
Wtajemniczenie
|
Moja babcia przechadzając się kiedyś plaża zauważyła,że coś wypłyneło przy brzegu z wody,chciała to podnieść i zobaczyć co to takiego,okazało się,że to trup...
Historia true
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
Film "KLasa" nie nawiązywał do żadnej tragedii.Był na faktach, ale gdzieś w latach 90 chłopcy weszli do szkoły i zabili dużo osób.Jednak że mieli inne powody niż ten, że jeden obciągał drugiemu bo był zmuszony nożem,
![]() |
#59 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zadomowienie
|
ja polecam książkę pt.Efekt Lucyfera Philipa Zimbardo.
opis Cytat:
![]() Edytowane przez twizzy Czas edycji: 2010-05-15 o 12:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.