![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rzecz nikomu nie wiadoma.
Bardzo chciałabym, żeby "coś" dalej istniało po śmierci,
bo jak można się pogodzić z tym że tak wiele wspaniałych postaci, tak barwne życiorysy kończą się z chwilą ostatecznego zamnięcia oczu, i puff! znika wszystko... to jest tak przykre -nie do opisania, i na szczęście dla nas niewyobrażalne... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
A ja to nawet gdzies czytałam ze człowiek gdy umrze, jakis czas po smierci slyszy wszystko co sie w koło niego dzieje. nie wiem czy to bujda czy prawda ale jak zmarła moja babcia wszyscy zbierali sie wieczorem w kaplicy i modlili sie nad jej ciałem..podczas tego babcia uroniła łezkę.... Ja byłam małą nie pamietam tego ale rodzice i rodzeństwo mi opowiadali.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Wierzę w życie po śmierci, Boga, niebo, piekło... Ale nie wierzę, że osoby zmarłe mają wgląd w nasze myśli, a przynajmniej nie chciałabym, żeby tak było. Tylko Bóg może wszystko; czytać w myślach wszystkich ludzi jednocześnie, sądzić ludzi na niebo, piekło i czyściec, słuchać modlitw... wszystko naraz. Myślę, że ludzie, którzy trafiają do nieba nie zyskują boskich umiejętności, a modlą się, chwalą Boga itd. Być może słyszą myśli kierowane do nich przez bliskie im za życia osoby, taki związek dusz, ale nie sądzę, żeby słyszeli ich wszystkie myśli, a już na pewno nie słyszą myśli osób, których nie znają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Wierzę, że po śmierci dusza przechodzi w inne ciało (jeśli nie doświadczyła wszystkiego). Ale nie wierzę, że człowiek może stać się kamieniem. Po pierwsze nie wierzę w to, że kamień ma duszę. Najwyżej może mieć zamieszkującego wewnątrz ducha ale to nie jest jego dusza.
I uważam, że każy przenosi się w obrębie własnego gatunku. Nie wierzę w to, że za karę ktoś może stać się psem, bo niby dlaczego pies stoi niżej niż człowiek?? Bo nie zna angielskiego? Już pomijam, że nie wierzę w karę po śmierci. Człowiek (i nie tylko) swoje kary i nagrody otrzymuje w ciągu swojego życia, są one wynikiem jego działań. To tak w skrócie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taaak, to prawda. Ale... jakoś ciężko mi uwierzyć, że jest inaczej ![]() .. z drugiej strony - energia ponoć w przyrodzie nie ginie. co wcale nie znaczy, że sobie dalej świadomie istniejemy po śmierci. szczerze w to wątpię. no trudno ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
[B]gsk[/B
![]() ![]() a tak w ogóle nasuwam mi się zakładając, że prawie 100% Polaków to katolicy a spora ilość osób tutaj wierzy w reinkarnacje ( i nawet ma do tego dość szeroką filozofię, naprawdę ciekawie się o tym czyta tutaj np. u Madia czy BlueRoses) to czemu nie wypiszecie się z kościoła ?? Tak pytam, z czystej ciekawości ![]()
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Teraz mogę to usunąć z papierka, albo wysyłać akt gdzieś wyżej, jeszcze nie zdecydowałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:43.